En smuk vindeltrappe: hoveddekorationen i ethvert hjem

Spiraltrapper ser godt ud i ethvert interiør, uanset dens stil Spiraltrapper ser godt ud i ethvert interiør, uanset dens stil. Der er forskellige typer trappemodeller til et hus eller et sommerhus, de kan opdeles i hovedtyper: marcherende trapper (kan være enkeltmarsch og multi-march), roterende , spiral, foldestige med en luge til at bestige et loftsrum, kan det være særligt relevant for en sommerbolig. Derudover er der også bolttrapper, hvor trinene er fastgjort til specielle bolte. Der er også halvskruetrapper, halvcirkeltrapper. For nylig vinder vindeltrappen stor popularitet, og måske kan dette tilskrives populariteten af ​​en sådan bog som “Spiraltrappen” af den berømte engelske forfatter Lina White Ethel.

Vindeltrappe: konstruktion

En almindelig person forbinder en vindeltrappe med trapper i et tårn af en prinsesse eller i et tårn med forskellige historiske film om korsfarere eller konger. Spiraltrapper er en af ​​de smukkeste modeller. En sådan struktur bruges normalt som en mellemgulvskonstruktion, især til at forbinde første og anden etage. Mindre almindeligt kan det ses som en trappe til loftet..

For at forbedre vindeltrappen skal den være udstyret med et gelænder. For at forbedre vindeltrappen skal den være udstyret med et gelænder.

En vindeltrappe består som alle andre af standardelementer, der forbliver de samme uanset størrelse og materiale, som trappen er lavet af:

 1. Central søjle. Serverer til fastgørelsestrin.
 2. Trin. De kan laves af forskellige materialer. Nødvendigvis en halvcirkelformet form. Rektangulært virker ikke.
 3. Rækværk. Oftest tjener de ikke kun som en sikkerhedsforanstaltning, men også som et særligt dekorativt element. De kan laves af næsten ethvert materiale, alt afhænger af kundens ønsker. Nogle modeller af vindeltrapper kan dog være uden gelænder..

Stiger kan bestilles hos specialister, der er involveret i opførelsen af ​​huse og trappebygninger, samt gør det selv.

Og alligevel bør alle omhyggeligt overveje alle mulige muligheder, før de beslutter sig for at købe færdige produkter eller lave en vindeltrappe selv..

Runde trapper

Rundtrappen, et af de mindre kendte navne på vindeltrapper, er baseret på, hvordan den sidste trappe ser ud. Hvis du ser det ovenfra, vil hele strukturen ligne en cirkel, og det er desuden i denne geometriske figur, at trappen er indskrevet. Derfor kaldes sådanne trapper ofte runde.

Runde trapper kan være lavet af metal eller træ Runde trapper kan være lavet af metal eller træ

Der er flere positive kvaliteter ved cirkulære trapper, takket være hvilke mange husdesignere giver deres præference for denne særlige type trappe.:

 1. Kompakthed. En af de største fordele ved disse stigemodeller er dens kompakthed i forhold til andre typer stiger. For eksempel vil en bred flyvetrappe tage meget plads i din lejlighed eller dit hus, og et smalt vindeltrappedesign er så kompakt, at det kun kræver små områder til placeringen. Derfor kan de bruges i et begrænset rum, for eksempel et sted i hjørnet af et værelse eller en korridor. Trappen kan endda passe, hvis du kun har en firkantet platform med dimensioner på 1200×1200.
 2. Installation. Fabrikanten udarbejder detaljerede instruktioner til montering af stigen. Efter trin-for-trin instruktionerne kan du hurtigt og effektivt installere og samle trapperne. En korrekt monteret stige vil vare længe.
 3. Prissætning er en god pris.
 4. Originalitet og harmoni i interiøret. Alle, der nogensinde har set runde trapper, vil bekræfte, at de er originale og organisk passer ind i ethvert design, selvom stuen blev stedet for deres installation..

Vibrationer. Cirkulære stiger har en sådan indikator som stærk vibration, hvilket igen påvirker fastgørelsesorganernes styrke på en negativ måde. Som du kan se, er der mange flere plusser end minusser. Desuden kan forskellige foranstaltninger, der sigter mod at forhindre slid af fastgørelseselementer og arbejde med husholdningernes sikkerhed, hjælpe med at klare ulemperne..

