Plastpaneler för köket: att välja en inredning för huvudrummet

Väggpanelen av plast är ett modernt och praktiskt alternativ för designen av ett kök backsplash En väggpanel av plast är ett modernt och praktiskt alternativ för design av ett köksförkläde Det allra första du kan göra i köket är att installera speciella plastpaneler för väggarna..

Vad är en väggpanel i plast, dess fördelar

En väggpanel eller backsplash är delen av väggen mellan raden av väggskåp och bänkskivan. I sovjettiden uppmärksammade människor väldigt lite och spenderade inte mycket pengar på köksdesign: som regel kaklade de bara väggen med keramiska plattor. Idag finns det ett nytt, mer modernt sätt att dekorera den viktigaste väggen i köket..

Han har många fördelar:

 • Väggpaneler ser riktigt fantastiska ut: ofta appliceras olika fotografier, bilder på dem, vilket bara kan förbättra aptiten.
 • Lätt att installera. Naturligtvis, innan du installerar ett förkläde i ditt kök, bör du studera denna fråga i detalj på Internet, eftersom någon, även den enklaste processen har sina egna nyanser..
 • Resistent mot smuts. Perfekt renlighet behövs på den plats där maten tillagas och äts: det är därför förklädet inte ska behålla damm: dessutom ska det tvättas väl.
 • Den perfekta kombinationen av pris och kvalitet. Till skillnad från andra material (glas, sten, metall) är plast ganska billigt, men det är tillverkat med hög kvalitet: själva materialet är starkt och hållbart.
 • Stort sortiment. Tidigare meddelades att olika mönster appliceras på de flesta förkläden. Som regel är det bilder på blommor, grönsaker eller frukter: om du har en egen uppfattning om att rita på din väggpanel kan du göra ett förkläde på beställning. Alla kan hitta vad de gillar.

Plastpaneler för köket är enkla att installera, de är resistenta mot olika smuts och kräver inte särskilt underhåll Plastpaneler för köket är enkla att installera, de är resistenta mot olika smuts och kräver inte särskilt underhåll

Till och med denna lilla lista med fördelar tyder på att plastpanelen är riktigt bekväm: den här moderna dekorationsmetoden kommer att dekorera ditt kök perfekt och kan göra det lite roligare..

Plastpaneler för köket (video)

Nackdelar med kökspaneler i plast

Plast, som alla andra material, har sina nackdelar..

De mest grundläggande nackdelarna med väggpaneler i plast är:

 • Känslighet för vatten. För köket är detta en mycket betydande nackdel: detta är det andra rummet i hela huset, där vatten används mest. Om en mängd vätskor ofta kommer på förklädet kan det helt enkelt försämras..
 • Plastpanelen är brandfarlig. Denna nackdel måste också uppmärksammas, eftersom det alltid finns risk för brand i köket på grund av det stora antalet mycket olika tillagningstekniker..
 • Plast är en ganska skadlig substans. Vid höga temperaturer kan det frigöra giftiga ämnen som kan påverka människors hälsa negativt..

Kökspaneler i plast har sina nackdelar: de är brandfarliga, utsatta för vatten och släpper ut giftiga ämnen. Kökspaneler i plast har sina nackdelar: de är brandfarliga, utsatta för vatten och släpper ut giftiga ämnen.

Objektivt sett, om du har ytterligare medel, är det bättre att köpa ett förkläde från andra, bättre och säkrare material. I vilket fall som helst är detta material inte så farligt som det beskrivs på Internet: det är därför du säkert kan köpa det om du inte har tillräckligt med pengar för en panel gjord av naturmaterial. För att förhindra att något dåligt händer är det tillräckligt att iaktta säkerhetsåtgärder och ta väl hand om saker..

En bra kombination för en väggpanel för köket – plast med mönster

För dekoration av väggpaneler används ofta bilder som förbättrar aptiten: vacker mat, frukt, blommor eller grönsaker. Förutom banala bilder med mat finns det riktiga bilder med handlingar, känslor och känslor. Naturligtvis är de flesta konstnärernas verk inte lämpliga för köket, men vissa konstälskare köper ofta förkläden med reproduktioner av sina favoritmålningar..

Köksförkläde av plast med mönster - en elegant och original designlösning Köksförkläde av plast med mönster – en elegant och original designlösning

När du väljer ett förkläde är det värt att överväga rummets storlek. Det finns situationer då hela bilden som visas på förklädet helt enkelt inte passar på väggen eller helt enkelt döljs bakom skåpen: innan du väljer den bild du behöver för väggpanelen bör du rådfråga designern.

Nästan vilken bild som helst kan appliceras på förklädet: därför imiteras ofta mosaik eller olika material på väggpaneler. Till exempel för en loftstil kan du beställa ett förkläde för tegelverk och för en lantlig stil – imiterat trä.

Hur man täcker ett kök med plastpaneler

Efter att ha köpt en produkt kan du installera den på ett säkert sätt.

Själva väggdekorationen består av flera steg:

 • Installation av basramen.
 • Installera plastpanelen på ramen.
 • Bearbetning av olika svåra platser och hörn.

Så först och främst måste du fixa plastpanelen på väggytan. För att göra detta är det nödvändigt att göra en speciell ram av skenor, som vår panel kommer att fixeras på. Det bästa materialet för ramen kommer att vara gipsskivprofiler eller metall. Svarven appliceras på hela väggytan.

Mantlar köket med plastpaneler är ganska enkelt, och viktigast av allt - snabbt Mantlar köket med plastpaneler är ganska enkelt, och viktigast av allt – snabbt

Installationen av en plastkonstruktion måste börja med installationen av en speciell U-formad profil, eller med andra ord, en startlist. Du måste fixa startremsan från tak till golv: efter det måste du sätta in en platta i spåret, och sedan måste du fixa den. Som regel är spåret fixerat med speciella klämmor: det är bättre att köpa dem i förväg. Om du inte har metallklämmor kan du använda vanliga självgängande skruvar. När du har säkrat den första plattan måste du börja installera alla efterföljande delar på samma sätt..

Expertråd om val av köksförkläde (video)

Design är en svår vetenskap, men om du har rätt kunskap kommer ditt hem att se vackert och modernt ut. Det räcker inte att bara sätta i många apparater och hålla köket rent: väggarna, taket och varje del av ett visst rum ska se attraktiva och moderna ut. I ett bra kök vill du inte bara äta, utan också bara ha kul med en kopp te, kaffe eller annan drink..

Låt köksdekorationen vara en riktig godbit för dig!

Design av plastpaneler för köket (interiörfoto)