Vi skapar en sovrumsinredning med två typer av tapeter: de bästa lösningarna

Fram till nyligen var det ganska svårt att kombinera tapeter. Nu har designers släppt olika tapetsamlingar: alla kan limma följeslagna tapeter hemma Fram till nyligen var det ganska svårt att kombinera tapeter. Nu har designers släppt olika tapetsamlingar: alla kan limma följeslagna tapeter hemma. Ett sovrum är en plats där en speciell atmosfär behövs: en atmosfär av lugn och avkoppling. På den plats där en person vilar är det nödvändigt att ingenting irriterar honom, utan tvärtom främjar vila. Därför är det viktigt att välja rätt färg för möbler och tapeter. Det viktigaste är miljön, dess färg och struktur. Och vad omger oss? Det är rätt – väggarna. Det är tack vare väggarna att den rätta atmosfären skapas: för ljusa färger kan irritera ägaren till sovrummet, och dåligt utvalda tapeter kan inte dölja de brister som finns i rummet: därför måste du limma tapeter av högsta kvalitet. En utmärkt lösning skulle vara en kombination av två typer av tapeter i olika färger: den är original och låter dig välja vilken färg som helst för ditt sovrum. Varje individuell inredning har sin egen stil, och det kan vara mycket svårt att välja två typer av tapeter för en specifik inredning: det spelar ingen roll, eftersom många designstilar gör att du kan experimentera med olika färger.

Det finns två typer av tapeter i sovrummet: att förbereda väggen för limning

Det första jag skulle vilja nämna är att olika typer av tapeter som regel kräver olika förhållanden på väggen. Det är därför det är viktigt att rådgöra med en specialist så att han berättar om förberedelsen av väggen specifikt för ditt fall..

Innan tapeten limmas är det absolut nödvändigt att grunda väggen, eftersom även minimala oegentligheter kommer att märkas mellan den medföljande tapeten Innan tapeten limmas är det absolut nödvändigt att grunda väggen, eftersom även minimala oegentligheter kommer att märkas mellan den medföljande tapeten

Den bästa lösningen för dem som inte tidigare har stött på två eller flera typer av tapetlimning är fiberduk- och papperstapeter..

Om vi ​​överväger papperstapeter är de väldigt lätta att limma, och deras fiberduksalternativ kan dölja ojämnheten i väggen, om någon, och dekorera interiören. Och samtidigt betyder det inte att sådana tapeter kan dölja eventuella brister. Innan tapeten limmas är det absolut nödvändigt att spackla eventuella oegentligheter, grunda väggens yta och ordna den. Om tapeter redan har klistrats på väggen bör de demonteras eftersom de kommer att störa: ytan ska vara så plan som möjligt innan limning.

För denna typ av tapetsering spelar förberedelsen av väggen en mycket viktig roll: om något görs fel kommer fogarna att synas: och mellan tapeter av olika färger och typer kommer dessa fogar att vara mycket märkbara. Till exempel, under den vanliga limningen av tapeter är det i vissa fall möjligt att inte prima väggen, men om du klistrar väggen med tapeter av flera typer är detta ett måste.

Kombinationen av olika färger i interiören (video)

Tapetkompisar: exempel på sovrummet och hela huset

Inredningen i sovrummet ska först och främst vara mysig och lugnande: därför bör du omedelbart överge för ljusa färger som har spännande egenskaper. Dessa färger inkluderar rött: det irriterar och gör en person mer aggressiv; det fungerar inte för sovrummet.

För de flesta rum är en kombination av tapeter med olika mönster eller bilder perfekt. För de flesta rum är en kombination av tapeter med olika mönster eller bilder perfekt.

Det finns flera lösningar för sovrummet:

  • Neutrala färger. Till exempel grå eller vit. De är inte irriterande, men de ger inte heller något bra till ägaren av sovrummet: det här är tomma färger som passar för älskare av klassikerna..
  • Sovrumsinredningen kan fräschas upp med blått. Det slappnar av, lindrar stress efter en lång dag på jobbet och hjälper till att sova..
  • I kombination med två typer av tapeter kommer brun tapet att se bra ut. Det finns dock ett “men”: om du överdriver det med den här färgen kan det provocera dystra tankar. Det är lämpligt att välja ljusare nyanser av brunt..

För alla rum, inte bara för ett sovrum, är grönt lämpligt: ​​det irriterar inte, lindrar trötthet. Gröna tapeter kan kombineras med blått: kombinationen av dessa två färger skapar rätt stämning för varje person. Inredningen i sovrummet kan göras mer känslig genom att välja en kombination av tapeter med en krämfärg: den är perfekt för ett barns sovrum. För mörka färger bör också undvikas: även den bruna färgen, som tidigare nämnts, ska bara vara ljusa nyanser. Alternativen kan vara helt olika: huvudsaken är att färgerna är lugnande och trevliga..

Hur man klistrar över ett sovrum med två typer av tapeter: hemligheterna för en lyckad renovering

Du måste börja limningsprocessen med de tapeter som fungerar som de viktigaste. Detta kommer att vara grunden för kompositionen, så en sådan tapet kan limas i mitten av sovrummet. Det inre av detta rum beror bara på huvudmotivet som en sådan tapet skapar..

Horisontell kombination kan visuellt öka rummets yta Horisontell kombination kan visuellt öka rummets yta

Var uppmärksam på lederna: vid limning av olika typer av tapeter kommer övergångarna mellan dem att vara särskilt synliga.

För att dölja sömmarna kan du använda överläggningsmetoden: andra dukar läggs över på tapeten som är den huvudsakliga. I vilket fall som helst, om arbetet utfördes riktigt bra, kommer lederna inte att vara ett stort problem..

För olika typer måste du använda olika lim. För tapeter av papper kan du använda fiberduk tapetlim. Tvärtom, tyvärr kommer det inte att fungera: det vill säga limma fiberduken med papperstapetlim. Sovrumets framtida interiör beror bara på kvaliteten på arbetet som utförs under tapetseringen: att kombinera två eller flera typer av tapeter är en ganska komplicerad process, så det är viktigt att göra allt så effektivt och exakt som möjligt..

Kombinationen av flera typer av tapeter: ett bra sätt att dekorera interiören

Om du inte är säker på dina förmågor och du inte riktigt vet exakt hur du klistrar tapeten på detta sätt, ska du inte riskera det: det blir mycket lättare att ringa till en specialist som kommer att göra allt effektivt. Hur som helst, om du redan läser detta, har du förmodligen redan gjort ditt val. Valet av rätt färger för sovrummet kan ta längre tid än förberedelsen av väggen och limningen..

Tapeter med bilder kan kombineras med tapeter i neutrala färger Tapeter med bilder kan kombineras med tapeter i neutrala färger

Du måste tänka över allt till minsta detalj: framtida inredning och design av ditt sovrum beror bara på ditt val av färger..

Hur man kombinerar tapeter (video)

För att förstå hur de två färgerna kombineras med varandra kan du fästa två tapetark med den färg du behöver på varandra och se hur de passar ihop. Efter det kan du ställa frågan: ”Är jag redo att ständigt omges av dessa blommor när jag somnar eller vaknar? Gillar jag dem? ” Om ditt svar är ja, kommer de definitivt att fungera för dig.!

Sovrumsinredning med två typer av tapeter (foto)