Patchwork og quiltning: skemaer og beskrivelser

Quiltning og patchwork er temmelig besværlige typer håndarbejde Quiltning og patchwork er temmelig besværlige typer håndarbejde. Quilts er som hilsener fra barndommen. De ligner gamle landtæpper lavet af forskellige fragmenter af stof i bedstemorens hus, hvor børnebørn blev sendt for at blive om sommeren. I dag er patchwork gået ud over landdistrikternes grænser, og fra et tegn på behov er det blevet til eksklusive produkter. Det er prestigefyldt at få et tæppe lavet af en bunke smukke firkanter – det er dyrt og ikke alle har råd til det. Men du kan lære at sy den selv – denne kunst er ikke så vanskelig at mestre, som den ser ud til.

Hvad er patchwork

Patchwork og patchwork er synonyme ord. Patchwork betyder kunsten at sy af stykker stof. Denne type håndarbejde har vist sig siden umindelige tider. Det menes, at patchwork stammer fra Asien og kom til Europa under korstogene. Patchwork blomstrede især i de første amerikanske bosætters dage, da protestantiske kvinder ud af fattigdom og særlig sparsommelighed, der var karakteristiske for protestanter, ikke smed gamle tæpper og lagner ud, men syede nye af deres stykker. I et forsøg på at gøre i det mindste noget smukt af flerfarvede stykker stof, blev patchwork født.

Patchwork er en af ​​de typer patchwork, der har vundet enorm popularitet inden for håndarbejde. Patchwork er en af ​​de typer af patchwork, der har vundet enorm popularitet inden for håndarbejde.

Vigtigt: i patchwork er det vigtigt at kunne kombinere tekstiler med hinanden i farve. Begyndere kan rådes til at starte med at lave monokromatiske kompositioner, da det er lettere at kombinere monokromatiske materialer med hinanden. Almindelige og mønstrede stoffer kan kombineres. Kombinationen af ​​stoffer med forskellige mønstre kræver en udviklet æstetisk smag.

Udover tæpper er der andre produkter i patchwork -stilen. Denne teknik kan bruges med lige stor succes til at lave et sengetæppe, pudebetræk, tasker, kjole. Tasker i patchwork -stil ser særligt stilfulde og ekstraordinære ud. Du kan sy i denne stil ikke kun af tekstiler, men også af læder, selvom det er meget lettere at sy af stof. Tekstilposer er tilbage på mode i dag, så patchwork oplever en ny omgang popularitet..

Hvad er patchwork (video)

Hvad er quiltning

Quiltning er i det store og hele et noget forbedret patchwork, der kombinerer:

 • patchwork,
 • broderi,
 • applikation,
 • kunsten at quilte.

Ved quiltning sys forskellige stykker stof ikke kun sammen, men også quiltede, dekoreret med applikationer og broderi.

Quiltning er en mere sofistikeret og avanceret type håndarbejde end patchwork Quiltning er en mere sofistikeret og avanceret type håndarbejde end patchwork Quiltningskunsten, som omfatter patchwork og broderi, kaldes quiltning. Quiltningskunsten, som omfatter patchwork og broderi, kaldes quiltning.

En ting består af separate motiver – dyner. Dynen skal være omfangsrig. Lydstyrken skabes takket være tre lag. Det første lag er stoffets sammensætning, det andet er en pude af polstret polyester eller andre materialer, det tredje er stoffets sømløse side.

Vigtigt: valget af stof afhænger af den produkttype, der sys. Til tæpper vælges tykke stoffer, hovedsageligt bomuld. Til en taske – læder, kunstlæder, tykt hør og bomuld, fløjl. Til tøj – tyndere og mere sarte stoffer.

Quiltning ser mere elegant og fordelagtig ud end bare et patchwork. Quiltningsposter kan blive et rigtigt kunstværk, især hvis quiltning kombinerer sart broderi, applikation og en særlig søm. En kompleks søm er velkommen. Jo mere kompleks stingmønsteret er, desto mere interessant er quiltningen. I komplekse stykker ligner en søm en original indretning.

