Mysiga tapeter i vardagsrummet: interiörbilder i olika stilar

Kombinationen av olika tapeter i vardagsrummet kan glatt överraska gäster och besökare i ditt hem. Kombinationen av olika tapeter i vardagsrummet kan glatt överraska gäster och besökare i ditt hem Vardagsrummet, utan överdrift, är huvudrummet i huset. Hennes design ska helst vara perfekt. Både i en rymlig ny byggnad och i en Chrusjtjov -byggnad kan du skapa ett vackert vardagsrum med små och stora inredningstrick. Det räcker att gå igenom de ledande inredningsstilarna och tapeterna som passar perfekt in i dessa stilar..

Vardagsrumstapet: skandinavisk design

Eftersom den skandinaviska inredningsstilen har många fans är det vettigt att börja med den..

Även om tapeten i skandinavisk stil ser ganska minimalistisk ut, är den gjord med de mest moderna och högkvalitativa teknikerna. Även om tapeten i skandinavisk stil ser ganska minimalistisk ut, är den gjord med de mest moderna och högkvalitativa teknikerna.

Skandinavisk inredning är:

 • Lugnt vitt med några ljusa accenter. Andra lugna färger är välkomna, men vitt har oklanderligt ledarskap..
 • Extern enkelhet i mönster. Möbler med lugg är från en annan opera. I denna stil är enkelheten perfekt.
 • Naturliga material. Inte plastfönster, utan fönster med massiva trästommar osv..
 • Mycket ljus. Möbler, tapeter, ljus, hela paletten av färger och möjligheter, visuellt att expandera utrymmet används utan att misslyckas.

Och alla dessa punkter, på ett eller annat sätt, skär varandra med tapeten. För en skandinavisk stil kan du ta målbara tapeter. Och börja med mjölk, sedan, i framtiden, experimentera med färger och nyanser.

Tapets design kan vara utåt enkel, men i ansiktet måste det finnas kvalitet och kompatibilitet med andra element i interiören. Vackra mönster betyder inte färgglada och utsmyckade, utan lakoniska, fashionabla, med olika designidéer.

Hur man väljer tapeter i vardagsrummet (video)

Tapetkompisar i det inre av vardagsrummet i klassisk stil

Companion wallpaper är en tapet av två typer, mindre ofta av tre typer, men en textur. Deras uppgift är att komplettera varandra, det är fördelaktigt att presentera nyanser av varandra.

Färgen på tapeten måste definitivt matcha de klassiska möblerna. Till skillnad från många moderna trender, i traditionell stil, är experiment inte så starkt uppmuntrat. Färgen på tapeten måste definitivt matcha de klassiska möblerna. Till skillnad från många moderna trender, i traditionell stil, är experiment inte så starkt uppmuntrat.

När du väljer ett par tapeter måste du tänka på följande punkter:

 1. Köp alltid material där uttaget är utrustat med demonstrationsställ – så blir du mer medveten om hur de ser ut på väggarna i rummet;
 2. Nyanser av denna tapet måste nödvändigtvis gissas i möbler, textilier, tillbehör och andra detaljer i rummets inredning;
 3. Om du väljer en tapetbeklädnad med en annan konsistens, bör färgen eller mönstret, mönstret, något vara gemensamt i dessa två typer;
 4. En av tapeterna ska vara monokromatisk (när det gäller tapeter i kontrastfärger), alltför brokiga väggar i vardagsrummet är sällan framgångsrika;
 5. Tänk på rummets storlek – i ett litet rum kommer du inte att kunna “gå runt” med ljusa och saftiga tapeter, så kontrasterande kombination kan spela ett grymt skämt.

Om du inte vill avvika från kanonerna i den klassiska stilen, bör du undvika för ljusa, sura färger. Om du inte vill avvika från kanonerna i den klassiska stilen, bör du undvika för ljusa, sura färger.

