Kuinka päästä eroon bugeista keittiössä?

Pienet ruskeat, mustat tai valkoiset viat keittiössä on erittäin helppo aloittaa – voimme tuoda ne myymälästä pakkauksen kaurapuuroa, riisiä, jauhoja, sappia tai kuivattuja hedelmiä. Toukista tartunnan saaneesta tuotteesta keittiön kaappien lämmössä tulee nopeasti hyönteisten leviämisen paikka kaikille muille tuotteille. Ja jos et ota niitä ajoissa, voit pian löytää tuholaisia ​​jopa tyhjistä ruukuista ja sitten jopa seinistä ja verhoista..

Kuinka päästä eroon bugeista keittiössä? (nopea vastaus)

 1. Tarkista kaikki jääkaapin ulkopuolella olevat tavarat pusseissa ja pahvilaatikoissa. Etsi saastuneet elintarvikkeet ja vie ne huoneiston ulkopuolelle.
 2. Käsittele elintarvikkeita, jotka eivät näytä saastuneilta: pakasta 3-4 päivää tai kuumenna uunipellillä uunissa 40 minuuttia 50 ° C: ssa.
 3. Imuroi kaikki keittiökaapit (erityisesti kulmat ja raot).
 4. Pyyhi hyllyt vedellä ja 9% etikalla (3: 1 tai 2: 1).
 5. Aseta hyllyille tai piilota valkosipulinkynnet (ilman kuoria), lavrushka -lehtiä tai muita “pelottavia” bugeja suoraan kantoihin (katso vaihe 4 alla).

Yksityiskohtaisempia ohjeita viljan / jauhojen / muiden päivittäistavaroiden vikojen poistamiseksi lue alla olevat vaiheittaiset ohjeet. Artikkelin lopussa on valokuva bugeista, joissa on nimiä (nimittäin kuva surinamilaisesta jauhojen syöjästä, leipäkoneesta, jauhokuoriaisesta ja nokikäärmeestä), löydät Q & A -otsikon ja opit, mitä tehdä, jotta bugeja ei enää näy keittiössä.

Jos bugeja alkaa keittiössä – 4 askelta päästä eroon tuholaisista

Vaihe 1. Tarkista ja hävitä kaikki saastuneet ruoat

Kaikkien polttopisteiden ja mahdollisesti saastuneiden tuotteiden tunnistaminen ja ennen kaikkea niiden poistaminen on edellytys onnistuneelle hyönteisten torjunnalle keittiössä.

 • Lämpöalusta voi olla mikä tahansa – paitsi vilja ja jauhot, myös pähkinät, mausteet, evästeet, eläinten rehu, syötti kalastukseen, kuivatut kukat.
 • Jos näet kovakuoriaisen jonnekin hyllyllä, esiliinalla, julkisivulla tai työtasolla, tulisija on todennäköisesti jossain hyvin lähellä, mutta … ei välttämättä.
 • Tarkista ja purkaa ruoka, kovakuoriaiset voivat helposti syödä pahvia, kalvoa ja sellofaania.
 • Tuotteet on tarkastettava tuholaisten läsnäolon suhteen paitsi ylhäältä myös koko syvyydestä. Joten esimerkiksi jotkut viljavirheet (esim. Leipäkoneet) voivat “elää” aivan pohjassa.

Muista, että jos tuotteesta löytyy ainakin yksi hyönteinen, se tarkoittaa, että se on toukkien tartuttama ja se on hävitettävä. Halutessasi voit kuitenkin puhdistaa viljat aikuisilta seulomalla ja lajittelemalla ne perusteellisesti ja tehdä sitten kaikki seuraavassa vaiheessa kuvatut..

kurpitsat

Ruokahäiriöt leviävät helposti ja nopeasti keittiön kaappien läpi ja ryömivät kaikkiin rakoihin. Kaikkein ylimielisimpiä niistä ovat kiusaajat, jotka helposti purevat suljettujen pussien ja pahvilaatikoiden läpi.

Vaihe 2. Käsittele elintarvikkeita, jotka eivät mielestäsi ole saastuneita

On selvää, että tuote, johon hyönteiset ovat asettuneet, on heitettävä pois. Mutta entä jos vikoja ei löytynyt jauhoista tai viljasta? Paras ja helpoin tapa päästä eroon tarvikkeista on kuitenkin se, että kaikki, joka oli samassa keittiökaapissa takan kanssa, saattaa jo olla saastunutta. Voit kuitenkin säästää ruokaa seuraavilla tavoilla:

 • Kaada vilja / jauhot uunipellille ja laita se uuniin, joka on esilämmitetty 50 asteeseen 40-60 minuutiksi.
 • Laita ruoka parvekkeelle (talvella) 3-4 päiväksi tai “jäädytä” pakastimeen myös 3-4 päiväksi.

Vaihe 3. Tyhjennä hyllyt ja tölkit

Nyt sinun on puhdistettava tyhjä keittiökaappi ja sen ympäristö huolellisesti kiinnittäen erityistä huomiota halkeamiin ja kulmiin..

 • Käytä pölynimuria, joka kiristää halkeamiin piilotetut viat, niiden toukat ja ulosteet. Tämän toimenpiteen jälkeen pölynimurin pussi on heitettävä ulos tai tyhjennyksen jälkeen “jäädytettävä” 3-4 päivän ajan tartunnan estämiseksi.
 • Älä käytä puhdistusaineita, valkaisuaineita, ammoniakkia tai klooripohjaisia ​​puhdistusaineita. Niillä ei ole vaikutusta keittiön tuholaisiin..
 • Älä unohda pestä ja myös kylmä tai lämmin astia, jossa pilaantunut vilja säilytettiin.

