Teemme kaihtimet 1 illalla: 3 mestarikurssia luoville ja kekseliäille

Jos uusien kaihtimien ostaminen ei sovi suunnitelmiin tai budjettiin, mutta sinulla on yksi vapaa ilta ja luova inspiraatio, suosittelemme, että teet kaihtimet itse improvisoiduilla tavoilla.

Olemme koonneet 2 vaiheittaista mestarikurssia kaihtimien valmistamisesta omin käsin ja yhden mestarikurssin vaakakaihtimien päivittämisestä ja kauniista sisustamisesta.

Mestarikurssi numero 1: Kaihtimet

Tee-se-itse-laskostetut kaihtimet tapetista-röyhelöllä

Voit tehdä tällaiset paperiset kaihtimet vain muutamassa tunnissa, ja jos sinulla on vielä tapetti kunnostuksen jälkeen, sinun ei tarvitse edes mennä kauppaan. Laskostetut kaihtimet kestävät noin vuoden, ja sitten voit yksinkertaisesti tehdä uusia, koska se on niin yksinkertaista, kaunista ja taloudellista. Ja paperiset kaihtimet sopivat erinomaisesti maalaistalojen ikkunoiden koristeluun ja yhteiseen luovuuteen lasten kanssa..

DIY paperiset kaihtimet

Jos haluat tehdä kaihtimet taustakuvasta kuten yllä olevassa kuvassa, tarvitset:

 1. Rulla paperitaustakuvia (vain paperiset taustakuvat sopivat, koska vinyyli- ja kuitukangasta ei voi koota harmonikkaan);
 2. Apumateriaalit: sakset tai paperitavaraleikkuri, viivoitin, lyijykynä;
 3. Awl tai rei’itys (awl on parempi);
 4. Köysi, joka on pidempi kuin ikkunan korkeus ja 5-7 mm paksu tai ohut satiininauha;
 5. Pidike sopivan värisellä päätykappaleella;
 6. Haluttaessa vielä kaksi nauhaa, joiden leveys ja pituus ovat 2,5 kertaa ikkunan korkeus. Näitä nauhoja tarvitaan vain koristeluun;
 7. Kaksipuolinen teippi (tai liima) ja tarranauha, jotka sopivat taustakuvaan, jos haluat tehdä verhot, joissa on “heilutus” reunan ympärillä.

Ohjeet:

Tee-se-itse-laskostetut kaihtimet tapetista

 1. Ensin sinun on leikattava tarvittavan pituinen tapetti nopeudella: ikkunan korkeus + 30 cm.Sitten sinun on koottava kangas harmonikalla. Voit tehdä tämän silmällä, mutta laskostaminen muuttuu siistimmäksi, jos vuoraat taustakuvan takapuolelta 2,5-3 cm leveiksi nauhoiksi. Viivoitin auttaa sinua taivuttamaan taustakuvan tarkasti ja kynä auttaa silittämään ja korjaamaan taitokset.
 2. Nyt taustakuvasta syntyvä harmonikka on koottava, mitattava ja merkittävä keskelle ensimmäiseen “lamelliin” ja tähän kohtaan on tehtävä läpivienti reikä käyttäen. Voit myös käyttää reikää, mutta sitten reiät on tehtävä osittain ja reiät eivät tule “lamellien” keskelle, vaan hieman lähemmäksi reunaa, mutta ne ovat tarkempia ja leveä. Seuraavaksi otamme köyden ja johdamme sen koko harmonikan läpi. Jos köysi on synteettinen, sen kärki voidaan polttaa hieman terävöittämiseksi, jolloin köysi on helpompi pujottaa reikien läpi.
 3. Ensimmäisen ylemmän “lamellin” köyden pää on sidottava solmuun, jotta se ei liu’u ulos reiästä, ja itse pää voidaan joko sitoa verhot reunaan tai leikata haluttaessa liimaa ja kiinnitä verhot suoraan ikkunan runkoon.
 4. Tässä vaiheessa voit myös liimata ensimmäiseen lamelliin kiinteän pohjan, esimerkiksi pahvin, muovikulman tai ohuen nauhan, jolla voit ripustaa kaihtimet ikkunoihin..
 5. Köyden alareunassa (verhojen alaosassa) asetamme pidikkeen ja koomme verhot halutulle tasolle. Nyt liimaamme tarranauhan taustakuvan oikealle ja vasemmalle puolelle liimalla tai kaksipuolisella teipillä, sitten liimaamme nämä tarranauhat ja … woo-ala! Saamme kaihtimet laskostettuna “heilutuksella”.
 6. Lopuksi kiinnitämme verhot ikkunaan.

