Πώς να δημιουργήσετε τσόχινο topiary: τρεις δημιουργικές ιδέες

Ένα topiary που θα φτιάξετε μόνοι σας θα σας φέρει πολύ περισσότερη χαρά και όφελος από ένα αγορασμένο προϊόν. Ένα αυτοσχέδιο τοπιούριο θα σας φέρει πολύ περισσότερη χαρά και όφελος από ένα αγορασμένο προϊόν. Δεν είναι για τίποτα που αυτά τα αναμνηστικά ειδώλια ονομάζονται δέντρα της ευτυχίας. Έτσι ώστε η ευημερία, η αρμονία, η αφθονία να βασιλεύουν στο σπίτι, χρειάζονται μερικές ώρες για να φτιαχτούν τοπιέρες από τσόχα ή άλλα διαθέσιμα υφάσματα. Αυτό που έχει σημασία δεν είναι τόσο το υλικό όσο η διάθεση, και επίσης τι νόημα θα δοθεί στη σύνθεση..

Απαιτούμενα υλικά και εργαλεία

Η τεχνολογία δημιουργίας topiary, κατά κανόνα, διαφέρει μόνο στη διακόσμηση του στέμματος και στα υλικά που χρησιμοποιούνται για αυτό. Τα κύρια στάδια της εργασίας είναι σχεδόν ίδια για διαφορετικούς τύπους ή πολύ παρόμοια, είτε πρόκειται για τοπιέρες από τσόχα, μεταξωτές κορδέλες, οργάντζα ή άλλα υφάσματα και αξεσουάρ..

Εάν δεν γνωρίζετε ποια λίστα εργαλείων και υλικών χρειάζεστε, τότε μπορείτε να αγοράσετε εξειδικευμένα κιτ για τη δημιουργία topiary Εάν δεν γνωρίζετε ποια λίστα εργαλείων και υλικών χρειάζεστε, τότε μπορείτε να αγοράσετε εξειδικευμένα κιτ για τη δημιουργία topiary

Πριν από την εργασία, πρέπει να αποθηκεύσετε:

 • Κοφτερό ψαλίδι?
 • Όπλο κόλλας?
 • Δοχείο για δημιουργία βάσης.
 • Ράβδος βαρελιού?
 • Η βάση για το στέμμα του topiary.
 • Κλωστές, κορδέλες, υφάσματα, κουμπιά, χάντρες – δηλαδή όλα όσα είναι κατάλληλα για τη διακόσμηση της τέχνης σας.

Το περίπτερο δεν χρειάζεται να είναι γλάστρα ή ζαρντινιέρα. Μπορείτε να φτιάξετε ένα τοπιεράκι για την κουζίνα σε ένα όμορφο φλιτζάνι. Ένα κούτσουρο, ένα πιατάκι, ένα κουτί από κασσίτερο και ακόμη και ένα τασάκι μπορούν να χρησιμεύσουν ως βάση..

Ως ράβδος για τον κορμό, χρησιμοποιούνται συνηθισμένα μολύβια, κλαδιά δέντρων, χοντρά σύρματα. Για το σκοπό αυτό, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ξύλινα σουβλάκια για κεμπάπ από ορείχαλκο ή κινέζικα μπαστούνια..

Το βαρέλι Topiary μπορεί να κατασκευαστεί από συνηθισμένα σουβλάκια κεμπάπ και σατέν κορδέλα Το βαρέλι Topiary μπορεί να κατασκευαστεί από συνηθισμένα σουβλάκια κεμπάπ και σατέν κορδέλα

Η βάση για το στέμμα μπορεί να αγοραστεί, αλλά είναι εύκολο να το φτιάξετε μόνοι σας. Κόβεται από ένα κομμάτι φελιζόλ ή λουλουδάτο αφρό. Η ευκολότερη μέθοδος είναι να τσαλακώσετε πολλά φύλλα εφημερίδας και να τυλίξετε με σπάγκο για να σχηματίσετε ένα στρογγυλό σχήμα..

Πώς να κάνετε topiary από τσόχα: οδηγίες βήμα προς βήμα

Για να δημιουργήσετε ένα topiary από τσόχα, θα χρειαστεί να προσθέσετε μερικά φωτεινά μπαλώματα τσόχας διαφόρων χρωμάτων και ένα μικρό φλιτζάνι στη λίστα των υλικών.

Το πλεονέκτημα της τσόχας είναι ότι αυτό το υλικό υπάρχει σε μια ποικιλία χρωμάτων: το τοπίο σας θα είναι πολύχρωμο και σε αντίθεση με άλλα Το πλεονέκτημα της τσόχας είναι ότι αυτό το υλικό υπάρχει σε μια ποικιλία χρωμάτων: το τοπίο σας θα είναι πολύχρωμο και σε αντίθεση με άλλα

Ας εξετάσουμε βήμα προς βήμα τι δουλειά πρέπει να γίνει:

