Hemligheter med kök-vardagsrumsdesign: 6 regler för att dela utrymme

Förening av rum utförs nödvändigtvis med samtycke från berörda myndigheter. Kombinationen av rum utförs nödvändigtvis med samtycke från berörda myndigheter. Om det är nödvändigt att göra bostadsutrymmet större används kombinationen av intilliggande rum. Så rummet intill köket kan enkelt planeras om, eftersom den totala ytan gör att du kan experimentera. I rymliga takvåningar ligger ett sådant rum på andra våningen..

Hur man kombinerar ett vardagsrum med ett kök: sätt

En liknande lösning är tillämplig på utbyggnaden av badrummet. Genom att kombinera två rum är det möjligt att se till att bad och toalett är i samma förstorade rum.

Gör inte en radikal omläggning, varefter du måste dela ut köksredskap till andra delar av huset. Gör inte en radikal omläggning, varefter du måste dela ut köksredskap till andra delar av huset.

Innan rumskombinationen organiseras bör man komma ihåg att:

 • Rivning av väggen kommer att vara möjlig om den bärande balken inte är fäst vid den;
 • När du kombinerar rum är det att föredra att använda en elektrisk spis; för en gasspis måste du ta hand om en extra skiljevägg.

Det finns två sätt på vilka organisationen av arbetet med att kombinera kök och vardagsrum sker..

Komplett rivning av väggen

På detta sätt är det möjligt att skapa ett enda utrymme. Ofta kräver detta att du lägger dörren till köket, vilket resulterar i en nisch där ägarna placerar kylskåpet. Ingången till köket är genom hallen.

Delvis rivning av väggen

För att göra om ett rum måste du göra en bred öppning mellan två rum, vilket gör att du effektivt kan avgränsa zonerna. Detta alternativ innebär installation av en partition.

Funktioner i utformningen av ett vardagsrum med kök

Det moderna, omfattande, kombinerade kök-vardagsrummet låter dig använda nästan vilken stil som helst i interiören. Därför används en sådan utvidgning av rymden i stor utsträckning för att kombinera andra rum också. Idag används ett sådant multifunktionellt rum i rymliga stugor, loft och studiolägenheter..

I köket-vardagsrummet kan du dela in rummet i speciella zoner eller använda en enda design när du dekorerar rummet. I köket-vardagsrummet kan du dela in rummet i speciella zoner eller använda en enda design när du dekorerar rummet.

Detta möjliggör en harmonisk kombination som skapar en atmosfär av fullständighet. Det finns många stilar, tack vare vilka du kan skapa en ovanlig design i ett rymligt rum (eco, scandi eller provence).

För loftstil bör det beaktas att det gemensamma rummet har:

 • Öppet utrymme, men känslig zonering bör finnas i den;
 • I taket bör man vara noga med att skapa en illusion av närvaron av en vind;
 • Golvkrav: träplanka och minimalism.

Fusionsstilen kännetecknas av ungdomars vårdslöshet och ljusstyrka:

 • För väggdekoration i rummet väljs olika material (en vägg är gjord av trä, och för den andra används plast);
 • Det är bättre att placera möbler i retrostil i rummet;
 • Det måste finnas bilder (till exempel i seriestil) eller fotografier;
 • En viktig nyans är platsen för ett stort antal hyllor, liksom ställningar;
 • Tack vare ljusa kontraster är det möjligt att skapa en framgångsrik zonindelning i köket-vardagsrummet..

Kök-vardagsrumsdesignlösningar: zonindelning

Om du planerar att kombinera vardagsrummet med köket bör du ta hand om att skapa funktionella områden. Men hur många ska det vara? Se till att det finns minst tre av dem..

De mest framgångsrika designlösningarna är användningen av en enda stil i det inre av två rum. De mest framgångsrika designlösningarna är användningen av en enda stil i det inre av två rum.

Flyttar in i vardagsrummet I köket ingår:

 • En av zonerna kommer att vara ett kök som arbetar;
 • Den andra är en plats att koppla av, där sängen ligger och det kommer att finnas ett omklädningsrum;
 • Det bör också finnas ett separat område med ett matbord.

När du försöker utrusta zonerna bör du ta hänsyn till storleken på de två rummen, eftersom rummen i de flesta fall kännetecknas av en liten fyrkant.

Så att utformningen av lokalerna och deras uppdelning är korrekt:

 • Det är viktigt att ta hand om kombinationen av golv i rummen;
 • Gör taket på flera nivåer;
 • Använd en bardisk som en anslutningsdel;
 • Med en köksö på podiet eller en halvö kommer det att vara möjligt att perfekt dekorera och skapa harmoni i ett stort rum;
 • Du kan fokusera på matbordet i köket eller markera soffan;
 • Använd en båge som rumsavdelare.

Det finns många alternativ för zonindelning, men det mest acceptabla är det, tack vare vilket det är möjligt att ordna alla möbler enligt ägarens önskemål..

Kök-vardagsrumsinredning: sammanslagningstrick

Om du planerar att bygga om och ansluta köket till vardagsrummet bör du vara noga med att korrekt efterbehandling av dessa zoner utförs.

Glöm inte att observera färgschemat i det kombinerade köket-vardagsrummet. Med rätt kombination av toner i rummet skapas effekten av ett enda utrymme. Glöm inte att observera färgschemat i det kombinerade köket-vardagsrummet. Med rätt kombination av toner i rummet skapas effekten av ett enda utrymme.

