Lila tapeter i interiören: från blommig till dimmig

Varje kombination av olika färger med lila tapeter kännetecknar en viss riktning i rummets design och skapar en unik atmosfär. Varje kombination av olika färger med lila tapeter kännetecknar en viss riktning i rummets utformning och skapar en unik atmosfär. En gång var lila färg så dyr att man bara visste att man hade råd med kläder av den här färgen. Alla nyanser av lila är tillgängliga idag, och oändliga färgvariationer kan lysa upp vilken inredning som helst..

Psykologi av lila

Psykologer säger att det är svårt att komma på en mer subtil färg än lila. Och mycket förklaras av färgens ursprung, eftersom det tog en fusion av isblått och eldrött för att skapa den. Därför, i psykologiskt språk, är lila undertryckandet av spänning, som om den röda elden försöker lugna det lugna av blått.

Intressant nog är den lila färgen ofta älskad av gravida kvinnor och homosexuella män, och psykologer förknippar detta med att undertrycka passioner..

Dessutom är lila färg på magi och speciella förmågor. Många trollkarlar, älvor i barnsagor skildras i en lila dräkt, som bara uppmärksammar dem. Ofta kan lila väggar hittas i interiören hos esoteriker eller människor som på ett eller annat sätt förlitar sig på den mystiska principen..

Färgen lila är ofta älskad av gravida kvinnor och homosexuella män, och psykologer förknippar detta med att undertrycka passioner. Färgen lila är ofta älskad av gravida kvinnor och homosexuella män, och psykologer förknippar detta med att undertrycka passioner.

Man tror att lila har en gynnsam effekt på intuitionen, därför rekommenderas det ofta att vara i lila väggar för dem som är engagerade i kreativt arbete, vetenskaplig forskning etc..

Lila tapeter i inredningen: hur det påverkar situationen

Hela väggen med en rik lila färg är för mycket, inte i varje interiör är det i princip möjligt. Därför ska ren lila endast användas som en accent på väggarna. Till exempel en central vägg eller något betydande fragment.

I stora mängder kommer lila inte att se så pretentiös ut, men till och med vulgärt I stora mängder kommer lila inte att se så pretentiös ut, men till och med vulgärt

Om du bara gillar vanlig lila tapeter, lysa upp helhetsintrycket med ett ljust golv och möbler..

Om det är värt att använda lila accenter i det inre av ett rum kan sägas av stilen i vilket rummet är gjort.

Det finns flera stilar som passar bra med lila:

 • Lila minimalism. Här kan du också använda mörklila nyanser, eftersom färgen fortfarande inte kommer att vara dominerande – lila används fragmentariskt mot bakgrunden av en annan neutral färg..
 • Lila popkonst. Denna stil är för “djärva” väggar, där alla experiment är möjliga. I motsats till vad många tror är popkonst inte bara en fristad för artister och andra kreativa människor. Detta är en bra stil för en ung familj, för en växande generation, för gratis unga människor..
 • Lila futurism. En mer riskfylld satsning, men för väggar i den här stilen är det svårt att klara sig utan lila.
 • Viktoriansk stil och lila. Denna inställning är inte så lätt att implementera, det kräver både medel och god smak. Men om du bestämmer dig får du ett mycket vackert rum, ädelt, snyggt. Och lila kommer perfekt att sätta igång din design..

I en traditionell inredning kan många av charmarna accentueras med lila väggar. I en traditionell inredning kan många av charmarna accentueras med lila väggar.

Du bör undvika mycket rika färger som bakgrund, de kommer inte att dra filten över sig själva, utan undertrycka resten av färgerna. Därför kan du till exempel stoppa på grå tapeter med lila blommor eller ljus tapet i färgen kaffe med mjölk med lila mönster..

Hur man väljer en tapet (video)

Ultraviolett tapet: undervattensvärlden i inredningen

Detta är vad som kallas färskhetens grädde. Det mest populära alternativet är 3D -tapeter i ultravioletta färger, som visar undervattensvärlden. Det är svårt att föreställa sig ett rum som allt “från och till” klistras in med en sådan tapet. Det är problematiskt att finnas i den.

Ultraviolett tapet kan dekorera en av väggarna, till exempel den centrala eller ett fragment av väggen Ultraviolett tapet kan dekorera en av väggarna, till exempel den centrala eller ett fragment av väggen

Ultravioletta tapeter är inte billiga, oftast vill de dekorera en plantskola med dem. Men gör dig redo för barns ökade uppmärksamhet på en så intressant yta, för du vill bara röra den. Men för att tapeten inte ska hålla ett år eller två, men lite mer, måste du prata om hur du tar hand om sådana tapeter.

För resten av väggarna i rummet kan du använda lugna tapeter av samma sortiment – grå med en lila nyans, lila -pärla.

Lila tapeter i det inre av sovrummet

Ofta är sovrummets väggar dekorerade med lila tapeter. Om du också går samma väg använder du följande tips.

Funktion av lila färg för sovrumsväggar:

 • Saftiga lila nyanser låter dig inte slappna av – den här färgen får dig att tänka, drömma, planera, komma ihåg. Men att somna i en atmosfär av rikt lila är mycket svårt. Som en sista utväg, använd en bleknad lila tapet med rika lila blommor på mittväggen, i sängens huvud..
 • Lila bleknad tapet av disiga nyanser. Om i sovrummet inte bara en lugn atmosfär är viktig för dig, men också lite vårromantik, primrosens charm, ta en mycket känslig, ljuslila tapet med en uppvärmande tendens.

Grå tapeter med lila mönster är ett bra alternativ för ett litet sovrum som du vill utöka visuellt Grå tapeter med lila mönster är ett bra alternativ för ett litet sovrum som du vill utöka visuellt

I det inre av andra rum är det mer möjligt att använda lila färg och dess nyanser..

Nyanser av lila

De kompletterar alltid varandra perfekt. Detta kan till exempel ses i gardintrådarna, som ofta tillverkas i det violetta området. På solens sida av huset leker dessa gardiner så vackert i överflödet av strålar att hela det lila området lyser med sina fördelar..

Därför föredrar vi interiören i lila toner, och inte bara använder dessa färger för väggarna, utan i allmänhet för att skapa en övertygande inre bild..

Huvudinredningen kan vara ljus ametyst, den har mindre tryck, men mycket renhet, attraktivitet, ömhet Huvudinredningen kan vara ljus ametyst, den har mindre tryck, men mycket renhet, attraktivitet, ömhet

Lila – färger inkluderar:

 • Blåregn;
 • Plommon;
 • Lila är rent;
 • Lila aubergine;
 • Ametist;
 • Ljus lila;
 • Heliotrop;
 • Äggplanta.

Detta färgschema används inte bara inuti flickans rum. Vardagsrummet kan göras i denna färg, det viktigaste är att inte använda ett stort antal mörka nyanser.

Om du har bestämt dig för att använda exakt mörklila, och den här färgen på väggarna verkar vara den mest attraktiva, späd den med mycket vitt. Vitt kommer att ta över en del av mättnaden av lila, vilket kommer att balansera interiören.

Lila färg i interiören (video)

Det kan finnas plats för lila tapeter i vilket rum som helst, frågan är i vilken utsträckning ren lila ska användas. Ett bra alternativ för dem som inte kan bestämma sig för att använda de dominerande lila, bleka lila nyanserna i vertikala randiga tapeter.

Ha ett bra val!

Lila tapeter i interiören (video)