Dækning til trappetrin i et privat hus: 6 udvælgelseskriterier

Du kan gøre trapperne mere attraktive med en smuk belægning. Du kan gøre trappen mere attraktiv ved hjælp af en smuk belægning. Trappen til anden sal er i sig selv en lys og smuk accent i rummets design, som har en vigtig funktion. Når du udstyrer en trappe i dit hjem, skal du tage mange aspekter i betragtning: materialer, form og udseende af trappen, passende design. Men et vigtigt punkt er valget af en sikker afdækning af trinene. Denne anmeldelse hjælper dig med at vælge den rigtige dækning..

Hvad skal efterbehandling af trapper og trin til?

Målene for belægningsarbejdet kan være forskellige, og derfor vil metoder og materialer til efterbehandling også variere..

Efterbehandling er normalt nødvendig for at beskytte trapper mod skader. Efterbehandling er normalt nødvendig for at beskytte trapper mod skader.

Så opgaverne med at vende mod trappen:

 • Hvis trappen er af træ, skal du beskytte trinene mod temperaturændringer, ændringer i luftfugtighed i rummet;
 • Beskyttelse af trin mod skimmelsvamp, fra insekter osv .;
 • Afslutningstrin, baseret på hvad design er i huset;
 • Skridsikre funktioner;
 • Maskering af overfladeuregelmæssigheder og anden skade;
 • Støjabsorbering.

Baseret på det formål, belægningen vil opfylde, kan du vælge efterbehandlingsmaterialer. Nedenfor vil vi overveje mere detaljeret typer beklædning af trinene i en trætrappe.

Hvordan og hvordan man dekorerer trapperne i huset med egne hænder

Den mest almindelige type trapper i et privat hus er en trappe i massivt træ. Men træet er ofte udsat for forskellige negative faktorer: snavs, insekter, skimmelsvamp, henfald.

Derfor er den mest almindelige type trin efterbehandling dækning med beskyttende lakker og maling. Malingen, ud over dens beskyttende egenskaber, giver dig mulighed for at passe trappen ind i rummets farveskema, korrelere med tapetet, der dekorerer væggene.

Lak kan give trinene et smukt udseende og understrege selve træets struktur..

Det er ganske muligt at dekorere trappetrin på egen hånd, hvis du vælger de rigtige modstående materialer. Det er ganske muligt at dekorere trappetrin på egen hånd, hvis du vælger de rigtige modstående materialer.

Det er bedre at bruge højstyrke lakmuligheder:

 • Alkyd lak: danner en holdbar belægning, kan bruges til udendørs trapper;
 • Polyurethanbelægningen danner en særlig polyurethanlak: belægningen er så stærk og holdbar som muligt;
 • Multi-komponent lak: dannet ved at blande flere komponenter.

Overfladen bliver meget holdbar efter finish.

Lamineret dekorativ efterbehandling af trapper og trætrapper

Du kan opdatere trinene eller lave et trappeprojekt, der matcher det påtænkte design ved hjælp af laminat.

Laminat kan bruges til at beklæde betontrapper, metal eller gammelt træ.

Producenter tilbyder et stort udvalg af laminater i alle slags farver, teksturer, styrke.

Lamineret boarding materiale:

 • Højstyrke (fra klasse 32) laminat svarende til trinets bredde;
 • Metal- eller træprofil;
 • Særlige lim;
 • Stiksav eller hacksav;
 • Træskruer.

Trappen, hvis trin er færdig med laminat, vil se ganske smuk ud. Trappen, hvis trin er færdig med laminat, vil se ganske smuk ud.

Beklædningstrin med laminat begynder med overfladeforberedelse. Gulvunderlag lægges under hvert trin: en polypropylenfilm eller en korkpude. Dette vil gøre det muligt at lave en pålidelig belægning med lydisolerende egenskaber. Hvis strukturen har en anden trinbredde eller en kompleks konfiguration, skal du på forhånd forberede skabeloner fra pap og skære basen og laminatet ud langs dem.

Det nødvendige materiale til skridt med laminat er kantlister – krøllede overlejringer til udsmykning af hjørner og samlinger. De bruges til at lukke samlingen mellem laminatplader lagt på et trin og stigrør. Derudover forbedrer kantstøbningen laminatets forankring til trinene..

For at sikre en sikker nedstigning bruges trappeskærme af træ, plast, metal, aluminium og kork. Tærsklerne fastgøres med selvskærende skruer eller lim. Og også forlænger tærsklerne trappens levetid, da de beskytter kanterne mod slid.

Lister fås i forskellige farver, der matcher perfekt med laminatgulve.

Den originale beklædning af trapper med tæppe

Tæppe er en ret populær og smuk beklædning af trappetrin. Kun til indendørs brug. Valget af selve gulvtæppet bør tages meget omhyggeligt, da trappen er et af de mest farbare steder i huset..

Vigtigt: Vælg ikke gulvtæpper, som de vil det er svært at passe på ham, han vil hurtigt miste sit smukke udseende.

Derfor skal du vælge et tæppe med øget slidstyrke..

Hvis du beslutter dig for at afslutte trappens trin med tæppe, er det bedre at vælge et materiale, der er præget af slidstyrke. Hvis du beslutter dig for at afslutte trappens trin med tæppe, er det bedre at vælge et materiale, der er præget af slidstyrke.

