Undertak av gipsskivor: det bästa alternativet

Undertak i gipsskivor kombinerar ett attraktivt utseende och modern praktik Undertak i gipsskivor kombinerar ett attraktivt utseende och modern praktik Ett perfekt plant tak i lägenheter är en sällsynthet, och att fixa det med gips eller kitt är långt ifrån alltid och inte alla kan göra..

Det är i det här fallet att det är bättre att satsa på ett tak av gipsskivor, som lätt spacklas efter installationen, och efter målning får det ett lyxigt utseende, särskilt om du närmar dig saken med fantasi och målar taket för att simulera stjärnbeströdd himmel. Det finns dock många alternativ för målning, liksom alternativ för kombinationer, säg ett sträcktak och gipsskivor.

Typer av undertak i gipsskivor: valet är ditt

Begreppet “undertak av gipsskivor” är så utökbart och mångfacetterat att det tydligen är nödvändigt att lista åtminstone alla de vanligaste.

Upplysta undertak har blivit särskilt populära. Upplysta undertak har blivit särskilt populära.

Så, typer av gipsskivor undertak:

 • Syskon: namnet talar för sig själv;
 • Flernivå: det är inte bara estetik, utan också önskan att “dela” rummet i zoner utan att använda partitioner. Dessutom finns det ett utmärkt tillfälle att dölja “kompetent” all slags kommunikation.
 • Kombinerad: en mycket känd och populär teknik i dag är när ett gipsskivtak kombineras med ett sträcktak, till exempel.
 • Upplysta tak: icke-standardiserad, noggrant planerad belysning. en garanti för att ditt hus kommer att vara trevligt och bekvämt. Förutom strålkastare används även LED -remsor..

Det kombinerade taksystemet ger liv åt de mest fantastiska designidéerna.

För att uppnå verkligt unik belysning måste armaturerna placeras på olika nivåer, och dessutom måste strålarna korsas..

För bättre belysning är det bättre att hänga en ljuskrona eller lampa i taket. För bättre belysning är det bättre att hänga en ljuskrona eller lampa i taket.

Gipsets flexibilitet gör att du kan modellera allt du vill. Designern är designern, och det sista ordet är ditt!

Hängande tak av gipsskiva i det inre av lägenheten (video)

Undertak i gipsskivor: allt är enkelt och prisvärt

Nedhängt tak (gipsskivor), fäst på ramen av metallprofiler, med tillbehör som är speciellt utformade för detta ändamål.

För att få en klar uppfattning om ett sådant ämne som enheten för gipsskivor, måste du studera steg-för-steg-instruktionerna, och bäst av allt, titta på videomaterialet.

Taket kommer att se mer attraktivt ut om du applicerar en teckning eller bild på det. Taket kommer att se mer attraktivt ut om du applicerar en teckning eller bild på det.

Återigen, för att undvika onödiga kostnader för eventuell omarbetning.

Så först och främst:

 1. Först och främst måste du själv bestämma vad avståndet mellan taket och gipset kommer att vara. Taket behövs inte bara för att göra en plan yta, det “gömmer” sig också mycket. Till exempel: ledningar, luftkanaler, armaturhus osv. Om du bara installerar lampor räcker det med 10-12,5 cm, och om ventilationen också är mer än 20 cm.
 2. Installationen utförs av 2-3 personer, eftersom ett gipsskivor väger cirka 30 kg. En hiss kan användas.
 3. Du måste välja en galvaniserad profil, samt förbereda verktyg och nödvändiga komponenter.

Ju mer ojämn vägg, desto större bör avståndet vara mellan taket och gipset Ju mer ojämn vägg, desto större bör avståndet vara mellan taket och gipset

Naturligtvis är även en kort beskrivning av processen ganska tidskrävande. Det är bäst att studera enheten med falska tak, som redan nämnts, med hjälp av videor.

Avståndet mellan upphängningarna på taket av gipsskivor: hur man inte ska misstas

Mycket beror på avståndet mellan upphängningarna på taket av gipsskivor..

Under installationen uppstår naturligtvis frågan: vad är det mest optimala avståndet?

