Moderna lister i inredningen för att separera tapeten

Med hjälp av lister kan du skapa unika paneler Med hjälp av lister kan du skapa unika paneler Lister i inredningen används för att dekorera väggar. Tack vare dem kan du skapa olika former och designa dem i olika stilar. Sådana inredningsdetaljer kan kombineras med färg, tapeter, dekorativt gips, MDF -detaljer. Lister kan användas i zonindelningen av rummet eller visuellt dela långa sektioner i mindre..

Modern stil: väggdekoration med tapeter och lister

Att dekorera väggar med tapeter och lister är en av de populära väggdekorteknikerna bland många designers. Gjutning är en ovanlig dekor som du kan lägga till lättnad och volym i en standardinredning.

Lister används från olika material, men oftare används polyuretan, polystyren eller plast. Förekomsten av dessa material indikerar enkel installation, låg kostnad och bra kvaliteter – styrka, hållbarhet och lätthet..

Med hjälp av lister kan du betona all originalitet i väggmålning, målningar eller andra konstverk Med hjälp av lister kan du betona all originalitet i väggmålning, målningar eller andra konstverk

Användningsalternativ för lister:

 1. Lister av vita toner på en mörk vägg. Lister används inte bara för väggdekoration, utan också för fönster- och dörröppningar, tak och möbler. Vit formning används för att dekorera ett rum med mörkfärgade väggar för att göra inredningen mer mysig och luftig. Det finns också en teknik när taklinjen, sockeln och gjutningen observeras i samma ton. Därför kan du betona all originalitet i väggmålning, målningar eller andra konstverk..
 2. Lätta vägglister i pastellfärger. Denna kombination används på lämpligt sätt i vardagsrummet. Således kan du framhäva målningar eller familjefoton. Du kan markera rekreationsområdet med en monokromatisk formning, rikta ljuset med en taklampa eller en lyxig golvlampa på kompositionen.
 3. Färgade lister. Sådana vägglister har fått särskild uppmärksamhet den här säsongen. De är målade i en färg en ton eller två högre, eller tvärtom under väggens färg, i väggarnas huvudfärg eller i mättade toner..

Med rätt val och hantering kan lister skapa verkliga arkitektoniska kompositioner. Med rätt val och hantering kan lister skapa verkliga arkitektoniska kompositioner.

För att skapa unika arkitektoniska element på väggarna behöver du bara slå på din fantasi och planera allt exakt, då låter resultatet dig inte vänta.

Tapeter med gjutning i interiören: olika alternativ

Tapeter med gjutning i inredningen under de senaste decennierna har blivit mycket populära och dekorerar många människors hem. Sådana dekorativa element dekorerar inte bara dina väggar, utan kan också utföra praktiska funktioner i rummet..

Gjutningsapplikationer och design:

 • Dörrar och fönster. Genom att limma listerna längs kanten av fönsteröppningen och måla den med färg av samma nyans som ramen, kommer du att kunna förstora fönstret visuellt. Lister limmade runt dörröppningar kommer att se likadana ut..
 • Väggar. Det är lämpligt att dekorera med gjutning i korsningen av olika material. Till exempel kan en vägg 60-70 cm från golvet täckas med tapeter och över den målas med färg. Då kommer formningen i det här fallet, som kommer att målas för att matcha tapeten, att skapa en extra dekorationseffekt och kommer inte att låta tapeten lossna längs linjen för deras limning. Designen kan kompletteras genom att dela väggen med lister i den nedre delen i rutor och limma en dekorativ baguett.
 • Tak. För att öka rummets höjd bör du ordna en dubbel remsa av lister som en taklist med ett gap på ett par centimeter.

Med lister kan du skapa en ovanlig design av rummet som inte kommer att lämna någon likgiltig. Med lister kan du skapa en ovanlig design av rummet som inte kommer att lämna någon likgiltig.

De lägger också upp olika rytmiska strukturer på väggarna med lister eller dekorerar fotografier, målningar, paneler och andra dekorativa kompositioner..

Gjutmålning (video)

Hur man separerar kombinationen av två typer av tapeter på väggen

Hur skiljer man tapeten av de två typerna på väggen? Du kommer att tänka. Det finns inte så många alternativ, men en av de mest populära är utformningen av sådana kombinationer med lister som ger din inredning ett ovanligt och modernt utseende..

