Liesituuletin yksityisessä talossa: tee ja tee itse -valinta- ja asennussäännöt

Hupun valinta ei ole viimeinen merkitys, koska hän on vastuussa ilman puhtaudesta keittiössä. Hupun valinta ei ole viimeinen asia, koska hän on vastuussa ilman puhtaudesta keittiössä.Nykyaikaista kotia on vaikea kuvitella ilman liesituuletinta, koska ilmanvaihtojärjestelmä on edellytys mukava tunnelma keittiössä. Se säästää epämiellyttäviltä hajuilta, suojaa palamiselta, puhdistaa ilman ruokahiukkasilta ja pölyltä, poistaa haitalliset aineet, jotka muodostuvat kaasun palamisen aikana. Hupun asentaminen on tärkeä asia yksityisessä talossa. Ja siksi on tarpeen lähestyä sen valintaa ja asennusta vakavasti, varsinkin jos sen on tarkoitus tehdä se itse.

Hupun tyypit

Älä unohda muotoilua, koska liesituuletin houkuttelee melko paljon huomiota. Älä unohda muotoilua, koska liesituuletin houkuttelee melko paljon huomiota.

Kaikki kaasuliesi yläpuolelle asennetut liesituulettimet voidaan jakaa:

  • keskeytetty;
  • sisäänrakennettu;
  • takka.

Ripustettavat huput

Tämä muoto sopii nykyaikaisiin keittiötyyleihin: moderni, korkean teknologian. Tämä muoto sopii nykyaikaisiin keittiötyyleihin: moderni, korkean teknologian. T-muotoinen huppu on erinomainen valinta kuulokkeille, joilla on tiukat muodot T-muotoinen huppu on erinomainen valinta kuulokkeille, joilla on tiukat muodot

Ne erottuvat pienestä korkeudestaan ​​ja litteästä muodostaan. Ne sijoitetaan usein keittiökaappien yläpuolelle. Ripustettavien liesituulettimien etuja ovat helppo tehdä itse ja alhainen hinta. Ne eivät tarvitse tuuletusaukkoa, koska ne ovat olennaisesti suodattimia..

Sisäänrakennetut huput

Sisäänvedettävä huppu on kätevä, koska se on käytännössä näkymätön, koska se vie vähän näkyvää tilaa Sisäänvedettävä huppu on kätevä, koska se on käytännössä näkymätön, koska se vie vähän näkyvää tilaa Tämä tyyppi erottuu esteettisyydestään - huppu on lähes näkymätön, eikä tämä vaikuta sen työn tehokkuuteen. Tämä tyyppi erottuu esteettisyydestään – huppu on lähes näkymätön, eikä tämä vaikuta sen työn tehokkuuteen.

Ulkoisesti ne eivät eroa täysin ripustetuista rakenteista, mutta ne tarjoavat talon ilmanvaihdon. Tällainen tee-se-itse-liesituuletin on kaappien piilossa, joten se ei ole silmiinpistävää..

Savupiiput

Huipputekniset savupiipput ovat paitsi kauniita myös toimivia Huipputekniset savupiipput ovat paitsi kauniita myös toimivia

Niitä kutsutaan myös kupoliksi. Ne voivat olla eri muotoja, muovia, metallia, puuta. Tällaiset huput voivat jo olla ainutlaatuinen sisustus, joka muuttaa kaasulieden yläpuolella olevan tilan osaksi sisustusta ja sen kohokohtaa.

Huput voivat myös olla kiinnitystyyppisiä:

  1. seinään kiinnitettävä;
  2. kulmikas;
  3. saarinen.

Seinälle asennettavat huput

Seinähuput voivat olla monenlaisia, esimerkiksi kuvassa - kuution muodossa Seinähuput voivat olla monenlaisia, esimerkiksi kuvassa – kuution muodossa Yksi hupun lisäelementeistä voi olla taustavalo, joka tekee keittiön suunnittelusta hieman omaperäisemmän. Yksi hupun lisäelementeistä voi olla taustavalo, joka tekee keittiön suunnittelusta hieman omaperäisemmän.

Tämä tyyppi on yleisin. Ne on kiinnitetty seinään toiselta puolelta. Helpoin tapa asentaa ne on tehdä se itse. Kulmahuput sopivat keittiöihin, joissa liesi on asennettu nurkkaan.

Saaren huput

Keittiön saaren savupiippu on todellinen trendi vuonna 2015 - minimalismia ja huomiota yksityiskohtiin Keittiön saaren savupiippu on todellinen trendi vuonna 2015 – minimalismia ja huomiota yksityiskohtiin Saaren liesituulettimen on sijaittava tarkalleen uunin yläpuolella, muuten sen toiminnasta tulee merkityksetöntä. Saaren liesituulettimen on sijaittava tarkalleen uunin yläpuolella, muuten sen toiminnasta tulee merkityksetöntä.

Ne voidaan asentaa mihin tahansa keittiöön. Niitä käytetään yleensä niissä sisätiloissa, joissa työalue tuodaan ulos saaren keskelle huonetta. Tällaiset kaasut liesituulettimet on luokiteltu kalliiksi segmentiksi. Siksi niillä on useita lisätoimintoja ja elektroninen ohjaus..

Huput voidaan myös jakaa:

  • suodatus;
  • lähtevä.

