DIY roomalaiset kaihtimet – yksinkertainen ja tyylikäs ratkaisu

Roomalaiset kaihtimet erottuvat yksinkertaisuudestaan ​​ja ankaruudestaan. Roomalaiset kaihtimet erottuvat yksinkertaisuudestaan ​​ja vakavuudestaan ​​Yli kolmesataa vuotta sitten Rooman asukkaat, jotka suojelivat kotiaan pölyltä ja kirkkaalta auringonvalolta, ripustivat ikkunaan suorakulmaisen paksun kankaan palan, joka tarvittaessa taitettiin harmonikan periaate – nousi ylös muodostaen vaakasuoria taitoksia.

Siitä lähtien roomalaiset kaihtimet eivät ole menettäneet merkityksensä, ja nykyään ne ovat universaali, mutta samalla tyylikäs ja alkuperäinen elementti ikkunoiden koristeluun..

Erilaisia ​​romaanisia verhoja

Roomalaiset sävyt näyttävät erittäin sopivilta japanilaistyylisessä keittiössä Roomalaiset sävyt näyttävät erittäin sopivilta japanilaistyylisessä keittiössä

Roomalaisten kaihtimien ilmestymisen jälkeen niiden suunnittelu ja toimintaperiaate eivät ole muuttuneet lainkaan joitakin lajikkeita ilmestyi:

 1. Klassikko. Sileä ja tasainen kangas kootaan tasaisesti tasaisiksi taitoksiksi. Tämä saavutetaan kehyksellä, joka on ommeltu säleiden, levyjen tai putkien kankaaseen..
 2. CSS verhot on laskostettu myös auki. Nämä roomalaiset sävyt ovat tyylikkäämpiä ja loistavampia, joten ne sopivat koristamaan suuria ikkunoita olohuoneissa, konserttisaleissa.
 3. Kehyksetön Roomalaisista kaihtimista tuli aikoinaan klassisten verhojen prototyyppi. Ne ommellaan ilman oppaita ja kokoontuvat keskelle ja sivuille muodostaen eräänlaisia ​​”korvia”, kuten lambrequin.

Miksi ne ovat hyviä keittiössä?

Rimki, kuten suunnittelijat haluavat kutsua heitä, näyttää tyylikkäältä ja vaikuttavalta keittiössä ja lastenhuoneessa, olohuoneessa ja ravintolassa. Toimivuudeltaan nämä verhot muistuttavat kaihtimia ja rullaverhoja (antavat valon ikkunan alaosasta), mutta avattuna ne näyttävät perinteisiltä verhoilta.

Tällainen rakentava ratkaisu tekee roomalaisesta sävystä välttämättömän keittiölle, jos:

 • työtaso sijaitsee ikkunaa vastapäätä. Pöytälevylle ommellut verhot eivät ryömi pöydän poikki ja häiritse työnkulkua.
 • ikkuna on lähellä palonlähdettä. Perinteisen verhon kangas voi syttyä tuulesta. Tällainen haitta on täysin poissuljettu, jos roomalainen kaihdin roikkuu keittiön ikkunassa..
 • Keittiössä on pieni koko. Loppujen lopuksi tällaiset verhot laajentavat visuaalisesti tilaa, ja jos valitset myös kankaan hyvän värin ja tekstuurin, verhosta tulee paitsi toiminnallinen asia myös alkuperäinen sisustuselementti.

Suunnittelu klassiseen roomalaiseen sävyyn

Lakoninen muotoilu on yksi roomalaisen sävyn tärkeimmistä eduista. Se vie vain aukon pinta -alan, ei ole verhoja, röyhelöitä ja muita koriste -elementtejä..

Roomalaisen sävyn suunnittelu ja toimintaperiaate Roomalaisen sävyn suunnittelu ja toimintaperiaate

Roomalaisen sävyn mutkaton muoto antaa sinun tehdä sen itse pelkäämättä pilata huomattavan määrän kangasta, jos yhtäkkiä jokin ei onnistu. Jopa aloitteleva ompelija voi helposti selviytyä tästä tehtävästä. Tärkein roomalaisen verhon ompelussa on valita kangas oikein, tehdä oikeat kuviot ja noudattaa tiukasti ohjeita..

Materiaalin valinta

Kun valitset materiaalin ompelemaan roomalaisen sävyn ompelemiseen, sinun on ensin päätettävä verhon päätehtävästä: läpäiseekö se valoa vai ei. Jos verhon on välttämätöntä suojata kuumalta auringolta, on parempi valita paksu kangas. Nyt myydään materiaaleja, joissa on pimennyskäsittely ja jotka suojaavat paahtavilta säteiltä. Jos ei tarvitse piiloutua auringolta, voidaan käyttää kevyitä, läpikuultavia, hyvin verhoiltuja kankaita..

