Skåp med glas i vardagsrummet: 4 tips för att välja

Idag är ett skåp med glas själva möblerna för vardagsrummet. Idag är ett skåp med glas de faktiska möblerna för vardagsrummet. Ett ordentligt utvalt skåp med glas kommer att tillföra ett inslag av lyx till vardagsrummet, samt berätta om ägarnas smak. På grund av deras utseende lockar de omedelbart uppmärksamheten hos dem som passerar tröskeln till rummet. Det är därför det är värt att noggrant närma sig valfrågan. Sådana skåp är tillverkade i olika färger, vilket gör urvalsprocessen enklare. Huvudsaken är att tänka i förväg vilket mål du planerar att uppnå..

Färg spelar roll

För att en möbel inte ska se ut som en björk i öknen, bör du noga välja ett stilistiskt och färgschema. Först och främst är det nödvändigt att bygga på flera parametrar. I ett väl upplyst rum är det bäst att använda neutrala eller matta nyanser. För ljus version kommer bokstavligen att “drunkna” i ljusströmmen och för mörk – kommer att “sätta press på psyket”.

På andra plats är rummets storlek, som måste beaktas för att undvika överbelastning av utrymmet. Det enklaste sättet är att välja en garderob för ett vardagsrum som är litet i sina parametrar. En hörnversion med en speglad frontdel kommer att göra. Å ena sidan kommer det inte att ta mycket plats, men å andra sidan kommer det att skapa en illusion av rymlighet..

Det är önskvärt att den speglade utställningen är placerad mittemot entrégruppen. I det här fallet, redan vid ingången till rummet, kommer en känsla av ledigt utrymme att skapas..

Färgen på skåpet med glas ska matcha färgschemat i vardagsrummets övergripande inredning. Färgen på skåpet med glas ska perfekt matcha färgschemat i vardagsrummets övergripande interiör.

Andra tips för att välja det bästa vitrinet för rätter inkluderar:

 • Skåpets nyans bör vara en ton mörkare än rummets allmänna färgschema;
 • Glaspartiets yta varierar beroende på antalet rätter;
 • För tjänsten är ett alternativ med en stor mittdel och små sidosektioner lämplig;
 • För dem som planerar att förvara samlarflaskor med alkohol i en sådan utställning, skulle alternativet med tre sektioner identiska i storlek vara lämpligt..

När du väljer mellan en färdig modell och skapar en på beställning är det nödvändigt att utgå från överväganden av sunt förnuft. Om det inte finns någon lämplig färg eller funktionell lösning i detaljhandelsnätverket är det bättre att göra skräddarsydda möbler. Det kommer att ta lite mer tid, men samtidigt behöver du inte lida med arrangemanget.

Typer av glasskåp: klassisk stil

Rätt valda möbler hindrar aldrig rörelse i rummet. Det finns inga universella interiörer där standardversionen enkelt kan passa in. Det är därför som designers har utvecklat flera typer av tematiska möbler. Innan du köper måste du överväga var och en av dem. Det vanligaste alternativet är den byråbaserade credenza.

Dess huvudsakliga funktionella belastning är lagring av en tillräckligt stor mängd rätter och tillhörande redskap. För detta tillhandahålls flera avdelningar. Möbeln fick sin utveckling i Italien, där mode för imponerande möbler fortfarande bevaras..

Skåp i klassisk stil kommer alltid att vara efterfrågade - detta uttalande har bevisats i århundraden. Skåp i klassisk stil kommer alltid att vara efterfrågade – detta uttalande har bevisats i århundraden.

En liten garderob, som på ett eller annat sätt liknar en kantsten, utrustad med gångjärnsdörrar är den mest exakta beskrivningen av en credenza -garderob. Dessutom är produkten utrustad med gårdsmonterade lådor och en bänkskiva..