Imuroinnin pitäisi riittää poistamaan kaikki viat, mutta on myös suositeltavaa pyyhkiä hylly pyykkisaippualla ja sitten veteen laimennetulla etikalla.

Vaihe 4. Ruoan suojaaminen uudelleen tartunnalta

Varotoimenpiteenä uudelleeninfektiota vastaan ​​sinun on:

 • Säilytä vilja, jauhot, pasta, keksit, kuivatut hedelmät, mausteet ja rehut jne. Tiiviisti suljetuissa lasi-, metalli- tai raskaissa muovipurkkeissa / -astioissa. Tämä estää hyönteisten tunkeutumisen säiliöön, mutta myös niiden pakenemisen ja leviämisen..

Vilja pankeissa

 • Toinen luotettava tapa säilyttää ruokaa on jääkaappi tai pakastin..

Paranna elintarvikkeiden suojaa bugeilta asettamalla purkkiin tai astiaan viljan tai minkä tahansa muun ruoan päälle:

 • Pari kynttä kuorittua valkosipulia (sinun ei tarvitse leikata valkosipulin yläosaa);
 • Laakerinlehti;
 • Pari kappaletta piparmintumakumia;
 • Naula- tai teräslanka. Muista, että niitä ei voi pestä, muuten metalli ruostuu ja pilaa ruoan. Kuivapesu liinalla riittää.

Laakerinlehti suojaa jauhoja hyönteisiltä

Laakerinlehti suojaa jauhoja hyönteisiltä

Muuten, kaikki nämä “pelottimet” voidaan levittää hyllyille..

Ja vähän enemmän ehkäisystä

Seuraavat vinkit voivat olla hyödyllisiä:

 • Osta ruokaa pieninä määrinä, jotta voit käyttää niitä enintään 2-4 kuukauden kuluessa. Yritä olla säilyttämättä ruokaa pidempään kuin tämä aika..
 • Käytä vanhojen (tai avoimien) pakkausten tuotteita, jotka on aiemmin ostettu / suljettu.
 • Kun ostat pakattua ruokaa, tarkista pakkauksen eheys ja mahdollisuuksien mukaan hyönteisten esiintyminen.
 • Muista, että pahvi, folio, paperi tai muovipussit eivät häiritse hyönteisten lisääntymistä.
 • Pidä elintarvikkeiden säilytysalueet puhtaina äläkä anna ruoan murun tai hiukkasten kerääntyä, koska juuttunut ruoka houkuttelee hyönteisiä. Puhtaus on erityisen tärkeää alueilla, joilla eläinten rehua säilytetään..

Jos vikoja ilmenee uudelleen keittiössä, tarkista muut huoneiston huoneet lisääntymisalueiden varalta ja toista kuvatut vaiheet. Jos hyönteisongelma jatkuu, hae apua tuholaistorjunta -ammattilaiselta..

Tapaa vihollinen kasvoihin

Ja nyt tarjoamme oppia tuntemaan keittiön asukkaat paremmin. Täällä olemme keränneet valokuvia neljästä yleisimmästä virheestä ja linkit Wikipedian artikkeleihin niiden ominaisuuksista ja lempiruokista.

Alla on kuva Surinamin muko-syöjästä (latinalainen nimi muco-syöjälle: Oryzaephilus surinamensis). Surinamilaista muko-syöjää on vaikea sekoittaa jonkun kanssa sen sahahampaisen rungon vuoksi.

Surinamilainen mukosyöjä

Surinamilainen mukosyöjä

Seuraava – valokuva jauhoista Hruštšakista tai jauhokuoriaisesta (latinalainen nimi: Tenebrio molitor). Muuten, ateriamatot ovat jauhomadon toukkia.

Jauhokuoriainen

Jauhokuoriainen

Seuraavassa kuvassa leivänmylly, Kozheed tai apteekkikuoriainen ovat omanlaisensa seurassa (myllyn latinalainen nimi: Stegobium paniceum).

Leipäkone

Leipäkone

Lopuksi kuva riisipukista tai norsuista.

Hevoset

Hevoset

Kysymys Vastaus

Jauhoissa / rakeissa on vikoja. Voinko käyttää sitä?

Jos jauhoista tai viljoista löytyi ainakin yksi vika, tämä tarkoittaa, että tuote on todennäköisesti jo tartunnan saaneet hyönteisten toukkia ja ulosteita. Tällaisten viljojen / jauhojen syöminen ei ole toivottavaa, koska se voi aiheuttaa allergisia reaktioita. Tuote voidaan kuitenkin tallentaa seuraavasti:

 • Kuori vilja / jauhot aikuisten vikoista ja siivilöi tuote sitten hyvin. Siirry käsin ja lopuksi jäädytä tai paista uunissa vaiheessa 2 kuvatulla tavalla.
 • Välttääksesi vikojen toistumisen ja leviämisen keittiön kaappien kautta, siirrä jalostettu tuote ilmatiiviiseen astiaan, joka on valmistettu tinaa, lasia tai muovia, unohtamatta laittaa sinne laakerin tai muun “repeller” -lehden (katso vaihe 4). ).

Miksi vikoja alkaa viljoista / jauhoista / muista päivittäistavaroista?

Pääsääntöisesti tuomme vikoja yksinkertaisesti ostamalla jauhoja, muroja, kuivattuja hedelmiä, mausteita tai muita päivittäistavaroita tavallisista kaupoista ja markkinoilta. Kotiin tultuaan viat alkavat nopeasti lisääntyä ja levitä keittiökaappien läpi..

 • On erityisen suuri riski ostaa vikoja sisältävä tuote markkinoilta tai tavarataloista, joissa elintarvikkeita myydään painon mukaan..

Suosittelemme katsomaan videon siitä, miten voit suojata ruokaa keittiön virheiltä.