Kuinka sulattaa jääkaappi oikein ja nopeasti 8 vaiheessa

Mikä tahansa jääkaappi sinulla on, esimerkiksi moderni Samsung, jossa on automaattinen sulatusjärjestelmä tai vanha Biryusa, se on sulatettava säännöllisesti.

 • Kuinka usein jääkaappi on sulatettava? Tässä asiassa ei ole tiukkoja sääntöjä, tärkeintä on ohjata jään ulkonäköä. Vanhan mallin jääkaappi ilman automaattista sulatusjärjestelmää vaatii usein sulatusta – noin kerran kuukaudessa. Jos sinulla on moderni jääkaappi, jossa ei ole pakkas-, pakkas- tai Full No Frost -järjestelmää (kaksikompressori), yksi sulatus päivittäin kuuden kuukauden välein riittää.
 • Miksi poistaa jäätä? Jääkerros ja erityisesti paksu jääpeite pakastimen / jääkaapin sisällä eivät ainoastaan ​​vaikeuta ruoan saantia, vaan myös pakottaa kompressorin toimimaan kovemmin pienemmällä teholla, mikä lisää sähkölaskuasi..
 • Miksi jää muodostuu? Jään kertyminen johtuu lämpimän ilman pääsemisestä jääkaappiin / pakastinosaan oven ollessa auki. Jos huomaat, että jääpeite kerääntyy liian nopeasti, useimmiten syy tähän on termostaatin tai tiivistekumin vaurioituminen..

Vaiheittaisten ohjeidemme avulla voit sulattaa minkä tahansa jääkaapin-yhden tai kahden kompressorin, vanhan tai modernin, jossa ei ole pakkastoimintoa, Frost free (tippa-sulatusjärjestelmä) tai täysin ei pakkasta, tuotemerkit Atlant, Veko, Nord, Ariston, Samsung, Bosh, Gorenje, LG, Liebherr, Whirlpool, Zanussi, Electrolux, Indesit tai Stinol.

Katso myös materiaali: Silitysraudan puhdistaminen sisältä ja ulkoa – 10 kotimenetelmää.

Jääkaapin sulatus 8 vaiheessa

Vaihe 1. Säädä jääkaapin lämpötila 0 asteeseen, irrota pistoke pistorasiasta ja avaa luukku auki.

 • Kuinka sulattaa jääkaappi oikein kahdella kompressorilla? Periaate on edelleen sama, ainoa ero on, että sen kammiot voidaan sulattaa vuorotellen tai samanaikaisesti.

Vaihe 2. Poista kaikki elintarvikkeet kamerasta. On hyvä, jos suunnittelit jääkaapin sulatuksen etukäteen ja pystyit järjestämään tarvikkeet niin, että niiden joukossa ei ole pilaantuvia ja pakastettuja elintarvikkeita. Ja jos ei? Seuraavat vinkit auttavat säilyttämään ruoan jääkaapin sulatuksen aikana:

 • Vie ruoka parvekkeelle (talvella);
 • Laita ruoka kattilaan ja laske se kylmään veteen ja jäähän täytettyyn altaaseen;
 • Laita ruoka lämpöpussiin (eristetty pussi) yhdessä jääkuutioilla täytettyjen pussien kanssa ja aseta viileään, pimeään paikkaan. Lämpöpussin voi ostaa rautakaupasta.
 • Lämpöpussi voidaan korvata kalvopäällysteisellä polyeteenillä tai millä tahansa rautakaupoissa myytävällä heijastavalla eristemateriaalilla. Tässä tapauksessa tuotteet on vain pakattava samalla tavalla jääpakkausten kanssa..
 • Jos jääkaappi on kaksikompressorinen, voit ensin sulattaa ylemmän lokeron ja laittaa kaikki ruoat alaosaan ja tehdä sitten päinvastoin..

Poista myös kaikki astiat, hyllyt ja telineet kammioista. Muuten suosittelemme, ettet ota ruokaa jääkaapista suoraan astioihin, koska muovi voi halkeilla niiden painosta..

Vaihe 3. Jos jääkaapissasi ei ole säiliötä sulanesteen keräämiseen, aseta pyyhkeet tai useita kerroksia sanomalehtipaperia sen alle ja lava alahyllylle. Yleensä tämä toimenpide vaaditaan vanhoille jääkaappi -malleille, ja nykyaikaisella tekniikalla vesi tyhjennetään erityiseen astiaan (useimmiten se sijaitsee jääkaapin takana).