Anvendelsesområder af spiraltrapper i støbejern

Støbejern er forbundet med bedstemors pander og massive porte, der fører til gamle huse eller museer. Få mennesker ved, at støbejern også bruges til fremstilling af trapper og især til spiralformede. Støbejerns trapper er lige så smukke som deres søstre lavet af træ eller andre materialer..

Spiral-støbejerntrapper ser godt ud i et klassisk interiør Spiral-støbejerntrapper ser godt ud i et klassisk interiør

Støbejerns trapper bruges ofte som:

 1. Gadetrapper. Hvis du går gennem de gamle byer i verden, der har bevaret arkitekturen i fjerne epoker, kan du finde et stort antal forskellige spiraltrapper i støbejern lige på gaden, og det er der mange grunde til, som vi vil fortælle dig om lidt senere..
 2. Hjemmelavet. En monolitisk cirkulær trappe i støbejern vil se godt ud i lobbyen i et stort hus eller etagehus. Og på grund af det faktum, at smukke støbte åbningsdetaljer gør det udadtil ganske luftigt, kan en sådan trappe allerede blive en fuldgyldig designløsning til udsmykning af en hall eller gang.

Så mange tror, ​​at vindeltrapper kun kan være nyttige i et privat hus, men som det viser sig, kan trapper af denne type installeres på gaden uden frygt for, at det hurtigt bliver ubrugeligt. Der er en god grund til dette: støbejern er det materiale, hvorfra produkter i lang tid kan modstå selv de mest ugunstige vejrforhold (regn, sne, isning, unormal varme, pludselige temperaturændringer fra høj til lav og omvendt), samt en stor mængde mekanisk skade. Desuden støber spiraltrapper i støbejern, deres udskårne elementer perfekt mod processer som korrosion og forfald. Efter at have dekoreret enden af ​​dit hus eller en hvilken som helst bygning i haven, kan du være sikker på, at den entusiastiske udsigt og anmeldelser af naboer og gæster ikke får dig til at vente længe.

Færdig vindeltrappe: producenter

Som regel køber mange mennesker færdige produkter. I dette tilfælde er det kun tilbage at udføre installationen af ​​trappen og nyde dens udseende og funktionalitet..

I stort omfang i vores land er der et stort antal produktionsvirksomheder og fabrikker, der beskæftiger sig med fremstilling og salg af færdige vindeltrapper:

 1. Byglas. Baseret i byen.
 2. AVSP Group. Produktionen er baseret i Kirov, i begyndelsen af ​​det fjerne 2007 og har i løbet af denne tid opnået respekt og kærlighed hos et stort antal af Ruslands befolkning takket være produkter af høj kvalitet fra metaller samt fra safir og silikat hærdet glas.
 3. OOO Lesenka har været kendt på markedet siden 2003. Hendes hjemland er Samara. Arbejder hovedsageligt med at lave trætrapper.

Inden du køber en vindeltrappe fra en bestemt producent, bør du læse anmeldelser om kvaliteten af ​​dens produkter på Internettet. Inden du køber en vindeltrappe fra en bestemt producent, bør du læse anmeldelser om kvaliteten af ​​dens produkter på Internettet.

Dette er en lille liste over eksisterende producenter, der har kunnet bevise sig fra den bedste side takket være fremragende kvalitet og smukke produkter. Den færdige trappe kan præfabrikeres. Af de populære modeller kan Cascade -modellen skelnes, som er produceret i et farveområde: beige, hvid, sort, antikt sølv. Den pragmatiske model er også populær.

Det er værd at nævne, at der er et specielt TEP -system. Forkortelsen står for territoriale enhedspriser i byggeri. Dette er et system med normative estimater for priserne på byggeri i Den Russiske Føderation.

DIY -programmer til design af en vindeltrappe

For at designe en vindeltrappe på egen hånd skal du først selv bestemme, hvilket grundlag den vil have.

Det kunne være:

 1. Støttepæl / stang. Den klassiske mulighed er teknologien til at fastgøre trappens trin omkring den centrale stolpe, derudover kan trinene og gelænderene fastgøres både til stolpen og til væggen. Pålideligt system.
 2. Stiger uden støttestolpe. Grundlæggende er det trætrapper. Til disse typer er der særlige typer trinfastgørelse. Oftest er dette et fastgørelseselement på en sløjfe eller et hegn, som selv kan fastgøres enten til væggene med nogle af dets dele eller kun til loftet og gulvet.

