Alegerea unei hote pentru bucătărie de 50 cm: compactitate și funcționalitate

Astăzi, întrebarea ce hota să aleagă este de interes pentru toți cei care au început reparațiile în casă sau doresc să actualizeze aparatele de bucătărie. Astăzi, întrebarea care este alegerea hotei este de interes pentru toți cei care au început reparațiile în casă sau doresc să actualizeze aparatele de bucătărie. știind cărui model să îi acordăm preferință. Hota de bucătărie cu lățimea de 50 cm este o soluție standard și este potrivită pentru o cameră mică, dar este un instrument indispensabil pentru purificarea aerului contaminat cu abur și grăsime.

Hota de bucătărie convenabilă de 50 cm

O hota de bucătărie selectată corect, cu o dimensiune de 50 cm, este capabilă să facă față purificării aerului de înaltă calitate, să elimine mirosurile străine și fumurile dăunătoare din cameră și, de asemenea, să ofere membrilor familiei o distracție confortabilă la micul dejun, prânz sau cină..

La alegerea unei hote, acestea sunt de obicei ghidate de următorii parametri: dimensiune, tip, metodă de control, moduri, prezența sau absența filtrelor, randament La alegerea unei hote, acestea sunt de obicei ghidate de următorii parametri: dimensiune, tip, metodă de control, moduri, prezența sau absența filtrelor, randament

Există o selecție largă de hote convenționale și încorporate cu o lățime de 50 cm și mai mult, cu diferite tipuri de instalare și tip de construcție..

O glugă de la 50 cm este formată din mai multe elemente:

 1. Carcasă de diferite dimensiuni – încorporată sau articulată;
 2. Sistem de filtrare și purificare a aerului;
 3. Motor electric cu unul sau mai multe ventilatoare;
 4. Sistem de control – atingere, buton, glisor, cu temporizator de oprire;
 5. Iluminat.

Piața electrocasnicelor este plină de bunuri de la producători europeni și interni, astfel încât cumpărătorul preferă produsul care corespunde categoriei sale de preț, parametrilor și prezența unor funcții suplimentare..

Merită să ne amintim că dimensiunile hotei nu pot fi mai mici decât suprafața de gătit a aragazului. Dacă nu este suficient de mare, va fi mai rău la captarea aerului poluat. Merită să ne amintim că dimensiunile hotei nu pot fi mai mici decât suprafața de gătit a aragazului. Dacă nu este suficient de mare, va fi mai rău la captarea aerului poluat.

Categoria prețurilor este, de asemenea, afectată de prezența parametrilor și funcțiilor de bază și suplimentare.:

 • Dimensiunea vehiculului;
 • Materialul din care este fabricat filtrul de aer;
 • Prezența filtrelor de cărbune care asigură purificarea camerei de fum și ardere;
 • Materialul din care este fabricat corpul produsului – plasticul este o opțiune mai ieftină, iar oțelul inoxidabil este cel mai durabil și mai scump;
 • Disponibilitatea parametrilor suplimentari – iluminare de fundal, comutare de interval, cursă reziduală;
 • Nivel de zgomot în timpul funcționării – opțiunile mai scumpe sunt practic silențioase;
 • Viteze multiple;
 • tipul de instalare.

Sfaturi pentru alegerea unei hote pentru bucătărie (video)

Tipuri de hote încorporate și clasice în bucătărie

Modelul clasic este mai accesibil, astfel încât mulți cumpărători se opresc la el, este în mare parte de dimensiuni mici și este situat deasupra aragazului sau sub dulap. Spectrul de culori nu este foarte mare, în principal nuanțe albe.

Suprafața de admisie a aerului a hotei poate fi mărită cu ajutorul unui panou extensibil care mărește suprafața de lucru Suprafața de admisie a aerului a hotei poate fi mărită cu ajutorul unui panou extensibil care mărește suprafața de lucru

Hote încorporate sunt cel mai bine în armonie cu designul modern al bucătăriei, există un număr mare de vânzări și cumpărătorii vor alege cu ușurință cea mai bună opțiune pentru ei înșiși..

Hote suspendate în bucătărie

Modelele încorporate sunt mai puțin frecvente și necesită cunoștințe speciale de instalare, iar prețul acestor produse este adesea prea mare.

Hota suspendată funcționează în principal în modul de recirculare a aerului, astfel încât mirosul este neutralizat doar parțial Hota suspendată funcționează în principal în modul de recirculare a aerului, astfel încât mirosul este neutralizat doar parțial

Modelele standard de hote suspendate sunt:

 1. Insular – sunt atașate exclusiv de tavan, deoarece locul de muncă este situat în mijlocul camerei;
 2. Perete și colț – sunt atașate de perete sau instalate în colț și sunt cele mai convenabile;
 3. Înclinat – aceasta este o versiune modernă, care se caracterizează prin zgomot, dimensiuni reduse, atingere sau telecomandă, ușurință de asamblare și instalare;
 4. Direct – diferă în ceea ce privește prețul accesibil și caracteristicile standard.

Modele plate de hote și îngrijirea lor

Unul dintre avantajele hotei încorporate este designul ultra-subțire și suprafața plană; instalarea se face într-un dulap deasupra aragazului, ceea ce face ca dispozitivul să fie practic invizibil. Cel mai adesea, aceste modele sunt cumpărate pentru bucătării mici, economisind spațiu.

