Topiar exclusiv de toamnă: motive ale epocii de aur

Pomul de toamnă poate fi realizat din materiale naturale sau artificiale. Un copac de toamnă poate fi făcut din materiale naturale sau artificiale. Pentru a realiza cu un fel de artizanat legat de amintirile de toamnă cu propriile mâini, nu este necesar să „reinventăm roata”. Puteți combina un buchet neobișnuit și un copac la fel de original pentru a crea un topiar al stării de toamnă. Mai mult de un MK (master class) este dedicat fabricării unor astfel de meșteșuguri, iar acest lucru este logic, un astfel de mini-copac este ușor de realizat și rezultatul este întotdeauna încântător.

Topiar al florilor de toamnă

Pentru a face acest lucru, puteți folosi flori uscate, care sunt ușor de găsit în toamnă. Dar există șansa ca acestea să se dezintegreze încet, formând goluri urâte în copac..

Puteți oferi o versiune mai originală – frunzele vor acționa ca flori, care se vor transforma în trandafiri grațioși. Și vei face toate acestea cu mâinile tale.

Frunzele sunt cele mai fertile daruri ale sezonului de toamnă, nu lipsesc niciodată. Iar frunzele de arțar, cu prelucrare simplă, pot deveni un decor luminos pentru orice ambarcațiune. Uită-te la fotografia în care sunt folosite frunzele, acestea iau forma dorită și nu trebuie să încerci peste culoare – întreaga gamă aurie, o abundență de flori.

Ce este cerut:

 • Frunze de arțar de nuanțe diferite și aproximativ de aceeași dimensiune;
 • Oală;
 • Baza sub forma unei mingi de spumă;
 • Baza de butoi;
 • Elemente decorative.

De fapt, numai coroana este diferită în acest copac, care este făcut din frunze, celelalte elemente sunt standard De fapt, numai coroana este diferită în acest copac, care este făcut din frunze, celelalte elemente sunt standard

Coroana va reprezenta un buchet neobișnuit de materiale naturale. Pe lângă frunzele de arțar (care funcționează ca flori), pot exista crenguțe de măceșe, crenguțe de ienupăr, conuri mici etc..

Atelier de bricolaj despre pregătirea frunzelor de arțar:

 • Dacă depozitați doar frunzele într-o cutie, se vor usca și vor începe să se rupă. Prin urmare, este necesar să se facă o soluție specială care să aducă frunzele la forma lor adecvată. Soluția constă din 200 ml de glicerină și 400 ml de apă.
 • Luați o pungă de plastic suficient de groasă, în care împăturiți cu grijă frunzele și le umpleți cu această soluție. Pachetul poate fi sigilat ermetic sau (dacă nu îl puteți face singur), poate fi sigilat strâns cu bandă adezivă..
 • Pachetul are nevoie de aproximativ patru zile întindeți-vă într-un loc întunecat, apoi scoateți frunzele și întindeți-le pe un prosop de hârtie.
 • După ce frunzele sunt uscate, veți avea un material gata făcut pentru a crea flori.

Clasa magistrală este elementară, dar nu-i rupe pașii, altfel va afecta rezultatul.

Topiar de toamnă “copac școlar” (video master class)

Topiar de toamnă MK: cum se face un trandafir din frunze

Clasa magistrală continuă. Sarcina ta este să transformi frunza prelucrată într-un trandafir. Câte flori vor fi în coroană depinde de volumul său inițial. Este dificil de numărat în prealabil, așa că faceți trandafiri cu o margine. Restul poate fi folosit pentru alte meserii..

Instrucțiuni de fabricare a trandafirului:

Îndoiți frunza de arțar în jumătate, cu partea dreaptă în afară Îndoiți frunza de arțar în jumătate, cu partea dreaptă în afară

 • Îndoiți chiar vârful frunzei, răsucind frunza într-un fel de sul;

Apoi, luați a doua frunză de arțar (de preferință de aceeași culoare) și o așezați în rola, chiar în bază Apoi luați a doua frunză de arțar (de preferință de aceeași culoare) și o așezați în rola, chiar în bază

 • Pentru a forma o petală de trandafir, trebuie să îndoiți frunza, să o înfășurați în jurul mugurului;
 • Înfășurați a treia frunză în același mod, cu cât sunt mai multe petale, cu atât trandafirul este mai voluminos;

Dacă mutați fiecare rând de frunze în jos, trandafirul va înflori Dacă mutați fiecare rând de frunze în jos, trandafirul va înflori

 • Puțin mai sus decât pețiolele, frunzele sunt fixate cu un fir.

Există un MK, unde se recomandă lubrifierea trandafirilor rezultați cu ulei de floarea-soarelui pentru a-și menține forma. Nu este necesar, dar nu va fi de prisos. Dacă doriți, puteți colora trandafirii, oferindu-le câteva accente cu propriile mâini..

Cu cât mai multe dintre aceste flori, cu atât mai voluminoasă va fi bila floristică – coroana copacului. În fotografie, un astfel de topiar arată incredibil..

Așa cum a arătat clasa magistrală, din materiale literalmente improvizate (sau mai bine zis, de la bază), puteți crea o ambarcațiune unică.

