Kaihtimet keittiössä-vaiheittainen valintaopas ja 45 valokuvaa

Ripustamalla kaihtimet keittiöön voit:

 • Verhoa ikkunat piilottamalla keittiö uteliailta katseilta ja varjostaa huone juuri niin paljon kuin haluat.

Kaihtimet

Niille, jotka suunnittelevat keittiön ikkunoiden koristamista tämän tyyppisillä verhoilla, olemme koonneet vaiheittaisen oppaan kaihtimien valinnasta, mukaan lukien kuinka tarkistaa niiden laatu kaupassa ja asentaa ne, sekä kerännyt myös 45 valokuvaa kaihtimet moderniin sisustukseen.

Vaihe 1. Vaaka- tai pystysuora?

Ensinnäkin sinun on päätettävä, millaisia ​​kaihtimia tarvitset – vaaka- ja pystysuorat.?

 • Vaakasuorat kaihtimet ovat kaihtimia, joissa on säleet (säleet, joista verhot koostuvat), jotka on järjestetty vaakasuoraan. Näin ollen ne eivät voi vain sulkea ja avata, vaan myös laskea ja mennä ylös ja alas. Vaakakaihtimia on erikokoisia ja ne voidaan valmistaa: muovista, alumiinista, puusta tai bambusta. Puhutaan tästä tarkemmin alla..

Haitat: valitettavasti vaakasuuntaisten mallien suunnittelu on vähemmän kestävää ja helppokäyttöistä kuin pystysuorat verhot – niiden nauhat usein rikkoutuvat, naarmuavat, “aiheuttavat melua” tuulessa jne..

Plussat: Tässä kaihtimien luokassa on enemmän materiaalivalikoimaa – taloudellisista muovimalleista massiivipuuta. Kuten kaikki vaakasuorat viivat, tällaisten verhojen säleet laajentavat visuaalisesti tilaa. Lisäksi voit valita malleja, jotka asennetaan suoraan ikkunaluukkuun. No, jos keittiösi on suunniteltu klassiseen tai välimerelliseen tyyliin, eko-, Provence- tai maalaistyyliin, vaakasuorat verhot sopivat hyvin orgaanisesti sen sisustukseen..

Vaakasuorat kaihtimet keittiön sisätiloissa

Vaakasuorat kaihtimet keittiön sisätiloissa

Vaakasuorat kaihtimet keittiön sisätiloissa

 • Pystysuorat kaihtimet ovat verhoja, joissa on säleet riippuvat ylhäältä alas. Ylhäällä lamellit on kiinnitetty karniisiin ja alaosassa ne on kytketty ketjulla. Pystysuorat kaihtimet voidaan valmistaa vain kankaasta tai lasikuidusta. Ne voivat avautua oikealta vasemmalle, vasemmalta oikealle tai keskeltä molempiin suuntiin.

Plussat: Pystysuuntaisten verhojen tärkein etu on, että ne on valmistettu kankaasta, mikä tarkoittaa, että ne näyttävät paljon paremmilta kuin muovi- tai alumiinimallit. Voit valita laajan valikoiman lamellimalleja ja -koristeita, ja voit myös muuttaa niitä itse mielialasi tai tarpeidesi mukaan. On jopa monikerroksisia kaihtimia, jotka on sisustettu ja koottu kaaren tai tikkaiden muodossa. Puhumme kaihtimien suunnittelun valinnasta hieman alla, mutta huomaamme toistaiseksi muita horisontaalisten mallien etuja – ne ovat niiden vahvuus, käytännöllisyys ja kestävyys. Tällaiset kaihtimet eivät muodostu tuulen vaikutuksesta, niitä on helppo käyttää, ne eivät käytännössä likaannu eivätkä haalistu.

Hyviä bonuksia: pystysuorat säleet nostavat visuaalisesti keittiön matalia kattoja ja aiheuttavat vähemmän melua tuulessa ja asennuksen aikana. Seuraavassa valokuvaliukusäätimessä näkyy pystysuuntaiset kaihtimet keittiön ja ruokasalin sisustuksessa..

