Teemme kaihtimet omin käsin tapetista askel askeleelta: valokuva ja kuvaus

DIY -tuotteet arvostetaan paljon korkeammiksi kuin tavalliset, ostetut verhot. Käsintehtyjä tuotteita arvostetaan paljon korkeammalle kuin perinteisiä, ostettuja verhoja.Paperikaihtimilla on paljon etuja. Voit helposti tehdä ne itse yksinkertaisilla taustakuvilla ja aputyökaluilla. Tämän tyyppisten kaihtimien käyttöalue on suuri. Niillä voidaan sisustaa maan ikkunat, veranta, parveke, loggia ja olohuoneet. Ikkunoissa paperiset kaihtimet näyttävät kauniilta ja omaperäisiltä, ​​mutta selviytyvät täydellisesti päätehtävästä – suoja auringolta. Tämä on loistava vaihtoehto, jos ei ole mahdollista ostaa valmiita kaihtimia, ja niille, jotka haluavat käsityötä..

Kaihtimien historia ja tyypit

Kaihtimet ovat ulkonäkönsä velkaa Länsi -Intian intiaaneille. Ensimmäinen verhotyyppi on siirtomaa. Sille on tunnusomaista luistin, jossa on kaltevat puiset säleet. Ne suojaavat luotettavasti auringolta ja niillä on etuna edullinen hinta. Lauhkeassa ilmastossa sälekaihtimia valmistettiin 1700 -luvulla. Niiden suunnittelulle on tunnusomaista se, että pitkät sisäpuolet on kiinnitetty runkoon saranoilla ja ulommat nauhalla, mikä mahdollistaa valaisimien kaltevuuden säätämisen säästä ja vuodenajasta riippuen..

Venäjän ilmastoon suositellaan kaihtimia, jotka kykenevät lähettämään valoa. Venäjän ilmastoksi suositellaan kaihtimia, jotka kykenevät lähettämään valoa.

Kaihtimien tyypit eroavat rakenteeltaan ilmastovyöhykkeen ja materiaalin mukaan.

Kaihtimien tyypit sellaisina kuin ne ovat:

 • Vaakasuora;
 • Pystysuora.

Usein monimutkainen mekanismi, jossa on erilliset lamput, rikkoutuu. Jopa kalleimmat verhot eivät ole immuuneja niistä. Siksi kotitekoisten kaihtimien etu on mekanismin yksinkertaisuus ja luotettavuus..

Pystysuuntaiset kaihtimet asunnon sisätiloissa (video)

Suosituimmat kaihtimet

Jokainen verhotyyppi on erilainen suunnittelussa, materiaaleissa ja erilaisissa säätötavoissa. Kun tiedät kunkin edut ja haitat, voit valita sopivimman ja sopivimman tyypin.

Vaaka- ja laskostetut kaihtimet ovat edullisin vaihtoehto ihmisille, jotka haluavat säätää kodin valaistusta Vaaka- ja laskostetut kaihtimet ovat edullisin vaihtoehto ihmisille, jotka haluavat säätää kodin valaistusta

Suosituimmat tyypit:

 1. Pystysuorat kaihtimet – verhot, joissa lamelliksi kutsutut materiaaliliuskat on järjestetty pystysuoraan, voidaan kääntää haluttuun kulmaan. Tällaisia ​​kaihtimia säädetään narulla.
 2. Vaakakaihtimet – niille on ominaista “tikkaat”. Lamellit on järjestetty vaakasuoraan. Lamellit säädetään erityisellä rummulla.
 3. Rullaverhot Onko kangas kangasta, joka rullataan rullalle erityisellä mekanismilla.
 4. Kaihtimet Onko kangas, joka on valmistettu haitarin muodossa taitetusta kankaasta. Ne säädetään erityisillä naruilla ja kierteillä, joiden päihin on kiinnitetty puristimet.

Rullaverhot sopivat parhaiten olohuoneeseen Rullaverhot sopivat parhaiten olohuoneeseen

Kun valitset tietyn tyyppisiä kaihtimia, sinun on kiinnitettävä huomiota ikkunoiden muotoon, materiaaliin, josta verhot on tehty, helppo säätää.

Kuinka tehdä kaihtimet tapetista omin käsin

On helppo ja mielenkiintoista tehdä kaihtimet itse tapetista myös ihmisille, jotka ovat kaukana käsityöstä. Työ ei vie paljon aikaa, ja tällaisten verhojen kustannukset ovat minimaaliset..

Käytä kaksipuolista teippiä luomaan kaihtimet taustakuvasta. Käytä kaksipuolista teippiä luomaan kaihtimet taustakuvasta.