Trandafir de frunze de arțar (video)

Topiar de toamnă pas cu pas

Timpul de aur inspiră creativitate, iar un copac frumos poate fi construit fără a folosi darurile naturii. Dacă vă este mai ușor să manipulați materiale care nu sunt atât de fragile și care nu necesită o pregătire specială, va veni la salvare o clasă magistrală despre realizarea topiarelor din panglici. Instrucțiunile sunt simple, materialele sunt ușor de găsit, exemplele pot fi văzute în numeroase fotografii. Din fotografie și determinați culorile viitorului topiar.

Trandafirii din frunze de arțar sunt necesari numai pentru coroana viitorului copac Trandafirii din frunze de arțar sunt necesari numai pentru coroana viitorului copac

Master class pas cu pas:

 • Veți avea nevoie de: panglici de bază în trei nuanțe, înfășurați-le pentru a se potrivi și două panglici verzi de două nuanțe. Instrumentele sunt după cum urmează: foarfece, un ac, unghii de papetărie, lipici, bandă, bețe de bambus, o oală, o bază pentru bilă, obiecte decorative.
 • În primul rând, faceți muguri din panglici strălucitoare. Luați acul și banda cu fir în mâini. Îndoiți marginile panglicii una câte una, cusându-le manual pentru a semăna cu un mugur. Fotografia arată ce formă ar trebui să ia trandafirul..
 • Primul trandafir este format în șase straturi. Tăiați capătul panglicii, apoi răsuciți-l mai tare și trageți-l prin orificiul din mijlocul florii.
 • Floarea este fixată cu un ac cu un fir în spate, după care se taie capătul panglicii. Ai nevoie de atâtea flori pentru a face un buchet rotund..
 • Pentru a forma un topiar cu propriile mâini, vor fi necesare unghii clericale. Garoafa este injectată în centrul mugurelui sub primul strat al florii, adică garoafa va fi invizibilă. Marginile sunt fixate suplimentar cu două garoafe, astfel încât florile să nu pară nedumerite.
 • Acum se fac frunze verzi. Tăiați banda în bucăți, îndoiți marginile și capetele bazei, fixați-le cu știfturi. Petalele sunt introduse între muguri, umplând golurile.
 • Faceți trunchiul din trei bețe de bambus, care sunt ținute împreună cu bandă. Apoi butoiul trebuie înfășurat cu bandă verde, fixându-se cu adeziv pe marginea bețelor.
 • Decor suplimentar pe un copac – acesta este, de exemplu, o agrafa de fluture. O buburuză mică poate decora un topiar.

O astfel de clasă de master implică improvizație, în special în decor: puteți forma fructe de pădure, conuri și alte cadouri de toamnă din aceleași panglici sau mărgele O astfel de clasă de master implică improvizație, în special în decor: puteți forma fructe de pădure, conuri și alte cadouri de toamnă din aceleași panglici sau mărgele

Topiar de toamnă: ambarcațiuni pentru grădiniță

Un topiar destul de simplu, dar frumos, pe același subiect, poate fi realizat pentru meserii la grădiniță. Bebelușul însuși poate face multe cu propriile mâini, iar părinții îl vor ajuta.

MK pentru meșteșuguri în grădiniță va fi simplu:

 • Colectează frunze de arțar, fructe de pădure, crenguțe interesante și alte cadouri ale toamnei. Mai ales pentru aceasta, duceți-vă bebelușul la o plimbare în grădină, în același timp va fi o excursie introductivă.
 • Baza topiarului va fi o crenguță groasă, dreaptă sau de formă înfășurată, este posibilă cu noduri.
 • Echipați-vă cu un pistol de lipit și o oală de bază. Arborele poate fi așezat într-un pahar obișnuit înfășurându-l cu un șervețel tematic.
 • Pentru a construi baza coroanei, puteți forma pur și simplu o minge de ziare mototolite, legați-o cu fire. Lipiți ciorchini de sorb și frunze pe această minge. Înfășurați fiecare pachet la bază cu fire, apoi lipiți în jurul mingii.
 • Decorează buchetul cu ghinde și castane.

Idee pentru decorarea unei oale topiare Idee pentru decorarea unei oale topiare

Toată lumea va dori acest meșteșug pentru grădină și, cel mai important, copilul o va face cu propriile mâini. Repetați clasa de master verbal cu el, astfel încât să poată spune când vine în grădină, așa cum a făcut copacul. Nu uitați să surprindeți un astfel de buchet în fotografie..

Cu propriile sale mâini, copilul nu numai că poate colecta materiale pentru copac, ci și poate repeta clasa magistrală în acțiuni care sunt fezabile pentru el.

În plus, puteți include flori uscate în buchet și ce altceva decorează grădina toamna. În galeria foto, găsiți idei interesante pentru topiarul bricolaj.

Topiar “cadouri de toamnă”: master class (video)

Mulți MK explică cum să creați un topiar frumos și original. Completați MK-ul cu improvizația, propriile opțiuni de decor, fiți ghidați nu numai de fotografiile de pe internet, ci și de propriile impresii ale acestei perioade a anului.

Topiar de toamnă (idei foto)