Koje zanate napraviti za uskršnji dekor

kako napraviti uskršnji zanat

Uskrs je za mnoge divno slavlje. Uoči ovog blagdana svatko od nas želi ukrasiti svoje domove nečim predivnim. Tematski ukrasi poput ovih mogu učiniti čuda. Njihovo samo prisustvo može ispuniti kuću srećom i radošću. Uskršnji zanati imaju sličnu energiju. Možete ih napraviti kod kuće izravno od otpadnog materijala. Korisno je uključiti djecu u takvu aktivnost. Sigurno će i oni voljeti napraviti nešto svečano i svijetlo..

Ideje za ukrašavanje Uskrsa. Vijenac na temu uskršnjeg jaja

Već ste shvatili da će ovaj članak sadržavati uskršnje zanate. I svaka majstorska klasa bit će svijetla. Već smo navikli da se na Božić ulazna vrata ukrašavaju vijencem. No, ta se tradicija može ponoviti i za Uskrs. Svijetli vijenac na vratima na Uskrs dat će svim vašim gostima predivno raspoloženje. Osim toga, obavijestit će sve da se u ovoj kući slavi blagdan Uskrsnuća Kristova. Ovaj proizvod je nevjerojatno jednostavan za izradu. I naše korak-po-korak upute pomoći će vam u ovom pitanju. Da biste stvorili vijenac, trebate: niti, kuglice, kao i strpljenje. Razgovarajmo detaljnije o potrebnim materijalima. Dakle, trebat će vam:

 • Mouline niti različitih boja – 20 komada,
 • Zračni baloni – 20 kom,
 • Igla, hladan pištolj i prekrasna satenska vrpca.

uskršnja dekor kuća za Uskrs

Napredak:

 1. Prvo odlučite sami za paletu boja u kojoj ćete stvoriti vijenac za Uskrs. U našem slučaju to su niti u boji kreveta. Broj niti, kao i njihova veličina i svjetlina utjecat će na izgled vašeg proizvoda..
 2. Ako ste kupili niti, nastavite s pripremom ljepila. U tom slučaju može se koristiti obično PVA ljepilo, koje se izlije u zdjelu i malo razrijedi toplom vodom. Može poslužiti i pasta od brašna koju sami napravite. Masa treba biti tekuća i u njoj ne smije biti grudica. Prvo se konac odmota i uroni u ljepilo. Istodobno, konac bi trebao dobro upiti ljepilo. Ovo je važan parametar za snagu vašeg volumetrijskog plovila..
 3. Sada napuhnite neke balone. Svaka od kuglica treba biti omotana nitima koje su umočene u ljepilo. Radove radimo brzo i precizno. Svaka loptica umotana je u određenu boju konca. Ove su praznine položene na ravnu površinu. Nakon toga čekaju da se potpuno osuše. Kako bi kuglice poprimile oblik jaja, potrebno je nit čvrsto zatvoriti blizu rupe i osloboditi sa suprotne strane..
 4. Nakon što se kuglice osuše, kuglice se probijaju iglom. U tom slučaju ostaci se vade. U tom slučaju trebate ići izravno na formiranje svog obrta. U tom slučaju postavite 12 praznina u krug. Pištolj za ljepilo se koristi za njihovo pričvršćivanje..
 5. Nakon što se stvori prvi krug, zanat bi se trebao osušiti. Zatim možete nastaviti s formiranjem sljedećeg kruga. Ostale praznine moraju biti položene unutar velikog kruga. Zatim morate zalijepiti sva jaja i povezati ih s vanjskim krugom.

uskršnja dekor kuća za Uskrsuskršnja dekor kuća za Uskrsuskršnja dekor kuća za Uskrskako napraviti uskršnji zanatkako napraviti uskršnji zanatuskršnja dekor kuća za Uskrs

Uskrsni vijenac trebao bi se potpuno osušiti. Zatim je na nju pričvršćena satenska vrpca. Tada se plovilo postavlja na izlazna vrata..

Uskrsno drvce za uređenje doma

Ovaj članak će vam reći kako napraviti uskršnji zanat. Naravno, nudimo vam najjednostavnije opcije. Štoviše, ove ideje nisu toliko skupe. Na drvetu će biti šarena uskršnja jaja. Štoviše, njihov broj može biti kakav želite. U svakom slučaju vrijedi pripremiti sljedeće materijale:

 • 1 šalica brašna i 1 šalica krupne soli,
 • Voda, špaga i škare,
 • Lonac i grane,
 • Slama, markeri i oblik.

uskršnja dekor kuća za Uskrs

Napredak:

