Kuinka päästä eroon homeesta jääkaapissa

Liiallinen lämmin ilma ja kosteus jääkaapin ulkopuolelta voivat aiheuttaa epämiellyttäviä hajuja ja hometta kumitiivisteeseen, hyllyihin ja jääkaapin oveen. Ne voivat näkyä myös pitkän seisokin jälkeen, esimerkiksi lomalla..

Muotti jääkaapissa

Heti kun huomaat pieniä, jopa pienimpiä pisteitä, aloita niiden poistaminen välittömästi. Loppujen lopuksi homeitiöt kasvavat hyvin nopeasti ja voivat aiheuttaa allergisia reaktioita joillekin ihmisille, mutta voivat myös aiheuttaa vakavampia vaivoja. Onneksi homeen poistaminen jääkaapista ei ole niin vaikeaa. Tarvitset vain muutamia ainesosia kaapistasi ja muutamia yksinkertaisia ​​vaiheita.

Kuinka päästä eroon homeesta 8 vaiheessa

Vaihe 1. Ennen kuin aloitat homeen poistamisen jääkaapista, poista kaikki ruoka hyllyiltä ja pakastimesta. Tämä on hyvä tilaisuus tarkistaa ja korjata mahdolliset vuotot pakkauksista, vanhentuneiden elintarvikkeiden jäämät ja vanhentuneet tuotteet..

Vaihe 2. Poista kaikki laatikot, astiat, lokerot ja hyllyt.

Vaihe 3. Sulata jääkaappi: säädä ensin lämpötila 0 asteeseen ja irrota sitten laite virtalähteestä.

Vaihe 4. Aseta kaikki jääkaapin irrotettavat osat kylpyammeeseen, joka on täytetty lämpimällä vedellä ja 2 kupillisella 9% etikkaa. Anna niiden liota kameran pesun aikana..

Jääkaapin irrotettavien osien liottaminen kylpyammeeseen

Jääkaapin irrotettavien osien liottaminen kylpyammeeseen

Vaihe 5. Jääkaapin sisäpuolen puhdistamiseen on käytettävä jotain, joka voi tappaa homeen ja homeen. Tähän tarkoitukseen sopivat seuraavat työkalut:

 • 5-9% pöytäetikkaa (turvallinen ja edullinen, mutta tummat täplät on vaikeampi poistaa);
 • Mikä tahansa kloorivalkaisuaine (poistaa helposti tahrat, mutta kuivattaa tiivisteen ja jättää pistävän hajua);
 • Vetyperoksidi (jättää hajua).

Suojaa kätesi kumikäsineillä ja aloita jääkaapin pyyhkiminen valitsemallasi liinalla (laimentamaton). Voit myös kaataa tuotteen suihkepulloon ja kastella sen jokaista kulmaa..

Jääkaapin puhdistaminen

Puhdistusaine suihkutetaan parhaiten kammion seinille ruiskupullosta.

 • Käytä erityisen harmaita tahroja hammasharjalla ja vaikeasti saavutettavien alueiden, kuten kumityynyn urien, puhdistamiseen. Tiivisteen urien puhdistamiseen on myös erittäin kätevää käyttää puuvillapyyhkeitä..
 • Kiinnitä erityistä huomiota tyhjennysaukon puhdistamiseen, sillä myös home voi jäädä siihen. Lisäksi jääkaapin viemärin tukos voi aiheuttaa ylimääräistä kosteutta lokerossa. Reikä on ensin puhdistettava puisella vartaalla ja sitten liuos kaadetaan siihen peräruiskeen tai suppilon avulla..
 • Koska klooria sisältävät tuotteet voivat kuivata jääkaapin tiivistekumin, desinfioinnin jälkeen on suositeltavaa voidella se vaseliinilla tai öljyllä..

Jääkaapin tyhjennys

Muista, että ehdottomasti kaikki pinnat on puhdistettava, ovista ohjaimiin, jotta estetään homeen uusiutuminen jääkaapissa..

Vaihe 6. Kun olet valmis, pyyhi jääkaappi uudelleen kostealla, puhtaalla liinalla hajun ja jäänteiden poistamiseksi, ja kuivaa sitten pinnat kuivalla pyyhkeellä..

Vaihe 7. Pese nyt hyllyt ja lokerot ja huuhtele ne sitten puhtaaksi..

Vaihe 8. Aseta lopuksi kaikki irrotettavat osat takaisin paikalleen, kytke jääkaappi ja aseta haluttu lämpötila. Puolen tunnin kuluttua se voidaan täyttää ruoalla..

Kuinka päästä eroon epämiellyttävästä hajusta (ilman hometta)

Jos jääkaapin pitkän käyttämättömyyden jälkeen huomaat, että kammiot haisevat epämiellyttäviltä, ​​mutta niissä ei ole hometta, voit käyttää samoja ohjeita, mutta korvata etikka, peroksidi ja valkaisuaine sooda -liuoksella.

 • Tarvitset 1 lasin ruokasoodaa hyllyjen ja astioiden liottamiseen kylpyammeeseen..
 • Kammioiden puhdistamiseen tarvitset hieman lämmintä vettä ja 2 rkl. ruokalusikallista soodaa.

Muista kuitenkin, että sooda on kevyt hioma-aine, vaikka se olisi laimennettu veteen, joten soodaliuos on testattava etukäteen jääkaapin huomaamattomalla alueella..

Katso lisää: Jääkaapin hajun poistaminen 6 vaiheessa

Ja vähän ehkäisystä

Varmista, että hometta ei enää koskaan ilmesty jääkaappiin, yritä noudattaa näitä ohjeita:

 • Ennen jokaista lähtöä sammuta jääkaappi, tyhjennä se ja avaa ovet auki.
 • Älä säilytä tarvikkeita niiden viimeisen käyttöpäivän jälkeen.
 • Jos huomaat vuotoja elintarvikepakkauksista, korjaa ne välittömästi..

Ja vielä yksi vinkki: ratkaisemaan jääkaapin korkean kosteuden ongelman auttavat silikageelipussit, jotka yleensä asetetaan kenkälaatikoihin. Aseta pussi jokaiselle hyllylle ja yritä vaihtaa niitä säännöllisesti..

Tarjoamme sinulle katsella videota siitä, miksi hometta on niin vaarallista ihmisten terveydelle ja miten päästä eroon siitä.