Virket lapptäcke – teknik, scheman, idéer

Patchwork är en konst som kräver maximal uthållighet och flit Patchwork är en konst som kräver maximal uthållighet och flit Patchwork är en konst för dem som älskar att skapa en helhet från delar. Det kräver uthållighet, behovet av att läsa scheman och följa dem, och samtidigt är improvisation i detta handarbete tillräckligt. Patchwork har blivit en favoritteknik för att skapa olika hemdekorationer – filtar, capes, överkast, grytlappar. I köket används denna teknik ofta vid tillverkning av stolskydd..

Stickat lapptäcke – teknikens finesser

Virkning är ett handarbete där lapptekniken visade sig vara mycket lämplig. Detta är den så kallade flerfärgade virkningen, som låter dig skapa en produkt med nästan alla mönster med dina egna händer, medan det inte kommer att finnas några broaches från den sömlösa sidan.

Flerfärgad virkning eller lappstickning har också hittat in i köksaccessoarer. Flerfärgad virkning eller lappstickning har också hittat in i köksaccessoarer.

Denna teknik uppfanns av Virginia Woods Bellamy, hon kallade den “numerisk stickning”. Ett annat namn är modulstickning eller patchworkstickning.

Det stickade lapptäcket är baserat på ett rätstickning, vilket är bekvämt för beräkningar. Bredden på en slinga är klassiskt lika med höjden på två rader, så det är enkelt att rita ett mönster på grafpapper och beräkna slingorna och raderna i varje fragment.

Egentligen stickas en figur på vanligt sätt, till exempel en kvadrat. Och du måste sticka många sådana element och anslut dem sedan med samma virkning. Det är inte svårt, men det kräver noggrannhet i beräkningar och uthållighet..

Virket lapptäcke. Vi stickar en duk (video)

Virkad pläd i lapptäcke

Om det finns en mysig soffa i köket, kommer du förr eller senare att vilja “lägga” där en varm filt också. Det kan virkas med lappteknik.

För att skapa en så söt och ljus patchwork -pläd behöver du:

 • flera garnstänger i olika färger,
 • krok,
 • system.

För garn behöver du ulltrådar eller bomull. Hypoallergen garn rekommenderas om filten är avsedd för en bebis.

Det är bättre att välja hanks i ljusa, saftiga färger. Med det sagt, glöm inte att alla färg accenter måste vara balanserade. Därför behövs trådar av mjölkaktig färg, ljus beige, havssand eller ljusgul för att gränsa till rutorna i den framtida filten.

En filt till kökssoffan kan stickas av ull- eller bomullstråd En filt till kökssoffan kan stickas av ull- eller bomullstråd

Steg för steg virkade pläd:

 • Först och främst skrivs en cirkel av luftslingor. Tre efterföljande luftslingor startar den första kolumnen, varefter två kolumner med en virkning stickas.
 • Sedan är upplägget enligt följande: två luftöglor – tre dubbla virkningar, upprepa detta två gånger och genom att skriva två luftslingor till är arbetsstyckets ändar anslutna.
 • I den andra raden är det viktigt att ange motivets vinklar. Därför skrivs två luftöglor mellan dubbel virkningarna.
 • Tomrum antar olika mönster: vissa kommer bara att ha två rader, andra – fyra, samt sex, åtta och slutligen tio rader.
 • Du kan virka delarna godtyckligt till varandra, men det är bättre att använda ett speciellt schema.
 • Det enklaste alternativet är att ändra trådens färg varannan rad som stickas..
 • Du kan också använda motiv av samma storlek..

Om rutorna för plädet används på samma sätt kan motivets interna plan vara mer komplicerat än det som beskrivs ovan. Egentligen måste du ta vilket mönster som helst av en virkad ruta, vilket mönster du vill. Färgerna kan lämnas de som används i originalprodukten, du kan experimentera. En liten filt består av tjugo stora rutor. För en kökssoffa kommer en sådan filt att vara lagom..

Hur man stickar en ovanlig filt (video)

Patchwork stickning i köket – idéer

Stickade föremål i köket är ett nödvändigt inslag av komfort om du vill späda köksmöblernas geometriska åtstramning..

Till exempel kan stickade matsalsmattor vara ett bra alternativ. De kan kallas servetter, men snarare liknar de små mattor. Deras praktiska är inte så hög, men den dekorativa funktionen är oklanderlig. För stickning av sådana mattor tas trådarna mycket täta, till och med tuffa, och stickningen bör därför vara tät. Dessa kan färgas breda ränder som är anslutna till varandra. Eller, igen, färgade rutor.

Med denna teknik kan du göra ovanliga servetthållare. Med denna teknik kan du göra ovanliga servetthållare. Stickad pallkappa kommer att göra vilket kök som helst mysigt Stickad pallkappa kommer att göra vilket kök som helst mysigt Med hjälp av lapptekniken kan du sticka original grytlappar Med hjälp av lapptekniken kan du sticka original grytlappar Färgglada heta underlägg kommer att leva upp varje köksinredning Färgglada heta underlägg kommer att leva upp varje köksinredning

Dessutom kan du sticka med lapptekniken för köket:

 • Täcker på fönsterbrädan. Om du vill göra det mjukt och mysigt och tillräckligt stort för att sitta på det med en kopp ångande te, kommer stickade överkast att pryda denna varma plats..
 • Pallskydd. Huvudkravet är att deras färg och mönster måste överlappa med minst ett, men ljust, element i köksinredningen..
 • Matta. Kanske vid första anblicken verkar detta inte praktiskt, men en så mjuk matta kan nås på kalla kvällar, lägg den under matbordet och benen är varma och bara mysiga.
 • Festlig bordsduk. Stickade bordsdukar är definitivt inte ett vardagligt föremål. Men de ser så äkta, söta och öm ut att det i vissa fall är bättre att inte plocka upp gizmos..

Och från stickade motiv kan du göra bekväma hemmakläder, väskor, leksaker, bedårande filtar för spädbarn. Dessutom gör needlewomen till och med hela lapptäcke som ser väldigt vackra ut..

Virket lapptäcke. Gardin för köket (video)

I patchworkstickning finns det inga fantasigränser. Oavsett om det är en stickad filt eller ett omslag, kan samma objekt tillverkas i olika färger, efter olika mönster och mönster. Många hantverkskvinnor gjorde inte bara sitt hem vackrare med hjälp av lappstickade saker, utan började också tjäna pengar genom att sticka på beställning. Därför kan det till och med vara ekonomiskt fördelaktigt att prova dig fram i denna moderna teknik med traditionella rötter..

Framgång!

Ursprungliga idéer om lappstickning för köket (foto)