Raidallisen joustavan katon puhdistaminen viidessä vaiheessa

Huolimatta venytyskattojen antistaattisesta ja suojaavasta kyllästämisestä, ne on silti pestävä. Olohuoneissa on suositeltavaa tehdä tämä 1-2 kertaa vuodessa ja keittiössä-2-3 kuukauden välein, kun öljyisiä kertymiä ja noita esiintyy. Onneksi kattojen puhdistaminen ei ole niin hankalaa, eikä siivoamiseen tarvita lisäkustannuksia tai aikaa. Tässä materiaalissa kerromme sinulle, miten ja mitä pestä joustavat katot (kiiltävä, matta, satiini ja kangas).

Kuinka pestä joustava katto kotona – universaali tapa

Kotona valmistajat suosittelevat venytyskaton pesua vain erikoistuotteilla tai saippuavedellä. Useimmiten tällainen puhdistus riittää puhdistamaan kankaan pölystä, rakennusliasta, rasvaisista tai nikotiinikerroksista ja nokista. Tässä vaiheittaisessa oppaassa kerromme sinulle monipuolisesta ja ainoasta kiristysrakenteiden valmistajien hyväksymästä puhdistusmenetelmästä..

Tarvitset:

 • Tavallinen moppi, jossa on harjakset tai parempi litteä suutin;
 • Puhtaat ja pehmeät mikrokuitu- tai flanellirätit (2 kpl);
 • Kulho lämmintä vettä (mutta ei kuumaa!);
 • Sumutin (valinnainen);
 • Nestemäinen saippua;
 • Mukavuuden lisäämiseksi on suositeltavaa valmistaa tikkaat.

Joustokattojen puhdistus tasaisella mopilla ja mikrokuitusuuttimella

Joustavan katon pesu teleskooppimopilla on kätevämpää ja turvallisempaa kankaalle kuin mikään muu

Vaihe 1. Laimenna kulhoon mieto saippualiuos nestemäisestä saippualta ja lämpimästä vedestä. Jos käytät suihkepulloa, seuraavat mittasuhteet sopivat: 1 lasilliselle vedelle 4 tippaa nestesaippuaa.

Vaihe 2. Heitä / laita saippuavedellä (mutta ei kuumalla!) Kostutettu kangas mopin päälle ja aloita puhdistus. Aloita venytyskaton pesu mopilla, joka liikkuu kulmasta toiseen ja liikkuu järjestelmällisesti koko kankaan läpi. Jos kattoalue on erittäin suuri, voit jakaa sen useisiin osiin, joista jokainen on pestävä siirtymällä seinistä kankaan keskelle..

 • Jos käytät suihkepulloa, voit jakaa tuotteen tasaisesti yhdelle osalle ja pestä sen sitten käsin tai mopilla ja puhtaalla, kostealla liinalla. Seuraavaksi sinun pitäisi siirtyä toiselle sivustolle. Mopin liikeperiaate on edelleen sama – seinistä kankaan keskelle..

On hyvä, jos sinulla on tikapuut – sen avulla voit poistaa paikalliset täplät kankaalta manuaalisesti, käyttää kätevämmin moppia ja nähdä paremmin lian. Myös portaat tarvitaan, jos katot ovat korkeat..

 • Vältä liiallista painamista välttääksesi hankaamasta likaa tai pölyä kankaalle ja vahingoittamasta sitä. Erityisen varovainen on oltava, kun peset venytyskattoja, jotka on asennettu lähelle jalkaa (esimerkiksi 3-4 cm: n tasolle). Jälkimmäisessä tapauksessa on parempi olla käyttämättä moppia lainkaan, vaan pestä katto käsin kiipeämällä tikkaat.

Stretch -katon pesu

Joustavien kattojen peseminen käsin on turvallisempaa kuin moppi

Vaihe 3. Poista tarvittaessa kovat tahrat käyttämällä jotakin seuraavassa luvussa kuvatuista kotihoidoista tai erikoistuotteista..

Vaihe 4. Voit halutessasi pelata sen tahroja vastaan ​​ja kävellä jälleen kangasta pitkin mopilla, jossa on puhdas kostea kangas.

Vaihe 5. Puhdistuksen päätyttyä muista pyyhkiä venytyskatto puhtaalla, kuivalla kankaalla päästäksesi eroon tuotteen jäännöksistä ja ennen kaikkea raidoista. Itse asiassa tämä vaihe on kankaan kiillotus..

