Valg af udstyr til køkkenet: hemmelighederne ved korrekt planlægning

Et veludstyret køkken indebærer ikke kun et stilfuldt interiør, men også funktionalitet Et veludstyret køkken indebærer ikke kun et stilfuldt interiør, men også funktionalitet. Et meget vigtigt punkt er forbedringen af ​​køkkenet og valget af det rigtige udstyr. Komfort og komfort vil afhænge af dette, hvilket er meget vigtigt, når man tilbringer lang tid i køkkenet. Når man beslutter sig for at udstyre køkkenrummet, opstår der en række vigtige spørgsmål: hvordan man placerer udstyret, hvordan man zoner rummet, hvor man skal placere arbejdsområdet korrekt, hvilket udstyr man skal vælge.

Køkken zoneinddeling

Ethvert køkken, uanset ejernes område og rigdom, er opdelt i funktionelle zoner. Sættet med udstyr, møbler og køkkenredskaber er næsten det samme for enhver køkkensektor.

Opbevaringsområdet til fødevarer er meget vigtigt, produkternes kvalitet og bekvemmeligheden ved opbevaring afhænger af udstyret..

Du bør nøje overveje valg af udstyr til opbevaring og arbejde med mad samt valg af funktionelle møbler..

Korrekt zonering af køkkenet vil maksimere brugen af ​​ledig plads Korrekt zonering af køkkenet vil maksimere brugen af ​​ledig plads

Hovedudstyr og møbler:

 1. Køleskab. Der er indbyggede og vedhæftede. Deres valg afhænger af køkkenets område..
 2. Skuffer og skabe til opbevaring af grøntsager, korn, dåsemad osv..
 3. Arbejdsflade eller en bordplade, der er placeret ved siden af ​​vasken.
 4. Vask. Består af tilstedeværelsen af ​​overflader, der støder op til den, og som tjener til at rumme produkter, der har gennemgået primær behandling. Ved siden af ​​vasken er der normalt også en skraldespand eller en speciel beholder til affald..
 5. Hjælpeudstyr: grøntsagsskærer, kødkværn, multicooker, mixer, blender, brødrister, foodprocessor. Alle disse varer er afgørende for daglig brug, og det vil være praktisk at placere dem i det pågældende område. For eksempel ved at markere en separat hylde eller skuffe.
 6. Madlavningsoverflade. Det kan være en gas-, elektrisk eller induktionskomfur..
 7. Mikrobølgeovn og andre ekstra enheder, f.eks. grill, kaffemaskine, dampkoger osv..
 8. Hætte. Det er simpelthen nødvendigt, så al fremmed lugt straks elimineres og ikke spredes i hele lejlighedens område..

Efter at have besluttet placeringen af ​​produkter og valget af det nødvendige udstyr, kan du gå til de zoner, der er ansvarlige for madlavning og rengøring..

Tilberedningsområdet skal være så behageligt som muligt Tilberedningsområdet skal være så behageligt som muligt

Kogeplads og vaskeområde:

 • Køkkenvask. Det er vigtigt at vælge vaskenes størrelse, så den indeholder nok tallerkener og heller ikke tillader stænk af vand at spredes.
 • En opvaskemaskine til dem, der ikke kan leve uden.
 • Skabe, hylder, opvaskemaskine.

For nemheds skyld bør zonerne være i en afstand på cirka to meter fra hinanden..

Sådan zoneres et køkken (videoinstruktion)

Typer af køkkenindretninger

Indretningen af ​​køkkenområdet afhænger af køkkenets størrelse og placeringen af ​​dørene og vinduerne i det. For hver type køkken er der et passende layout, der vil forenkle opgaven med at indrette rummet..

Populære former for layout:

 1. En række køkken. Layoutet er velegnet til smalle køkkener, hvor vinduer er placeret for enden af ​​væggene. Således kan du langs den ene væg arrangere et arbejdsområde, i den anden – en spiseplads. Dette køkken er velegnet til en familie på to. Hovedteknikken i den er placeret langs væggen, hvilket er dens største fordel..
 2. Køkken i to rækker. Dette layout er praktisk og enkelt. Køkkenet har form som et aflangt rektangel, og rummets bredde er mindst 2,5 meter. En bekvem placeringsmulighed er at placere komfuret og vasken på den ene side og køleskabet og skabet på den anden..
 3. Spille ud. Hvis vinduet er placeret i en langsgående væg, er layoutet i form af bogstavet “P” fordelagtigt. Grundlæggende er de praktisk til værelser med et stort område, som giver dig mulighed for at bruge køkkenet som en spisestue. Denne type layout hjælper med at bruge køkkenområdet økonomisk..
 4. G-layout. For denne type er køkkenets form i form af en firkant egnet, og dens areal skal være lille. Dette layout er praktisk og pladsbesparende. Derfor er den velegnet til smalle og små rum..
 5. C-layout. Velegnet til store køkkener. Det er rationelt og økonomisk. Separat arbejdsområde giver dig mulighed for at gøre det resterende rum til en spisestue.