Practic, hote plate populare atrag atenția prin forma lor convenabilă și tehnologică, care este realizată într-un design laconic și încăpător. Practic, hote plate populare atrag atenția prin forma lor convenabilă și tehnologică, care este realizată într-un design laconic și încăpător.

Îngrijirea adecvată a oricărui tip de hota vă permite să-i prelungiți viața, să păstrați sănătatea și să economisiți bani:

 • Dispozitivul trebuie spălat deoarece se murdărește cu apă caldă și săpun sau produse specializate;
 • După spălare, dispozitivul este șters;
 • Nu se recomandă utilizarea produselor metalice sau abrazive pentru întreținerea dispozitivului, acestea pot deteriora suprafața;
 • După măsurile de siguranță, nu utilizați alcool, acetonă și eter lângă dispozitiv;
 • Opriți alimentarea hotei înainte de spălare;

Principalul și, poate, cel mai important avantaj al unei hote plate este că este capabil să mențină regimul de temperatură în cameră. Principalul și, poate, cel mai important avantaj al unei hote plate este că este capabil să mențină regimul de temperatură în cameră.

Este mai bine să spălați filtrele metalice separat cu apă caldă și săpun sau detergenți specializați; atunci când utilizați o mașină de spălat vase, acestea sunt spălate separat de toate vasele pentru a evita pătrunderea particulelor de alimente într-o plasă fină, ceea ce va afecta semnificativ funcționarea dispozitivului.

Cum să alegi o hota de bucătărie de 50 cm

Neglijarea cumpărării unui articol atât de necesar în bucătărie, precum o hota largă de 50 cm, poate afecta negativ sănătatea membrilor familiei și, în special, a gazdei. Fumurile și grăsimile nocive se așează pe mobilă sau aparate, stricându-le aspectul și achiziționarea unui asistent de calitate poate rezolva multe probleme și pot ameliora disconfortul în timpul gătitului.

Atunci când alegeți o hota, trebuie să vă amintiți despre parametri precum: nivelul de zgomot, intensitatea muncii și performanța. Atunci când alegeți o hota, trebuie să vă amintiți despre parametri precum: nivelul de zgomot, intensitatea muncii și performanța.

Experții dau o serie de recomandări, acestea ar trebui respectate atunci când aleg o hota de la 50 cm:

 • Înainte de a cumpăra, trebuie să decideți nivelul performanței necesare (volumul bucătăriei este înmulțit cu 12, iar rezultatul obținut cu 1,3 este rezerva de putere);
 • Dimensiunea hotei de la 50 cm trebuie să aibă aceeași dimensiune ca plita aragazului sau să le depășească ușor, pentru o mai bună purificare a aerului – dacă nu se potrivesc, preferă modelele cu forță de tragere înclinată sau cu panoul exterior;
 • Dispozitivele sub formă de hote au o capacitate de aspirație mai mare și, conectate la ventilație, hote pentru bucătărie de la 50 cm cu prezența unei funcții de recirculare sunt cu 30% mai puține;
 • La cumpărarea unei hote combinate de peste 50 cm, modul de evacuare este utilizat vara, iar recircularea iarna, ajută la reducerea pierderilor de căldură;
 • Distanța aparatului de la aragaz trebuie să respecte standardele de securitate la incendiu;

Designul hotei trebuie să se potrivească stilului bucătăriei dvs., altfel nu se va dovedi exact ceea ce vă așteptați din interior. Designul hotei trebuie să se potrivească stilului bucătăriei dvs., altfel nu se va dovedi exact ceea ce vă așteptați din interior.

Prezența pornirii automate, a senzorilor și cronometrelor permite dispozitivului să funcționeze chiar și în absența proprietarilor în bucătărie, opțiunile mai ieftine au doar control manual și necesită pornire.

Hota cu sau fără ramură, furnizată cu filtre, care sunt clasificate:

 1. Captarea uleiului – prindeți toate tipurile de grăsimi eliberate în timpul gătitului și împiedicați-le să se așeze pe mobilier și aparate de uz casnic în bucătărie. Astfel de filtre au modele încorporate și montate și sunt realizate din iarnă acrilică, nețesută sau sintetică. Pentru a nu strica motorul dispozitivului, acestea trebuie schimbate periodic. Experții avertizează că este interzisă, ca economie, spălarea filtrelor de unică folosință și reinstalarea acestora, ceea ce poate deteriora dispozitivul. Cea mai bună opțiune sunt filtrele reutilizabile, care sunt prezentate sub forma unei ochiuri metalice fine, care trebuie spălate pe măsură ce se murdăresc, iar înlocuirea este necesară numai în caz de deteriorare mecanică..
 2. Cărbune – se bazează pe cărbune activ, proprietățile sale de curățare sunt folosite pentru a absorbi mirosurile și a purifica aerul din bucătărie. Acest tip de filtru se descurcă bine și cu uleiurile, dar dezavantajul este scăderea circulației aerului în dispozitiv, din această cauză, performanța sa este ușor redusă. Pentru a evita acest lucru, este necesar să schimbați filtrul de cărbune la fiecare 3 luni. Experții recomandă să nu opriți dispozitivul cu un filtru similar imediat după terminarea gătitului, dar lăsați-l aprins încă câteva minute, un astfel de truc îi va permite curățătorului să dureze mai mult..

Alegerea unei hote pentru bucătărie (video)

Prezența unei hote de 50 cm este capabilă să ușureze mobilierul de bucătărie de la depunerea grăsimii sau fumului la timp, prelungind aspectul ordonat al camerei.