Μοναδικό topiary χάντρα: master class βήμα προς βήμα

Το όμορφο και δημοφιλές topiary με χάντρες εφευρέθηκε από κυρίους κεντήματος για να διακοσμήσει το εσωτερικό του δωματίου Όμορφο και δημοφιλές topiary από χάντρες εφευρέθηκε από τεχνίτες για να διακοσμήσουν το εσωτερικό του δωματίου Το όνομα του δημοφιλούς αναμνηστικού προέρχεται από το λατινικό όνομα για ένα μεταφορικά καλλιεργημένο δέντρο. Άλλα κοινά ονόματα αυτής της σύνθεσης είναι το ευρωπαϊκό δέντρο ή το δέντρο της ευτυχίας. Έτσι, θα φτιάξουμε ξύλο από χάντρες. Σύμφωνα με την παράδοση του Φενγκ Σούι, το βέλτιστο σχήμα για το στέμμα είναι μια μπάλα ή ένας κώνος. Ο κορμός μπορεί να είναι ίσιος ή καμπύλος. Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι το καλύτερο παράδειγμα κωνικών δέντρων και ένα τέτοιο τόπιο θα χρησιμεύσει ως ένα υπέροχο δώρο για τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς. Ένα δέντρο με σφαιρική κορώνα μπορεί να είναι οτιδήποτε, όλα εξαρτώνται από τη φαντασία σας. Ένα άλλο πιθανό σχήμα για το δέντρο της ευτυχίας είναι η καρδιά. Λαμβάνεται από δύο δέντρα συνυφασμένα μεταξύ τους..

Topiary από χάντρες: προετοιμασία για εργασία

Σε κάθε χειροτεχνία, η ποιοτική προετοιμασία είναι η μισή μάχη. Ως εκ τούτου, πρώτα απ ‘όλα, συντονιζόμαστε στη χαρούμενη δουλειά και προετοιμάζουμε τα απαραίτητα μέρη και εργαλεία..

Πριν ξεκινήσετε την εργασία, πρέπει να αποθηκεύσετε:

  1. Ένα σκίτσο του μελλοντικού δέντρου – topiary.
  2. Περιδέραιο;
  3. Σύρμα, η διάμετρος του οποίου σας επιτρέπει να βάλετε χάντρες πάνω του.

Εάν προετοιμάσετε σωστά το χώρο εργασίας, η διαδικασία παρασκευής τοπίου με χάντρες θα μετατραπεί σε μια συναρπαστική εμπειρία. Εάν προετοιμάσετε σωστά το χώρο εργασίας, η διαδικασία παρασκευής τοπίου με χάντρες θα μετατραπεί σε μια συναρπαστική εμπειρία.

Θα χρειαστείτε επίσης εργαλεία για το κόψιμο και το στρίψιμο του σύρματος – μεταλλικά ψαλίδια και πένσες, η βάση για το δέντρο μας είναι μια μεγάλη και σταθερή πέτρα, ένα λουλουδάτο σφουγγάρι, μια βάση από αφρό πολυουρεθάνης – όλα όσα ταιριάζουν με την καλλιτεχνική σας ιδέα, νήματα και κόλλα για διακόσμηση του κορμού και των κλαδιών, εάν αυτό προβλέπεται από το σχέδιο.

Το πιο σημαντικό συστατικό, χωρίς το οποίο δεν μπορείς να πετύχεις, είναι η υπομονή, γιατί το να φτιάξεις ένα δέντρο είναι έργο, αν και όχι δύσκολο, αλλά μακρύ και επίπονο.

Το μέγεθος του topiary μπορεί να είναι οτιδήποτε: από μια μικρή φιγούρα σχεδιασμένη για να διακοσμεί ένα τραπέζι μέχρι ένα δέντρο σε όλο το ύψος του δωματίου, όλα εξαρτώνται από την επιθυμία και την υπομονή σας. Αλλά αξίζει να αρχίσετε να κυριαρχείτε στην τέχνη της κατασκευής τοπιέρων με χάντρες με μικρές φιγούρες. Μπορείτε να αναζητήσετε έμπνευση σε φωτογραφίες έργων έμπειρων τεχνιτών, σε μια βόλτα σε πάρκο ή θερμοκήπιο, σε πίνακες ζωγραφικής.

Το Topiary είναι δημοφιλές – σημύδα ή σακούρα. Τις περισσότερες φορές όμως, δεν είναι αντίγραφο οποιουδήποτε πραγματικού δέντρου, αλλά φυτό φαντασίας. Το πιο δημοφιλές σχήμα κορώνας είναι οι μπάλες. Αυτό το αναμνηστικό δίνεται για καλή τύχη. Και η ευτυχία συνδέεται συχνά με την αφθονία, με τον παράδεισο και τη μαγεία. Επομένως, κατά τη δημιουργία ενός τοπιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λουλούδια, φρούτα, ειδώλια πεταλούδων και πουλιών, υφαντά από χάντρες ή κατασκευασμένα με διαφορετική τεχνική..