Andra funktioner hos den framstående representanten för den klassiska möbelskolan är följande:

 1. Inledningsvis förvarade de köksredskap i tempel, vilket ledde till ett känsligt utseende och graciösa linjer..
 2. Även med påvens tid har skåp tillverkade enligt de klassiska kanonerna en inbyggd kanna. I dyrare modeller är den gjord av silver, och i billigare modeller är den gjord av lera..
 3. Ett skåp används för att förvara små köksredskap. Många fällbara fack har utformats speciellt för detta..
 4. Inuti är produkten utrustad med många rymliga hyllor.

Romantik från sovjettiden

Kommer ofta till mormors och farfars hus, där kan du se skänkar och skänkar så kära i hjärtat. Ur funktionell synvinkel är skänk ett mer praktiskt alternativ än en bred och inte alltid rymlig skänk. Oavsett ägarnas preferenser används båda möblerna för att förvara köksredskap och bordstextilier. Vissa modeller har fack för böcker och ett minimalt lager av mat.

Ett skåp av naturligt trä av dyra arter kommer perfekt att komplettera inredningen i vardagsrummet Ett skåp av naturligt trä av dyra arter kommer perfekt att komplettera inredningen i vardagsrummet

När du väljer mellan en skänk och en skänk är det nödvändigt att ta hänsyn till deras funktionella egenskaper:

 1. Skänken har en låg höjd, så att även den yttersta hyllan alltid är tillgänglig utan att använda en stege.
 2. Buffén kännetecknas av en struktur med tre nivåer. Dessutom har den ett rymligt nedre fack och en glasöverdel..
 3. Dyrare modeller av skänk är utrustade med ett nedre öppningsfack;
 4. Skänk kommer att tilltala dem som gillar att förvara eleganta rätter i vitrinskåpet i vardagsrummet..

Alternativ för maximalister

Ofta i hus kan du se möbler där varje millimeter yta används för att lagra något. En skåpglid hjälper till att undvika känslan av klumpig eller olämplig hopning. Du kan lagra flera dussin stora och små delar av tjänsten i form av en vackert arrangerad bild utan problem..

Mycket ofta används de mest funktionella möblerna i interiören, så att du kan använda varje millimeter Mycket ofta används de mest funktionella möblerna i interiören, så att du kan använda varje millimeter

Det är inte särskilt svårt att skilja det genom sitt utseende – det viktigaste är att noggrant undersöka möblerna innan du köper:

 • Närvaron av en helt stängd vägg, vilket gör det bekvämt att lagra stora små föremål i tjänsten;
 • Skåpets övre del har 3-sidigt glas;
 • Beroende på modell är sidorna på skåpet glas;
 • Ytterligare hyllor placeras i en separat sektion, som ligger bakom en dörr som kan öppnas separat.

Modernism och minimalism

I en modern inredning kan du ofta hitta en liten mängd rätter bakom glas. Borta är åren när alla försökte skryta med allt de hade. Det var från detta ögonblick som utställningar utrustade med ett stort antal glasytor började komma på mode. I de flesta modeller är dessa installerade på fyra sidor..

Valet av skåp bör bestämmas utifrån personlig preferens och önskad stil som hyresvärden vill se i sitt vardagsrum. Valet av skåp bör bestämmas utifrån personlig preferens och önskad stil som hyresvärden vill se i sitt vardagsrum.

Beroende på de arkitektoniska och stilistiska egenskaperna i rummet kan du välja ett av följande alternativ:

 • Utrustad med glashyllor och dörrar;
 • Utrustad med endast glasdörrar och klassiska trähyllor;
 • På grund av avsaknaden av en bakvägg är det inte svårt att installera ett skyltfönster i mitten av vardagsrummet;
 • Om du planerar att installera det i ett hörn, är det bättre att uppmärksamma alternativet med en bakvägg..

Tack vare de två sista egenskaperna är sådana möbler lätta att flytta i rymden utan att äventyra den övergripande stilistiska lösningen..