För att göra detta måste du ta hänsyn till de verkliga kraven:

 1. Du kan experimentera med att dekorera fönster. Till exempel, använd gardiner som en viktig detalj, samt dekorera rummet i samma stil. Med rätt design under registreringen kan du uppnå önskat resultat. Vissa människor föredrar att använda infälld belysning i båda rummen, vilket gör det möjligt att harmoniskt dekorera alla områden..
 2. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt valet av textilier. Användning av dukar, stolskydd eller kuddar av samma tyg uppmuntras..

Funktioner för att installera en partition i ett vardagsrum kombinerat med ett kök

Om du behöver en två-rumslägenhet för att få ett modernt utseende, skulle den bästa lösningen vara att kombinera köket med vardagsrummet. För att markera ett visst område är rekommendationen från en professionell designer att använda en låg partition. Det är vanligt att komplettera en sådan skiljevägg med dekorativa nischer, samt placera hyllor i den. Förutom den utmärkta dekorationen av utrymmet kombinerar en sådan inredningsdetalj bekvämt praktiska och mångsidighet..

Vissa ägare lyckas placera en TV på partitionen eller installera ett akvarium i den. Vissa ägare lyckas placera en TV på partitionen eller installera ett akvarium i den.

Ett utmärkt alternativ idag anses vara tillverkning av en glaspartition, som kännetecknas av sina smala dimensioner. När man kombinerar rum har en sådan avgränsare många fördelar. Till exempel kan ytterligare belysning installeras här. För att lyckas ansluta två rum bör du ta hand om tillverkningen av en partition. Med dess hjälp kan du avgränsa utrymmet samtidigt som du skapar en enda design..

Tips från mästarna när de kombinerar kök och vardagsrum med en gasspis

Om en gasspis är installerad i köket-vardagsrummet är det inte möjligt att göra köket helt öppet. Istället måste du installera en partition. Det kan vara en stationär eller glidande struktur. Många ägare blir av med en del av väggen (nödvändigtvis icke-bärande) med egna händer, varefter en skiljevägg monteras i rummet. När den glidande strukturen är vikt, får möblerna utseendet på ett enda utrymme.

Vid behov kan du separera köket från vardagsrummet. Om du planerar att använda spisen rör sig partitionen tätt Vid behov kan du separera köket från vardagsrummet. Om du planerar att använda spisen rör sig partitionen tätt

Ett annat exempel för zonindelning av ett kök-vardagsrum är installationen av en dörr. Denna design bör dock kombinera båda rummen istället för en tydlig separation. Som ett resultat är mästarnas recensioner enhälliga: det är bättre att installera en skjutdörr. På grund av det faktum att dörrarna i det öppna läget är placerade längs väggarna, kommer kökets vardagsrums inre bara att gynnas.

Kök-vardagsrum i ekonomiklass: arrangemangsfunktioner

För att kombinera kök och vardagsrum i lägenheter i ekonomiklass och ordna rummet så bra som möjligt bör vissa nyanser beaktas. Om vi ​​kombinerar rum i en stalinka är det nödvändigt att ta hänsyn till området för dessa rum. Dessutom är det viktigt att vara försiktig innan du får tillstånd för en sådan kombination hos berörda myndigheter..

Du kan förse köket med inbyggda apparater, vilket gör att du kan använda utrymmet ganska ekonomiskt Du kan förse köket med inbyggda apparater, vilket gör att du kan använda utrymmet ganska ekonomiskt

Rätt placering av rum anslutna tillsammans med ett litet antal meter inkluderar:

 • Med minsta mängd möbler (istället för massiva piedestaler, liksom skåp) är de bästa lösningarna ett minimum av möbler;
 • En köksuppsättning placerad vertikalt kommer att frigöra utrymme betydligt, och rummet blir mysigt och praktiskt.

Hur man väljer rätt fasader för köket-vardagsrummet

Korrekt valda fasader anses vara en av de viktiga detaljerna i utformningen av köket-vardagsrummet. De måste väljas med hänsyn till egenskaperna hos den omgivande inredningen. Därför kan beslagen vara bruna, gjorda i pastellfärger, olika i ljusa färger..

Det bör komma ihåg att fasaden är köksytan, så det är viktigt att ta hand om det rätta valet. Det bör komma ihåg att fasaden är köksytan, så det är viktigt att ta hand om det rätta valet.

Det är värt att lyfta fram de enkla kraven för val av fasader:

 • Nya fasader måste vara praktiska, annars kommer de inte att hålla länge, även om de utmärks av en attraktiv design.
 • När du väljer möbler bör det inte finnas några nackdelar i form av dåligt motstånd mot extrema temperaturer;
 • Fasaden måste tåla våt rengöring;
 • Ett obestridligt plus är valet av högkvalitativa och pålitliga beslag.

Krav för ventilation av kök-vardagsrummet

Vardagsrummet som är anslutet till köket måste ha god ventilation. En variant av normen är ett högkvalitativt ventilationssystem som du kan minska lukt som oundvikligen uppstår efter tillagning. Standardventilation kan dock inte helt befria rummet från lukt. Därför rekommenderas att ta hand om forcerad ventilation. För att göra det måste du installera ett ventilationssystem som går direkt till gatan..

Inredning av studio-vardagsrum-matsal (video)

Genom att slå samman köket med vardagsrummet är det möjligt att frigöra utrymme och dessutom utrusta vardagsrummet. Idag gör en sådan ombyggnad det möjligt att göra även en liten lägenhet mysig, ganska modern och dessutom multifunktionell..

Kök-vardagsrumsdesign (interiörfoto)