Το Topiary, ή τεχνητά κατασκευασμένα δέντρα, είναι ένα ασυνήθιστο και μοντέρνο χειροποίητο δώρο που θα είναι σχετικό για κάθε περίσταση. Το Topiary, ή τεχνητά κατασκευασμένα δέντρα, είναι ένα ασυνήθιστο και μοντέρνο χειροποίητο δώρο που θα είναι σχετικό για κάθε περίσταση.

Το κύριο πράγμα είναι να μην το παρακάνετε, να μην κάνετε το δέντρο θολό. Επομένως, θα πρέπει να ξεκινήσετε με ένα σκίτσο..

Σχεδιάστε το μελλοντικό σας δέντρο, σκεφτείτε τον αριθμό των κλαδιών, τα φύλλα στα κλαδιά, τη συχνότητα τοποθέτησης αριθμών. Αυτά τα δεδομένα θα απαιτηθούν για τον υπολογισμό της απαιτούμενης ποσότητας υλικών. Οι γενικές αρχές της δημιουργίας topiary δίνονται στην κύρια τάξη μας..

Bead topiary: master class (βίντεο)

Τα κλαδιά του δέντρου της ευτυχίας: τεχνικές ύφανσης

Μια κοινή τεχνική για την κατασκευή τοπικών κλαδιών – κοραλλιών, είναι η δημιουργία βρόχων περνώντας ένα νήμα ή σύρμα από πολλές χάντρες και επιστρέφοντάς το πίσω μέσα από τις ίδιες χάντρες. Στη συνέχεια, τα δύο άκρα που αναδύονται από το τελευταίο σφαιρίδιο αποκλίνουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις και χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία των επόμενων βρόχων. Με αυτόν τον τρόπο, είναι βολικό να φτιάξετε, για παράδειγμα, έλατα. Μια εναλλακτική τεχνική είναι να δέσετε πολλές χάντρες, να τις μετακινήσετε στο κέντρο του σύρματος, στη συνέχεια να λυγίσετε και να στρίψετε το σύρμα..

Για την παραγωγή λουλουδιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση του τοπίου, χρησιμοποιείται η τεχνική της γαλλικής κυκλικής ύφανσης ή καμάρας. Η ουσία του είναι ότι στην αρχή του σύρματος στρίβουν έναν βρόχο, χορδίζουν την πρώτη σειρά χαντρών, στη συνέχεια κάνουν ένα βρόχο από το άλλο άκρο του σύρματος, χορδώνουν τη δεύτερη σειρά, κλείνουν κάνοντας μια περιστροφή με ένα σύρμα γύρω από το σύρμα στο οποίο είναι σπειρωμένη η πρώτη σειρά. Έτσι συλλέγουν τον απαιτούμενο αριθμό σειρών και στη συνέχεια ξετυλίγουν τον αρχικό μικρό βρόχο και σχηματίζουν ένα λουλούδι, περνώντας το απελευθερωμένο άκρο του σύρματος μέσα από αρκετές χάντρες της τελευταίας σειράς.

Topiary Topiary "δέντρο της ευτυχίας" θεωρείται ένα είδος φυλαχτού. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτό το δέντρο προσελκύει την ευημερία και τα θετικά συναισθήματα στο σπίτι.

Άλλες τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την τοποθέτηση topiary:

  • Τεχνική κόμπων (για μεγάλες χάντρες και χάντρες).
  • Πυκνή πλάγια ύφανση – για μεγάλα φύλλα.
  • Αμερικάνικο τουρνουά – για φρούτα.

Δημιουργία υποκαταστημάτων

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξεχωριστές χάντρες ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προπαρασκευασμένες ομάδες από πολλές χάντρες, φύλλα ή λουλούδια. Σχηματίζοντας μακριούς βρόχους από κενά από ερυθρελάτες, λουλούδια ή φύλλα, σχηματίζουμε κλαδιά. Τα ελεύθερα άκρα των βρόχων είναι στριμμένα, δημιουργώντας τα κλαδιά του μελλοντικού δέντρου.

Η πιο κοινή τεχνική είναι να στρίψετε τα τεμάχια εργασίας σε ζεύγη, στη συνέχεια να συνδυάσετε ζεύγη, στη συνέχεια ζεύγη τέτοιων συνδυασμένων ζευγών και ούτω καθεξής μέχρι να σχηματιστούν κλάδοι του απαιτούμενου μήκους..