Tarvittavat materiaalit ja työkalut:

 • Taustakuva (tähteitä voidaan käyttää);
 • Sakset;
 • Awl tai reikä;
 • Viivotin;
 • Mittari;
 • Lyijykynä;
 • Satiininauha tai -lanka (on tärkeää sovittaa ne taustakuvaan);
 • Scotch-nauha (tavallinen ja kaksipuolinen);
 • Puristin;
 • Liima.

Jokaisessa kodissa on kaihtimien materiaaleja, joten niiden valmistuksessa ei ole vaikeuksia..

On parasta tehdä valkoiset kaihtimet: ne voivat tehdä huoneesta visuaalisesti leveämmän. On parasta tehdä valkoiset kaihtimet: ne voivat tehdä huoneesta visuaalisesti leveämmän.

Taustakuvia valittaessa on tärkeää kiinnittää huomiota seuraaviin kriteereihin: materiaalin tulee olla tiheää, läpinäkyvää, ei liian tummaa eikä liian värikästä.

Kun materiaalit ja työkalut ovat saatavilla, voit aloittaa kaihtimien valmistuksen.

Mestarikurssi kaihtimien valmistamisesta tapetista

Tästä aiheesta on monia työpajoja. Kaikki ne sisältävät melkein samat vaiheittaiset ohjeet ja muunnelmia valmistettavien kaihtimien tyypistä riippuen..

Kun lasket verhojen leveyttä, lisää muutama senttimetri ikkunan leveyteen Kun lasket verhojen leveyttä, lisää muutama senttimetri ikkunan leveyteen

Vaiheittaiset toimet:

 1. Mittaa lasin leveys ja pituus.
 2. Lisää 25 prosenttia pituuteen jättäen leveys ennalleen. Nauhan tai narun pituus on otettava huomioon ottaen huomioon jousien ja solmujen sitominen.
 3. Leikkaa tapetista pala halutun kokoiseksi suorakulmioksi. Jos taustakuva on kuvioitu, on tärkeää olla häiritsemättä sitä..
 4. Taita suorakaide taustakuvasta harmonikalla. Taitosten tulee olla noin 3–5 cm. Kun pituutta muutetaan, verhojen ulkonäkö voi huonontua. Toteutuksen oikeellisuus voidaan tarkistaa työn lopussa – kankaan toisen puolen pään tulee näyttää kirjaimelta “L”. Tästä päästä tulee kaihtimien pohja.
 5. Mittaa terän keskikohta, tee reikiä kierteellä tai rei’ityksellä. Kiinnitä se reiän takana teipillä. Toista toimenpide.
 6. Nauha tai johto on johdettava tuloksena olevan ontelon läpi. Levitä kaihtimet nauhan pituuden määrittämiseksi. Kiinnitä nauhan yläpää solmulla.
 7. Tee ikkunakiinnike. Kiinnitä kaksipuolinen teippi kankaan yläosan koko puolelle. Näin voit myös kiinnittää johdon.
 8. Liimaa vasemmassa alakulmassa olevaan alareunaan alle puoli kappaletta kaksipuolista teippiä. Hän auttaa verhojen sisustamisessa..
 9. Koristele pohja “riikinkukon hännällä”. Liimaa kankaan viisi pohjataitosta yhteen. Kiinnitä kaksipuolisella teipillä. Vie johto takapuolelle, katkaise ylimääräinen.
 10. Aseta pidike johtoon. Salvan tulee koostua yhdestä aukosta. Salpa on vedettävä ylös, jos verhot on nostettava, sulje ikkuna – laske pidike alas johtoa pitkin. Alareunassa johto voidaan koristaa suurella helmillä tai muulla koriste -elementillä..

Tämä on yksi versio tapetista. Vaihtoehtoja on monia. Voit esimerkiksi tehdä verhot kahdesta johdosta, jotka ovat yhdensuuntaisia. Työjärjestys on samanlainen sillä erolla, että vaaditaan kaksinkertainen pidike..

Kuinka tehdä kaihtimet tapetista omin käsin (video)

Kaihtimien valmistaminen itse tapetista on loistava vaihtoehto, jos joudut nopeasti verhoamaan ikkunat suojaamaan huonetta auringonvalolta. Jokaisessa kodissa on aina jäljellä oleva tapetti, joka on erinomainen lähtöaine tuleville kaihtimille. Verhojen ja vakiotyökalujen perussarjan tekeminen kestää noin kaksi tuntia. Tee-se-itse-kaihtimet näyttävät kauniilta ikkunoissa, suojaavat valolta ja ilahduttavat silmää omalla työllään.

Esimerkkejä verhoista tapetista (kuva)