 • Pystysuuntaiset kaihtimet ruokasalin sisätiloissa
 • Pystysuuntaiset kaihtimet ruokasalin sisätiloissa

Pystysuuntaiset kaihtimet ruokasalin sisätiloissa

Moniväriset kaihtimet keittiön sisätiloissa

Vaihe 2. Materiaalin valinta

Yleensä vaakasuorat lamellit voidaan valmistaa seuraavista:

 • Muovi – muoviverhot ovat kevyimpiä, vaatimattomia ylläpitää, ovat halvempia kuin mikään muu verho, mutta ne rikkoutuvat hyvin nopeasti ja lopulta haalistuvat tai jopa epämuodostuvat auringonvalon ylikuumenemisen vuoksi. Niiden käyttöikä on useimmiten vain 1 kausi. Lisäksi muoviverhoilla on hieman “toimistomainen” ilme, mutta nykyaikaiset PVC -kaihtimet voivat jäljitellä puun rakennetta ja väriä;

Muoviset kaihtimet

 • Alumiini – jos valitset kaihtimet keittiöön, kiinnitä huomiota tähän erityiseen verhoversioon. Kyllä, alumiiniverhot ovat kalliimpia kuin muovi- ja kangasverhot, ne ovat “meluisampia” ja monet yhdistyvät toimistoverhoihin, mutta ne ovat paljon vahvempia, kestävämpiä ja helpommin puhdistettavia, kosteus- ja tulenkestäviä, eivät haalistu auringossa. ;

Alumiiniset kaihtimet

 • Puu on kallein mutta myös kaunein versio kaihtimista. Puiset säleet ovat ympäristöystävällisiä, suhteellisen kestäviä, mutta silti palovaarallisia ja hieman hassumpia hoidettavaksi;

Puiset kaihtimet

 • Puiset kaihtimet keittiön sisätiloissa
 • Puiset kaihtimet keittiön sisätiloissa
 • Puiset kaihtimet keittiön sisätiloissa
 • Puiset kaihtimet keittiön sisätiloissa
 • Puiset kaihtimet keittiön sisätiloissa
 • Bambu – Bambukaihtimet on helpompi puhdistaa ja käytännöllisempiä kuin puiset. Ne näyttävät hyviltä ja hajavalolta, ovat halvempia, mutta venyvät hieman ajan myötä omalla painollaan.
 • Bambukaihtimet keittiön sisätiloissa
 • Bambukaihtimet keittiön sisätiloissa
 • Bambu -kaihtimet

Mutta mistä materiaaleista voit valita vaakakaihtimet:

 • Kangaskaihtimet ovat erinomainen vaihtoehto keittiön kaihtimille, koska ne ovat ensinnäkin kauniita ja toiseksi käytännöllisiä ja kestäviä suunnittelunsa ja materiaalinsa vuoksi. Tosiasia on, että kangaslamellit käsitellään erityisellä kyllästyksellä (akryyli- tai polyvinyylikloridilla), jotta kangas ei peity pölylle, ei ime hajuja, rasvaa ja kotitalouksien likaa, ei haalistu auringossa ja on vahvempi. Kangaskaihtimet on erittäin helppo pestä, “aiheuttavat vähemmän melua” tuulessa, haluttaessa lamellit voidaan vaihtaa itsenäisesti ja jopa säätää niiden korkeutta. Kangasverhojen suunnittelu on rajaton – ne voivat olla kuvioita, kuvioita, valokuvien tulostusta, erilaisia ​​tekstuureja, värejä ja sisustusta. Nykyaikaiset kangaskaihtimet voivat olla monitasoisia, ja niissä on tikkaat tai kaari.

