Orice complexitate de proiectare și construcție – tavane din gips-carton

Tavanele din gips-carton sunt la fel de populare ca oricând. Abia acum au început să fie instalate în stilul și designul original. Tavanele din gips-carton sunt la fel de populare ca oricând. Abia acum au început să fie instalate în stilul și designul original..

Dispozitiv de tavan din gips-carton: principiu de proiectare

Deci, ce sunt tavanele din gips-carton? Acesta este un cadru metalic atașat la suprafața tavanului și pereți, care este învelit cu gips carton în partea inferioară.

Un cadru este realizat din profile metalice – metal zincat, este suspendat de tavan sau pe o suspensie rigidă, sau pe o suspensie de tije cu dispozitivul de console speciale.

Elementele cadrului sunt astfel încât învelișul din gips-carton a fost cât mai ușor posibil.

Tavanele suspendate din gips-carton sunt

 • Frate;
 • Multinivel

În cazul unui tavan pe mai multe niveluri, cadrul este montat astfel încât planurile pentru învelirea ulterioară a plăcilor de gips să fie la diferite niveluri.

Instalarea unui plafon de gips-carton cu un singur nivel sau cu mai multe niveluri este o treabă dificilă care necesită anumite abilități și experiență Instalarea unui plafon de gips-carton cu un singur nivel sau cu mai multe niveluri este o treabă dificilă care necesită anumite abilități și experiență

Mult în viitorul tip de acoperire a tavanului depinde de condiții: înălțimea plafoanelor din Hrușciov nu va permite realizarea mai multor niveluri, în apartamentele cu plafoane înalte există mai multe posibilități. Uneori sunt realizate studiouri întregi, unde tavanul cu mai multe niveluri din gips-carton joacă, de asemenea, rolul de zonare a camerei.

Orice proiect ar trebui întocmit în avans: o diagramă sau desene cu dimensiunile specificate, de multe ori pentru un plafon pe mai multe niveluri, în loc de marcare standard, preferă să folosească șabloane.

Puteți desena singur o schiță a tavanului, puteți utiliza schițe și desene gata făcute.

Construcția tavanului din gips-carton (video)

Principalele elemente ale tavanului din gips-carton

După cum sa menționat mai sus, acestea sunt foile în sine, profilul și elementele de fixare. Decorul frumos este creat cu detalii deliberat inegale, se construiesc structuri arcuite etc..

Rama tavanului poate fi realizată astfel:

 • Profilul de bază este atașat la baza de bază cu umerașe;
 • Profilele pentru montarea foilor sunt plasate la diferite niveluri;
 • Distanța de la un profil de rulment la următorul este de 50 cm, distanța dintre suspensii este de 90 cm;
 • Profilele principale și de susținere sunt fixate împreună cu un conector pe două niveluri.

Un factor fundamental în instalarea corectă a unui tavan din gips-carton este marcajele exacte Un factor fundamental în instalarea corectă a unui tavan din gips-carton este marcajele exacte

Nu uitați că rama se va potrivi bine numai pe tavanul unde marcajele sunt realizate de înaltă calitate. Marcajele perimetrale trebuie controlate pentru uniformitate în timpul procesului de creare. Depinde de aceasta și de modul în care va trece placarea ulterioară din gips-carton.

Tavan mic din gips-carton: cum să bateți

De exemplu, dimensiunea camerei este foarte mică, iar văruirea obișnuită a tavanului nu este inclusă în planurile dvs. De acord, tavanele multi-nivel de elită dintr-o cameră mică arată pompos. Ele vor evidenția doar imperfecțiunile spațiului..

Prin urmare, pentru ca astfel de probleme să nu apară, fac o construcție modestă din carton de gips. Mai mult, unul care va ajuta nu doar la nivelarea plafonului, ci și la ridicarea vizuală.

Tavanul din gips-carton poate fi instalat atât în ​​încăperi mari, cât și în camere mici Tavanul din gips-carton poate fi instalat atât în ​​camere mari, cât și în camere mici

Pentru ca o construcție de gips-carton să arate bine într-o cameră mică, aveți nevoie de:

 • Tavanul ar trebui să fie alb, pereții sunt ușori, negrul este folosit doar puțin;
 • Perdelele sunt fixate la marginile camerei și fixate direct pe tavan;
 • Lucios, oglindit – acestea sunt cuvintele pentru un spațiu mic, folosiți posibilitățile de reflecție;
 • Mărește camera vizual și ușor, concentrați-vă pe spoturi.

Galeria foto te ajută întotdeauna să alegi opțiunea pe care ți-o dorești, fiind ghidată de recenziile celor care au realizat plafoane elegante din gips-carton.

Cum se îndepărtează un tavan vechi din gips-carton

Dar dacă ați dori să eliminați o structură veche de gips-carton care a expirat deja?

Scoateți pur și simplu toate elementele de fixare, cuiele și șuruburile, iar apoi scoaterea gips-cartonului în sine este ușoară. Dacă cadrul este puternic, acesta poate servi drept bază pentru un nou plafon..

