Ädelblått: tapeter i azurblå färger

Nyanser av blått är bra för lugnande, introspektion och tankeväckande. Nyanser av blått lugnar perfekt, främjar introspektion och inspirerar tankar. Blå färg är sedan länge en invånare i interiörer, även med renässansens och upplysningstidens tid. Den här klassikern, som då och då klättrar till toppen av popularitet, sedan bleknar mode för sina motiv lite och blossar upp igen. Blå tapeter är ett ganska svårt val, eftersom det kräver en speciell ram. Speciellt inte prismässigt, utan smakmässigt. Inte alla rum får en blå färg, inte alla inställningar har en blå bakgrund..

Blå tapeter för väggar i inredningen

Blått är adel, sofistik, aristokrati och oro. Det finns inget snabbt blått, spännande, roligt. Detta är en färg som anpassar sig till mental aktivitet, kontemplation, filosofisering, lugn. Samtidigt är han inte sömnig, utan tvingar honom att sätta ordning på sig själv och sina tankar..

Kallblå inredning kräver utspädning med varma nyanser Kallblå inredning kräver utspädning med varma nyanser

Tapeter i blått på väggen kan spädas:

 1. Möbler i varma bruna nyanser;
 2. Varm sandfärg;
 3. Soligt gult;
 4. Små stänk varmt grönt.

Men det finns rum där närvaron av varma nyanser inte behövs, och ofta är det blå och vita rum. Det vill säga att bara blått och bara vitt dominerar, och ibland är ensamma närvarande i rummet. Blå tapeter är perfekt inramade med vitt, men det ska alltid vara lite mindre vitt än blått.

Gulblå tapeter i inredningen

Gult plus blått är dynamik, aktivitet, energi. Inte varje interiör behöver ett sådant steg, så gulblå väggar ska vara i rum som inte är avsedda för tyst arbete. Detta kan vara ett lekrum eller ett visst område i barnkammaren, ett litet kök, vars storlek måste ljusas upp, samma lilla hall.

Om du bestämmer dig för att dekorera vardagsrummet i en gulblå färg, lämna sedan en färg för tapeten. Till exempel en mörk, präglad mjuk, något dämpad grå färg – mörkblå väggar med en mjuk konsistens passar bra med en citronsoffa.

Matta med blå och grå detaljer, ljust golv och idealiskt neutrala vita gardiner Matta med blå och grå detaljer, ljust golv och idealiskt neutrala vita gardiner

Den mest mångsidiga gulblå tapeten är vertikal rand, där blekgula ränder alternerar med blekt blått. Detta är inte ljusstyrkan som krossar med dess aktivitet, utan en helt neutral bakgrund, till exempel är detta en fräsch, vitaliserande, vår.

Blå tapeter i interiören (video)

Blå och guld tapet i inredningen

Kombinationen av blått och guld är lyx, djup, stora krav på interiören för chic. Inte varje bostad kommer att “dra” sådana färger. Men du kan prova till exempel i sovrummet..

Blå tapeter med guld:

 • Vanligtvis är det en blå bakgrund, ett glansigt, djupt och gyllene medelstort mönster, eller en gyllene kant för tapeter..
 • Populariteten för blå tapeter med färger av gyllene eller liknande nyanser är också hög idag – sådana väggar förädlar interiören.
 • Gyllene bakgrund och blå blommor. Alternativet är inte så frekvent, det kommer att se bra ut i rymliga rum med en lämplig aristokratisk miljö.

Blå och guld tapeter för väggar är förknippade med aristokrati, lyx, respektabilitet Blå och guld tapeter för väggar är förknippade med aristokrati, lyx, respektabilitet

Men det är också omöjligt att säga att motiv med guld är för i dag. Nu uppskattas den stilistiska enheten i rum, och om du har “tilldelat” guld i ett rum, måste andra matcha detta lyxiga.

Idag läggs tyngdpunkten på återhållsamhet, lek med blygsamma interiörer på bekostnad av smakfullt utvalda små saker.

Andra varianter av blå tapeter

Om du fortfarande går tillbaka till mode kan du bo mer i detalj på de mest föredragna variationerna av blå tapeter..

Inredningsdetaljer för populära blå tapeter:

 1. Blå-blå. Coola färger, men mer levande än bara blå väggar. Ibland spelas rollen att späda ut varmt i en sådan inredning inte av färg, utan av textilier, vars överflöd berövar rummet inte alltför mysig kyla.
 2. Blå grön. Och det här är ett mycket intressant alternativ, samtidigt ädelt och mjukt och väldigt mysigt. För sådana tapeter, välj möbler av samma sortiment, bara ljusare, och naturligtvis lugnt vitt.
 3. Blått med rosa. En intressant kombination, bara rosa i sådana tapeter ska vara liten. Eller till och med göra väggar och möbler blåa i samma sortiment, och dynorna och mattan kan vara rosa. Plus lite rosa i gardinmönstret – en väldigt fashionabel inredning kommer att visa sig.

Grått och blått är ett ganska stramt sortiment. Vanligtvis späds det ut med vitt, men rummet kommer fortfarande att verka kallt. Grått och blått är ett ganska stramt sortiment. Vanligtvis späds det ut med vitt, men rummet kommer fortfarande att verka kallt.

Om du vill komma bort från mörkblå dysterhet och djup, vänd dig till levande, levande blått. Det fina med denna färg är att det gör ett litet rum mer intressant, ljusare..

Psykologi av blått

Uppfattningen om blått i många kulturer går ut på en sak – det är evighetens färg, beständighet, trohet, den eviga himmelens färg, lugn.

Psykologer säger att blått har betydelsen stabilitet, tankedjup, lugn. Psykologer säger att blått har betydelsen stabilitet, tankedjup, lugn.

Och psykologer säger också om blått att det:

 • Inspirerar seriöst arbete;
 • Det är hälsosamt för en person med långvarig depression;
 • Anpassar sig för att ta emot kunskap, utbildning;
 • Skapa en lugn miljö.

Om vi ​​pratar om den blå färgens negativa inflytande, leder det i några av dess varianter till en förlust av verklighetskänsla, framväxten av illusioner och obsessiva tillstånd. Men vi pratar mer om en mycket djupblå, som hela rummet helt enkelt är mättat med..

Blå färg i interiören (video)

När du väljer en blå tapet, leta efter mjuka alternativ som inte kommer att överväldiga andra färger i interiören. Låt det blå skugga något, presentera det positivt och fyll inte hela utrymmet med sig själv.

Det rätta valet!

Blå tapeter i inredningen (foto)