Quiltning: en historie med kunsthåndværk (video)

Hvor skal man kigge efter ornamenter

Inden du begynder at lave tæpper, tasker eller pudebetræk, skal du udvikle et ornament og vælge et stof. Det er svært selvstændigt at udvikle et ornament – allerede erfarne håndværkere kan gøre dette. Ja, og de fleste af dem udvikler dem ikke helt, men bruger færdige motiver, som de kombinerer i forskellige sekvenser og skaber mesterværker. Disse motiver kaldes ordninger.

Patchwork mønstre florerer. At finde dem er ikke svært. Der er steder, hvor du kan finde mønstre til en taske eller et tæppe. Der er grundlæggende mønstre på grundlag af hvilke mange ornamenter er lavet. De kan også downloades fra Internettet sammen med en detaljeret beskrivelse af sysekvensen af ​​individuelle motiver..

Grundlæggende ordninger

Grundlæggende skemaer er rygraden i det grundlæggende. På grundlag af dem kan du oprette produkter af varierende grad af kompleksitet. Efter at have mestret de grundlæggende ordninger, kan du gå videre til mere komplekse kompositioner. Men allerede fra dem er tingene sammensat, der ser æstetisk tiltalende og komplekse ud..

Ohio Star er et af de enkleste grundlæggende mønstre i patchwork. Ohio Star er et af de enkleste grundmønstre i patchwork. Timeglas kan indeholde stofrektangler af enhver længde Timeglas kan indeholde stofrektangler af enhver længde

Grundlæggende ordninger omfatter:

 • “Syning i firkanter”,
 •  Ohio Star,
 • “Timeglas”,
 •  “Karrusel”,
 •  “Kortfokus”,
 • “Salomons gåde”,
 • “Amerikansk gåde”,
 • “Engelsk park”,
 • “Bjælkehytte”,
 • “Oiler”,
 • “Russisk firkant”,
 • “Virvelvind i Virginia”

Syning med firkanter

Den nemmeste måde. Denne ordning er ligetil. Det er med hende at begynde at mestre patchwork og quiltning. Her er det nok bare at skære firkanter af en bestemt størrelse ud og sy dem sammen..

Vigtigt: lærredets skønhed afhænger af, hvor glatte og identiske de udskårne firkanter vil være, syningens jævnhed og den nøjagtige overholdelse af kvoternes størrelse for alle firkanter. Hvis alt bliver observeret, vil hjørnerne falde sammen, og forsiden vil se perfekt ud..

Sådan samles en blok fra firkanter (video)

Timeglas og bjælkehytte

“Timeglas” -mønsteret indebærer en kombination af stofstrimler i forskellige kombinationer. Deres bredde og længde kan variere. Timeglas samles af strimler i forskellige længder. Et lignende snit bruges til bjælkehytten. Kun i den er striberne arrangeret i firkanter..

Firkantede mønstre og timeglas er ideelle til simple dyner.

Ohio Star

Her er diagrammet baseret på en trekant. Små firkanter er samlet fra trekanter, og fra dem er der allerede et stort firkantet motiv. Afhængigt af blokkenes placering kan du få helt andre stjerner.

Oftest bruges “Ohio Star” til at sy tæpper og pudebetræk. Men du kan også bruge det som et enkelt motiv til at sy en taske i quiltestilen..

English Park, American Riddle and Carousel

Her bruges også trekanter. Diagrammerne antager deres forskellige placeringer. Den engelske park og karrusel anses allerede for at være mønstre af medium sværhedsgrad. Fra trekanter i en engelsk park kan du samle mønstre i form af en mølle, kryds, zigzags. På samme måde bruges trekanter i den amerikanske gåde. Den eneste forskel er deres gruppering. I en karrusel kombineres trekanter med firkanter, hvilket gør mønsteret i motivet mere kompliceret..

Karrusel – kan allerede være en fuldgyldig ordning til syning af tasker, tøj.

