Bakgrundsalternativ i köket: design, foton och urvalsregler

Tapeter är en win-win i köksdesign Tapeter är en säker satsning på köksdesign Köket är den mest besökta platsen i de flesta bostadslägenheter och hus. Här kan du inte bara laga mat, utan också äta den, och du kan också bjuda in vänner till en festlig middag eller arbeta bekvämt. Därför, när du dekorerar köksinredningen, måste du ta hänsyn till både en trevlig tidsfördriv och en förbättrad aptit, och bara ett bra humör för dem som kommer att vara i detta rum. Och tapeten kan bara hjälpa dig med detta, det viktigaste är att göra rätt val..

Tapeter för köket: design i färg

De flesta husägare väljer tapeter för köket i toner av den klassiska stilen, men medger närvaron av andra färger i en uppmätt version. Vilken typ av färgschema som passar ditt kök kommer vi att berätta vidare för.

Färgdesign i det inre av köket:

 1. Klassiskt vitt. Köket, i sin traditionella färg, är en klassiker av minimalism. Ljusa färger hjälper till att göra rummet ljusare och rymligare. Genom att lägga till ljusa accenter i inredningen, till exempel en kombination av vit tapet med orange eller grönt, kommer du att ge rummet en pigg stämning..
 2. Himmelsblå. Om du är en aktiv och energisk person, så är denna färg din! Det lugna utbudet av mjuka toner har en lugnande effekt, och det hjälper också till att koppla av och varva ner efter en hård dag på jobbet. Blå tapeter kommer i sin tur att skapa en atmosfär av romantik och lugn avkoppling..
 3. Lugnar grönt. Gröna tapeter ser väldigt imponerande ut i kombination med grå, orange, brun och beige uppsättningar. Tack vare den gröna bakgrunden kan du uppdatera inredningen och skapa en lugn och harmonisk miljö..
 4. Graciöst grått. Tapeter av gråtoner ger rummet aristokrati och stil. Det är väldigt enkelt att arbeta med grått, nämligen att kombinera det med andra färger. Och den gråtonen ser aldrig tråkig ut, tvärtom, den passar perfekt in i alla färgscheman..
 5. Exotisk apelsin. Citrusdesignen hjälper dig att pigga upp och öka din aptit, samt skapa en trevlig köksmiljö. Orange tapeter kombineras bäst med varma toner av gröna, blues och svarta..

Diskret grå gör rummet kallare, exotisk apelsin ger värme och mysighet Diskret grått gör rummet kallare, exotisk apelsin ger värme och mysighet

Varje färg är unik och ovanlig på sitt eget sätt. Vilken ton av tapet du väljer är upp till dig. Du kan göra allt i en monokromatisk form, även om det är osannolikt att det är lämpligt för en köksmiljö, då kan du försöka limma kombinerad tapet, som kommer att förvandla interiören från andra sidan.

Tapeter i köket (video)

Alternativ för limning av tapeter i köket

Att tapetsera ditt kök är det enklaste sättet att förvandla ditt hem. Hushållen tillbringar större delen av sin tid där, så att skapa komfort och mys kommer att vara mycket användbart.

Efterlevnad av alla instruktioner för tapetsering garanterar ett bra resultat. Efterlevnad av alla instruktioner för tapetsering garanterar ett bra resultat.

Det är inte alls svårt att applicera tapeter på väggen, huvudfrågan är hur man gör det på ett originellt sätt. Designtekniker kommer att hjälpa dig, tack vare vilken du skapar din egen unika stil..

Några tips för tapetsering:

 • Ljusa toner gör rummet större, mörka toner gör det litet;
 • Små bilder ger volym och utrymme, stora ritningar komprimerar det;
 • Horisontella linjer sträcker omkretsen i ritningens riktning, vertikala linjer ändrar höjden visuellt;
 • Att stapla vertikala och horisontella ytor kan skapa olika effekter. Det beror på de valda färgerna, mönstren, deras platser och mer..

Korrekt valda tapeter kan visuellt utöka utrymmet i köket. Korrekt valda tapeter kan visuellt utöka utrymmet i köket.

Med hjälp av optiska illusioner kan mycket korrigeras i rummet. Gör ett stort, långt rum från ett litet rum – du kan förkorta det och högt i tak kan reduceras.

Tekniken att kombinera tapeter med olika bilder är populär. Du kan kombinera det på olika sätt: alternativa färgade ränder längs väggarna, samt horisontell krossning av ytan med hjälp av dekorativa band.

Patchwork -tekniken för att klistra in väggar är också populär. Det kommer att befria dig från den återstående tapeten och förvandla deras nummer till ett lapptäcke. Denna stil kommer att ge interiören friskhet och nyhet och samtidigt spara dig från materialkostnader. Det finns också ett annat sätt att förändra ditt rums design – det här är klistermärken eller väggklistermärken. Utan att flytta möbler och våta processer kan du omedelbart göra fantastiska förändringar i ditt rum..

Att dekorera köket med tapeter kommer att lägga till mysighet i din inredning Att dekorera köket med tapeter kommer att lägga till mysighet i din inredning

Moderna tapetseringar ger rummet ett ovanligt och oförglömligt utseende som kan förverkligas på några timmar. Det är mycket bekvämt och bekvämt. Det viktigaste är, var inte rädd för att experimentera och skapa dina egna uppskattade mästerverk..