Kangasverhot

 • Lasikuitu (lasikuitu) on vaihtoehto kangasverhoille, sopii myös keittiöön. Paloturvallisuuden kannalta ne ovat jopa parempia kuin kangasmateriaalit, koska lasikuitu ei pala tulessa, vaan leivotaan ilman haitallisia aineita ja savua, koska tämä on täysin ympäristöystävällinen materiaali, joka toisin kuin kudottu lamelleja, ei käsitellä kyllästyksillä. Toinen ominaisuus – ne on puhdistettava vain kuivana..
 • Monikerroksiset kaihtimet ovat monitasoisia pystysuoria verhoja, jotka on valmistettu kudotuista ja koristeellisista muovilistoista yläosassa, jotka muistuttavat ulkonäöltään kaaria, verhoa tai lambrequinia. Monikerroksisten verhojen lamellien alaosa voidaan valmistaa mistä tahansa kankaasta.

Moniväriset kaihtimet

Muista kuitenkin, että kangaskaihtimet (ilman kyllästämistä) voidaan puhdistaa vain kuivana, ja vaikeampi lika on parempi antaa kuivapesuun. Siksi nämä verhot sopivat paremmin ruokasaliin ja olohuoneeseen. Sisustussuunnittelun kannalta tämä on toisaalta loistava valinta, koska voit luoda sisustukseesi sopivan yhdistelmän. Mutta toisaalta liian monimutkainen monikerroksisten verhojen muotoilu voi ylikuormittaa tilaa ja kyllästyä nopeasti..

Mitä tulee karniisin valintaan, kaikki on yksinkertaista täällä:

 • On parempi valita verhotangot, joissa on alumiinirunko muovisen sijasta.

Vaihe 3. Verhojen suunnittelun ja värin valinta

Sinun on valittava verhojen suunnittelu sisustuksen värimaailman perusteella. Muista samaan aikaan, että keittiön sisätilojen ikkunoiden koristelu voi vaikuttaa:

 • Aksentti – sitten verhot valitaan kontrastisella tai kirkkaalla värillä, niissä voi olla piirustus, valokuvien tulostus, mielenkiintoinen rakenne ja eri tasot. Useimmiten tämä vaihtoehto on sallittu vain, jos koko keittiön sisustus on koristeltu hillitysti, muissa tapauksissa – tällaiset omavaraiset verhot on valittava huolella.

Kaihtimet keittiön sisätiloissa

 • Kalusteen tasapainottava tai neutraali elementti – tässä tapauksessa verhot valitaan perusvalkoisena, kermanvärisenä, harmaana, beigeinä tai sopivat keittiön seiniin.

Kaihtimet keittiön sisätiloissa

Voit valita verhoja astioiden, sisustuksen ja keittiötekstiilien väreissä – pöytäliinat, huonekalujen verhoilut, tuolityynyt, lautasliinat jne. kuten alla olevassa kuvassa näkyy.

Siniset kaihtimet keittiön sisätiloissa

Ja tietysti sinun on otettava huomioon keittiön sisustuksen tyyli. Joten keittiössä klassisen, maalaistyylisen tai Provencen tyyliin sopivat vaakasuorat puiset tai alumiiniset kaihtimet, jotka muistuttavat ristikkoikkunoita..

Vaakasuorat kaihtimet keittiön sisätiloissa

Alla oleva kuva on esimerkki siitä, miten voit voittaa pystykaihtimet klassisessa sisustuksessa..

Vertikaaliset kaihtimet klassisessa sisustuksessa

Ja moderneissa sisätiloissa minimalismin, korkean teknologian, modernin jne. Tyyliin kaikki kaihtimet ovat sopivia..

 • Kaihtimet modernin keittiön sisustukseen
 • Kaihtimet modernin keittiön sisustukseen
 • Kaihtimet modernin keittiö-olohuoneen sisustukseen

Jos kaihtimet näyttävät sinulle liian tylsiltä ja tiukoilta, voit yhdistää ne tavallisiin verhoihin, lambrequineihin, verhoihin kuvan osoittamalla tavalla.