“English Park” i en mere kompliceret form kan indeholde vilkårlige tal “Karrusel” kan starte ikke kun fra en firkant og ikke altid omfatte trekanter “Amerikansk gåte” kan ikke kun bestå af retlinede figurer

Kortfokus

Dette mønster kombinerer tekstiler i 5 farver. Mønsteret er kombineret fra trekanter. På samme tid kombineres store og små trekanter her, hvorfra der igen laves store trekanter.

Denne ordning ser meget fordelagtig ud, når du syr en taske. Samtidig ser det mere interessant ud, når motivet er ét.

Salomons gåde

Disse er allerede komplekse ordninger, hvor en firkant skæres i to dele – eller rettere sagt en halvcirkel skæres fra den ene ende af den. Desuden kombineres disse to motiver i forskellige kombinationer..

Ordninger “Salomons gåde” kaldes undertiden “drukkens vej” eller “den gamle stuepiges gåde”. De er perfekte til sengetæpper, efterbehandlingstøj, syposer.

“Salomons Riddle” refererer til mere komplekse ordninger, som vil være lidt vanskeligere for en nybegynder at klare

Oiler

I Oiler skæres grundkvadrater i trekanter og rektangler. Dernæst er firkanterne sammensat i forskellige kombinationer af dem forbundet til en stor blok-firkant.

Disse ordninger ser godt ud i sengetæpper..

Russian square og Virginia vortex

Syningen af ​​det russiske torv starter fra midten fra det centrale torv. Dernæst påføres trekanter.

Dette er en fantastisk oversigt over en taske og især til pudebetræk. På trods af sin tilsyneladende enkelhed ser quilling baseret på denne ordning meget flot ud..

“Russisk firkant” er tegnet efter det skematiske princip om “karrusel” ved hjælp af en firkant og trekanter “Whirlwind of Virginia” – et grundlæggende skema til at skabe unikke kompositioner, der varierer retningen af ​​lapperne og leger med farver

Virvelvinden i Virginia, eller som det også kaldes abens hale, sys efter samme princip også fra trekanter. Kun her folder de sig til en hvirvlende spiral. En meget effektiv ordning til pudebetræk og tasker. Vridning den anden vej skaber halestjerner, som er gode blokke til sengetæpper..

Vigtigt: Når de skal sy et patchworkprodukt for første gang, prøver mange at bruge resterne af gamle ting og kombinere dem med rester af nyt stof, der er tilbage efter syningen. Men i dette tilfælde, under vask, kan produktet krympe ujævnt og se kosoboko ud. Du må under ingen omstændigheder kombinere gamle og nye stoffer i produkter. For at de skal se perfekte ud, skal du kun tage stof af høj kvalitet..

Andre ordninger

Quilling og patchwork er ikke begrænset til ovenstående ordninger. Håndværkerkvinder finder på flere og flere nye måder at kombinere geometriske former med hinanden. Dart kan betragtes som meget interessante ordninger, hvor midten af ​​blokken består af trekanter, og selve blokken yderligere er fuldstændig sammensat af trapezoider sammensat i en cirkel. Diagrammer, hvor femkanter og ottekanter kombineres, ser nysgerrige ud. Disse mønstre kræver allerede meget mere dygtighed i præcisionspasning. Men produkter i quiltestilen med en søm baseret på dem ser æstetisk tiltalende og dyre ud..

Patchwork mesterklasse (video)

At prøve at sy en pose eller quiltetæppe med egne hænder er det uden tvivl værd. Ordninger for produktet kan findes på ethvert patchwork -websted. Det vigtigste er at starte med enkle grundlæggende ordninger for at fylde din hånd og ikke blive skuffet over dine evner. Selv de enkleste produkter vil se smukke og stilfulde ud – til dette skal du bare tage tekstiler af høj kvalitet og glem ikke nøjagtigheden og præcisionen i arbejdet.

Quiltning: ideer til inspiration (foto)