Hætte til køkkenet med en luftkanal: udvælgelsesregler

En emhætte hjælper med at fjerne lugt i køkkenet, som dannes som følge af madlavning, samt til at holde vægge og loft i køkkenet rene. Emhætten hjælper med at fjerne lugt i køkkenet, som dannes som følge af madlavning, samt at holde vægge og loft i køkkenet rent. Det giver ikke kun luften friskhed, men reducerer også køkkenarbejde, forhindrer lugt, fedt og sod i at sætte sig på vægdekorationer, møbler, gardiner og andre ting. Udstyr af kun god kvalitet og en pålidelig producent vil spare dig for de nævnte problemer og bevare lokalernes uberørte renlighed og nyhed i lang tid. Emhætten er nødvendig for både gas- og elkomfurer..

Hætte til køkkenet med en luftkanal: hjælp til husstanden

Det moderne marked tilbyder et stort udvalg af køkkenmaskiner. Derfor, før du foretager et køb og er tilfreds med det i ret lang tid, er det nødvendigt at studere funktionerne og egenskaberne for de fleste emhætter..

Ifølge reglerne for arbejdsprocessen er køkkenapparatet normalt opdelt i følgende typer:

 • En flowhætte, som kræver installation af en luftkanal;
 • Recirkulationshætte, der fungerer som et filter, eliminerer forurenet luft.

Takket være moderne teknologi og design kan emhætten ikke kun bringe gavn og lettelse for værtinden, men også blive en fremragende køkkenindretning. Takket være moderne teknologi og design kan emhætten ikke kun bringe gavn og lettelse for værtinden, men også blive en fremragende køkkenindretning.

Når du køber, er det vigtigt ikke kun at være opmærksom på design og størrelse, men også på deres arbejde. Hvordan vælger man en kraftig emhætte? Udstødningskapacitet refererer til mængden af ​​genanvendt forurenet luft pr. Time. For at beregne denne indikator er det nødvendigt: gang luftens vekselkurs svarende til 12 med indikatoren for køkkenets volumen.

Tilføj til det opnåede resultat:

 1. 30% – kanalens længde og dens uregelmæssigheder;
 2. 40% – systemets cirkulerende arbejdsgang;
 3. 40% – når man kombinerer et køkken med et andet rum.

Under betjening af emhætten skal du være opmærksom på støjniveauet. Under betjening af emhætten skal du være opmærksom på støjniveauet.

Det opnåede resultat er minimumsværdien for emhættens ydelse. Således bør du træffe det rigtige valg på udstyr med en indikator, der ikke er mindre end den opnåede eller overstiger den beregnede værdi..

Emhættens ydelse bestemmes i henhold til følgende regel: jo mere støjsvagt udstyret fungerer, desto mindre mærkbart er resultatet af luftrensning. Den bedste løsning ville være et system op til 60 dB.

Støjbarrieren inden for teknologi sænkes normalt ved at installere lydisolerende dele samt en stærk blæser, men udgifterne til udstødningssystemet vil ikke være overkommelige for hver kunde..

Nye moderne modeller af udstødningssystemer kan udstyres med forskellige ekstra muligheder. Omkostningerne ved et sådant system er væsentligt forskellige fra prisen på selv de mest kraftfulde emhætter..

Når du køber en køkkenhætte med en luftkanal, er det vigtigste at være opmærksom på systemets kraft Når du køber en køkkenhætte med en luftkanal, er det vigtigste at være opmærksom på systemets kraft

Ejerne tyer sjældent til sådanne funktioner, men til tider kan de ikke undgås:

 • Kontinuerlig drift af udstyr med reduceret effekt;
 • Justering af til og fra ved hjælp af en bevægelsessensor;
 • Panel forurening indikator;
 • Timer ur andet.

Sådan vælges den rigtige emhætte til køkkenet (video)

Luftkanaler til emhætter i køkkenet og deres fordele

Hvad er fordelene ved en ventileret emhætte? For det første er gennemstrømningsenheden mange gange mere kraftfuld og har en højere ydeevne. For det andet eliminerer det kanaliserede system 100%ubehagelig lugt og sod, hvilket hurtigt forsyner køkkenet med ren luft. For det tredje kræver det ikke finansielle investeringer og konstant udskiftning af filtre. For det fjerde falder flowhættens ydelse ikke i løbet af den foreskrevne levetid..

En køkkenhætte med en luftkanal erstatter forurenet luft fuldstændigt og tager den med sig ud takket være en kraftfuld motor og ventilationssystem En køkkenhætte med en luftkanal erstatter fuldstændigt forurenet luft og tager den med sig ud takket være en kraftfuld motor og ventilationssystem

Derfor, ved hyppig madlavning i store mængder til en familie på mere end fire personer, er emhætten med en luftkanal simpelthen uerstattelig i køkkenet, og anmeldelserne om sådanne systemer er kun positive.