Glasskåp för köksredskap i vardagsrummet

Glasmöbler hjälper till att få ett element av luftighet till vardagsrummet. Det är ett misstag att vägra dem enbart av säkerhetsskäl. Användningen av innovativa material gör att du kan skapa en solid struktur utan att äventyra utseendet. Det viktigaste är att köpa ett sådant skåp från en officiell leverantör. I det här fallet behöver du inte snarast eliminera de brister som identifierats under drift i framtiden..

Glasskåp ger en känsla av lätthet och luftighet i ditt vardagsrum Glasskåp ger ditt vardagsrum en känsla av lätthet och luftighet

Designers erbjuder följande rekommendationer för att optimalt passa en så ovanlig möbel in i interiören:

 • Tjockleken på stelen som används måste vara minst 4 mm, annars behöver man inte prata om styrka;
 • Det är lämpligt att överge frostat eller tonat glas till förmån för transparent glas av estetiska skäl;
 • Innan du köper bör du se till att vi talar om härdat glas som tål en betydande vikt av disken;
 • Dyra skåpsmodeller inkluderar bronsglas med hög transparens;
 • Om du vill kan du välja en garderob i hallen med dekorativa mönster, men samtidigt måste du vara uppmärksam på hur de passar in i den befintliga interiören.

Funktionella hörnskåp i vardagsrummet

Avsaknaden av nödvändigt utrymme i rummet tvingar en ofta att överge djärva experiment. I de flesta fall kan detta inte förklaras med sunt förnuft. Skåpets hörnmodell hjälper till att skapa en snygg visuell accent och utöka utrymmet..

Ett funktionellt hörnskåp kommer att vara ett utmärkt alternativ för dem som uppskattar varje centimeter ledigt utrymme i sitt vardagsrum. Ett funktionellt hörnskåp kommer att vara ett utmärkt alternativ för dem som uppskattar varje centimeter ledigt utrymme i sitt vardagsrum.

Fördelen med glasskärmar är förmågan att reflektera ljus. Det är därför de ligger mittemot entrégruppen, inte långt från fönstret. Som ett resultat hänger det naturliga ljuset inte kvar utan spelar snarare.

För att hörnglasmodellerna ska passa in i interiören måste du följa följande rekommendationer:

 • Ett väl upplyst rum kräver ett skåp med 1 speglad yta för att inte överbelasta rummet med ljus;
 • Från 2 till 4 ytor av glas kommer att behövas där naturligt ljus inte är tillräckligt;
 • Om rummet domineras av mörka färger är det bättre att välja ett pennfodral i en ljus version..

Dekorativa möbler för köksredskap i vardagsrummet: driftsregler

Den garanterade tiden för alla möbler är föremål för tillverkarens instruktioner. De gäller inte bara temperaturbelastningar, utan också fysiska. Endast i det här fallet behöver du inte snabbt ändra den misslyckade delen. Dessutom måste du vara extremt försiktig när du köper möbler. Först efter en grundlig inspektion kan du göra ett efterlängtat köp..

Innan du köper ett dekorativt skåp för vardagsrummet bör du inspektera det noggrant Innan du köper ett dekorativt skåp för vardagsrummet bör du inspektera det noggrant

När det gäller modeller med glasyta, bör följande faktorer uppmärksammas:

 • Tillförlitlighet för att fästa glasdelar på dörrarna;
 • Smidig löpning av låsmekanismen;
 • Pålitlighet för fastsättning av hyllor;
 • Om du har dekorativa element måste du köra handen över dem för att inte köpa en garderob med spår av uppenbart äktenskap.

Garderob med skänk i vardagsrummet (video)

Vitrinskåp med glasytor används för bekväm förvaring av fat, textilier, alkohol och andra husgeråd. Beroende på ägarnas behov kan du välja ett funktionellt eller dekorativt billigt alternativ. Det viktigaste är att köpa rätt förvaringsutrymme för rätter, med hänsyn till de arkitektoniska och stilistiska egenskaperna i rummet..

Exempel på skåp för vardagsrummet (foto inuti)