 1. Φτιάχνοντας λουλούδια. Για να γίνει αυτό, κόβουμε στρογγυλά κενά διαφορετικών διαμέτρων από τσόχα. Για να γίνουν τριαντάφυλλα, κόψτε κάθε κύκλο σε λωρίδες σε σπείρα και, στη συνέχεια, τυλίξτε τις σε ογκομετρικό σωλήνα, ξεκινώντας από το εξωτερικό άκρο. Κολλήστε το ελεύθερο άκρο έτσι ώστε το λουλούδι να διατηρήσει το σχήμα του.
 2. Κόβοντας άλλες φιγούρες. Μπορείτε να διαφοροποιήσετε το στέμμα με φύλλα διαφόρων σχημάτων κομμένα από τσόχα, πεταλούδες. Κάντε τους περίγραμμα, με τρύπες, έτσι ώστε να αναβοσβήνουν τα λουλούδια πιο αποτελεσματικά..
 3. Συνδέουμε τη βασική μπάλα στη ράβδο. Στη βάση του αφρού, γίνεται μια τρύπα στην οποία θα βρίσκεται το ένα άκρο της ράβδου. Για αξιοπιστία, είναι καλύτερο να το κολλήσετε μέσα. Εάν εσείς φτιάξατε μια βάση από χαρτί, είναι εύκολο να βυθίσετε ένα μολύβι σε αυτό με ένα αιχμηρό άκρο..
 4. Διακοσμούμε το τεμάχιο εργασίας. Λιπαίνουμε το μολύβι με κόλλα και το τυλίγουμε με μια στενή λωρίδα πράσινης τσόχας – αυτός θα είναι ο κορμός του τιπιαρίου μας. Στη συνέχεια, η μπάλα επικολλάται με τριαντάφυλλα και φύλλα προετοιμασμένα εκ των προτέρων. Μετά από αυτό, το τεμάχιο εργασίας παραμερίζεται έτσι ώστε όλα τα στοιχεία να είναι κολλημένα αξιόπιστα μεταξύ τους..
 5. Τοποθέτηση του topiary στο περίπτερο. Από ένα κομμάτι τσόχα, το πλάτος είναι ίσο με το ύψος του φλιτζανιού, στρίψτε έναν κύλινδρο ίσο με τη διάμετρο του πιάτου. Το ρολό θα πρέπει να βγει σφιχτό, τοποθετείται μέσα στο κύπελλο. Το ελεύθερο άκρο του τεμαχίου τοποθέτησης τοποθετείται στη μέση της σπείρας του κυλίνδρου.

Για να δώσετε στο σκάφος μια ολοκληρωμένη διακοσμητική εμφάνιση, διακοσμήστε το topiary με μερικές φωτεινές χάντρες ή κολλήστε μια πεταλούδα στο αυτί του φλιτζανιού..

Σατέν λουλούδια για topiary: master class

Μπορείτε να διακοσμήσετε την τοπική μπάλα με διάφορους τρόπους. Οι χειροτεχνίες με στέμμα διακοσμημένες με λουλούδια από σατέν κορδέλες είναι πολύ όμορφες. Ο ευκολότερος τρόπος για να κάνετε μια τέτοια διακόσμηση είναι να φτιάξετε κενά από απλές μαργαρίτες από στενές κορδέλες..

Το φορτίο στο στέμμα εξαρτάται από το βάρος και το μέγεθος κάθε λουλουδιού Το φορτίο στο στέμμα εξαρτάται από το βάρος και το μέγεθος κάθε λουλουδιού

Για αυτό χρειάζεστε:

 • Κόψτε τις κορδέλες σε ίσα μέρη μήκους περίπου 5-8 εκατοστών – ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε να φτιάξετε τα πέταλα.
 • Η κόλλα εφαρμόζεται στα άκρα των λωρίδων και είναι κολλημένα στη μέση των κομμένων λωρίδων..
 • Σε αυτό το mk για ένα λουλούδι, θα χρειαστείτε περίπου 8 κολλημένες κορδέλες.
 • Όλα τα τεμάχια στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο υπό γωνία 45 μοιρών.
 • Οι κορδέλες που συλλέγονται στην πρίζα είναι ραμμένες στο κέντρο μέσω του κουμπιού, το οποίο παίζει το ρόλο της μέσης.

Πώς να φτιάξετε λουλούδια από σατέν κορδέλα (βίντεο)

Η βάση της κορυφαίας κορώνας είναι επικολλημένη με έτοιμα λουλούδια. Αυτές οι μαργαρίτες συνδυάζονται αρμονικά με sisal μπαλόνια..

DIY ντεκόρ στέμμα λουλούδι οργάντζα

Το τοπίο με στέμμα διακοσμημένο με οργάντζα φαίνεται πολύ κομψό και πανηγυρικό. Τέτοιες χειροτεχνίες θα γίνουν μια εξαιρετική διακόσμηση του εορταστικού τραπεζιού..

Εάν έχετε την επιθυμία να διακοσμήσετε το στέμμα του τοπίου με ασυνήθιστο τρόπο, τότε μπορείτε να το φτιάξετε από οργάντζα Εάν έχετε την επιθυμία να διακοσμήσετε το στέμμα του τοπίου με ασυνήθιστο τρόπο, τότε μπορείτε να το φτιάξετε από οργάντζα

Για αυτό:

 1. Τετράγωνα κομμάτια περίπου 5×5 cm κόβονται από το ύφασμα.
 2. Κάθε τετράγωνο διπλώνεται σε ένα χωνί και η βάση αυτού του μικροσκοπικού χωνιού διασπάται με μια καρφίτσα..
 3. Όλα τα τεμάχια εργασίας είναι στερεωμένα με τον πείρο τους στη σφαίρα βάσης.

Αυτή η διαδικασία συνεχίζεται έως ότου ολόκληρη η μπάλα κρυφτεί εντελώς κάτω από τις μπούκλες της οργάντζας..

Topiary από τσόχα: master class (βίντεο)

Η διαδικασία δημιουργίας topiary είναι πολύ ενδιαφέρουσα και συναρπαστική. Δείτε τα πράγματα γύρω σας με μια φρέσκια, δημιουργική προοπτική. Perhapsσως αυτό το παλιό φλιτζάνι είναι έτοιμο να μεταμορφωθεί και αυτές οι κορδέλες και τα τόξα που έχουν ξεφύγει από τη σχολή μόδας είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να φτιάξετε ένα υπέροχο δέντρο ευτυχίας.

Topiary από τσόχα (φωτογραφία)