Kätevät saranat verhoille: mestariluokka

Verhojen saranat ovat mukavuutta, jonka voit luoda omin käsin. Verhojen saranat ovat kodikkuutta, jonka voit luoda omin käsin.Saranoiden avulla verhoja voidaan pidentää, lyhentää tai luoda epätavallinen sisustus. Nykyaikainen tekstiilituotanto tarjoaa laajan valikoiman verhoja ja kankaita ompelua varten, mutta neulanaisille ja ystäville, jotka luovat kodin mukavuutta omin käsin, silmukoiden luominen verhoille ei vain kirkastaa vapaa -aikaa, vaan myös koristaa täydellisesti sisustuksen.

Kuinka ommella verhot saranoille omin käsin

Ennen kuin aloitat prosessin, sinun on valmisteltava kaikki tarvitsemasi.

Verhojen ompelemiseksi saranoille omilla käsilläsi tarvitset:

 1. Verho kangas;
 2. Ompelukone;
 3. Langat;
 4. Muita materiaaleja, kuvioita, lisävarusteita.

Ennen kuin aloitat verhojen ompelemisen saranoille omin käsin, sinun on mitattava tarkasti verhojen koko, leveys, ikkunan aukot ja verhon pituus. Tätä varten on otettava huomioon ikkunan leveys, lisättävä siihen aukkoja vasemmalle ja oikealle puolelle, jos verho on kiinteä, tai rakoja molemmilla puolilla molemmilla kankailla, jos verho koostuu kahdesta kankaasta. Jos verhot suunnitellaan olevan aaltojen kanssa, on tarpeen laskea niiden määrä ikkunan leveyden mukaan ja jo saatuun leveyteen lisätä jokaisen aallon syvyys. Tulevan verhon leveys on valmis, tuotteen pituus määräytyy ikkunan tai lattian mukaan ottaen huomioon silmukat.

Mielikuvituksella ja tarvittavilla materiaaleilla varustettuna voit aloittaa verholenkkien valmistamisen Mielikuvituksella ja tarvittavilla materiaaleilla varustettuna voit aloittaa verholenkkien valmistamisen

Seuraavaksi sinun on päätettävä silmukoista tai pikemminkin materiaalista, josta ne tehdään: kangas, punos tai lanka.

Sitten sinun on laskettava silmukoiden määrä, jotka pitävät verhoa karniisissa, ja aseta ne ensin verhon päälle merkitsemällä nämä paikat saippualla tai lyijykynällä. Sitten aloitamme silmukoiden ompelemisen. Kangaslenkit ovat yleisin malli. Tätä varten tarvitset punoksen ja kangasnauhat, joiden leveys on sopusoinnussa verhon, sen värin, kuvion jne. Kanssa. Kangasliuska taitetaan sisäänpäin molemmin puolin, punos levitetään keskelle ja ommellaan keskelle nauhan koko pituudelta. Tuloksena oleva kangaskappale on liitetty päistä pohjaan ja levitetty verhoon peittämällä verho tuloksena olevan silmukan päälle. Verho on ommeltu ja vangitsee silmukan. Tällaiset silmukat ovat kätevimpiä jokapäiväisessä elämässä, ne pitävät verhoa hyvin, ne sijaitsevat kätevästi reunoilla ja patonkeilla, ne pestään hyvin.

Kuinka ompele silmukat verhoihin kuvion mukaan

Jos haluat ommella verhojen silmukat omin käsin, sinun on valittava silmukoiden materiaali. Tämä voi olla sama kangas, josta verhot on ommeltu, mutta kontrastin luomiseksi voit käyttää eri materiaalia. Kankaalle sinun on tehtävä silmukkakuvio saippualla tai väriliidulla. Paras vaihtoehto silmukoiden koolle on 20 cm leveä ja 15 cm pitkä. Leikkaa seuraavaksi tuloksena oleva aihio kankaasta, se on suorakulmaisia ​​kangaspaloja.

Kuvion avulla voit luoda upeita napinläpiä verhoille. Kuvion avulla voit luoda upeita napinläpiä verhoille.

Suorakulmaiset läpät on taitettava puoliksi, oikea puoli sisään ja ommeltava reunaa pitkin koko pituudelta. Tämän jälkeen silmukat käännetään oikealle puolelle ja silitetään niin, että sauma on keskellä. Sitten sinun on ommeltava tai peitettävä kankaan kaksi reunaa. Tuloksena oleva silmukka taitetaan puoliksi ja reunat ommellaan verhoon väärältä puolelta. Jotta silmukoista tulisi monikäyttöisiä, ne voidaan kiinnittää verhoon tarranauhalla tai painikkeilla sen sijaan, että ne olisi ommeltu tiukasti verhoon.

Lankojen ilmalenkki (video)

Mestariluokka: ompelemme verhot keittiön saranoihin

Keittiön verhoille asetettavat vaatimukset eivät ole yhtä korkeat kuin olohuoneelle tai eteiselle, joten jokainen emäntä voi käydä mestarikurssin läpi ja hallita verhojen ompelemisen saranat omilla käsillään.

