Huppu ilman putkea: kuinka valita oikea

Ilmanpoisto ilman putkea on ihanteellinen, jos keittiössä ei ole kanavaa, eikä sen luominen sisälly suunnitelmiin. Ilman putkea oleva huppu on ihanteellinen, jos keittiössä ei ole ilmakanavaa, eikä sen luominen sisälly suunnitelmiin. Tuskin on järkevää sietää nokia, vieraita epämiellyttäviä hajuja ja rasvaa seinille, jos kaikki nämä ongelmat voidaan ratkaista. Kuitenkin, miten valita huppu, jos ilman poistoaukkoa ei ole mahdollista tehdä?

Hupun tyypit

Tällainen huppu sopii täydellisesti kuulokkeisiin, koska kromipinnoitetta pidetään yleisenä yhdessä muiden värien kanssa ja muoto on mahdollisimman lähellä yläkaappien ulkoasua Tällainen huppu sopii täydellisesti kuulokkeisiin, koska kromipinnoitetta pidetään yleisenä yhdessä muiden värien kanssa ja muoto on mahdollisimman lähellä yläkaappien ulkoasua

Huppu koostuu moottorista, tuulettimesta ja suodatinjärjestelmästä, joka pitää kiinni rasvaa, nokia ja hajuja. Tuuletin on suunniteltu luomaan ilmavirta. Koko valikoima huppuja voidaan jakaa kahteen laajaan luokkaan:

  1. pakokaasu;
  2. kiertävä.

Merkityksellisyys

Jos huoneen rakenne on sellainen, että kaasuliesi on kaukana tuuletusakselista, liesituulettimilla ei ole merkitystä. Harvat haluavat venyttää putkilinjaa ja pilata keittiön ulkonäön. Siksi ilmanvaihtokanava ilmanvaihtokanava on merkityksellinen, ts. Kierto.

Samoin tällaiset liesituulettimet ovat merkityksellisiä studio -huoneistoissa, joissa keittiötä ei ole erotettu olohuoneesta..

Jos keittiössä ei alun perin ollut ilmakanavaa, huppu ilman sitä olisi erittäin kannattava hankinta. Jos keittiössä ei alun perin ollut ilmakanavaa, huppu ilman sitä olisi erittäin kannattava hankinta. Jotkut huppumallit ilman ilmakanavaa ovat niin kompakteja, että on lähes mahdotonta arvata heti, että liesituuletin on lähes epärealistinen. Jotkut huppumallit ilman ilmakanavaa ovat niin kompakteja, että on lähes mahdotonta arvata heti, että liesituuletin on lähes epärealistinen.

Pakokaasumallit poistavat saastuneen ilman putkilinjan kautta tuuletusaukkoon tai ulos. Tällainen järjestelmä vaatii ilmakanavan, jota ei aina voida järjestää..

Kiertävissä liesituulettimissa ei ole ilmakanavaa. Ne on varustettu suodattimilla, jotka puhdistavat imuilman ja palauttavat sen keittiöön..

Konepellin toimintaperiaate ilman ilmakanavaa

Ilmanvaihtokiertokuvussa käytetään kahdenlaisia ​​suodattimia:

  • rasvanpito:
  • hiili.

Kivihiilipoltto on suunniteltu puhdistamaan keittiöilma nokista, liasta, hajuista ja rasvanerottimista – rasvasta. Hupun toimintaperiaate perustuu siihen, että ilma kiertää jatkuvasti, puhdistaa ja syöttää uudelleen keittiöön..

Huput ilman ilmakanavaa: edut

Tämän tyyppisellä hupulla ilman ilmakanavaa on monia etuja. Ensimmäinen ja tärkein asia on, että sinun ei tarvitse huolehtia putkilinjan järjestämisestä ja poistoilman poistomenetelmistä. Tällaisia ​​liesituulettimia voidaan käyttää myös niissä huoneissa, joissa ilmanvaihtokanavaa ei periaatteessa ole..

Koska liesituulettimet ilman ilmakanavaa eivät tarvitse pääsyä kadulle, ikkunaa ei tarvitse pitää koko ajan auki, jos ilmaa poistetaan sen kautta. Näin ollen lämpöhäviöitä ei tapahdu ja huone pidetään lämpimänä. Tämä on erityisen tärkeää alueilla, joilla on kylmä ilmasto..

Huput ilman putkea ovat nykyään laajalti esillä, mikä helpottaa keittiön suunnitteluun sopivan mallin löytämistä Huput ilman putkea ovat nykyään laajalti esillä, mikä helpottaa keittiön suunnitteluun sopivan mallin löytämistä Yksittäiset mallit ovat todellinen lisä suunnitteluun, joka voi muuttaa sen merkittävästi. Mutta tällaiset mallit eivät ole halpoja: esimerkiksi BEST SUN -kuvan mallina - noin 90 000 ruplaa Yksittäiset mallit ovat todellinen lisä suunnitteluun, joka voi muuttaa sen merkittävästi. Mutta tällaiset mallit eivät ole halpoja: esimerkiksi BEST SUN -kuvan mallina – noin 90 000 ruplaa

Tämä huppu on erittäin helppo asentaa. Sen voi asentaa myös henkilö, jolla ei ole tietämystä teknisen viestinnän alalta, koska hänen ei tarvitse ajatella ilmakanavan järjestämistä. Tätä varten riittää, että ostat hupun, ripustat sen liesi päälle ja työnnät pistokkeen pistorasiaan. Tuuletusaukkoja ei tarvitse rei’ittää, putkia vetää, suunnitteluratkaisuja ei tarvitse muuttaa.