Neuvoja:

Kuinka tehdä vaakasuorat laskostetut kaihtimet ilman röyhelöitä

 • Jos haluat tehdä vaakasuorat kaihtimet ilman heilumista, sinun on tehtävä reikiä kahdessa paikassa, kuten oikealla olevassa kuvassa. Ja tietysti tässä tapauksessa tarvitset joko kaksi köyttä tai yhden pitkän. Ja tehdäksesi vaakakaihtimista mielenkiintoisempia, voit koristella ne nauhoilla, jotka lisäksi piilottavat köydet ja kiinnittävät verhot halutulle tasolle. Esimerkki tällaisesta sisustuksesta, katso alla oleva kuva..

Tee-se-itse-laskostetut kaihtimet tapetista

 • Pidikkeen sijasta voit käyttää sopivan kokoista painiketta, jossa on kaksi tai kolme reikää alla olevan kuvan mukaisesti.

DIY tapetit kaihtimet

 • Tietenkin jokainen harmonikka -aihio voidaan leikata leveyteen. Mutta yleensä 53-55 cm: n vakioleveystaustakuvat sopivat varsin hyvin vakio-ikkunaan, mutta jos tarvitset enemmän kaihtimia, voit valita 1 m leveän taustakuvan..

Ja tässä on valikoima valokuvia eri ideoista inspiraation saamiseksi..

DIY vaakapaperiset kaihtimet

Kaihtimien kaihtimet - vaakasuorat ja kootut

Kaihtimien verhot yhdessä verhojen kanssa

Kaihtimet tapetista omin käsin, kerätty tikkailla

Tee-se-itse-laskostetut kaihtimet

Mestariluokka numero 2: Kaihtimet sanomalehtiputkista

Jos pidät etnisestä tai ekotyylistä, voit tehdä paperiset kaihtimet sanomalehdistä tai pikemminkin sanomalehtiputkista. Tämä menetelmä vaatii sinulta hieman enemmän aikaa ja vaivaa, mutta tällaiset kaihtimet kestävät pidempään..

Tee-se-itse-kaihtimet sanomalehtiputkista

 • Vinkki: jos haluat, voit käyttää sanomalehtiputkien sijasta puisia tikkuja, muoviputkia tai sokeriruokoa.

Kaihtimien valmistamiseksi sanomalehtiputkista tarvitset:

 1. Yhdelle 1 m korkealle ikkunalle on valmisteltava noin 200 maalattua ja kuivattua sanomalehtiputkea, joiden pituus on hieman suurempi kuin ikkunan leveys;
 2. Apumateriaalit: sakset ja PVA -liima;
 3. Köysikela putkien sävyyn, esimerkiksi etniseen tai ekotyyppiseen kaihtimeen, sopii juutista tai yksinkertaisesti nailonista valmistettu lanka;
 4. Sormukset verhoille (2 kpl.);
 5. Vaihtoehtoisesti – salpa, jossa on rajakytkin nostomekanismin valmistamiseksi.

