Aflați ce plafon este mai bine să faceți în bucătărie: alegeți tipul și designul

Tavanul alb sau doar ușor este cel mai popular și a devenit deja un clasic pentru bucătărie Alb sau doar un tavan ușor – cel mai popular și a devenit deja un clasic pentru bucătărie Tavanul din bucătărie ar trebui să fie bine curățat, să nu se teamă de temperaturile extreme și expunerea la abur, să fie durabil, practic și funcțional. Luați în considerare principalele opțiuni pentru finisarea tavanului în bucătărie, avantajele și dezavantajele acestora.

Principalele tipuri de finisaje de tavan

Există mai multe tipuri de finisaje:

 • Tavan întins;
 • Panouri din polistiren;
 • Tavan cu raft;
 • Gips-carton;
 • Panouri suspendate din plastic.

Deci, care este cel mai bun tavan pentru bucătărie? Să aruncăm o privire mai atentă la fiecare dintre tipurile:

Tavan suspendat din panouri din plastic

Opțiunea prezentată poate fi spălată. Nu necesită finisare suplimentară și nu absoarbe umezeala. Un tavan suspendat este o opțiune excelentă pentru medii dificile. Dacă este necesar, puteți demonta parțial panourile pentru a schimba produsele defecte cu alte persoane.

Panourile de calitate pot arăta, de asemenea, scumpe și elegante. Panourile de calitate pot arăta, de asemenea, scumpe și elegante. Combinând materiale cu culori și texturi diferite, puteți obține un aspect foarte original Combinând materiale cu culori și texturi diferite, puteți obține un aspect foarte original Panourile pot fi combinate atât în ​​textură, cât și în culori. Panourile pot fi combinate atât în ​​textură, cât și în culori.

Gama de culori este destul de largă. Cu toate acestea, dacă aveți un interior de designer, aceste panouri nu vor funcționa. Instalarea nu necesită abilități speciale.

Tavan din poliester: ieftin și ușor

Aceste plăci sunt cea mai ieftină soluție. Aceste plăci sunt cea mai ieftină soluție.

Pentru a instala panouri din spumă de polistiren veți avea nevoie de:

 • Rigla;
 • Cuţit;
 • Lipici;
 • Panouri în sine.

Dacă se dorește, produsele pot fi vopsite. Opțiunea prezentată este ideală pentru o bucătărie mică, dar cu condiția să aveți instalat un sistem de ventilație bun. Dacă vreun panou a fost deteriorat, acesta poate fi demontat cu ușurință.

Un dezavantaj semnificativ al produselor este imposibilitatea integrării iluminării suplimentare în tavan.

Plafonul întins: o opțiune scumpă

Tavanul lucios este capabil să extindă vizual o bucătărie mică Tavanul lucios este capabil să extindă vizual o bucătărie mică Tavanele întinse pot fi combinate cu alte tipuri, de exemplu, cu tencuială Tavanele întinse pot fi combinate cu alte tipuri, de exemplu, cu tencuială Tavanele ușoare tind să se potrivească bine oricărui stil de bucătărie Tavanele ușoare tind să se potrivească bine oricărui stil de bucătărie

În primul rând, trebuie remarcat faptul că un tavan întins pentru o bucătărie nu este potrivit pentru încăperile mici cu tavan mic. Cu toate acestea, dacă dimensiunea bucătăriei o permite, puteți aduce orice idee la viață. Deci, puteți face un tavan pe mai multe niveluri sau puteți comanda un tavan cu imprimarea fotografiilor.

Alegerea texturilor și culorilor este pur și simplu imensă. Există posibilitatea de a organiza iluminarea spot. Instalarea are loc foarte repede dacă aveți abilități speciale. Tavanul extensibil este ușor de curățat și durabil.

Tavanul rack: o opțiune populară

Tavanul cu oglindă este o soluție ideală dacă bucătăria este mică sau doriți doar să o faceți mai înaltă din punct de vedere vizual Tavanul oglindit este o soluție ideală dacă bucătăria este mică sau doriți doar să o faceți mai înaltă din punct de vedere vizual Tavanul raftului va ajuta la reparații ieftine și rapide Tavanul raftului va ajuta la reparații ieftine și rapide Combinând multe culori ale unui tavan cu lamele, puteți crea un aspect cu adevărat incredibil de tavan. Combinând multe culori ale unui tavan cu lamele, puteți crea un aspect cu adevărat incredibil de tavan.

Principalul plus – capacitatea de a ascunde firele și alte comunicații în spatele șinelor. Înlocuirea produselor care au ieșit din construcție nu va fi dificilă. Cu ajutorul lamelelor, veți obține un design exclusiv care va fi apreciat de oaspeții dvs. Tavanul raftului pentru bucătărie, plus orice – o opțiune destul de bună în ceea ce privește raportul preț / calitate.

Tavan suspendat din gips-carton: construcție complexă

Pentru a instala un tavan cu gips-carton cu propriile mâini, este necesară o pregătire atentă. O sa ai nevoie:

 • Aliniați pereții;
 • Degresează bine suprafețele;
 • Scapă de umezeală;
 • Apoi puteți instala structura;
 • Efectuați finisarea finală (vopsire, tapetare și așa mai departe).

Tavanul din gips-carton este foarte elegant și practic Tavanul din gips-carton este foarte elegant și practic Structurile din gips-carton cu mai multe niveluri pot avea cele mai neobișnuite forme. Structurile din gips-carton cu mai multe niveluri pot avea cele mai neobișnuite forme.

Laturile pozitive instalarea unui tavan din gips-carton – posibilitatea ridicării structurilor cu mai multe niveluri.

Materialul vă permite să împărțiți spațiul bucătăriei în zone, ceea ce îl va face mai elegant și funcțional..

Minus – imposibilitatea demontării parțiale. De asemenea, designul poate reduce înălțimea camerei..

Deci, ce plafon este mai bine de făcut depinde de tine. Fiecare tip de finisaj are propriile sale avantaje și dezavantaje. Având în vedere acest lucru, pentru o decizie finală, este necesar să cântăriți avantajele și dezavantajele și să le aplicați în mod specific bucătăriei dumneavoastră.!