 1. Vaše uskrsno drvce imat će jaja od lisnatog tijesta jarkih boja. Zato je vrijedno prvo pripremiti ovu misu. Brašno pomiješajte s čašom tople vode i soli. Zamijesite tijesto. Gotovo tijesto treba biti plastično i čvrsto. Tijesto se razvalja na pergamentu. Nakon toga se kroz kalup izrađuju praznine za buduća jaja..
 2. Uklonite višak tijesta i jednostavno napravite rupice u svakom komadu cijevi, koje su potrebne za pričvršćivanje. Obradaci bi se sada trebali osušiti. To će zahtijevati sunce i nekoliko sati vremena..
 3. Kad se jaja osuše, počinju se ukrašavati. U ovom slučaju koriste boje za hranu, jednostavne akvarele i razrijeđeni gvaš. Kad se glavna boja osuši, počinju nanositi crtež ukrasa pomoću markera ili flomastera.
 4. Izrežite male komade iz uzice, a zatim oblikujte zatvarač.
 5. Dekoracije za drvce su spremne. Sada morate napraviti samo drvo. U ovom slučaju koriste se obične suhe grane. Mogu se nabaviti u vrtu ili u parku. Treba ih posaditi u posudu sa zemljom. U tom slučaju tlo se čvrsto zbija. Tada možete objesiti gotova jaja i uživati ​​u sitnici koju ste stvorili vlastitim rukama.

Razgovarajmo o uskršnjem dekoru

Ako odlučite pogledati uskrsni dekor, tada će vam ovaj članak biti od koristi. Pripremite svoj dom za Uskrs uz naše savjete. Uređenje doma grančicama i raznim cvjetnim aranžmanima usvojeno je u Staroj Rusiji. Međutim, ovaj stil danas nalazi svoju primjenu. Vješt pristup pretvoriće neugledne suhe grane u pravo umjetničko djelo. Evo samo nekoliko ideja za vas..

Uskrsni zanati sami napravite od majstora

Uskrsni zanati sami napravite od majstora

Prilikom stvaranja zanata za Uskrs kod kuće, ne zaboravite na jednostavne stvari. Na primjer, obične staklenke, kao i šalice i drugi predmeti mogu biti ukrašeni tankom podlogom. I uz pomoć ovog materijala bit će moguće stvoriti ogroman broj različitih vrsta jaja za Uskrs. I ovdje za vas predstavljamo takve ideje.

Uskrsni zanati sami napravite od majstora

Uskrsni zanati sami napravite od majstora

Uskrsni zanati sami napravite od majstora

Na Uskrs je običaj da se u sve kutove vašeg doma aranžira svježe cvijeće. No kako bi vaše biljke izgledale sjajno – nabavite im lijepe vaze ili lonce. Upamtite da će čak i najpretencioznija biljka stvoriti divno lijepu atmosferu u vašem domu koja će se uspješno presjeći s Uskrsom..

Uskrsni zanati kod kuće

Uskrsni zanati kod kuće

Uskrsni zanati kod kuće

Ako vas privlače jarke boje i sve izvanredno, onda je vaš izbor pravi blagdan za Uskrs. Stvorite izvanrednu atmosferu u svom domu s prirodnim ili umjetnim cvijećem. Možete napraviti vijence, prekrasne košare ili minijaturne kompozicije. Prekrasne satenske vrpce iste svijetle boje dobro će se kombinirati s takvim skladbama..

Uskrsni zanati kod kuće

Majstorska klasa uskršnjih zanata

Majstorska klasa uskršnjih zanata

Svi znaju da je glavni simbol Uskrsa jaje. Jaja se međusobno poklanjaju za Uskrs, a njima i ukrašavaju unutrašnjost. Doista, od jaja možete stvoriti mnogo različitih zanata. Na primjer, jaje će dobro poslužiti kao podloga za igračku. Od jaja možete napraviti i svijetle privjeske ili vijence. Općenito, uvjerite se sami.

Majstorska klasa uskršnjih zanata

Majstorska klasa uskršnjih zanata

Majstorska klasa uskršnjih zanata

Za ukrašavanje interijera možete kupiti posebna jaja. Takvi se predmeti stavljaju u posebne vaze. Također, od jaja se mogu stvoriti lijepi ukrasni vijenci, topiari i jednostavno tematski ukrasi..

Majstorska klasa uskršnjih zanata

Majstorska klasa uskršnjih zanata

Majstorska klasa uskršnjih zanata

Ljuske jaja također ne morate bacati. Ona će vam poslužiti kao prekrasne saksije..

Majstorska klasa uskršnjih zanata

Majstorska klasa uskršnjih zanata

Jeste li znali da Uskrs ima svoje žive simbole. To su: kokoši, kokoši i zečevi. Uzorci ovih životinja također bi trebali biti prisutni u vašem unutarnjem uređenju. Uvjerite se sami što možete učiniti.

kako napraviti uskršnji zanat

kako napraviti uskršnji zanat

Konačno

Nadamo se da će vaš uskrsni dekor biti najbolji s našim idejama. Vaši gosti će zasigurno biti zadovoljni u vašem domu i bit će zadovoljni srdačnom dobrodošlicom..