Jotta roomalaiset kaihtimet sulautuisivat harmonisesti keittiön suunnitteluun, on otettava huomioon täällä vallitseva värimaailma tai päinvastoin, toisinpäin. Voit ommella verhon tuolinpäällisten kanssa. Ja voit ottaa huomioon keittiösarjan värin ja keskittyä siihen valitsemalla verhojen materiaalin.

Luonnonmateriaalien käyttö on aina plussaa Luonnonmateriaalien käyttö on aina plussaa Verhon pohja voidaan valmistaa eri tyyleillä ja se voi olla pitsiä, geometrisia muotoja ja niin edelleen. Verhon pohja voidaan valmistaa eri tyyleillä ja se voi olla pitsiä, geometrisia muotoja ja niin edelleen. Tällaisen materiaalin käytön avulla voit viivästyttää auringonvaloa merkittävästi, mutta samalla se ei tee huoneesta täysin vailla sitä. Tällaisen materiaalin käytön avulla voit viivästyttää auringonvaloa merkittävästi, mutta samalla se ei tee huoneesta täysin vailla sitä. Roomalaisilla varjopainoilla (alaosa) voi olla monia taitoksia, ja näkymä tästä vain paranee Roomalaisilla varjopainoilla (alaosa) voi olla monia taitoksia, ja näkymä tästä vain paranee

Suunnittelun yksinkertaisuuden vuoksi pääpaino on kankaassa. Siksi, kun valitset materiaalin italialaisten verhojen ompeluun omin käsin, on muistettava muutamia vivahteita:

 1. Raidallisia kuvioita ei suositella roomalaisille kaihtimille. Tällaisella värityksellä kaikki leikkauksen ja räätälöinnin puutteet ovat ilmeisiä. Jos pidät geometriasta, anna sen olla abstrakti..
 2. Älä myöskään valitse kangasta, jolla on suuri kuvio, koska kun verho nostetaan muodostetuille taitoksille, siitä tulee käsittämätöntä..
 3. Pellavakankaat kutistuvat merkittävästi pesun jälkeen. Siksi sinun on ostettava kangas marginaalilla, ja ennen ompelua sinun tulee liottaa materiaali kuumaan veteen ja jättää se hetkeksi. Tämän menettelyn ansiosta verhojen kutistuminen seuraavilla tähdillä on merkityksetön. Nämä manipulaatiot suositellaan suoritettavaksi muiden kudosten kanssa, jotta myöhemmin ei tule yllätyksiä..
 4. Keittiöverhojen tulee olla likaa hylkiviä, hajua kestäviä, pestäviä ja sopivia säännölliseen pesuun..
 5. Roomalaiset kaihtimet eivät ole leveitä. Enintään 1,5 metriä. Jos haluat saada italialaiset verhot tilavaan ikkunaan, voit asentaa kaksi tai useampia verhotankoja.

Tee se itse: tarvittavat materiaalit

Tehdäksesi itse-roomalaisen verhon keittiöön tarvitset seuraavat materiaalit:

 • Pääkangas ja tarvittaessa vuori;
 • Teippi, jossa on tahmea kerros (tarranauha) verhon leveydellä;
 • Viimeistelyraja;
 • 7-8 tankoa, joiden halkaisija on 4-5 mm. Ne voivat olla puisia, muovisia tai metallisia. Niiden pituuden tulisi olla noin 3 cm lyhyempi kuin verhon leveys;
 • Muovirenkaat (2-3 kpl kutakin kiristysnauhaa), joiden läpi verhoa nostavat johdot kierretään;
 • Nailon johto. On tarpeen tehdä kolme leikkausta: kunkin pitsin pituuden tulee olla yhtä suuri kuin kaksi verhon pituutta ja yksi leveys;
 • Painotanko;
 • Puinen lankku tai puutavara, jonka poikkileikkaus on 2,5×5 cm ja pituus yhtä suuri kuin verhon ripustamiseen tarkoitetun kankaan leveys;
 • Verhokahva tai ketju;
 • Naulat, ruuvikoukut, shurpa.

Kankaan määrän laskeminen

Lisää 2,5 cm ikkunan leveyteen kummallakin puolella. Yleensä roomalainen sävy ommellaan ikkunalaudalle, mutta myös lattian pituuden vaihtelut ovat mahdollisia. Lisää 12 cm pituuden osoittimeen korvauksia varten: 2 cm menee yläsaumaan, loput 10 cm – kaksinkertaiseen (5 cm kumpaankin) alareunaan.

