Kuinka ommella verhot keittiöön omin käsin: näytteitä, valokuva verhoista, ohjeet askel askeleelta

Kun suunnittelet ompeluverhoja keittiöön, on tärkeää määrittää materiaali oikein Kun suunnittelet ompeluverhoja keittiöön, on tärkeää valita oikea materiaali. DIY -koristeet tuovat aina sisustukseen yksinoikeuden. Verhot, joita kenelläkään muulla ei ole, koristavat ikkunan aukkoa tiukasti tekijän ajatuksen mukaisesti. Jotta voit ommella keittiön verhot omilla käsilläsi tehokkaasti ja nopeasti, tarvitset vain vähän tietoa ompelutaidoista.

Mestariluokka: miten ommella verhot keittiöön

Verhon kankaan tulee vastata kuviota sisustuksen yleiseen tyyliin. Oikein sovitetut keittiötekstiilitarvikkeet koristavat sisätiloja ja puhuvat emännän hyvästä mausta. Kun valitset kangasta, sinun on kiinnitettävä huomiota kankaan painoon, koordinoitava reunus ja verhot. Jos käytetään kevyttä ja ilmavaa kangasta, riittää kiinnitettäväksi lankaverhotanko. Jos verhojen leikkaus on monitasoinen ja kangas on raskasta, tarvitset vahvan reunuksen kiinnikkeisiin.

Verhojen tulisi ulottua 15-25 cm ikkunan aukon kehän ulkopuolelle, jotta keittiö voidaan tarvittaessa varjostaa.

Ihanteellinen etäisyys lattiasta on vähintään 10 cm, erittäin pitkät mallit ovat kauniita, mutta epäkäytännöllisiä Ihanteellinen etäisyys lattiasta on vähintään 10 cm, erittäin pitkät mallit ovat kauniita, mutta epäkäytännöllisiä

Kaikki mittaukset on tehtävä ottaen huomioon saumausvara. Pienessä keittiössä lyhyet ikkunaverhot näyttävät paremmilta kuin rehevät ja pitkät verhot..

Vaiheittainen opas ompelemaan tyylikkäät verhot itse:

 1. Tee kuvio mittaustulosten perusteella.
 2. Jos leikkaus on vaikeaa, voit käyttää merkitsemiseen liitua tai kiinteää saippuaa..
 3. Taita kangas kehän ympäri, varauksen tulisi olla 1-2,5 cm kankaan paksuudesta riippuen. Kiinnitä taitettu osa nastoilla.
 4. Ompele saumat kaikilla neljällä sivulla ja poista tapit matkan varrella.
 5. Kiinnitä teippi toiselle puolelle.

Nauhaa käytetään pienten muovikoukkujen asettamiseen. Tämä ei ole ainoa eikä edes kätevin vaihtoehto verhojen kiinnittämiseen. Koukut ovat edelleen suosittuja vain klassisen perinteen seuraajien keskuudessa. Keittiössä sinun on pestävä verhot säännöllisesti, joten jos haluat yksinkertaistaa elämääsi, on parempi valita ei koukkuja.

Kuinka ommella verhot keittiöön omin käsin (video)

Kuinka asentaa verho

Verhojen kiinnittämiseen käytetään koukkuja, mutta myös renkaita, silmukoita, silmukoita.

Mitä vivahteita sinun on otettava huomioon kiinnityksen tekemiseksi:

 • Nopein tapa ommella ja kaikkein hankala käyttää on virkkauskoukut;
 • Aikaa vievin ja helppokäyttöisin menetelmä on silmukat;
 • Helppo ommella ja käyttää – silmukat.

Silmukat sopivat kuitenkin vain riittävän paksulle kankaalle, eikä niitä yleensä käytetä läpikuultavan tyllin kanssa. Yksinkertaiset silmukat on valmistettu muovista tai metallista, renkaan halkaisija on 10-50 mm. Alkuperäisempiä tuotteita voivat olla nahka, puinen, läpinäkyvä materiaali.

