Vi dekorerar taket i hallen: moderna alternativ

Ett vackert dekorerat tak i hallen är en garanti för den ursprungliga designen av rummet som helhet Ett vackert dekorerat tak i hallen är en garanti för rummets ursprungliga design som helhet Vacker dekoration av taket i hallen är en garanti för en harmonisk design i rummet. När allt kommer omkring kan det vara så svårt att hitta ett tak som inte bara passar perfekt in i ett rums övergripande design utan också betonar alla dess fördelar. Och det kan till och med dölja bristerna – bakom ett korrekt utformat tak kan du stänga oönskade ventilationskanaler, ledningar och VVS.

Hur man dekorerar taket i hallen

För att planera takets utformning korrekt måste du först fastställa vad ditt rum har funktioner för att betona dem och vilka brister som ska döljas..

Det viktigaste att titta efter när du väljer ett tak:

 1. Rummets dimensioner;
 2. Takhöjd;
 3. Inredning i rummet;
 4. Takskick;
 5. Dina personliga önskemål.

När du dekorerar taket i hallen, ta hänsyn till rummets storlek och inredning När du dekorerar taket i hallen, ta hänsyn till rummets storlek och inredning

Förresten, strålkastare kommer att göra ditt rum visuellt större och flerskiktade strukturer kommer att göra ditt rum mindre..

Hur vackert att göra taket i hallen: vad avgör designen

Nu är det värt att separat bo på var och en av punkterna och ta reda på vilket tak som är lämpligt för vilket rum och vilka alternativ som måste överges direkt.

Först, ungefär storleken på rummet. Om du har ett litet rum måste du förstora det visuellt..

För att öka storleken på ett litet rum kan du:

 1. Montera spegeltak. Det mest radikala alternativet är dock inte lämpligt för varje inredning..
 2. Använd visuellt “expanderande” färger i designen: vit, beige, pärla, ljusblå;
 3. Installera ett glansigt sträcktak;
 4. Gör tak och väggar i samma färg. Deras kombination och fyllning av varandra ger en visuell expansion av rummet..

Glansigt sträcktak i hallen kommer att se väldigt vackert ut Glansigt sträcktak i hallen kommer att se väldigt vackert ut

Men strukturer på flera nivåer måste användas med försiktighet: de kan både hjälpa till att expandera rummet och begränsa det kraftigt om designen inte var korrekt utformad.

Takhöjden påverkar främst valet av belysningsarmaturer. I ett rum med lågt i tak rekommenderar professionella designers inte att installera standardkronor och nyanser. Bättre att använda vägglampor eller de alltmer populära tunna takkronorna. Om du har en sport- eller sammankomsthall där taket är högt, tvärtom bör ljusmängden och intensiteten vara många gånger större.

Mycket beror också på takets skick. Om ditt betongtak inte längre kan presenteras är det bättre att helt gömma det bakom gips eller sträcktak än att göra standardmålning / vitkalkning.

Hur man visuellt förstorar en hall med lågt i tak

För att visuellt göra rummet mer rymligt är det nödvändigt att använda ett “expanderande” färgschema i dekorationen.

Vad hjälper till att utöka rummet:

 1. Pastellfärger i alla färger;
 2. Omättade kalla toner (bättre än samma pastellfärger);
 3. Speglat tak. Det är bättre om det inre av rummet är gjort i ljusa färger, då blir effekten av ett speglat tak ännu större..

Spegelpaneler eller pastellfärger i alla nyanser hjälper till att visuellt förstora hallen med ett lågt tak. Spegelpaneler eller pastellfärger i alla nyanser hjälper till att visuellt förstora hallen med ett lågt tak.

Men ljusa “prickiga” färger och starka kontraster kommer att göra ditt rum visuellt ännu mindre..

Förutom “färg” -utrymmet kan du också använda “ljus” -tekniker: väl vald belysning hjälper till att göra rummet visuellt större än det är.

Vilka är de moderna taken för hallen

Den moderna marknaden erbjuder köparen många alternativ för att dekorera tak.

Trender visar dock att sträcktak är mer populära, liksom flernivåvarianter av sträck- och gipsskivor..

Nyligen har det också funnits ett märkbart sätt för design av tak i klassisk stil..

Men bara för att tvätta och måla taket – passar inte längre den moderna köparen, och de bleknar gradvis i bakgrunden..

Vilka vackra tak är det i hallen

Och även om de säger att skönhet är ett subjektivt begrepp, kan du se hur taket för tak förändras, och det som verkade vackert i tio år anses nu vara föråldrat..

De mest populära takstilarna idag är:

 1. Högteknologisk. Lämplig för ett rum med inredning i samma stil.
 2. Klassisk. En mångsidig stil som kompletterar alla interiörer.
 3. Empire stil. Inte det billigaste alternativet, men idag efterliknar många människor Empire -stilens nåd med hjälp av gipsskivkonstruktioner..

Taket ser lyxigt inrett i klassikern såväl som i högteknologiska och empirestilar. Taket ser lyxigt inrett i klassikern, såväl som i högteknologiska och empirestilar.

Men mest av alla föredrar människor idag att självständigt eller med hjälp av en designer utveckla utformningen av sitt rum, samtidigt som de får unika resultat..

Vad ska man installera tak i en hall på 20 kvm?