Muista, että roomalaiset kaihtimet eivät saa ulottua ikkunan aukkojen reunojen yli. Jos ikkunoita on 2, jokaisella on oma verho. Muista, että roomalaiset kaihtimet eivät saa ulottua ikkunan aukkojen reunojen yli. Jos ikkunoita on 2, jokaisella on oma verho.

Sellaisenaan tee-se-itse-kuvioita roomalaisen sävyn tekemiseksi ei vaadita. Riittää, kun piirtää suorakulmio keittiöikkunan koon mukaan silitetylle kankaalle ja merkitä taitokset oikein. 

Yksi roomalaisen varjostimen ompelun tärkeimmistä salaisuuksista on taitosten leveyden tarkka laskeminen. 145-220 cm pitkille aukoille tehdään 7 taitetta.

Ompeluvaiheet

Roomalainen sävykuvio Roomalainen sävykuvio

 1. Merkitse saumapuolelle taitoksen viivat, taitokset ja renkaiden asennuspaikka langan pujottamiseksi.
 2. Kaksinkertainen helma sivureunojen ompelemiseen.
 3. Käytä huonekalunitojaa tai pieniä nauloja kiinnittääksesi tarranauhan puun alapuolelle, joka toimii kaarrena.
 4. Puun sijasta voit käyttää valmiita karniisia (lambrequin-nauha), jotka myydään tarranauhan ja kiinnitysmateriaalin kanssa.
 5. Ompele jäljellä oleva teippi verhon viimeiseen yläreunaan, jolloin voit irrottaa verhon pesua varten.
 6. Tee kuvion alareunasta taitto ja kiristysnauha, siihen lisätään painotusaine. Upottajana käytetään alumiiniprofiilia, joka on pari senttimetriä lyhyempi kuin karniisi.
 7. Kiinnitä verhon sisäpuolelta viimeistelyreuna ja työnnä tangot tuloksena oleviin taskuihin. Ompele sivut.
 8. Ompele sormukset käsin räystään tai puuhun nostolaitteen asentamiseksi. Johdon renkaat on sijoitettu symmetrisesti ottaen huomioon, että ulommat tulisi sijoittaa 5-10 cm: n etäisyydelle verhojen reunoista.
 9. Kun kuvio on kiinnitetty reunaan tarranauhalla, langan pujottaminen renkaisiin alkaa: alemmassa renkaassa sinun täytyy sitoa solmu, kiinnittää se liimalla lujuuteen ja venyttää narua kaikkien seitsemän renkaan läpi pystysuorassa rivi. Samanlainen toimenpide suoritetaan muiden renkaiden kanssa..
 10. Kun olet langannut kaikki johdot, vie ne toiselle puolelle ja vedä ne tiukalle. Tällaisesta käsittelystä taitokset jakautuvat tasaisesti koko kuvion leveydelle. Nauhan avulla sinun on tilapäisesti kiinnitettävä ne tähän asentoon..
 11. Palkki tai reunus, jossa on verho, kiinnitetään määrättyyn paikkaan (katto, aukko kehysten väliin jne.). Nyt voit poistaa taitokset kiinnittävän teipin – verho laskee alas. Kun olet tasapainottanut kaikkien narujen jännityksen, tuo ne yhteen, sido solmu viimeisen renkaan taakse.
 12. Vie johdot kahvan läpi nostaaksesi verhon ja sitoa tiukasti 45-50 cm: n kuluttua ensimmäisestä solmusta. Leikkaa narujen päät huolellisesti. Roomalainen kaihdin keittiöön on valmis.

Noudattamalla yllä olevia ohjeita voit tehdä alkuperäisen roomalaisen kaihtimen omilla käsilläsi muutamassa tunnissa, josta tulee todellinen keittiön koriste. Ja jos ompelet useita värivaihtoehtoja tähän yleisverhoon, voit päivittää sisätiloja säännöllisesti yllättääksesi kotitalouden ja vieraat.

Kuinka ommella roomalainen kaihdin omin käsin (video)

Suosittelemme, että katsot täydellisimmän videon itse räätälöinnistä:

Johtopäätös

Joten, kuten olet nähnyt, ei ole niin vaikeaa valita ja ommella roomalaista kaihtinta. Tärkeintä tässä liiketoiminnassa on sinnikkyys ja vapaa -ajan saatavuus..

Roomalaiset kaihtimet keittiöön (kuva)