De mest populære muligheder er med et enkelt række layout og med et kantet arrangement af elementer. De mest populære muligheder er med et enkelt række layout og med et kantet arrangement af elementer.

Korrekt valgt layout gemmer køkkenområdet, hjælper med rationelt at bruge rummet.

Moderne køkkenudstyr derhjemme

Der er ingen generelle anbefalinger til at udstyre et køkken derhjemme. Hans valg afhænger af rummets størrelse, beboernes behov, deres præferencer og materielle tilstand..

Det er vigtigt at huske, at i et privat hus kan lejernes intentioner korrigeres af sådanne nuancer – manglen på central vandforsyning og kloakering.

Når alle nuancer er gennemtænkt og taget i betragtning, kan du tænke på udstyrstyper i huset.

Indretningen af ​​køkkenet i et privat hus har en række funktioner. Indretningen af ​​køkkenet i et privat hus har en række funktioner.

Tekniske spørgsmål ved valg og installation af udstyr:

 • Vælg det rigtige sted til emhætten. Hvis der er lidt plads i køkkenet, er det bedst at placere emhætten med et udtræksfilter i et overskab..
 • Ved hyppig brug af ovnen ville den bedste mulighed være at placere den ikke under kogepladen, men på komfurets brysthøjde. Det kan være et hængemodul eller et penalhus.
 • Hvis der ikke er behov for en ovn, kan du nægte det og bruge en multicooker.
 • Hvis der ikke er plads nok, er det bedre ikke at bruge det indbyggede køleskab. Det sparer ikke plads, men det begrænser køleskabets rummelige kapacitet..
 • I stedet for mange maskiner med en funktionel evne kan du bruge multifunktionelle fødevareprocessorer.

Efter at have valgt teknikken skal du sørge for placeringen af ​​afsætningsmulighederne. Det er bedst at placere stikkontakterne til tilslutning af udstyr under bordpladens niveau eller 10 cm over soklen..

Køkken i et privat hus (video)

Sådan udstyres et køkken i en lejlighed

Valget af udstyr til køkkenet adskiller sig ikke markant fra valget til et privat hus. Forskellen kan kun være i størrelsen af ​​rummets areal og ejernes personlige ønsker..

Det er vigtigt at være opmærksom på opbevaringsudstyr til køkkenredskaber, mad, vaskemidler.

Tips til oprettelse af lagerpladser:

 1. Fastgør beslaget til loftet. Således vil ting, der sjældent bruges, ikke optage plads i hovedskabene..
 2. Placer hylder og skabe over spisebordet på væggen.
 3. Køb køkkenmoduler med smart fyldning. Dette vil tillade rationel brug af kabinettets indre rum..
 4. Brug tagrælinger. Med deres hjælp kan du frigøre plads i skabet og på hylderne..
 5. Brug kurve og skuffer.

Alle disse tricks hjælper dig med at distribuere køkkenredskaber korrekt og derved få plads til at distribuere ekstra tilbehør..

Uanset køkkenets form og størrelse skal du overholde reglen for arbejdstrekanten Uanset køkkenets form og størrelse skal du overholde reglen for arbejdstrekanten

Designere bruger reglen om arbejdstrekanten, som hjælper med at lave det korrekte arrangement af apparater og møbler i køkkenet..

Når du designer et køkken og vælger udstyr, er det vigtigt at tage hensyn til køkkenets dimensioner, de arbejdsfunktioner, der skal tildeles udstyret, samt den generelle indretning.

Køkkenudstyr (video)

At vælge professionelt køkkenudstyr er en vigtig opgave, på hvilken den korrekte løsning afhænger bekvemmeligheden ved at bruge rummets rum. Inden du begynder at købe udstyr, skal du tænke over, hvordan zonens indretning og layout af køkkenet vil blive udført. Derefter kan du gå direkte til at udstyre det. Overvej hvilket udstyr der skal bruges, og hvad der vil optage ekstra plads og ikke vil blive brugt. Et vigtigt spørgsmål vil være placeringen af ​​skabe og hylder, hvilket frigør ekstra plads..

Køkkenudstyr: (fotoeksempler)