Men som enhver teknik har flowhætten sine egne små ulemper, som også skal undersøges og tages i betragtning ved køb:

 1. Har en høj grad af støj;
 2. Har tilstrækkelig kompleksitet under installationen;
 3. Anstændigt høje omkostninger.

Gennemstrømningshætte kræver yderligere installation af et luftudsugningssystem Gennemstrømningshætte kræver yderligere installation af et luftudsugningssystem

Tilførslen af ​​ren luft fra gaden vil give en stigning i temperaturen i rummet i varmen og dens fald i den kolde årstid..

Hvorfor er plastluftkanaler attraktive for emhætter i køkkenet?

Luftfjernelsessystemet er bygget til levering og installation af specielle rør, hvis typer har deres egne fordele og ulemper. Skel mellem rør af plast, metal og bølgepap.

Plastrøret har et rundt eller rektangulært tværsnit. De første rør er mere effektive, men med dem er det vanskeligere at udføre installation og passe ind i det indre af rummet. Derudover vil installationen af ​​et plastrør give det laveste støjniveau under systemets drift, hvilket ikke kan siges om metal..

Et plastrør, i sammenligning med et bølgepap, er ikke tilstoppet med snavs, hvilket er meget bekvemt under deres drift Et plastrør, i sammenligning med et bølgepap, er ikke tilstoppet med snavs, hvilket er meget bekvemt under deres drift

Dette er den eneste ulempe ved et bølgepap, men dette materiale har mange fordele:

 • De har fremragende strækbarhed, så du kan justere den passende længde;
 • Behøver ikke at købe og installere yderligere specielle forbindelser;
 • De har forskellige diametre, især store er efterspurgte;
 • Acceptabel pris.

Når du vælger en rørdiameter, er det nødvendigt at tage hensyn til dens overensstemmelse med diameteren af ​​udløbskanalen.

Installation af rør skal udføres i henhold til reglen, så effektiviteten af ​​emhættedriften ikke falder: installation kun i en stump vinkel Installation af rør skal udføres i henhold til reglen, så effektiviteten af ​​emhættedriften ikke falder: installation kun i en stump vinkel

Hvis emhætten med en plastluftkanal er monteret korrekt, er ejerne forsynet med:

 1. Moderat lav støj under systemdrift;
 2. Lav vægt på dele, hvilket forbedrer installationsprocessen;
 3. Mangel på støv og snavs på grund af manglen på huller;
 4. Moderat luftmodstand, når du vælger en cirkulær kanal.

Systemer med et rektangulært tværsnit er relevante i køkkener med lavt til loftet, men den høje pris på kanalen og dens lave effekt er en stor ulempe. Derudover er der meget flade typer af sådanne systemer, som giver dig mulighed for at passe godt ind i interiøret og gøre luftkanalen næsten usynlig..

Luftkanaler med et cirkulært tværsnit har den laveste pris i sammenligning med andre typer og er relevante i rummelige køkkener med højt til loftet på grund af deres størrelse Luftkanaler med et cirkulært tværsnit har den laveste pris i sammenligning med andre typer og er relevante i rummelige køkkener med højt til loftet på grund af deres størrelse

Mindre almindeligt er luftkanaler med et fladt ovalt tværsnit. Sådanne systemer har mindre luftmodstand i sammenligning med rektangulære og fylder betydeligt mindre i forhold til runde. Men på grund af det faktum, at til fremstilling af sådanne elementer er det lavet af metal, er de praktisk talt ikke anvendelige i lejligheder..

Sådan vælges en luftkanal til en indbygget emhætte

Indbyggede systemer er lette at vælge til ethvert køkken takket være deres store udvalg – fra 45 og 50 cm til 90 cm. Emhættens størrelse skal vælges efter følgende princip: hvis brændeovnen eller kogepladen er 60 cm, så skal emhætten købes mindst 60 cm. De mest udbredte er vandrette systemer. Lodrette indbyggede apparater er mindre almindelige, og processen med at installere en sådan emhætte vil kræve meget tid, økonomiske og lønomkostninger. Til installation af udstødningssystemet og ventilationskanalen er en rektangulær plast eller bølgekanal en passende mulighed.

Installation af en kanal til en køkkenhætte (video)

Indbyggede apparater bruges hovedsageligt til at spare køkkenplads, så en rektangulær kanal vil perfekt spare ledig plads. Installationen af ​​den bølgede kanal udføres med kanalen strakt for at udelukke ophobning af snavs og støv på enheden. Når du vælger et sådant materiale, kræves der ikke yderligere adaptere, hvilket i høj grad letter installationen. Derfor bør valget af denne eller den pågældende kanal udføres under hensyntagen til interiørets parametre og den tilgængelige plads..