Tämä vaatii:

 • Kangas verhoille ikkunan aukon leveydellä ottaen huomioon aaltojen syvyys ja 5-7 sentin marginaali kummallakin puolella;
 • Langat verhojen värisenä;
 • Sakset;
 • Ompelukone, mutta voit myös käyttää käsiäsi;
 • Neulat, väriliidut, saippuaa hauduttamiseen; 
 • Rauta;
 • Mittanauha;
 • Velcro tai napit.

Saranakiinnitystekniikka on varsin suosittu keittiön verhoissa. Saranakiinnitystekniikka on varsin suosittu keittiön verhoissa.

Keittiön ikkuna tai ikkunat ovat pääsääntöisesti pienempiä kuin vakiokoot, joten kankaan on oltava yksi ikkuna vähemmän. Kun verhot on mitattu tarkasti pituuden ja leveyden mukaan, ne on asetettava tasaiselle pinnalle ja merkittävä aaltojen paikat ja silmukoiden kiinnitys. Hieronta suoritetaan, jos verhon reunat ovat jo päällystettyjä ja käyttövalmiita. Jos verhokankaan reunat eivät ole valmiit, ne on valmisteltava ennen napinläpien työstämistä. Aaltojen ja silmukoiden kiinnityskohtien mittaukset voidaan laskea mittanauhalla siten, että silmukoiden välinen etäisyys on sama. Kun verho on valmis, voit aloittaa napinläpien ompelemisen. Jos otat silmukoille samaa kangasta kuin verhoille, huone näyttää lempeältä ja harmoniselta, eikä verho erotu keittiön yleisestä ulkoasusta.

Jos käytät silmukoissa kontrastivärisempiä kankaita, verho näyttää tyylikkäältä ja kauniilta ja erottuu huoneen yleisestä ulkonäöstä..

Verhojen ja saranoiden valinnan jälkeen on tarpeen valmistaa itse saranoiden materiaalit. Paperista tai suoraan kankaalle tehtyjen valmiiden kuvioiden avulla silmukoiden vaadittu koko merkitään. Keittiöikkunassa voit käyttää saranoita, jotka ovat ohuempia kuin 7 cm, jos verhon kangas on kevyttä tai läpinäkyvää, saranat sopivat valmiiksi 4 cm: iin asti. Tämä tarkoittaa, että kankaasta on leikattava suorakulmainen läppä, jonka leveys on 8-10 cm ja pituus 10-15 cm..

Yksinkertaiset silmukoiden verhot sopivat täydellisesti keittiön sisustukseen Yksinkertaiset silmukoiden verhot sopivat täydellisesti keittiön sisustukseen

Kun kankaan silmukoiden kuviot ovat valmiit, ne on leikattava ja ommeltava koko pituudelta saumapuolelta, sisennystä 1,5 cm: n reunasta, leikkaus käännetään etupuolelle, silitetään, taitetaan sisään puoli ja kiinnitetty taivutettuun verhoon. Joten on välttämätöntä tehdä kaikki silmukat ja vasta sitten jatkaa niiden ompelemista verho -kankaalle.

Verhokankaan liittämiseen silmukoilla on useita vaihtoehtoja.:

 1. Tarranauhat. Jotta silmukat voidaan kiinnittää verhoihin tarranauhalla, tarranauhan pääosa on ommeltava verhon väärälle puolelle ja tarranauhan irrotettava osa silmukan reunalle. Tällä tavoin verhot poistetaan räystästä pesua, puhdistusta jne. Varten. Tarranauha on valittava leveäksi koko silmukoiden leveydelle, jotta silmukat kestävät verhon painon. Velcro-verhoissa saranat tulee sijoittaa useammin kuin sokkeliset verhot..
 2. Napinlävet. Napinläpien ompelu erottuu huolellisesta työstä ompelun aikana ja tuotteen käytön aikana. Koska jokaista napinläpiä varten on valmistettava reikä napille ja ommeltava jokainen nappi verhoon. Mutta tämä menetelmä ei ole yhtä kätevä kotitalouskäyttöön, erityisesti keittiöön, verhot poistetaan nopeasti räystästä.
 3. Silmukat solmuissa. Silppujen ompelu verhojen solmuihin on jopa kätevämpää kuin muut silmukkavaihtoehdot. Valmistetut silmukat on ommeltu tiukasti verhokankaaseen ja sidottu reunalistan taakse erityisillä kangasleikkauksilla, jotka on kierretty silmukoihin. Kankaan leikkausten tulee olla 2 kertaa pidempiä kuin silmukat, koska ne muodostavat useita solmuja, kun ne kiinnitetään reunaan.
 4. Yläpuolella olevat saranat. Tämä on yleisin tapa napinläpien ja verhojen ompeluun, kun valmiit silmukat asetetaan verhon väärälle puolelle ja ommellaan etupuolella olevalla pääompeleella. Saranat on kiinnitetty karniisiin ikkunankehystä purettaessa. Tällaiset keittiön verhot näyttävät hillityiltä, ​​siisteiltä ja samalla tyylikkäiltä..

DIY -verhot saranoilla (video)

 

Kuten näette, vaihtoehtoja on monia. Kumpi valita, se on sinun.

Saranoidut verhot (kuva)