Experter rekommenderar: ljus tapet är att föredra i ett rekreationsområde utan mönster eller med ett ganska blekt mönster. Nästan alla vanliga tapeter med fototapeter är väl kombinerade – den här designen går inte ur mode och ser alltid fräsch ut.

Koppla inte ihop två motsatta texturer – till exempel kan silketryck och papperstäckningar inte bli vänner.

Valet av tapeter för vardagsrummet i stil med Provence

Provence -stil är komfort, god smak, värme i härden och kärlek till traditioner. Tapeter och gardiner för denna stil väljs med särskild oro, eftersom textilier och bakgrund (det vill säga väggarnas utseende) är extremt viktiga.

Vill du ha mer ljus i ditt rum? Tapeter i Provence-stil passar dig Vill du ha mer ljus i ditt rum? Tapeter i Provence-stil passar dig

Valet av tapeter i provensalsk stil inkluderar:

 • Prioritet för ljusa och varma färger;
 • Tendens till naturliga nyanser – olivolja, gul, blå, grön, beige;
 • En partiskhet i en ljus vintage eller medvetet åldrad tapet;
 • Blommiga accenter – Italienska tapetsamlingar kan hjälpa till att hitta ett sådant alternativ, och inhemska tillverkare har beaktat provensalskt mode.

Men tapetbeläggningar av märket Marburg är en något annorlunda design, och för anhängare av jugendstilen är det värt att titta på just ett sådant alternativ..

En helt ny design – ett loft – idag på toppen av sin popularitet.

Tapeter i loftstil: vad är funktionerna?

Imiterad tapet har de största chanserna att dekorera ett vardagsrum i loftstil. Loft är en industriell stil som motsätter sig den förflutna tiden av glamour, brutal, “smart”, lite asketisk, men inte saknad av konstbegär. I ett sådant rum används tapeter i princip inte, helst är det tegel. Men inte alla har råd med en sådan, låt oss säga, uppenbarelse, eftersom limning är fullt möjligt.

Tapeter som imiterar tegel är ganska populära i loftstil. Tapeter som imiterar tegel är ganska populära i loftstil.

Denna typ av tapeter, som imitation, har fler fördelar – du kan till exempel köpa kraftiga tapetsbeläggningar som imiterar samma tegel. Och måla den i den färg du vill ha med möjlighet till eftermålning. Detta är inte en flytande tapet (för att inte förväxla), utan ett material för målning.

Tapeter i loftstil kännetecknas också av följande imiteringsalternativ:

 1. Betong;
 2. Plåster;
 3. Gamla brädor;
 4. Eller bara en tapet med en bild på några tekniska processer.

Inte varje vardagsrum är redo för sådana bedrifter, så du kan välja alternativet soft loft. I det här fallet kommer ditt vardagsrum inte att likna en fodrad vind eller förråd, utan snarare ta de bästa anteckningarna av denna brutalitet. Så en tegelvägg, och frånvaron av monogram, komplexa mönster och känsliga tryckmönster i inställningen är redan nära denna idé..

Samtidigt är loftet utmärkta “vänner” med modern teknik, och en vägg i form av gammalt tegel eller slitet gips är ganska kompatibelt med en stor plasma -TV. Sådana kombinationer från oväntade blir till och med stereotypa, därför bör du inte vara rädd för detta, vid första anblicken, kontrast..

Vardagsrumsdesign i loftstil (video)

Vardagsrummet är en presentation av din lägenhet, en plats där alla ska vara bra. Därför är allt i det viktigt, och skynda dig inte med valet av tapeter, titta på flera alternativ, tänk på vilket som är mer troligt att tråka dig snabbare. Och kom ihåg att det idag inte är märken som har högt betyg, inte vissa accenter och mönster, färger och mönster, utan förmågan att skapa individualitet och bevara stilens enhet i ett rum..

Ha ett bra val!

Exempel på tapeter i vardagsrummet (foto)