Suodattimet

Suodattimen toiminta näkyy ilmeisesti sen nimestä - suodattimien avulla, jotka puhdistavat keittiön ilman Suodattimen toiminta näkyy ilmeisesti sen nimestä – suodattimien avulla, jotka puhdistavat keittiön ilman Näyttää siltä, ​​että liesituulettimen rooli keittiössä on liian pieni, mutta sen saastumista kannattaa tarkastella kuuden kuukauden kuluttua ja kysymys sen merkityksestä ratkaistaan ​​itsestään Näyttää siltä, ​​että liesituulettimen rooli keittiössä on liian pieni, mutta sen saastumista kannattaa tarkastella kuuden kuukauden kuluttua ja kysymys sen merkityksestä ratkaistaan ​​itsestään

Ne sopivat paremmin vanhoihin puutaloihin, maalaistaloihin – eli rakennuksiin, joissa ilmanvaihtoa ei voida suorittaa varojen tai talon ominaisuuksien puutteen vuoksi. Näissä liesituulettimissa on rasva- ja hiilisuodattimet, jotka poistavat pölyn, rasvan ja lian ilmasta. Nämä suodattimet vaihdetaan aika ajoin. Nämä huput ovat edullisia.

Pakoputket

Ne asennetaan paikkoihin, joissa on ilmanvaihto. Maalaistalossa tämä on sopivin vaihtoehto korkean suorituskyvynsä vuoksi. Pakosuojissa ei ole hiilisuodatinta. Rasvasuodattimen tilalle asennetaan rasvanerotin, jota ei vaihdeta, mutta joka pestään määräajoin. Talossa voit asentaa tällaisen hupun omin käsin..

Keittiössä on tärkeää, että liesituuletin toimii moitteettomasti. Siksi suodattimien puhdistaminen ja vaihtaminen on mukavuuden perusta. Lisäksi rasvasuodattimen puhdistus takaa turvallisuuden.

Yksityisessä talossa käytetään lähes kaikenlaisia ​​huppuja. On taipumus, että suurissa asunnoissa, joissa ilmanvaihto suoritetaan ammattitasolla, he mieluummin valmistavat keittiön saaren. Tavallisessa puutalossa on yleinen seinähuppu..

Tärkeä: Kun valitset hupun, kannattaa suosia talossa malleja, joissa on kaksi tuuletinta, suuri teho. Tällaiset talon huput tuottavat vähemmän melua ja toimivat tehokkaammin..

Kuinka valita huppu (video)

Hupun valinta riippuu myös talon ilmanvaihdosta. Puisessa maalaistalossa tuuletusaukkoa löytyy harvoin. Tässä tapauksessa ilmanvaihto suunnitellaan ja tehdään käsin. Voit tehdä täysimittaisen ilmanvaihtojärjestelmän tai valita liesituulettimen yksinkertaisimman suodatusmallin. Tässä tapauksessa voit todella tehdä kaiken itse. Mutta ei ole syytä harkita, että tällainen huppu on täydellinen ilmanvaihto. Se suodattaa ilman poistamatta sitä huoneesta ja yksinkertaisesti puhdistaa sen.

Hupun asennus

Tee-se-itse-takan liesituulettimen asennus Tee-se-itse-takan liesituulettimen asennus

Liesituulettimen asentaminen omakotitaloon ei ole niin vaikeaa. Keittiön tuuletus voidaan tehdä, vaikka talo on jo olemassa ja kanavia ei voida tehdä seiniin. Kun asennat tee-se-itse-hupun yksityistaloon, säännöllinen ilmanvaihto voi häiritä epäasianmukaisia ​​toimia. Tämän estämiseksi riittää, että asennuksen aikana venytetään ilmalaatikko konepellille ja asennetaan siihen läppäventtiili. Näin tuuletus järjestetään ja liesituuletin asennetaan..

Yksinkertaisin ilmanvaihto on kuitenkin reikä seinässä, johon ilmakanava johdetaan. Kanavassa voit käyttää aallotettuja tai muoviputkia. Kun luot tuuletusta, yritä sijoittaa tuuletusaukko konepellin yläpuolelle.

Tärkeä: Huppuille on parasta valita pyöreän poikkileikkauksen omaavat putket. Aaltoputket ovat käteviä, koska ne voidaan taivuttaa harkintasi mukaan mistä tahansa kulmasta, mikä helpottaa suuresti asennusta yksityiseen taloon. Mutta tällainen ilmanvaihto, työskennellessään talossa, aiheuttaa melua korkean ilmanvastuksen vuoksi..

On parasta asentaa huppu omakotitaloon kaasulieden yläpuolelle, varsinkin kun kyseessä on puurakenne. Rakenne on asennettava vähintään 70 cm: n korkeudelle lämmityslaitteen yläpuolelle. Muussa tapauksessa huppu ei selviä tehtävistään tai kärsii tulipalon kuumuudesta..

Eristys on tehtävä kohdissa, joissa liesituuletin koskettaa kattoa tai seiniä. Tämä on erityisen tärkeää puisessa yksityisessä talossa, koska lattiat eivät ole betonia vaan syttyvää puuta..

Kuinka asentaa liesituuletin omin käsin (video -ohjeet)

Hupun liitäntä

Kun tuuletus on harkittu, sinun on liitettävä liesituuletin. Yksityisessä talossa liesituulettimet on kytketty verkkoon 3 johdolla – nolla, maa, vaihe. Kun liität konepellin, älä unohda maadoitusta. Paristoja ja putkia ei kuitenkaan voida käyttää tässä tilassa. Maadoitus tarttuu kuolleeseen neutraaliin. Mutta jos taitoja ja tietoja ei ole, sinun ei pitäisi liittää konepellin huppua itse..

Voit asentaa hupun omakotitaloon omin käsin. Tämä ei aiheuta erityisiä vaikeuksia. Tärkeintä on noudattaa turvallisuusmääräyksiä ja antaa osa sähköasentajiin liittyvistä töistä ammattilaisille. Tässä tapauksessa keittiön huppu palvelee uskollisesti ja täyttää kaikki sille määrätyt tehtävät..