Cele mai bune plafoane întinse: 30 de fotografii pentru hol

Tavanul întins din hol ar trebui să combine comoditatea și estetica Tavanul întins din hol ar trebui să combine comoditatea și estetica În timpul regândirii creative a spațiului din apartament, utilizarea tavanelor întinse, fotografii pentru holul cărora au fost găsite în cataloage tematice, fiecare caută să-și găsească propriul „cip”. Proiectanții recomandă ca începătorii să nu urmărească componenta estetică, ci să acorde o atenție sporită celei funcționale. Aceasta înseamnă că finisajul potrivit va crea confortul și va face camera unică..

Avantajele utilizării tavanelor întinse

Tavanele clasice întinse pentru hol în alb și-au început marșul triumfător în urmă cu aproximativ 10 ani. În acei ani, au fost folosite pentru a sublinia severitatea formelor interiorului clasic. Un deceniu mai târziu, acest instrument de proiectare a primit mai mult impuls în dezvoltarea sa. Acum cumpărătorul are posibilitatea de a alege diferite tipuri de texturi și culori.

Chiar și cea mai simplă versiune a unui tavan întins pare foarte plăcută din punct de vedere estetic. Chiar și cea mai simplă versiune a unui tavan întins pare foarte plăcută din punct de vedere estetic.

Din punct de vedere practic, amplasarea tavanelor întinse într-un apartament de orice dimensiune are mai multe beneficii tangibile pentru utilizatorul final:

 1. Durabilitate – sub rezerva tuturor regulilor de funcționare, produsul este garantat să dureze aproximativ 10-12 ani.
 2. Durabilitate – așa cum s-a menționat mai sus, plafoanele întinse trebuie selectate corect, ținând cont de specificul camerei. În primul rând, se acordă atenție nivelului de umiditate și temperatură. Pe locul al doilea se află elementele decorative planificate. De exemplu, dacă intenționați să realizați un tavan întins folosind lămpi, atunci în acest caz trebuie să acordați preferință unui film lucios. Acest lucru se face datorită capacității mai mari a materialului de a rezista la încălzirea prin puncte..
 3. Aspect atractiv – materialul cu parametrii necesari poate fi achiziționat cu o imprimare foto a probei necesare. Datorită acestui fapt, chiar și un „Hrușciov” compact poate fi transformat în mod miraculos.
 4. Practic – instalarea structurilor de tensiune elimină necesitatea văruirii tavanului.

Tipuri de tavane întinse: fotografie pentru hol

Având în vedere faptul că o gamă largă de plafoane întinse este prezentată în rețeaua de vânzare cu amănuntul, consumatorul trebuie să facă o alegere în cunoștință de cauză din toate punctele de vedere. Durabilitatea produsului depinde în mare măsură de corectitudinea evaluării situației reale din cameră. Constructorii cu experiență spun că proiectarea unui astfel de plafon nu este dificil de ales, indiferent de tipul său..

Sarcina principală a consumatorului este să ia în considerare tipurile de produse existente, alegând cea mai potrivită opțiune. Se întâmplă să fie dificil pentru cumpărător să determine în mod independent ce opțiuni vor arăta cel mai bine în interior. În acest caz, este necesar să vizitați magazinele corespunzătoare unde sunt prezentate probe ale produsului finit. Aici, pe baza dorințelor exprimate de clienți, managerii vor ajuta la realizarea schițelor.

În funcție de caracteristicile proiectului de proiectare, este selectat un tavan întins adecvat.

Tavanul extensibil din folie de PVC este suficient de rezistent la stresul fizic Tavanul extensibil din folie de PVC este suficient de rezistent la stresul fizic

Fiecare dintre soiurile sale are anumite avantaje:

 1. Glossy sunt opțiuni atractive din toate punctele de vedere pentru cei care preferă să ducă o viață de lux. În funcție de tipul de textură selectat, în cameră sunt create frumoase tranziții spațiale și accente vizuale..
 2. Film din PVC – diferă în funcționalitate mai mare și costuri mai mici de un metru pătrat. În funcție de nevoile clientului, pot fi instalate suprafețe mate, de antilopă sau satinat. Materialul este rezistent la modificări semnificative ale nivelului de umiditate, ceea ce este deosebit de important în cazurile în care vecinii de sus inundă adesea. 
 3.  Țesătura este un material durabil care poate rezista la schimbări frecvente ale nivelurilor de temperatură și umiditate. În funcție de tipul de țesătură, lățimea produsului variază de la 3 la 6 metri. Datorită acestui fapt, este ușor să încadrați un tavan fără sudură chiar și într-un interior nestandard cu orice dimensiune..