Att välja tapeter för köket

När du väljer tapeter för köket, kom ihåg att detta är ett område med hög luftfuktighet och att de inte bör absorbera olika lukter. Det är lämpligt att lämna ytorna ovanför diskbänken och spisen inte limmade, utan lägg ut dem med kakel.

Strukturen och egenskaperna hos olika typer av tapeter:

 1. Tvättbar tapetstruktur. Denna typ av tapeter tolererar perfekt fukt, är lätt att rengöra och tål perfekt temperaturförändringar. Med någon påverkan kommer de inte att rynka, riva eller bilda rynkor.
 2. Flytande konsistens av tapeter. Efterbehandlingsmaterial, som är ett blandningspulver av bomullsfibrer, lim, cellulosa, färgpigment och mineralflis. Denna blandning späds ut med vatten före användning och appliceras på väggen. Den största fördelen med flytande tapeter är deras förmåga att maskera bristerna i väggarna och inte lämna sömmar efter applicering..
 3. Vinyl tapetstruktur. Sådana beläggningar har en hög densitet, vilket gör att de inte kan blekna i solen och tjäna länge. De gör också ett utmärkt jobb med att hantera ojämnheter och grovhet i väggar. Det finns till och med sorter som har bakteriedödande egenskaper, som bara är perfekta för köket..
 4. Ovävt tapetstruktur. Ett utmärkt val för köksmiljö. Fiberbeläggningar har huvudsakligen bara positiva egenskaper, till exempel: de skrynklas inte, rivs inte, krymper inte, döljer snyggt alla sprickor och bucklor i ytan och är också lätta att rengöra, fuktbeständiga och hållbara.
 5. Akryl tapetstruktur. Sådana tapeter är gjorda av tvåskiktsmaterial, som består av tjockt papper och akryl, applicerat i ett tunt lager. Beläggningarna ger gratis luftväxling och innehåller inte skadliga ämnen. Att ha ett mjukt präglat mönster som inte tillåter dig att använda en hård trasa vid tvätt är den enda nackdelen med tapeten.
 6. Glasfiber. Perfekt för de människor som ofta gillar att göra reparationer. Glasfiber kan målas upp till tio gånger i andra färger, medan deras struktur förblir densamma. Sådana beläggningar är också endast gjorda av miljövänliga material, rivs inte och låter inte fukt passera, vilket förhindrar utveckling av svampar.
 7. Tapet. Det mest effektiva sättet att dekorera ditt köksutrymme. Oftast används fototapeter i rymliga rum, vilket skapar en otrolig visuell effekt. Men de är också lämpliga för utformningen av ett litet kök, det viktigaste när du väljer är att ta hänsyn till rummets storlek för att inte skapa olämplig inredning.

Deras kvalitet och livslängd beror på tapetens struktur. Deras kvalitet och livslängd beror på tapetens struktur.

För närvarande är valet av tapeter så varierat och brett att du kan skapa vilken inredning som helst efter dina önskemål. Det viktigaste är att jämföra det önskade med det möjliga och veta att du i alla fall kommer att lyckas, eftersom du alltid kan vända dig till specialister för att få hjälp. Och när du gör allt med lust och med dina egna händer, blir det ännu mer kreativt och bekvämt.

Tapeter för ett litet kök

Alla tapeter är inte lämpliga för ett litet kök. När du väljer ett litet rum måste du överväga alla dess element..

Vilken tapet att välja för ett litet kök:

 • För ett litet rum är det bästa alternativet ljusa färger på tapeten, nämligen att ju kallare tonen i den ljusa färgen är, desto större blir rummet. Bättre att använda neutrala färger: ljusblå, ljusrosa, gul, grädde.
 • Prydnader på tapeten har samma visuella effekt, därför väljer du i designen av ett litet kök tapeter som är vanliga eller med en liten inredning. Och om du behöver rummet vara tvärtom litet, så ska mönstret på tapeten vara större.
 • Med högt i tak i ett litet kök vore det lämpligt att köpa beläggningar med horisontella mönster eller linjer. Således kommer väggarna visuellt att se bredare ut och taket – lägre. Om tvärtom, i en liten miljö, lågt i tak, välj sedan vertikala bilder eller ränder, vilket får din att verka högre.

Cool tonalitet av tapeter förbättrar ditt rum visuellt Cool tonalitet av tapeter förbättrar ditt rum visuellt

Korrekt utvalda väggbeklädnader för ett litet köksutrymme kommer inte bara att betona stillösningen, utan också visuellt öka den, vilket bidrar till harmonisering av atmosfären. Välj rätt när du väljer tapeter för små utrymmen.

Köksdesign med tapeter (video)

Nu kan du välja vilken tapet som helst för alla ändamål, eftersom valet av färger, stilar och texturer är mycket rikt. Alla typer är mycket praktiska och tål sin aktiva användning. Du kan använda inte bara dyra alternativ, utan också enkla, prisvärda tapetprover som hjälper dig att pigga upp och ta hand om en mysig atmosfär..

Tapetdesign i köket (interiörfoto)