Kuinka tehdä kattokruunu itse: mestarikurssi ammattilaisilta

Lankakattokruunu tekee sisätiloista ikimuistoisen ja ainutlaatuisen lajissaan Kierteinen kattokruunu tekee sisätiloista ikimuistoisen ja ainutlaatuisen lajissaan Mikä voi päivittää sisustuksen ja antaa sille uuden epätavallisen äänen? – Tietysti uusi lamppu! Nykyään kaupat myyvät valtavan määrän kattokruunuja eri makuun ja lompakkoon. Mutta jos haluat sisustuksen olevan todella eksklusiivinen, tehdastuote ei ole sopiva. Käsintehty asia on oikea ja sopivin ratkaisu niille, jotka pitävät omaperäisyydestä. Tässä tapauksessa voit selvitä pienin investoinnein – mielenkiintoinen ja kaunis lamppu voidaan valmistaa tavallisimmista langoista.

Tarvittaessa

Lankapallo näyttää mistä tahansa tyylistä huoneesta Lankapallo näyttää mistä tahansa tyylistä huoneesta

Mihin voit ripustaa DIY -kattokruunun niiden langasta? Vaihtoehtoja on oikeastaan ​​monia:

 • Se täydentää täydellisesti maalaismaisen keittiön sisustusta;
 • Ihanteellinen makuuhuoneeseen, jossa se tuo mukavuutta ja luo hajavaloa;
 • Näyttää hyvältä aulassa;
 • Sopii olohuoneeseen.

Tällä tekniikalla voidaan valmistaa myös lampunvarjostimia ja pöytälamppuja. Ne koristavat pöydän ja tekevät luokista vähemmän yksitoikkoisia..

Tärkeä: jos päätät tehdä tällaisen kattokruunun, sinun on otettava huomioon ympäristö. Sinun ei pitäisi ripustaa tällaista lamppua klassiseen tai minimalistiseen sisustukseen. Tällaisen kattokruunun tukena huoneessa pitäisi olla käsintehtyjä esineitä. Sitten kaikki näyttää harmoniselta..

Valonlähde: mitkä lamput valita

Suosittelemme käyttämään LED -lamppuja kattokruunuissasi. Ne ovat kirkkaampia, taloudellisempia kuin tavallisesti, ja jotkut mallit voivat hehkua eri väreissä. Suosittelemme käyttämään LED -lamppuja kattokruunuissasi. Ne ovat kirkkaampia, taloudellisempia kuin tavallisesti, ja jotkut mallit voivat hehkua eri väreissä. Energiansäästölamput antavat valkoista pehmeää valoa ja kuluttavat vähän sähköä Energiansäästölamput antavat valkoista pehmeää valoa ja kuluttavat vähän sähköä

DIY -lamppu voidaan varustaa millä tahansa tassulla. Energiatehokas ja säännöllinen onnistuu. Kasettien määrä voi myös olla mikä tahansa.

Tärkeä: kannattaa kiinnittää huomiota keraamiseen patruunaan, joka houkuttelee kestävyydellään.

Kierrelamppujen tyypit

Ennen kattokruunun tekemistä sinun on päätettävä sen suunnittelusta ja rakenteesta. Materiaalin valinta, kierteiden lukumäärä ja kehystyyppi riippuvat tästä..

Joten, kattokruunu voidaan valmistaa seuraavista tyypeistä:

 • pallon muodossa;
 • sävy.

Yksinkertaisin toteutuksessa nähdään pallonmuotoisena kattokruununa. Tällainen kattokruunu voidaan tehdä illan aikana käyttämällä vähimmäisvaroja. Lampunvarjostimen valmistamiseksi sinun on valmisteltava tai ostettava metallilankavarjostin.

Mitä työkaluja ja materiaaleja tarvitaan

Jokaisessa tapauksessa tarvitset oman materiaalisarjan. Vaikka molemmissa tapauksissa tarvitset langan.

Sinun tarvitsee vain luoda lankakattokruunu omilla käsilläsi palloja, liimaa ja itse lankoja. Sinun tarvitsee vain luoda lankakattokruunu omilla käsilläsi palloja, liimaa ja itse lankoja.

Jos haluat tehdä pallomaisen lampun omilla käsilläsi, tarvitset:

 • ilmapallo;
 • puuvillalanka, mieluiten Iris -tyyppi. Paksuuden tulisi olla keskikokoinen;
 • vaseliini tai halpa rasvarasva, kuten “Baby”;
 • PVA;
 • patruuna;
 • sähköjohto;
 • PVC -tölkki mistä tahansa tuotteesta;

Plafonin tekeminen

Ensin sinun on täytettävä ilmapallo, voideltava se ja langat liimalla. Seuraavaksi langat on kierrettävä pallon ympärille Ensin sinun on täytettävä ilmapallo, voideltava se ja langat liimalla. Seuraavaksi langat on kierrettävä pallon ympärille Kun liima on kovettunut, pallo on tyhjennettävä Kun liima on kovettunut, pallo on tyhjennettävä

Sinun on aloitettava plafonin valmistus. Tämä edellyttää:

 • puhalla ilmapallo haluttuun kokoon ja sido se;
 • sidotun paikan ympärille kynällä, sinun on piirrettävä ympyrä, joka sitten leikataan pois – tämän reiän läpi kansi asetetaan patruunalle. Halkaisijan tulisi olla 7 cm;
 • voitele koko pallo vaseliinilla tai kermalla;
 • Laimenna PVA vedellä nopeudella 3 osaa liimaa ja 1 osa vettä;
 • voitele lankakela liimalla;
 • kierrä lanka pallon ympärille satunnaisessa järjestyksessä ja yritä kestää kaunista lankojen leviämistä;
 • irrota pallo ja puhalla sitä hieman – langat venyvät, myöhemmin lankalamppu näyttää siistimmältä ja kauniimmalta;
 • peitä pallo liimalla useissa kerroksissa;
 • kuivaa pallo – sen pitäisi kuivua vähintään 8 tuntia;
 • lävistä pallo neulalla ja poista se.