De største fordele ved gulvtæppetrapper:

 1. Beskytter trin mod slid: ved hjælp af tæpper af høj kvalitet holder belægningen i meget lang tid.
 2. Sikkerhed: danner en skridsikker belægning.
 3. Giver lydisolering.
 4. Lave arbejdsomkostninger: det er let at afslutte selv en trappe med en kompleks struktur med et tæppe med egne hænder. Dette kræver ikke særlig viden eller værktøjer..

Tæppe kan bruges til at dekorere trinene ikke helt, men kun en del af trinnet. For at gøre dette skal du skære en skabelon ud af pap og fastgøre tæppet med lim..

Efterbehandlingstæpper til trapper i huset: et valg

Du kan dekorere trappens trin med tæppeløbere. Anbefales til brug på lige enkeltflyvninger.

Vigtigt: Hvis trappens bund er beton, skal du bruge et specielt tæppeklæbemiddel.

De forskellige tæpper giver dig mulighed for at dekorere trapperne i enhver stil: fra klassisk til moderne.

Til afslutning af trappetrin i et landsted foretrækker mange mennesker at vælge tæppe. Til afslutning af trappetrin i et landsted foretrækker mange mennesker at vælge tæppe.

Lægning af spor udføres ved hjælp af:

 • Negle;
 • Særlige spændebånd;
 • Metal klemmer;
 • Lim.

I specialforretninger kan du købe særlige tæppepuder på trinene.

Hvad er skridsikre belægninger til trapper

Skridsikre trindæksler bruges på både indendørs og udendørs trapper. Sikkerhed er et meget vigtigt aspekt, når man vælger materialer til dækning af trin.

Under vores klimaforhold skal udendørs trapper være udstyret med skridsikre elementer. Men indvendige trapper kræver også skridsikre elementer, hvis trinene f.eks. Er dækket med linoleum eller fliser..

Skridsikre trapper til trapper er fremstillet af termoplastiske elastomerer, slibende materialer, gummi og aluminium, ved hjælp af kork og gummi eller gummibelægning.

En særlig skridsikker belægning hjælper dig med at gøre trapperne sikre. En særlig skridsikker belægning hjælper dig med at gøre trapperne sikre.

Typer af skridsikre belægninger:

 1. Smuldrende gummi trinpuder: en meget populær og effektiv skridsikker overflade. De har gode forbrugeranmeldelser. Anbefales til brug selv i børnehaven.
 2. Gummimåtter: kan installeres på trapper i enhver form, de er lette at rengøre for sne og snavs, forlænger trinene.
 3. Gummipuder: har fremragende skridsikre egenskaber, forskellige former, der gør det muligt at installere dem på alle trin. Men gummi er en dyr finish. høje produktionsomkostninger for produktet.
 4. Gummirullebetræk: giver dig mulighed for at dække hele trappen eller skære til den ønskede form.
 5. Metalprofiler: skridsikker, let fastgjort til trinene med selvskærende skruer.
 6. Selvklæbende bånd: Slibebånd giver en let skridsikker effekt. Klæbebåndets underside gør det let at installere på enhver trinoverflade.

Båndet udfører sine funktioner godt i 3 år, hvorefter det skal udskiftes.

Valg af efterbehandlingsmaterialer til udvendig beklædning af trapper

Trinene er færdige. Nu skal du tage hånd om finishen som helhed (beklædning af under trapperne, snore og fastgørelseselementer) for at give trappen et færdigt udseende.

Når du vælger efterbehandlingsmaterialer til trapper, er det bydende nødvendigt at tage hensyn til deres kvalitet, egenskaber og stabilitet. Når du vælger efterbehandlingsmaterialer til trapper, er det bydende nødvendigt at tage hensyn til deres kvalitet, egenskaber og stabilitet.

Normalt brugt:

 1. Krydsfinerbeklædning: det er let for den at beklæde en trappe af ethvert design. Det er muligt at udstyre et spisekammer, et mini-bibliotek og så videre fra rummet under trappen
 2. Efterbehandling af gipsplader: bruges på samme måde som krydsfiner. Til installation af strukturen fastgøres først en ramme lavet af en metalprofil. GKL tager enhver form, desuden er materialet ret let, så en sådan finish er let at lave med egne hænder.
 3. Tekstureret gips: bruges til at dekorere gipsplader. Først er alle samlinger og fastgørelsespunkter dækket med almindeligt gips, derefter hele overfladen. Når det tørrer, skal du anvende et struktureret gips af enhver farve.
 4. Det anbefales at bruge flisen til trapper i køkkenet eller udendørs. Det kan lægges over hele under-trappens overflade eller kombineres med tapet, gips, mosaikker osv..

Denne finish er velegnet til trapper mellemvejs..

Skrue og cantilever strukturer er løsnet fra væggen, de er smukke og lette i udseende, derfor kræver de ikke særlig efterbehandling.

Dekorere trappen med et laminat med egne hænder (video)

Det moderne marked giver dig mulighed for at afslutte trappens trin i overensstemmelse med deres design, funktionalitet, økonomiske muligheder og nødvendige behov. Det er let at gøre en trappe smuk og sikker med egne hænder til en lav pris.

Trappedesign med dekoration (foto i interiøret)