În majoritatea cazurilor, procesul de instalare este destul de simplu. Chiar și o persoană care nu are o experiență semnificativă în această problemă va face față sarcinii.

Plafoane întinse nestandardizate

Într-o casă privată sau un apartament de oraș, există adesea o lipsă de „poftă” care creează atmosfera necesară. Fanii experimentelor îndrăznețe încearcă diverse opțiuni care nu le permit întotdeauna să obțină rezultatul dorit. În acest caz, designerii recomandă să se gândească la faptul că locația sistemului de iluminat poate fi diferită decât la un apartament standard. Vorbim despre tavane întinse cu becuri încorporate sau tuburi neon. Ultima opțiune este considerată cel mai creativ experiment de proiectare..

Tavanul întins cu iluminare neon este durabil, deoarece lămpile sunt înlocuite o dată la 10 ani Tavanul întins cu iluminare neon este durabil, deoarece lămpile sunt înlocuite o dată la 10 ani

În funcție de caracteristicile interiorului și de culorile predominante, puteți alege una dintre următoarele opțiuni:

 1. O opțiune universală este plafonul întins alb cu lumină difuză încorporată..
 2. Versiune combinată – structura are lămpi încorporate situate deasupra principalelor zone funcționale. Reglarea gradului de iluminare a acestora are loc separat.
 3. Tuburi cu neon – datorită formei lor flexibile, iau orice formă. Dacă doriți, puteți conecta mai multe module separate multicolore.
 4. Versiunea clasică – implică utilizarea unui candelabru de dimensiuni medii.
 5. „Cerul înstelat” – o mulțime de spoturi sunt montate pe o suprafață mată. Iluminarea camerei este controlată cu ajutorul panoului de control.

Alegerea candelabrelor pentru un tavan întins pentru o sală

Într-un interior clasic, este adecvat să folosiți candelabre care sunt combinate armonios cu pelicula din PVC. Se recomandă refuzarea utilizării suprafețelor lucioase. Chiar și dintr-un bec cu putere mică, se generează o cantitate suficientă de căldură.

Ca urmare a expunerii prelungite la o suprafață lucioasă, pe ea se formează semne negre caracteristice..

Pentru a crea un nivel suficient de iluminare, este necesar să alegeți un candelabru mare cu mai multe nuanțe. Pentru a crea un nivel suficient de iluminare, este necesar să alegeți un candelabru mare cu mai multe nuanțe.

Din punct de vedere practic, selectarea unui corp de iluminat pentru o cameră de zi se bazează pe următoarele criterii:

 • Este mai bine să refuzați utilizarea a 4-5 becuri într-un candelabru dacă intenționați să imprimați pe tavan;
 • Ar fi înțelept să instalați un corp de iluminat care să implice o direcție punctuală a luminii emise;
 • O condiție prealabilă este instalarea nuanțelor, indiferent de tipul de candelabru utilizat..

Caracteristici ale tavanelor întinse pe două niveluri pentru hol

În ultimii ani, galeria foto a multor agenții de design a fost completată cu mostre de proiecte non-standard. Tavane supraetajate elegante se amestecă în spații spațioase, creând în același timp accente vizuale. În plus față de dimensiune, este necesar să ne amintim despre cerința estetică..

Designurile multi-nivel în două tonuri, în care un ton îl completează pe celălalt, sunt considerate un semn al bunului gust. Designurile multi-nivel în două tonuri, în care un ton îl completează pe celălalt, sunt considerate un semn al bunului gust.