Og først efter at spørgsmålet om fastgørelse og konstruktion af trapperne er løst, kan du begynde at arbejde i assistentprogrammet til design.

Du kan designe en vindeltrappe ved hjælp af programmet StairCon Du kan designe en vindeltrappe ved hjælp af programmet StairCon

Uden det vil det være for svært at korrekt beregne alle dimensioner af den fremtidige vindeltrappe..

Oftest bruges AutoCAD fra programmerne. Projekter gemmes i dwg -format. Hvis du også beslutter dig for at tage eksempler på arbejde fra andre ressourcer, f.eks. Torrentressourcer, skal du også kigge efter filer med denne type format. Derudover er der mange online tutorials. Programmet giver dig mulighed for at se trappen i sektion, og designet bliver lettere.

Trin til vindeltrapper

Stige tilbehør skal være i top.

Overvej hvilke materialer der kan bruges til at oprette trin til vindeltrapper:

 1. Træ. Dette er en klassisk mulighed, især for trapper, som du vil lave selv..
 2. Støbejern. De kan kun laves i produktionen. Åbningstrin som blonder.
 3. Glas. Vindeltrappen i glas vil ikke kun være original, men vil også passe perfekt ind i et lille rum uden visuelt at reducere dens plads. Og alligevel kræver arbejde med glas sine egne sikkerhedsforanstaltninger..

Spindeltrappens trin bør ikke være smalle, så det er bekvemt og sikkert at klatre og stige ned på dem. Spindeltrappens trin bør ikke være smalle, så det er bekvemt og sikkert at klatre og stige ned på dem.

Og alligevel, hvis vi taler om cirkulære trapper, er det værd at nævne ikke kun de ubestridelige fordele ved disse trappestrukturer, men også de eksisterende ulemper. Vanskeligheder ved fremstilling. Dette er især værd at huske for dem, der besluttede at bygge en sådan trappe med egne hænder. Fremstillingen af ​​en vindeltrappe ledsages af vanskeligheder, selv i stor produktion. Dette skyldes, at vindeltrapper kræver specialdesign fra producenter i AutoCAD – dette er et særligt program til udvikling, beregning og design af forskellige modeller.

Sådan laver du en vindeltrappe

Materialer, der er nødvendige for arbejdet, kan købes i Ikea -butikker. Hvis du laver en metaltrappe i metal, er det bedre at oprette en struktur med fastgørelser på kosoura, så den bliver mere stabil og holdbar.

Måske:

 • En central stryger;
 • To snore.

Der er model runde trapper på den centrale stringer. Til udendørs trapper er dekorative paneler perfekte..

Inden du begynder at lave en vindeltrappe, bør du se en træningsvideo og studere anbefalinger fra specialister. Inden du begynder at lave en vindeltrappe, bør du se en træningsvideo og studere anbefalinger fra specialister.

Bekvemmelighed. Som alle ved, bør enhver stige være behagelig for nedstigning og stigning for en person i alle aldre samt, som praksis viser, for nedstigning ved hjælp af forskellige genstande, lige fra børns legetøj under spillet og slutter med noget mere dimensionel. Det er her, vindeltrapper er ringere end andre typer af trappestrukturer. Få kan sige, at proceduren for at stige et stort objekt langs en rund trappe er en bekvem procedure. Desværre er alt det stik modsatte..

Vi begynder at installere en vindeltrappe

For at installere trappen er der behov for loftsåbninger, dette kan i første omgang lægges på de første byggetrin i byggeplanen.

Åbningen er nødvendig for muligheden for at løfte en person fra en etage til en anden, dette kræves af en spiraltrappe.

Selv en lille entre eller et værelse med et passende område til installation er velegnet til installation. Hvis du selv foretager installationen, skal du desuden tage et specielt sæt fastgørelseselementer, hjørner, skruer og værktøjer.

DIY vindeltrappe (video)

At lave en vindeltrappe er ikke en let opgave og kræver uddannelse af høj kvalitet på alle niveauer, fra valg af en trappemodel, der er velegnet til interiøret og husstandens behov, og slutter med valg af byggemateriale af høj kvalitet. Modulære trapper kræver i modsætning til vindeltrapper mere plads.

Detalje: vindeltrapper (fotoeksempler)