Keskeiset säännöt:

 • Joustavien kattojen pesussa saa käyttää vain pehmeitä, nukkaamattomia rievuja (mikrokuitua tai flanellia). Harjoja ja kovia sieniä ei saa käyttää.
 • On ehdottomasti kiellettyä käyttää puhdistusaineita kattojen pesuun, jotka sisältävät: asetonia, emäksiä, liuottimia, klooria, hankaavia hiukkasia sekä pesujauheita, pyykkisaippuaa, sinappia, soodaa.
 • Vetorakenteita ei voi pestä kuumalla vedellä.
 • Jos aiot pestä katon käsin, poista renkaat (etenkin kivillä) ennen puhdistuksen aloittamista, jotta et vahingoita kalvoa.

Mitä muuta voit pestä joustavat katot

Huolimatta siitä, että valmistajat eivät ehdottomasti suosittele venyttävien kattojen puhdistamista muulla kuin saippualiuoksella tai erikoistuotteilla (myydään rauta- ja rakennusliikkeissä, joustokattojen valmistusyrityksissä), käytäntö osoittaa, että joskus ne voidaan vaihtaa:

 • Ikkunanpuhdistusaine (perustuu ammoniakkiin) on hyvä, koska sen avulla voit pestä joustavat katot (paitsi matta- ja kangaskatot) jättämättä raitoja. Se kestää myös hyvin rasvaisia ​​kerrostumia ja nokia, paikallista saastumista. On turvallisinta käyttää väritöntä nestettä (ei väriaineita koostumuksessa).
 • Astianpesuaine – se on yhtä neutraali kuin saippua, mutta kestää paremmin rasvaisia ​​kertymiä, mikä on tärkeää keittiön venytyskattojen pesussa.
 • Liuos, jossa on lämmintä vettä ja 10% ammoniakkia (suhteessa 9: 1) – sopii vain kiiltävän ja satiinisen joustavan katon pesuun (EI sovellu mattakattoon!). Ne voivat poistaa tehokkaasti rasvaisen ja nikotiiniplakin, noken, elintarvikkeiden lian ja roiskeet sekä poistaa raitoja peruspuhdistuksen jälkeen. Liuoksen levittämisen jälkeen kangas on pyyhittävä kuivaksi..

Pesuaine joustaville katoille

Pesuaine joustaville katoille

Katso myös: Kuinka puhdistaa keittiö rasvasta ja liasta – 11 reseptiä eri pinnoille

Maton, satiinin ja kankaan joustavien kattojen puhdistaminen?

 • Turvallisin tapa puhdistaa kangaskatot on kuivapesu (pehmeät flanelli- / mikrokuituliinat). Pölynimuria saa käyttää alhaisen imutehon tilassa (varovasti). Tässä tapauksessa suutin on pidettävä 3-5 senttimetrin etäisyydellä kankaasta. Jos sinun on puhdistettava tahrat ja lika, voit käyttää samaa mietoa saippualiuosta, käsitellä saastunutta aluetta ja jättää sen 5 minuutiksi. Tärkeintä ei ole liioitella sitä kitkalla, muuten jälkiä voi jäädä.

Stretch -katon puhdistus pölynimurilla

Voit myös pestä kankaan katon erikoistyökalulla, kuten alla olevassa kuvassa..

Puhdistusaine kangaskattoihin

 • Satiinikatot voidaan pestä samalla tavalla kuin kiiltävät (katso ohjeet ensimmäisessä luvussa).
 • Mattakatot puhdistetaan samalla tavalla kuin kiiltävät tai satiinikatot. Niitä ei kuitenkaan voi puhdistaa alkoholipohjaisilla tuotteilla (mukaan lukien ammoniakki).

Muutamia vinkkejä ennaltaehkäisyyn ja hoitoon

 • Jos keittiössäsi on joustavat katot, muista käyttää liesituuletinta joka kerta kun valmistat ruokaa (varsinkin jos sinulla on kaasuliesi!).
 • Muista, että on parempi pyyhkiä lika pois välittömästi, ennen kuin ne kuivuvat ja “syövät”.
 • Poista pöly yksinkertaisesti pyyhkimällä katto kuivalla liinalla.
 • Vaikeissa tapauksissa on parempi käyttää siivousyrityksen palveluja tai kattoasennusyrityksen palveluja (jotkut yritykset tarjoavat siivouspalveluja). Ammattilaiset puhdistavat kiristysrakenteet erityisillä pölynimureilla ja pesuaineilla.

Puhdistusaine puhdistaa joustavan katon