En yta på 20 kvadratmeter anses vara den mest optimala för att välja en bra design. Det är inte för litet, vilket innebär att du kan förkroppsliga fler idéer, men inte heller för stor – uppmärksamheten kommer inte att spridas.

Därför kan du installera alla tak i en sådan hall..

De vanligaste takalternativen för en hall på 20 kvadratmeter är:

 1. Gipsskivor;
 2. Sträcktak;
 3. PVC -paneler;
 4. Rackalternativ.

I en hall på 20 kvadratmeter kan du installera gipsskivkonstruktioner, stretchduk eller PVC -paneler i taket I en hall på 20 kvadratmeter kan du installera gipsskivkonstruktioner, stretchduk eller PVC -paneler i taket

Det är också värt att ta hand om belysningen: i ett sådant rum ska det vara intensivt, till exempel från en stor ljuskrona. Du kan också installera ytterligare ljuskällor i form av strålkastare i hela takytan.

Tak i hallen 18 kvm: designalternativ

18 kvadratmeter anses också vara standarden för rum. Och också, som för 20 kvadratmeter, är de mest populära alternativen för deras finish gipsskivor och sträcktak..

Och sedan finns det en kombination av dessa två alternativ, kallade kombinerade tak. De är ett stretchmaterial på ena våningen och gipsskivor på den andra..

Alternativet är mycket populärt bland ägare av medelstora rum, eftersom det ser snyggt ut och kostnaden är relativt billig..

Förresten, stretchtyger med fotoutskrift blir mer och mer fashionabla. Detta är när din bild skrivs ut på duken (foto, bild, etc.).

Du kan också välja en blank eller matt duk. Här är det värt att utgå från personlig smak, med tanke bara på att ett glansigt tak kommer att spegla det som är under det, och ett matt inte kommer att göra det..

Moderna idéer om tak för hallen

Konservatismens tid i stil har redan gått! Idag blandar fler och fler människor, när de renoverar ett rum, klassiska stilar med moderna. Detsamma gäller takets efterbehandling..

Man behöver bara komma ihåg hur populär loftstilen är varje år. Men för trettio år sedan tänkte de inte ens på detta.!

Loftstilen passar dig om du strävar efter att skapa en ovanlig och kreativ atmosfär i ditt rum..

Moderna idéer om tak för hallen kan implementeras genom att dekorera ett rum i loftstil Moderna idéer om tak för hallen kan implementeras genom att dekorera ett rum i loftstil

Tak i loftstil ser väldigt ovanligt ut: tjocka dekorativa rör som döljer ventilation under, omaskerat tegelverk, nakna balkar. I allmänhet är allt som vanligtvis döljs under en stretchduk eller gipsstruktur, men i loftstil ser det elegant och dekorativt ut.

Om du vill ha en mer bekväm atmosfär i huset, men samtidigt inte släpar efter mode, skulle en lägenhet i modern stil vara ett bra alternativ. Tak i denna stil kännetecknas av flernivå (med spännings- och gipsskivkonstruktioner) och asymmetri, kombinerat med klassiska vita färger, och som regel glans.

Material som används för taket i hallen

Allt material för att avsluta taket kan köpas i en vanlig järnaffär. Det viktigaste är att i förväg planera vilken typ av material du kommer att använda och deras exakta mängd. Naturligtvis måste du ta det med en liten marginal..

Takmaterial:

 1. Spänningsduk. För tillfället det mest populära materialet för taket. Också praktiskt – ger skydd mot översvämning av vatten från grannar på övervåningen;
 2. Gipsvägg. Gradvis sämre än stretchmaterial, men fortfarande populärt på marknaden. Används i nästan alla inredningsstilar.
 3. Plastpaneler. Anses som ett mer budgetalternativ. Av fördelarna kan vi notera mångsidigheten och ett stort antal möjliga konstruktioner: det finns paneler gjorda i marmor, trä, sten, etc..
 4. Rack -tak. Lämplig för rum i stil med moderna, postmoderna, högteknologiska och andra. Tillsammans med plastpaneler anses det vara ett budgetalternativ..
 5. Murverk. Ett mycket mer exotiskt alternativ, som används i loftstil.
 6. Träblock och brädor. Även en mindre vanlig takfinish. Populär i country- och loftstil.

Oftast används tyg, gips, plastpaneler för att dekorera taket i hallen. Oftast används tyg, gips, plastpaneler för att dekorera taket i hallen.

Det mest mångsidiga materialet anses fortfarande vara gips. Du kan göra ett tak med nästan vilken form som helst av det, så om du vill experimentera, ta en närmare titt på denna gips.

Är det möjligt att göra ett tak i hallen med egna händer

Du kan installera taket själv, även utan att vara byggare och utan erfarenhet. Detta gäller särskilt gips, som anses vara det enklaste att installera. Problem kan bara vara med ett sträcktak, det är bättre att använda hjälp av proffs eller titta på en tematisk video.

Det är ännu bättre om du har en vän som är redo att hjälpa till med att sträcka i taket, eftersom det kan vara problematiskt att dra duken på egen hand..

DIY takdekoration av gipsskivor (video)

Som du kan se, erbjuder den moderna marknaden många alternativ för efterbehandling och dekoration av tak. Det återstår bara att välja det som passar din smak, såväl som i kombination med det inre av rummet.

Takdesign i hallen (fotoexempel)