Snygg silkscreen tapet: 7 steg till en mysig inredning

Silkscreen tapeter gör inredningen rikare och mer spektakulär Silkscreen tapet gör inredningen rikare och mer spektakulär Spektakulär tapet, som är mer lämplig för hallen, ser verkligen utsökt ut i interiören. Ibland är de rädda just på grund av den yttre prakt, säger de, sådana tapeter ser bara lämpliga ut i en stor lägenhet. Faktum är att som alltid hjälper en kompromiss. Även i ett litet kök kan silkscreen vara mer än övertygande..

Silkscreen tapet: vad är det

Silkscreen tapeter är en vinyl tapet på pappersbasis, och de visar sig vara så strukturerade på grund av hot stamping metoden.

Silkscreen tapeter är en separat typ av väggbeklädnad. De har en viss tillverkningsteknik, som inte liknar andra typer av tapeter. Silkscreen tapeter är en separat typ av väggbeklädnad. De har en viss tillverkningsteknik, som inte liknar andra typer av tapeter.

Processen att göra sådana tapeter ser ut så här:

 • Papper eller fiberduk är impregnerat med polyvinylklorid (PVC);
 • Därefter varvas tunna silketrådar eller trådar av konstfiber in i duken;
 • Sedan utsätts det vinyliserade papperet för stark uppvärmning;
 • Avslutar högtryckspräglingsprocessen.

Resultatet är en duk, något mellan papper och textilier, eftersom båda används. Förresten är fiberduken för tapeter bättre, den har betydande fördelar jämfört med papper Resultatet är en duk, något mellan papper och textilier, eftersom båda används. Förresten är fiberduken för tapeter bättre, den har betydande fördelar jämfört med papper

Bland fördelarna med silketryck, materialets densitet, hållbarhet, slitstyrka, motståndskraft mot solens påverkan.

Serigrafi: tapeter i inredningen

Inuti kan silketryck förändras, om inte allt, så mycket. Mycket enkla möbler, omoderna, som behöver förnyas, kommer naturligtvis att resonera med sådana tapeter. Men om du har en klassisk inställning, om än blygsam, kan sådan tapet visuellt göra den ljusare, mer representativ.

Naturligtvis, om du har möjlighet att dekorera ditt hem med möbler i stil med 1600-talet, kommer silketryck att gå ihop med det i en underbar tandem, men för de flesta är detta alternativ inte acceptabelt. Därför kombineras silketryck ofta med möbler i modern stil. Naturligtvis, om du har möjlighet att dekorera ditt hem med möbler i stil med 1600-talet, kommer silketryck att smälta ihop med det i en underbar tandem, men för de flesta är detta alternativ inte acceptabelt. Därför kombineras silketryck ofta med möbler i modern stil.

Regeln är enkel: låt det vara mindre möbler i rummet, men det kommer att vara övertygande i utseende, av hög kvalitet, lämpligt för varandra. Och silketryckstapeten blir en slags inre sås, med vilken alla ingredienser i “salladen” blir en, smakrik och oförglömlig.

Skönhet och exklusivitet: tapeter i silke i hemmet (video)

Recensioner: silkescreen tapet

Recensioner kan anses vara de mest kontroversiella, men många negativa förklaras av det faktum att silkeskärmstapeter helt enkelt visade sig vara olämpliga i en viss miljö. När det gäller limning, information, val, problem uppstår vanligtvis inte här..

Ärligt talat kan du från recensionerna isolera fördelarna och nackdelarna med dessa tapeter.

Fördelar »silketryck:

 • I vardagen är de giftfria, säkra för människors hälsa;
 • Luktfri;
 • Perfekt rengjord och tvättad;
 • Tona inte ut eller blekna under lång tid;
 • Du kan inte limma om på minst tio år.

Silkscreen tapeter är mycket spektakulära i utseende, alla interiör textilier kan kombineras med deras tryck Silkscreen tapeter är mycket spektakulära i utseende, alla interiör textilier kan kombineras med deras tryck

“Nackdelar” med silketryck:

 • Det kommer inte att vara möjligt att limma dem på ojämna väggar utan förarbete, dessa tapeter är mycket tunna;
 • De kan inte kallas andningsbara, detta är strukturen för silketryck;
 • De släpper ut giftiga ämnen när de brinner..

Det höga priset kan också tillskrivas villkorade nackdelar, även om detta är förståeligt.

Hur man limar silkscreen tapeter

Om väggarnas yta är jämn krävs ingen speciell förberedelse för limning.

Ju mer praktiska, lätta och högkvalitativa verktyg du har i din arsenal, desto snabbare, mer produktivt och framgångsrikt arbete blir. Ju mer praktiska, lätta och högkvalitativa verktyg du har i din arsenal, desto snabbare, mer produktivt och framgångsrikt arbete blir.

Själva limningsprocessen består av sju huvudsteg:

 • Förberedelse av verktyg och material. Du måste nämligen förbereda en primer, kitt, lim, spatlar, foglim, brevpapper.
 • Spackla väggarna på vanligt sätt, så att de inte bubblar och inga defekter förstör det slutliga utseendet.
 • Tapeter limmas från fönstret, färdriktning – mot dörren.
 • Smidig, även idealiskt jämn, vertikalitetsvinkeln bör vara mellan fönstret och väggen. Detta kontrolleras av lutningen.
 • Fäst tapeten i hörnet, mäta längden, klipp en bit tapet enligt märkena och täck med lim. Låt arket stå några minuter för god impregnering. Applicera duken på väggen, jämna med en gummirulle.
 • Limma nu hörngapet mellan fönstret och väggen.. Duken måste appliceras fog mot fog på den limmade tapeten, strykas med en rulle. Om arken limmas med en överlappning, rita en vertikal remsa under linjalen med en prästkniv och skär igenom två ark samtidigt. Överskott tas bort.
 • Så hela rummet klistras in, och fogarna kan limas med speciellt lim, så det är säkert.

Återigen är det värt att notera – vid limning frigörs inga skadliga ämnen, tapeten är endast giftig under förbränningsprocessen.

Serigrafi: hur man limar tapeter (videomästarklass)

Är det möjligt att måla tapeter på silkscreen

Eftersom silketryck är en vinylbaserad tapet kan manipulationerna med dem göras på samma sätt som med vinyltapeter. Du kan måla med akrylfärg på latex, medan det är bättre att måla i två lager.

Innan du målar, utför alla procedurer som krävs i detta fall – tapeten måste rengöras, tvättas, avfettas.

Vinyl tapeter är vanligtvis målade i ljusa färger. I det här fallet kommer det präglade mönstret att vara tydligt synligt. Vinyl tapeter brukar målas i ljusa färger. I det här fallet kommer det präglade mönstret att vara tydligt synligt.

Experter rekommenderar alltid att göra ett test. Försök att måla över en liten bit tapeter, hur de beter sig och framför allt om du gillar deras utseende efter det. Frågan är att det sällsynta silketrycket efter målning ser lika imponerande ut som tidigare. Faktum är att du målar över all den skönheten, de funktioner som lockar människor i dessa tapeter..

Mönstren kommer att målas över, den karakteristiska glansen, så det är värt att måla alls?

Silkscreen tapet: sofistikering och lyx i interiören (video)

Silketryck är nåd, stil, sofistikering. För det inre av en aristokrat, ädel och hållbar i en viss inre atmosfär, är detta mer än ett lämpligt alternativ..

Lyckligt val och reparation!

Tapet silkscreen i interiören (foto)