Silmukka on tiukasti kiinni verhon yläosassa, patonki kulkee renkaiden reikien läpi. Verho liikkuu helposti ja vapaasti Silmukka on tiukasti kiinni verhon yläosassa, patonki kulkee renkaiden reikien läpi. Verho liikkuu helposti ja vapaasti

Silmukoiden lukumäärän laskemiseksi sinun on otettava huomioon niiden halkaisija ja sisennys verhon jokaisesta reunasta. On toivottavaa, että järjestely on symmetrinen ikkunan keskikohtaan nähden, jolloin verhot näyttävät hyviltä sekä täysin ulosvedettynä että koottuna.

Kankaan yläreunan läpiviennin vahvistamiseksi käytetään erityistä sulateliimaa, joka on valmistettu sulateliimasta.

Tämä nauha on sijoitettava kankaan taitoksen alle, lämmitettävä raudalla ja sitten renkaille tehdään reikiä käyttämällä erityistä reikää. On kiinnitettävä huomiota siihen, että verho vähenee noin 2 – 2,5 kertaa peitettäessä. Jos haluat koristella keittiön ikkunan verholla, sinun on tehtävä lasku kertomalla ikkunan pituus kertoimella 2,5.

Näyttää hyvältä, kun silmukat on sijoitettu toisistaan ​​5 - 20 cm: n etäisyydelle niiden halkaisijan ja kankaan rakenteen suhteen Näyttää hyvältä, kun silmukat on sijoitettu toisistaan ​​5 – 20 cm: n etäisyydelle niiden halkaisijan ja kankaan rakenteen suhteen

Mitä raskaampaa ja tiheämpää kangasta, sitä suurempia sinun on otettava silmukat ja mitä kauemmas ne asetetaan toisistaan. Verhon silmukoiden ompelemiseksi sinun on tehtävä kuvio ulkonevista suorakulmaisista osista, käsitellä sitten silmukat reunaa pitkin ja ompele se verhon sisäosaan. Silmukoiden valmistuksessa tarkkuus ja tarkka laskenta ovat tärkeitä..

Materiaalin valinta, lambrequin, verho

Jotkut keittiön verhojen mallit ehdottavat verhoa, esimerkiksi ranskalaista verhoa.

Jotta kangas laskeutuu tasaisilla ja kauniilla taitoksilla, on parasta valita:

 1. Kevyet ja läpikuultavat kankaat;
 2. Moire, silkki, organza;
 3. Baptiste, pitsi, tylli.

Jos verhojen leikkaus on monimutkainen, on parasta peittää mahdollisimman yksinkertainen ilman koristeita. Jos verhojen leikkaus on monimutkainen, on parasta peittää mahdollisimman yksinkertainen ilman koristeita.

Verhon pitkien päiden kiinnittämiseen käytetään:

 • Kapeat tai leveät nauhat;
 • Puiset, metalli- tai lasirenkaat;
 • Erityiset kiharat hiusneulat ja leikkeet.

Näyttävät korut näyttävät hyvältä tavallisissa ja tavallisissa verhoissa. Jos verhon tai lambrequinin yläreuna on ristiriidassa kankaan pääkuvion kanssa, voit poimia lambrequinin mukaiset nauhat. Ompeluteippi tehdään joskus täsmälleen samasta kankaasta kuin itse verho. Nauha voi olla kapea, leveä, pörröinen tai sileä.

Mitä sinun tarvitsee tietää lambrequinista:

 1. Tämä on kangasnauha, joka toimii verhotangona ja piilottaa verhon kiinnityspaikan;
 2. Yleensä lambrequin asetetaan flounceina, taitoksina tai koristellaan röyhelöillä alareunaa pitkin;
 3. Lambrequinin ompelu on erittäin helppoa;
 4. Jotta lambrequin -verhot voisivat liikkua vapaasti ikkunan aukkoa pitkin, tarvitset patongin, jossa on kaksi kiskoa.

Lambrequin voi poiketa pääverhoista, sillä on kihara tai epäsymmetrinen siluetti.

Ompelemme lambrequinin omin käsin:

 • Valitse kangas;
 • Laske koko kertomalla ikkunan pituus 2-2,5;
 • Kierrä, ompele;
 • Kiinnitä silmukat tai koukku;
 • Ripusta patonkiin.