Η συχνότητα της διάταξης των συγκομισμένων φύλλων ή λουλουδιών μπορεί να είναι οποιαδήποτε και εξαρτάται από την ιδέα σας. Η δομή των κλαδιών που λαμβάνεται από επαναλαμβανόμενη συστροφή των ήδη στριμμένων κενών είναι πολύ όμορφη, μοιάζει με δέντρα που μεγαλώνουν στους γυμνούς βράχους των βόρειων βουνών και στροβιλίζονται στον άνεμο, ή με κορμούς ιαπωνικών νάνων μπονσάι. Δεν απαιτείται να τα διακοσμήσετε με νήματα..

Όσο για τα υλικά για το δέντρο της ευτυχίας, μπορεί να είναι χάντρες, χαρτί, πέτρες ή τεχνητά λουλούδια. Όσο για τα υλικά για το δέντρο της ευτυχίας, μπορεί να είναι χάντρες, χαρτί, πέτρες ή τεχνητά λουλούδια.

Τα κλαδιά μπορούν να γίνουν διαφορετικά: αφού κάνετε δύο ή τρεις στροφές, απλώς για να στερεώσετε το φύλλο ή το λουλούδι, αφήστε ακόμη και παράλληλα άκρα. Στη συνέχεια, αφού διπλώσετε μερικά φύλλα ή λουλούδια, τυλίξτε τα χαλαρά άκρα του σύρματος σφιχτά με ένα νήμα αλειμμένο με κόλλα. Μην ξεχάσετε να αφήσετε τα άκρα του σύρματος με τα οποία θα συνδέσετε τα κλαδιά στον κορμό..

Κάνοντας topiary με χάντρες με τα χέρια σας: το τελευταίο στάδιο

Τώρα που η κορώνα και ο κορμός του topiary είναι έτοιμοι, ας προχωρήσουμε στη βάση. Πρέπει να παρέχει σταθερότητα στο δέντρο..

Για τη βάση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

  1. Επίπεδη πέτρα?
  2. Floral σφουγγάρι?
  3. Αφρό πολυουρεθάνης;
  4. Γύψος ή αλάβαστρο.

Για να αποκτήσετε ένα δέντρο με ρίζες γύρω από μια πέτρα, πάρτε μια πέτρα που είναι ελαφρώς μικρότερη από τη διάμετρο του στέμματος και τυλίξτε το από τέσσερις ή έξι πλευρές με το υπόλοιπο σύρμα να βγαίνει από τον κορμό. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλά για έναν κορμό που δεν είναι δεμένος με νήματα..

Το Topiary θα είναι μια εξαιρετική διακόσμηση για το δωμάτιο, την κουζίνα ή το σαλόνι σας, μια τέτοια όμορφη και δημιουργική χειροτεχνία δεν πρέπει να αφήνει κανέναν αδιάφορο Το Topiary θα είναι μια εξαιρετική διακόσμηση για το δωμάτιο, την κουζίνα ή το σαλόνι σας, μια τέτοια όμορφη και δημιουργική χειροτεχνία δεν πρέπει να αφήνει κανέναν αδιάφορο

Μπορείτε να φυτέψετε ένα δέντρο σε μια μπανιέρα, στερεώνοντάς το σε ένα λουλουδάτο σφουγγάρι, αφρό πολυουρεθάνης ή αλάβαστρο. Η επιφάνεια του “χώματος” πρέπει να είναι διακοσμημένη με χάντρες, νήματα ή θραύσματα υφάσματος.

Η φροντίδα ενός δέντρου με χάντρες δεν είναι δύσκολη – απλώς πρέπει να καθαρίζεται περιοδικά από τη σκόνη.

Φτιάχνοντας τοπία με χάντρες με τα χέρια σας (βίντεο)

Ένα έτοιμο topiary μπορεί να είναι μια υπέροχη διακόσμηση για ένα διαμέρισμα ή να χρησιμεύσει ως ένα υπέροχο δώρο για ένα αγαπημένο σας πρόσωπο. Μπορείτε να κάνετε απλή τοπογραφία με παιδιά, μια τέτοια δραστηριότητα θα ενώσει όλη την οικογένεια. Ελπίζουμε το MK μας να σας βοηθήσει σε αυτό. Και η ευτυχία … να φτιάξεις ένα όμορφο πράγμα με τα χέρια σου και να το χαρίσεις σε ένα αγαπημένο πρόσωπο ή, αντίθετα, να λάβεις ένα τέτοιο δώρο από αυτόν είναι ευτυχία. Έτσι το δέντρο κάνει τέλεια τη δουλειά του..

Topiary από χάντρες (φωτογραφία)