Demontarea vechiului tavan din gips-carton este destul de simplă și rapidă, o puteți face singur Demontarea vechiului tavan din gips-carton este destul de simplă și rapidă, o puteți face singur

Dar există exemple când tehnologia nu este regenerabilă – dacă sunteți inundat de vecini. Gips-carton nu va suporta un astfel de dezastru; plafonul va trebui schimbat..

Înainte de o nouă serie de lucrări privind organizarea suprafeței tavanului, pregătirea este foarte importantă. Ar trebui să inspectați plafonul pentru defecte și scurgeri, care pot fi ascunse..

Tavan din gips carton sau tavan din ghips

Tavanele din ipsos sunt formate din două componente: plăci (sau panouri) și o grilă care este atașată la suprafața tavanului. Acestea realizează panouri din tencuială din Paris și, pentru ca sistemul să fie cât mai puternic posibil, sunt întărite (în acest design se folosește fibra de sticlă).

Lățimea unei astfel de foi este de 60 cm, la fel ca și lungimea, dar clientul, la cererea dvs., poate realiza plăci de gips cu alte dimensiuni..

Panourile de gips pot fi:

 • Neted;
 • Reliefat;
 • Perforat.

Plăcile de mai multe tipuri sunt adesea folosite simultan..

Tavanul panoului din gips este ecologic și are o izolare fonică excelentă Tavanul panoului din gips este ecologic și are o izolare fonică excelentă

Avantaje ale tavanelor din ipsos:

 • Se disting prin rezistență ridicată la umiditate;
 • Ecologic;
 • Au caracteristici reflectante;
 • Aveți o izolare fonică bună etc..

Și plăcile sunt, de asemenea, minunate, deoarece pot lua orice formă curbiliniară..

Plafoane cu fereastră din gips-carton în casă

O fereastră de golf este un element proeminent din planul fațadei camerei. Merge ca un pas, este potrivit în hol și chiar pe balcon și logie (dacă sunt mari). Pentru unii, fereastra de golf este doar un decor, nimic mai mult, dar pentru mulți este o opțiune convenabilă dacă într-o anumită zonă a camerei plafonul trebuie să fie ușor coborât.

Pentru a echipa o fereastră, trebuie să utilizați tavanul la diferite niveluri. Pentru a echipa o fereastră, trebuie să utilizați tavanul la diferite niveluri.

Pentru amenajarea unei ferestre, se utilizează tehnologia unui tavan fals pe mai multe niveluri. Această tehnologie face posibilă ascunderea comunicațiilor (și aceasta este o mișcare practică) în spațiul care leagă tavanul dur și finalul.

Dezavantajele designului sunt că va fi dificil să facă față construcției unui tavan fals.

În cele din urmă, proiectarea unui astfel de plafon are o mare importanță..

Decorarea tavanului din gips-carton: opțiuni

Nu există fleacuri în decorarea apartamentului – prizele ar trebui să fie, de asemenea, atractive și chiar și detalii atât de mici, cum ar fi un soclu, o bordură. Dacă există o trapă la structura suspendată, ar trebui să arate decorativ, dacă există un raft, ar trebui să fie adecvat.

Dacă tavanul se va lăsa, va trebui să-l reparați, să îndepărtați foile și să le fixați din nou, apoi să revetați.

Decorarea tavanului este:

 • Diverse configurații ale structurii tavanului;
 • Proiectare iluminat;
 • Combinație de tehnologii.

Până în prezent, designerii au venit cu un număr imens de opțiuni pentru configurații de tavan din gips-carton Până în prezent, designerii au venit cu un număr imens de opțiuni pentru configurații de tavan din gips-carton

Detaliile decorative sunt adesea funcționale în același timp (cum ar fi spoturile). Dacă doriți eleganță, puteți lipi mularea din stuc pe tavanul de gips cu adeziv special..

Dacă tavanul este realizat în stil clasic, o friză este perfectă pentru decorarea acestuia. Poate fi și rozete decorative, baghete din spumă etc..

Tavanele și podelele sunt interconectate decorativ – ele trebuie să fie, de asemenea, consistente în același stil.

Pentru ca reparațiile să nu fie necesare în curând, atunci când vă confruntați cu gips-carton, nu uitați să-l acoperiți cu un grund, astfel încât vopseaua să stea bine.

Plafoane din gips-carton (video)

Puteți gips-carton și lipiți cu tapet, dar cu vopsea este încă mai ușor și apoi, dacă este ceva, trebuie să eliminați tapetul.

Atunci când decid ce plafon să facă, aceștia iau în considerare și o astfel de opțiune ca placajul, dar plăcile de gips au devenit în continuare materiale mai familiare, fiabile și moderne. Dacă tavanele sunt înalte, puteți realiza structuri frumoase pe mai multe niveluri, care vă vor decora casa.. 

Proiectarea tavanelor din gips-carton (foto interioară)