Kuinka kiertää sanomalehtiputket oikein ja pidentää niitä, katso tämä video -opetusohjelma kokeneelta käsityöläiseltä Elena Tishchenkolta:

Ja tässä on hyödyllinen video sanomalehtiputkien maalaamisesta myös Elena Tishchenko:

 • Vinkki: voit maalata putket ruokolankoja jäljittelemällä ruskealla, beigellä, beige-oliivilla tai harmaa-beige-värillä.

Ohjeet:

Kuinka tehdä kaihtimet sanomalehtiputkista

 1. Asetamme sanomalehtiputket peräkkäin lattialle ja kohdistamme;
 2. Aloitamme putkien sitomisen toisiinsa: taita pitkä naru puoliksi, kiinnitä siihen rengas ikkunan kiinnittämistä varten, sido yksi tai kaksi solmua, sido sitten ensimmäinen putki ja tee myös 1-2 solmua, ota toinen ja toista vaiheet, kunnes kaikki putket koskettavat toisiaan. Sitten aloitamme putkien sitomisen vastakkaisesta reunasta, mutta tämä voidaan tehdä rinnakkain ensimmäisen rivin kanssa.

Sanomalehtiputkien yhdistäminen ilmansilmukoilla

 • Vinkki: voit liittää putket ilmalenkkiketjuun oikealla olevan kuvan mukaisesti.
 1. Nyt meidän on kohdistettava kaihtimien reunat. Voit tehdä tämän käyttämällä viivainta merkitsemään sanomalehden oksien leikkauslinjan (koko verhon varrella) ja leikkaamalla ylimäärä varovasti saksilla, siirtymällä alhaalta ylös.
 2. Lopuksi aloitamme nostomekanismin valmistuksen. Tätä varten sinun tarvitsee vain sitoa yksi silmukka verhon ylä- ja alareunaan (keskellä), pujottaa ja kiinnittää köysi kaihtimien takaa alempaan silmukkaan ja vetää se sitten ylempään silmukkaan . Köyden lopussa sinun on asetettava pidike, jossa on päätypysäytin, jotta vetämällä köydestä voit helposti nostaa verhon puoleen ja kiinnittää sen tähän asentoon.

Mestariluokka numero 3: Kaihtimien sisustus

Tylsät “toimisto” -muovi-, bambu- tai puiset kaihtimet voidaan päivittää ja sisustaa omin käsin erityisesti huoneen sisustuksen värimaailman ja tyylin mukaan.

DIY -kaihtimien sisustus

Verhojen koristamiseksi kuten yllä olevassa kuvassa, tarvitset:

 1. Tapetti tai mikä tahansa värillinen paperi;
 2. Muoviset, puiset tai bambusta valmistetut kaihtimet;
 3. PVA -liima ja harja;
 4. Sakset;
 5. Viivain, lyijykynä.

DIY -kaihtimien sisustus - materiaalit

Ohjeet:

 1. Mitataan lamellien leveys, pituus ja lukumäärä;
 2. Piirrä tapettirullalle raitoja sama määrä ja leveys ja pituus kuin lamellit;
 3. Sitten merkitsemme merkintöihin niiden reikien paikat, joihin köydet on kierretty – täällä nauhat on leikattava kolmeen osaan, jotta voimme tulevaisuudessa ohittaa nämä paikat lamellien liittämisen aikana;

DIY -kaihtimien sisustus

 1. Leikkasimme nauhat merkittyjä viivoja pitkin ja, kuten jo mainittiin, leikkasimme jokaisen nauhan kolmeen osaan. Jos haluat tallentaa piirustuksen tai taustakuvion, sinun on leikattava paperi tiukassa järjestyksessä, ja jotta et sekoituisi, voit tehdä muistiinpanoja takapuolelle;
 2. Liimaa lopuksi paperiliuskat liuskojen päälle. Ei ole pelottavaa, jos raidat eivät ole aivan tasaisesti, minkä seurauksena puutteet eivät ole kovin havaittavia.

DIY kaihtimien sisustus