Lamppu on valmis. Jotta valaisimesta tulisi kauniimpi ja kestävämpi, sinun on lakattava se useissa kerroksissa. Sitten se loistaa erittäin kauniisti.

Tärkeä: on parempi päällystää langat lisäksi liimalla erikseen ennen käämitystä. Voit tehdä tämän vävyllä muovipullon ja kaada liimaa siihen. Pujota lanka neulaan, lävistä pullo ja vedä lanka sen läpi. Joten hän on tahrattu liimalla.

Teemme itse kattokruunun (video)

Keräämme kattokruunun

Kattokruunu on helppo koota omin käsin. Tätä varten maalaa valittu purkki halutulla värillä ja tee reikä sen keskelle. Yhdistämme langan patruunaan, johdamme sen purkin läpi ja ripustamme sen katosta. Sitten asetamme hehkulampun, ripustamme plafonin pidikkeeseen ja lamppu on valmis. Jos et halua tehdä kaikkia näitä toimintoja, voit yrittää ostaa myymälästä kattokruunun pohjan tai sen osia.

DIY -lampunvarjostin

Jotta huoneesta tulisi ainutlaatuinen, riittää, että teet jotain omin käsin - langoista valmistettu lampunvarjostin on juuri se Jotta huoneesta tulisi ainutlaatuinen, riittää, että teet jotain omin käsin – langoista valmistettu lampunvarjostin on juuri se Langoista valmistetuille varjostimille on monia vaihtoehtoja, jotkut peittävät lampun kokonaan silmistä, toiset vain hieman peittävät sen ja siirtävät kuvioita seinille Langoista valmistetuille varjostimille on monia vaihtoehtoja, jotkut peittävät lampun kokonaan silmistä, toiset vain hieman peittävät sen ja siirtävät kuvioita seinille

Tällainen lampunvarjostin näyttää erittäin kauniilta missä tahansa huoneessa. Tämä on kaunis pöytävalaisin, joka vie meidät takaisin 1960-luvulle, jolloin nauhalla peitetyt lattiavalaisimet olivat muodissa. Periaatteessa tätä tekniikkaa käyttämällä voit tehdä lattiavalaisimen omin käsin – tässä on vain lampunvarjostin tai pikemminkin kehys sille, paljon enemmän tehdään kuin pöytälampun kehys.

Materiaalit (muokkaa)

Lampunvarjostimen valmistukseen tarvitset:

 • metallilanka;
 • lanka tai nauha;
 • patruuna.

Työn vaiheet

Tee kehys langasta. Tässä koko ja muoto valitaan yksinomaan heidän omien ideoidensa perusteella lampusta. Sitten runko peitetään langoilla tai teipillä. On parasta valita eri värejä ja vaihtaa niitä. Sitten voit tehdä omin käsin lampun, joka on väriltään hyvin omaperäinen, jota kenelläkään ei ole..

Aseta sitten valmis lampunvarjostin lampunvarjostimen pöytälampun pohjalle.

Tärkeitä lisäyksiä

Jotta käsintehdyt lamput näyttäisivät esteettisesti miellyttäviltä eivätkä käsityöltä, on parasta käyttää vanhojen käytettyjen kattokruunujen ja lamppujen kehyksiä. Niistä voit myös käyttää johtoja. Symbioosi entisen lampun luuranon ja tee-se-itse-plafonin välillä näyttää enemmän kuin onnistuneelta.

Tällä tavalla omilla käsillä valmistettujen lamppujen kokoonpano voi olla täysin erilainen. Ilmapallot voidaan täyttää eri tavoin, valitse makkarapallot, kiharat ilmapallot. Näin voit luoda täysin odottamattomia valaisimia..

Jos haluat tehdä langanvarjostimen omilla käsilläsi, sinun ei tarvitse aloittaa kaikkea alusta - voit käyttää vanhaa kattokruunua pohjana Jos haluat tehdä langanvarjostimen omilla käsilläsi, sinun ei tarvitse aloittaa kaikkea alusta – voit käyttää pohjana vanhaa kattokruunua Langoista valmistettu lampunvarjostin voidaan lisäksi koristella strassilla, stensiilillä tai paperilla Langoista valmistettu lampunvarjostin voidaan lisäksi koristella strassilla, stensiilillä tai paperilla

Lamppujen väri riippuu täysin valittujen säikeiden väristä. Voit tehdä lamppuja huoneen sisustuksen värimaailman perusteella.

Voit koristella lamppuja lisäksi. Jos valmistettu plafoni on edelleen siroteltu tekojalokivillä, paljeteilla, helmillä, voit saada erittäin mielenkiintoisen ratkaisun. Tällaiset lamput näyttävät jo tyylikkäiltä ja odottamattoman alkuperäisiltä. Samalla tavalla voit käyttää erilaisia ​​elementtejä, jotka voidaan liimata koristella sävyllä. Tärkeä ehto – niiden on oltava pieniä..

Johtopäätös

Lankalamppu näyttää erittäin omaperäiseltä ja mielenkiintoiselta sisätiloissa. Lähes jokainen voi tehdä sen omin käsin. Ja tätä varten ei ole lainkaan välttämätöntä olla taiteellisia taitoja. Mutta sinun on toimittava varovasti – silloin lamppu sammuu ihanan hyvin..

Kuvagalleria lanka kattokruunut