När du inreder ett rum kan du till en början måla väggarna med färg eller limma tapeter på dem, och sedan, efter avslutad inledande bearbetning, liminsatser som skärs av tapeten och har en stor tjocklek. Och för större skönhet föreslås sådana skär att dekoreras med lister. Denna dekorationsmetod är lämplig för rum som är inredda i barock eller klassisk stil..

Lister används inte bara för att separera tapeter, utan också för en dekorativ effekt. Beroende på storleken på tapetlagren kan limmet limmas ovanpå eller Lister används inte bara för att separera tapeter, utan också för en dekorativ effekt. Beroende på storleken på tapetlagren kan limmet limmas ovanpå eller “skäras” i väggen

Genom att kombinera flera typer av tapeter och dela dem med modifieringar kan du zonera valfritt utrymme. Tack vare detta tillvägagångssätt kan varje familjemedlem få sitt eget hörn. Det viktigaste är att ordna möblerna korrekt.

Varianter av vägglister och deras tillämpning

Varianter av vägglister kan tillverkas av olika byggmaterial och bör också motsvara fasadväggarnas övergripande utformning. Tänk sedan på vilka typer av lister.

Gjutmaterial:

 1. Gips. Stuckformning gjord av gips har dekorativa egenskaper. Gipslistar installeras på väggar, tak och i gapet mellan dessa ytor. De är fästa med alabaster, som har utmärkt prestanda.
 2. Polyuretan. Precis som gipslistar är de fixerade på väggar och tak med speciellt akryllim. Efter installationen krävs en sådan gjutning i ytterligare målning..
 3. Trä. I de flesta alternativen är det hörn, skena, olika plattband som kan installeras var som helst. Installationen utförs med lim och spikar samtidigt.
 4. Metall. De mest populära representanterna för sådana produkter är steghörn, aluminiumtrösklar och kakelhörn. De installeras på två sätt – antingen installeras de bakom det motstående materialet och hålls av lim, eller så fästs de med självgängande skruvar.
 5. Plast. Bland plastprodukter finns främst väggskydd och hörn. Ett undantag kan vara plastlister..
 6. Självhäftande gjutning. Denna typ kan tillverkas av olika material, men de flesta av dem är gummi och plast. Representanten för sådana produkter är kantstenen, som är gjord av gummi och används för att förena badkaret med väggarna. En lika vanlig typ av självhäftande formning är en spårlist. Installera den i spåret och fungera som ett dekorativt element.

När du väljer en golvlist, var uppmärksam på materialet från vilket det är tillverkat och dess bredd. När du väljer en golvlist, var uppmärksam på materialet från vilket det är tillverkat och dess bredd.

Med platta väggar, välj trälister, men var beredd på höga priser.

Det bör noteras att billiga lister gjorda av billiga tresorter är perfekta för rumsskivor.

Det bästa valet skulle vara en polyuretanlist. Det är billigt och enkelt att installera. Ju högre tak, desto bredare bör gjutningen vara.

Djupt präglade baguetter blir svårare att hantera från damm Djupt präglade baguetter blir svårare att hantera från damm

Nu har du lärt dig mycket om lister och vilka material de är gjorda av. Med korrekt hantering kan riktiga arkitektoniska kompositioner skapas i huset. Det är aldrig för sent att börja visa fantasi, och i arbetet med lister är detta ett viktigt fenomen..

Installationsalternativ för lister

Det finns flera alternativ för att installera lister idag. Det är viktigt att komma igång med att beräkna mängden av allt material. Rummets mått, mätt i meter, måste delas med två och du får längden på ett element av standardstorleken.

Det finns två sätt att installera teknik för golvlister:

 • Installation på tapeter. Fästdon görs på en förberedd inriktad och tapetserad vägg.
 • Bare väggmontering. Innan processen påbörjas är det nödvändigt att grunda och kittla väggarna. Som ett resultat kommer taket med baguetten att se ut som en helhet, och gesimsen kommer att hålla mer pålitligt..

Taklister används för att berika stilen i det inre av vardagsrummet Taklister används för att berika stilen i det inre av vardagsrummet

Hantverkare rekommenderar att börja limma sockeln från hörnen av rummet, eftersom detta är den svåraste installationsprocessen. Först bör du fästa alla hörn och sedan limma de raka hantlarna mellan dem..

Hur man limar formning på tapeten (video)

Om du lyssnar på våra rekommendationer för att arbeta med dekorativa element – lister, kommer installationsprocessen att verka ganska enkel för dig. Som ett resultat kommer ditt rum att få oöverträffad skönhet och nåd tack vare dekorativa filéer..

Lister för att skilja tapeter i interiören (foto)