Se referă la recomandarea de a renunța la utilizarea structurilor care sunt prea complexe în planul de proiectare:

 1. Numărul minim necesar de puncte de fixare pentru o structură pe 2 niveluri este 14.
 2. Se recomandă abandonarea ideii de aplicare a unui model prea complex..
 3. Designurile selectate corect pe două niveluri implică o combinație armonioasă cu perdele sau perdele.
 4. Tavanele clasice pe mai multe niveluri negre arată elegant, dar este mai bine să le diversificați cu pete albe.
 5. Este corect să spunem că prezența a mai mult de 3 culori diferite pe un astfel de tavan ar fi nepotrivită.. 

Reguli pentru instalarea unui tavan întins într-un hol într-o casă privată: fotografie

Într-o casă privată, forma tavanului este adesea departe de a fi ideală, ca să nu mai vorbim de fisuri. De aceea este necesar să instalați structuri de tensionare care vă permit să ascundeți multe defecte cu o cantitate minimă de timp și bani. În funcție de dorințele clienților, sunt achiziționate plafoane care implică posibilitatea de a aplica o imagine sau o versiune cu o singură culoare.

Este important să ne amintim că în gospodăriile private sunt montate doar structuri cu un singur nivel. Acest lucru este dictat de particularitățile aspectului.

Dacă există fluctuații de temperatură sau umiditate în cameră, atunci ar trebui preferat un plafon întins din țesătură. Dacă există fluctuații de temperatură sau umiditate în cameră, atunci ar trebui preferat un plafon întins din țesătură.

În plus, trebuie acordată atenție următoarelor recomandări:

 • Tavanul întins pe bază de folie din PVC este mai avantajos în ceea ce privește durabilitatea și siguranța la foc;
 • Opțiunile combinate mai scumpe sunt recomandate pentru utilizare în spații cu condiții complexe de planificare;
 • În ciuda faptului că procesul de instalare a tavanului durează câteva ore, 3-4 persoane vor face față lucrărilor;
 • Dacă intenționați să utilizați fotografiile ca textură, atunci acestea ar trebui să fie în armonie cu stilul general al camerei..

Reguli pentru funcționarea tavanelor întinse în holul apartamentului: fotografii și sfaturi

Tavanele întinse cu sau fără model necesită o întreținere constantă. În acest caz, putem vorbi despre funcționarea pe termen lung. Mai nevoie de o suprafață atât de lucioasă, care, datorită caracteristicilor sale fizice, acumulează în mod activ praf.

Pentru cei cărora nu le place foarte mult curățenia, o recomandare bună ar fi sfatul de a achiziționa folie din PVC. În primul rând, culoarea sa nu se estompează pe măsură ce praful se depune. În al doilea rând, procesul de curățare nu va dura mult timp..

Curățarea umedă a plafonului întins se efectuează o dată în 3 luni și depinde de rata de formare a murdăriei Curățarea umedă a plafonului întins se efectuează o dată în 3 luni și depinde de rata de formare a murdăriei

În general, structurile de tensionare au următoarele recomandări cu privire la regulile de funcționare a acestora:

 • Indiferent de tipul tavanului, este imperativ să vă asigurați că la fabricarea acestuia sunt utilizate materiale ecologice;
 • La instalarea structurilor de tensiune cu iluminare interioară, este necesar să se prevadă locația apropiată a prizei;
 • Atunci când utilizați structurile descrise mai sus, nu va fi inutil să folosiți becuri durabile și economice de energie;
 • Dacă copiii sau animalele locuiesc în casă, atunci este mai bine să acordați preferință plafoanelor, care pot fi curățate rapid în timpul curățării umede..

Alegerea unui tavan întins pentru hol (video)

Utilizarea tavanelor întinse în interiorul spațiilor rezidențiale a devenit nu doar un tribut adus modei, ci o soluție funcțională din toate punctele de vedere. Protecția împotriva scurgerilor, durabilitatea, durabilitatea și aspectul bun sunt doar câteva dintre beneficiile lor. Pentru a vă bucura pe deplin de acestea, este necesar să alegeți structurile potrivite de tensionare. Se iau în considerare zona camerei, stilul predominant și rezultatul final dorit.

Design de tavan extensibil pentru hol (foto)