Alareuna voidaan koristaa roikkuvilla röyhelöillä, helmillä, hapsuilla, langoilla tai tekojalokivillä Alareuna voidaan koristaa roikkuvilla röyhelöillä, helmillä, hapsuilla, langoilla tai tekojalokivillä

Lambrequin voidaan ommella täsmälleen samasta kankaasta kuin itse verhokangas, mutta mielenkiintoisempia vaihtoehtoja on:

 1. Kontrastivärinen lambrequin, vaaleammat tai tummemmat verhot;
 2. Kirkkaampi samassa sävyssä, esimerkiksi pehmeät vihreät verhot ja mehukas vihreä lambrequin;
 3. Neulottu tai punottu lambrequin.

Joskus lambrequins on koristeltu jousilla, jotka voidaan myös ommella itse. Romanttiseen tyyliin sisustuksessa voit käyttää langoista valmistettua lambrequinia, jonka päihin on kiinnitetty tekokukkia tai kristallipisaroita. Voit luoda niin upean koostumuksen omin käsin, jos ymmärrät lankaverhojen laitteen perusperiaatteen.

Puuvillaiset ja neulotut verhot keittiöön

Yksi muodin suuntauksista on epätavallisista materiaaleista valmistettujen verhojen käyttö sisätiloissa. Tee-se-itse-neulotut verhot keittiöön voidaan tehdä perusneulontataidoilla. Voit käyttää tähän synteettisiä lankoja, jotka eivät venytä hyvin ja pitävät muotonsa pitkään..

Verhon alareuna voidaan koristaa:

 • Kuohuviinia kiteitä pisaroiden muodossa;
 • Puu-, savi- tai metallihelmet;
 • Pienet tekokukat.

Pohja on käsiteltävä siten, että verho suoristuu painovoiman vaikutuksesta. Jotta pohja olisi raskaampi neulotuissa verhoissa, harjat, hapsut ja paksumpi kudonta. Verhot voivat yhdistää kaksi tekniikkaa: neulotun kudoksen päälle ja sitten erillisiin säikeisiin helmillä. Kudonnan sisälle voit myös sijoittaa helmiä, tekojalokiviä tai muita koristeita..

Musliiniverhojen valmistamiseksi kotona tarvitset melko raskaita ja vahvoja lankoja. Musliiniverhojen valmistamiseksi kotona tarvitset melko raskaita ja vahvoja lankoja.

Mitä käyttää oman verhojalustan tekemiseen:

 1. Tarpeeksi vahva linja;
 2. Synteettiset langat, jotka pitävät muotonsa, eivät veny;
 3. Köysi;
 4. Erittäin kapeat nauhat;
 5. Punos.

Mitä ohuempi loimilanka, sitä helpompi on pujottaa se helmien läpi. Jos pohja on hyvin paksu, kuten nauha, voit ommella siihen koruja ja puristaa nauhaa langalla ikään kuin helmi olisi muodostanut taitoksia. Filament -verhot keittiössä pienistä ja loistavista helmistä näyttävät kauniilta.

Tee-se-itse kierreverhot kiinnitetään ikkunan aukkoon useilla tavoilla:

 • Voit tehdä reikiä lankkuun tai patonkiin, viedä langat reikien läpi;
 • Voit tehdä silmukan langasta;
 • Voit sitoa langan renkaaseen, pujota patonki tangon läpi.

Jos kiinnike ei ole täydellinen, voit aina sulkea sen koristeellisella reunalistalla tai lambrequinilla. Sitten yläreuna näyttää edustavalta, ja taikuutta ja loistavia lankoja putoaa ylhäältä alas. Voit noutaa omilla käsilläsi kaksirivisen patonkin tällaiselle koostumukselle. On parasta käyttää kattolevyä ilman kiinnikkeitä, kiinnitä lankku itsekelausruuveilla suoraan keittiön kattoon.

Kuinka ommella verhot verhonauhalle (video)

Auringon säteissä leikkivät filamenttiverhot tekevät keittiöstä juhlallisen, epätavallisen ja viihtyisän..

Verhot keittiöön (kuva)