Vaihe 4. Nyt sinun tarvitsee vain odottaa jääkaapin sulamista. Jäävaipan luonnollinen sulamisprosessi voi kestää 3–10 tuntia jään paksuudesta riippuen.

 • On parasta sulattaa jääkaappi perinteisellä tavalla – jätä se yön yli..

Mutta jos haluat, voit nopeuttaa prosessia yksinkertaisilla vaiheilla. Anna ensin jääkaapin seistä puoli tuntia, valitse sitten yksi seuraavista nopeista sulatusmenetelmistä ja aloita harjoittelu.

Katso myös: Mikä on jääkaapin lämpötila??

Menetelmät jääkaapin nopeaa sulatusta varten

 • Menetelmä 1. Laita pakastimeen kuumalla vedellä täytetty lämmitystyyny.
 • Menetelmä 2. Aseta levy kammioon ja kattila kiehuvaa vettä sen päälle. Vaihda vesi jäähtyessään. Älä aseta kattiloita kiehuvaa vettä ilman lankkua, jotta muovi ei vahingoitu. 30-60 minuutin tällaisen “kylpy” jälkeen jääpeitteen pitäisi alkaa halkeilla.

Nopea sulatus jääkaapissa käyttämällä höyryä kiehuvasta vedestä kulhoissa

Nopea sulatus jääkaapissa käyttämällä höyryä kiehuvasta vedestä kulhoissa

 • Menetelmä 3. Täytä suihkepullo kuumalla vedellä ja aloita ruiskutus kammion seinällä. 15 minuutin tai pidemmän ajan kuluttua jää alkaa murtua.

Jääkaapin nopea sulatus kuumavesipullolla

Jääkuoren suihkuttaminen kuumalla vedellä on ehkä turvallisin, helpoin ja tehokkain tapa sulattaa jääkaappi nopeasti.

 • Menetelmä 4. Aseta lämmitin jääkaapin eteen niin, ettei sula vesi pääse kosketuksiin sen kanssa ja lämmintä ilmaa ei ohjata suoraan kumitiivisteeseen.
 • Menetelmä 5. Voiko jääkaapin sulattaa hiustenkuivaajalla? Kyllä, jos pidät sen 20-30 cm: n etäisyydellä kammion seinämistä, jaa kuuma ilma tasaisesti äläkä kohdista sitä kumitiivisteeseen. Ja tietenkin, älä unohda turvallisuusmääräysten noudattamista ja sulje kokonaan hiustenkuivaajan kosketus veden kanssa..
 • Menetelmä 6. Liota liina kuumaan veteen ja pyyhi jää sillä. Toista toimenpide, kunnes jää alkaa murtua.

Katso myös: Kuinka poistaa jääkaapin haju 6 vaiheessa

Ei -toivotut toimet

 • Älä hakkaa, kaavi tai kerää jäätä veitsellä. Joten voit vahingoittaa paitsi muovia myös sen alla olevaa kanavaa, joka johtaa freonikylmäainetta. Jos se hajoaa, sinun on tehtävä korjauksia – täytä kanava freonilla ja juota se.
 • Kun lämmität jääpeitettä hiustenkuivaajalla tai tuulettimen lämmittimellä, älä suuntaa kuumaa ilmavirtaa suoraan tiivistekumiin. Muuten se kuivuu ja muodostuu. Jos näin tapahtuu, lämmin ilma virtaa jatkuvasti kammioon, mikä häiritsee jääkaapin toimintaa ja aiheuttaa uuden turkin nopean ilmestymisen..

Vaihe 5. Poista sulamisvesi ja jäämurska kammiosta rätillä.

Vaihe 6. Aloita kammioiden, hyllyjen ja astioiden puhdistaminen artikkelimme suositusten mukaisesti.

Vaihe 7 Kuivaa jääkaapin seinät rievulla ja / tai samalla hiustenkuivaajalla, jotta jää ei muodostu uudelleen. Pyyhi seuraavaksi lattia ja laitteen ympäristö..

Vaihe 8. Käynnistä jääkaappi. Odota, kunnes kammion lämpötila on laskenut normaaliksi (tämä kestää noin 30 minuuttia) ja aloita hyllyjen täyttäminen ruoalla.

Lopuksi ehdotamme, että katsot visuaalisen video -ohjeen Atlantin jääkaapin sulattamisesta nopeasti käyttämällä kattilaa kiehuvaa vettä ja hiustenkuivaajaa..