Grytlappar i silikon: kunskap i köket

Grytlappar i silikon är bra eftersom de kan tvättas regelbundet i diskmaskinen. Grytlappar i silikon är bra eftersom de regelbundet kan tvättas i diskmaskinen. Textilgrytlappar är ingen överraskning idag – nästan alla har en tygvante som hänger i köket. Men idag förvandlas det allt mer till ett dekorativt plan, ingen hävdar att sådana saker gör hemmet mer bekvämt. Men om du har använt en grytlapp i textil minst en gång, är nästa troliga åtgärdsstadium med tvätt. Onödigt att säga, tvätten ändrar inte varje grytlapp. Det finns ett bra sätt att hänga med två fåglar i en smäll: och ha mysiga textilier i köket och få en praktisk och praktisk grytlapp. Nämligen – låt silikongrytlappen “fungera”, och den textila förblir en traditionell inredning.

Silikon grytlappa vante: varför det är bra

En sådan vante ersätter gradvis sin tygmotstycke, och detta är förståeligt. Förutom det faktum att det ser modernt ut, försöker designerna, och i någon form dyker det inte upp bara silikon grytlappar – kor, sälar, grodor, kaniner, bär, etc…

Grytlappar i silikon, egenskaper:

 • Tål temperaturer upp till tre hundra grader;
 • Detta är ett pålitligt skydd mot de hetaste rätterna.
 • Sådana grytlappar blir inte våta;
 • De behåller sin form länge;
 • De har högt termiskt skydd;
 • De absorberar inte fett och absorberar inte ens mycket ihållande obehaglig lukt;
 • Snabbt och enkelt att rengöra.

Håller med, detta är redan tillräckligt för att förstå den fulla kraften i silikonhålhållarnas konkurrenskraft..

Inte varje silikon grytlapp är bra. På marknaderna kan du hitta produkter, vars pris är billigt, men det finns allvarliga brister. Inte varje silikon grytlapp är bra. På marknaderna kan du hitta produkter, vars pris är billigt, men det finns allvarliga brister.

Grytlappen är till exempel liten. Det är mindre än 15-20 cm som krävs för denna produkt. Eller så har den en glidyta, vilket också är ett minus för en sådan tackling. Disken faller, handtagen glider ur silikonet. Och naturligtvis, om grytlappen är fast vid beröring, ska du inte ta den. En sådan vante kommer att vara obekväm.

2 i 1: krukhållare i silikon och varmt stativ (video)

Kärlhållare i silikon: krav

Motstridiga recensioner om en sådan grytlapp uppstår bara för att människor köper varor av låg kvalitet. Attraherar ett slantpris, och vilka krav som ställs på produkten är inte särskilt känt.

Silikonklibb måste uppfylla vissa krav för dess tillämpning Silikonklibb måste uppfylla vissa krav för dess tillämpning

Silikonfästet ska vara:

 • Bekväm. Prova på det, analysera – om en större hand (till exempel en mans) passar in i produkten, om det är bekvämt att böja fingrarna, om vanten är tillräckligt mjuk. Om den knappt böjer sig är den definitivt inte värd att ta. Om det är nästan “klibbigt” om handen är det också en produkt av låg kvalitet.
 • Präglad. Tackets släta yta matchar inte dess funktionalitet på något sätt, allt kommer att falla ur en sådan glidande klibb. Vanten ska vara ribbad, ha en upphöjd arbetsyta.
 • Lång. Om silikonhålhållaren knappt når handleden är det ingen säker produkt. Det ska vara så långt att handleden skyddas med en marginal..
 • Med hål. Eller ett annat sätt att fixa – med en krok, ögla. Detta är naturligtvis en valfråga, men om grytlappen kan hängas är den alltid i sikte, inte förlorad.

Lång tack är kanske inte alltid lätt att använda Lång tack är kanske inte alltid lätt att använda

Förresten, som recensionerna säger, är en sådan krukhållare oumbärlig inte bara för varm mat. Det är bekvämt att använda det när du behöver få ut något ur frysen. Påsar och behållare kommer inte att fastna på vanten, och dina händer kommer att vara bekväma.

Packning och testning av grytlappar i silikon (video)

Grytlappar i silikon: variationer

Bekväma och vackra grytlappar erbjuds av Attack. Attack är en stormarknad med en lång historia, som ofta lockar kunder med bra rabatter och andra bonusprogram. Idag i Attack kan du hitta de mest moderna modellerna av silikonpotthållare i ljusa färger och attraktiva mönster. Priset varierar från 150 rubel och mer, under rabatter kan du hitta en bra modell ännu billigare.

Grytlappar från Ikea är också värda särskild uppmärksamhet. Det skandinaviska varumärket är uppmärksamt på detaljer, och även dess grytlappar är ovanliga, med en anspråkslös men intressant inredning. Priset för en sådan grytlapparvanten är nästan 200 rubel.

Grytlappar i silikon kan tillverkas i valfri form och färg Grytlappar i silikon kan tillverkas i valfri form och färg

Intressanta modeller kan kallas silikonvantar, vars bas är textil. Arbetsdelen, som förväntat, är silikon, räfflad och handleden är gjord av tyg. Detta är ett exempel som är mer bekant för våra ögon, som samtidigt kan utföra en dekorativ funktion i köket. Priset för sådana grytlappar är något högre än den genomsnittliga kostnaden per produkt..

Grytlappar i silikon: recensioner

Pris för pris, men en annan punkt som en potentiell köpare uppmärksammar är recensioner.

Silikonpotthållaren för varm gryta har några nackdelar, som listas av många recensioner. Återigen är det värt att notera att dessa nackdelar ibland dikteras av ett misstänkt lågt pris och därmed varornas kvalitet..

Negativa recensioner avser främst grytlappar av låg kvalitet från marknaden, köpta till ett lågt pris Negativa recensioner avser främst grytlappar av låg kvalitet från marknaden, köpta till ett lågt pris

Vilka är nackdelarna med recensionerna:

 • Grytlappen kan glida ut. Om det inte räfflas tillräckligt, ja, det glider ut. Men du kan spåra denna indikator även under urvalsprocessen..
 • Du kan bränna dig om grytlappen är våt. Ja, och med rätta. Men återigen kan en grytlapp av hög kvalitet vara så upprörande i mindre utsträckning, och priset – tre kopek – kommer inte att vara tillräckligt värmebeständigt.
 • Trasig. Och det beror på hur du använder grytlappen. Hon är naturligtvis en bekväm sak, men hon tål inte hård behandling. Noggrann applicering gör att silikonvanten kan tjäna länge.
 • Tunt silikonskikt. Och detta kan ses när du väljer – silikonet i grytlappen ska inte vara tunt, annars vilken typ av skydd kommer händerna att vara?
 • Glider på en het yta. Och detta indikeras av recensioner. Ett tätare lager i klibbningen är ofta smalt, vilket fortfarande leder till oundviklig glidning.

Vi kan göra en rättvis slutsats – negativa recensioner skrivs av dem som inte köpte produkten av bästa kvalitet. Grytlappar från kända tillverkare, inte de billigaste, får bra recensioner. Folk berömmer produkterna för att handen sitter bekvämt i dem, att värmen från disken verkligen inte känns och det ojämna arbetsområdet är ansvarigt för god vidhäftning till disken..

Silikon grytlapp i bruk (video)

När du väljer tillbehör och olika hushållsartiklar för köket, håll ögonen öppna. Silikonvanten är en värdig motståndare till tygvantar, och i ett modernt kök kommer det att se organiskt ut, vilket betonar tidens anda och tekniska framsteg.

Grytlappar i silikon (foto)