 • Kaihtimet yhdessä verhojen kanssa keittiön sisätiloissa
 • Kaihtimet yhdessä verhojen kanssa keittiön sisätiloissa

Kaihtimet verhoilla

Kaihtimet verhoilla

Vaihe 4. Verhojen koon valinta ja asennusmenetelmä

Ennen kuin menet kauppaan tai ennen kaihtimien tilaamista, sinun on mitattava ikkuna, jotta ymmärrät, mitkä tulevat verhot ovat. Kaihtimien mitat ja niiden hinta riippuvat siitä, miten haluat asentaa ne:

 • Seinällä;
 • Katossa;
 • Ikkunan aukkoon.

Kahdessa ensimmäisessä tapauksessa kaikki on yksinkertaista – mittaamme ikkunan mitat, jos se on vakio, todennäköisesti voit ostaa vakiokokoisia kaihtimia kaupasta. Vakiokoko on 1,60 cm tai 1,80 cm (sitä voidaan säätää) ja leveys 100, 110, 120, 130 ja 140 cm.

 • Ikkunasi leveyden tulisi olla 10 cm ja mieluiten 20 cm pienempi kuin kaihtimien leveys.
 • Epästandardeissa ikkunoissa, esimerkiksi hyvin pienissä, panoraama- tai erittäin korkeissa ikkunoissa, kaihtimet on tilattava erikoisliikkeistä..
 • Kaihtimien korkeuden tulee olla sellainen, että niiden alareuna on avattuna 2 cm jäljessä lattiasta tai ikkunalaudasta.

Kaihtimet asennettu ikkunan aukon sisään

Jos haluat asentaa kaihtimet keittiöön ikkunanrakoon, kuten yllä olevassa kuvassa, etsi kaihtimia, joiden leveys on 1-2 cm pienempi kuin ikkunan aukon leveys.

Ja tässä on video siitä, kuinka voit muuttaa kaihtimien korkeutta omin käsin:

 • Mitä tulee lamellien mittoihin, niiden leveys on vakio: pystysuorilla se on 8, 9 tai 12,7 cm ja vaakasuorilla – 16, 25 tai 50 mm.

Vaihe 5. Sälekaihtimien laadun testaaminen myymälässä

Jos aiot ostaa kaihtimet keittiöön kaupasta, sinulla on mahdollisuus tarkistaa vitriinien laatu:

 • Yritä ensin koota ja avata verhot nopeasti 10-15 kertaa. Jos mekanismista ei kuulu vinkumista ja kolinaa, se avautuu tasaisesti ja lamellit eivät ole koskaan kääntyneet ympäri koko testausjakson ajan, nämä ovat erinomaisia ​​kaihtimia. Sitten voit jatkaa testausta – aja vaakasuuntaisia ​​malleja (suoristettu mutta suljettu) kahva alhaalta ylöspäin – hyvin kootut lamellit eivät käänny ja pysähdy. Muussa tapauksessa kaihtimet sulkeutuessaan päästävät valon läpi ja sulkeutuvat ja avautuvat väärin;
 • Vaakasuuntaiset kangasverhot voidaan myös tarkistaa: yritä avata ja sulkea ne nopeasti 10-15 kertaa, kiertää säleitä eri suuntiin – jos mekanismi alkaa juuttua ja säleet eivät taitu tasaisesti, on parempi kieltäytyä tällaisista verhoista. Laadukas kaihtomekanismi toimii sujuvasti ilman kolinaa, ja lamellit kootaan tasaisesti ja synkronisesti.

Muista kuitenkin, että hyviä kaihtimia löytyy myös kotimaisilta valmistajilta edulliseen hintaan, kun taas huonoja löytyy kalliista eurooppalaisista tuotemerkeistä, joiden hinta nousi lisäksi vuonna 2015..

Vaihe 6. Kaihtimien asennus

Tee-se-itse-kaihtimien asennus on aihe erilliselle materiaalille, vaikka niiden korjaaminen ei ole niin vaikeaa. Seuraavassa videossa näet selvästi, kuinka vaakasuorat kaihtimet asennetaan suoraan ikkunaan. Lue yksityiskohtaiset ohjeet materiaalistamme: Kaihtimien asennus 1 tunnissa-vaiheittaiset ohjeet kaikentyyppisille verhoille.