Kiertävät huput

Kiertokuvat voidaan asentaa vanhempiin taloihin, joissa ilmanvaihtokanavat eivät selviä tehtävistään. Samoin se voidaan asentaa keittiöön, jossa työskentelyalue otetaan saaren muodossa huoneen keskelle. Riittää vain ripustaa huppu eikä pilata huoneen ulkonäköä huoneen keskeltä tulevilla ilmakanavilla..

Ilmanvaihtokanavilla kiertävillä liesituulettimilla on paljon etuja pakojärjestelmiin verrattuna, varsinkin jos jälkimmäisessä ilman poisto ja imu suoritetaan ilmanvaihtoaukkojen kautta ja asuntoon on asennettu kaksinkertaiset ikkunat. Kun ikkunat suljetaan, muodostuu matalapainevyöhyke ja ilma johdetaan asuntoon koko nousuputken, kylpyhuoneiden tuuletuskanavista. Tässä tapauksessa on vaikea puhua raikkaasta ilmasta. Kiertojärjestelmä yksinkertaisesti puhdistaa ilman eikä sekoita sitä muiden huoneiden ilmaan..

Tärkeä: Jos talossa on kaasulämmitin, pakoputkisto ei ole paras vaihtoehto, koska se voi häiritä tuuletusaukon ja savupiipun vedon ja ohjata sen toiseen suuntaan.

Yksityisissä taloissa pakokaasujärjestelmät ovat perusteltuja ja niillä on etuja, koska ne voidaan integroida ihanteellisesti ilmanvaihtojärjestelmään. Taloissa, joissa on yhteiset ilmakanavat, jotka ovat usein tukossa, liesituulettimet ilman ilmakanavaa ovat erittäin hyödyllisiä..

Huonojen haitat ilman ilmakanavaa

Kiertävän liesituulettimen hyötysuhde ei ole yhtä korkea kuin poistohupun. Yleensä se kestää ilmanpuhdistuksen keskimääräisellä tasolla – noin 70% keittiöilman kokonaismäärästä puhdistetaan. Tämä johtuu suodattimien luonnollisesta vastustuskyvystä ilmavirralle fyysisten lakien vuoksi. Mutta useimmille tavallisille keittiöille tämä on enemmän kuin tarpeeksi..

Korkea melutaso on toinen tärkeä haitta Korkea melutaso on toinen tärkeä haitta Ilmanvaihtokanavilla varustetut liesituulettimet on muotoiltu modernisti, mutta niiden suorituskyky on heikompi kuin perinteisten liesituulettimien. Ilmanvaihtokanavilla varustetut liesituulettimet on muotoiltu modernisti, mutta niiden suorituskyky on heikompi kuin perinteisten liesituulettimien.

Kiertokuvun huolto on hankalampaa: 3 kuukauden välein on tarpeen vaihtaa hiilisuodattimet.

Kiertoilmahuppu ilman ilmakanavaa ei suojaa ilman kosteudelta keittiössä – se ei poista höyryä.

Toinen suhteellinen haitta on, että tällaiset liesituulettimet aiheuttavat enemmän melua. Monet kuitenkin selviävät tästä haitasta melko sulavasti – liesituulettimet voidaan kytkeä päälle ruoanlaiton aikana. Muina aikoina melu ei häiritse ketään, koska liesituuletin kytketään pois päältä.

Huputyypit ilman ilmakanavaa

Vaakasuora huppu ilman putkea on erinomainen ratkaisu, jos keittiö on pieni ja seinät ripustetaan yläkaappeilla. Vaakasuora huppu ilman putkea on erinomainen ratkaisu, jos keittiö on pieni ja seinät ripustetaan yläkaappeilla. Pystysuorat liesituulettimet sopivat parhaiten suuriin keittiöihin Pystysuorat liesituulettimet sopivat parhaiten suuriin keittiöihin

Nykyaikaiset mallit voidaan valmistaa lasista, metallista ja muista materiaaleista. Kromikuvut näyttävät erittäin esteettiseltä.

Hupun muoto voi olla vaakasuora ja pystysuora; asennettu ja sisäänrakennettu. Sisäänrakennetut ovat käteviä, koska niiden avulla voit piilottaa ne silmistä eikä pilata sisätilojen ulkonäköä, varsinkin kun on kyse antiikkisesta tyylistä. Tästä näkökulmasta teleskooppihuppu on erittäin kätevä, joka voidaan vetää ulos käytön aikana ja poistaa uudelleen silmistä.

Kuinka valita huppu ilman ilmakanavaa oikein

Voit itse valita hupun keittiöön. Valittaessa on otettava huomioon useita tekijöitä:

  • Hupun leveyden on vastattava laatan leveyttä;
  • Kun ostat, sinun on kiinnitettävä huomiota tehoon – on tärkeää, että liesituuletin voi tehdä 6 ilmanvaihtoa tunnissa. Voit laskea tarvittavan tehon itse – tätä varten keittiön tilavuus kerrotaan 6-10.

Huput, joissa ei ole ilmakanavaa, mahdollistavat puhtaan keittiön ilman mahdollisimman pienellä vaivalla. Tärkeintä on valita oikea malli, joka sopii sisustukseen ja tyydyttää tehon..