Tyvärr har även erfarna hantverkare mycket olika åsikter om denna fråga.!

Hängare ska placeras nära varandra Hängare ska placeras nära varandra

Och för att reparationen inte ska förändras i framtiden måste du ta hänsyn till allt på en gång. Dessa avstånd beror till stor del på takets utformning och vilken typ av last som planeras på det, liksom på plåtens storlek..

Det finns två ytterligheter:

 • Hängare installeras för ofta. Du kan naturligtvis göra dem så ofta som möjligt, och detta kommer inte att skada strukturen som helhet, men kommer märkbart att slå konsumentens ficka. I detta fall insisterar vissa mästare på ett avstånd på 60-65cm. Det kallas populärt av folket: “från en kanon till sparvar”
 • Hängare installeras för sällan. Fjädrar är först och främst tillförlitligheten för hela strukturen. Naturligtvis vill alla spara åtminstone något. För det är ingen hemlighet för någon att renovering är ett dyrt nöje. Naturligtvis kommer sådana besparingar att komma ut i sidled – deformationen av hela undertaket är möjlig. Det finns en kategori hantverkare som placerar upphängningar på ett avstånd av 100 cm mellan sig. Observera att de inte sparar dina pengar, utan sparar tid och energi.!

Maximalt tillåtet avstånd mellan upphängningarna - 80 cm Maximalt tillåtet avstånd mellan upphängningarna – 80 cm

För att inte bli en gisslan av din egen girighet, eller omvänt, för att inte bli en återförsäkringsbolag, bör du följa de nödvändiga värdena, och i synnerhet – 80 cm. Även om det på förpackningen står ofta: “70 -100 cm “, med en profil på 0 55 mm.

Designalternativ för undertak i gipsskivor: för alla tillfällen

Gips har blivit ett oumbärligt attribut för reparation och rekonstruktion av lägenheter i mer än ett decennium.

Inte bara undertak är gjorda av gips, utan också alla slags bågar, nischer och väggar är jämna med dem..

Designalternativen för undertak är mycket olika, eftersom materialets möjligheter helt enkelt är oändliga.

I regel är köket ett mycket litet rum: du kan visuellt utöka köket med hjälp av en blank yta i taket Köket är som regel ett mycket litet rum: du kan visuellt utöka köket med hjälp av en blank yta i taket

Varje rum har sin egen unika design:

 1. I köket: baserat på rummets specificitet krävs tillräcklig belysning, särskilt för arbetsområdet. Samtidigt bör det finnas möjlighet att tillbringa en romantisk kväll med någon nära dig. Belysning ska naturligtvis inte bara ge komfort, utan också harmonisera väl med takstrukturen. Med kökets små dimensioner är det absolut nödvändigt att vidta konstruktiva åtgärder för att visuellt öka en sådan parameter som takhöjden. Rekommenderade designlösningar där vanliga geometriska former (från trianglar, rutor, cirklar) dominerar eller vågiga former.
 2. I vardagsrummet: den oklanderliga kvaliteten på det utförda arbetet ska prägla husets “ansikte”, som är vardagsrummet. Ljus kan kombineras med riktat och diffust ljus. Sträcktaket kan kombineras med gipstak. Dessutom är tak i flera nivåer välkomna..
 3. I barnkammaren: ett tak i flera nivåer gör att du kan avgränsa sovområdet från lekområdet, liksom från området för klasser. Kanske måste en del arbete göras för att skapa en fantastisk inredning..
 4. I sovrummet: Detta rum kännetecknas av inte mindre speciell design. Återigen en kombination av tak av gipsskivor med sträcktak. Hela accenten i designfantasin bör falla på området där den ligger ovanför sängen. Visuell höjning av takhöjden i sovrummet, konkav takteknik kan användas, liksom rätt belysning.

Tak med glada och ljusa mönster är lämpliga för ett barnrum. Tak med glada och ljusa mönster är lämpliga för ett barnrum.

För att bättre förstå hur man gör allt detta måste du se fotogalleriet.

Gipsskivor med falskt tak: en kombination av utseende och praktiska egenskaper

Tak kan formas till valfri form. Designen är också annorlunda genom att den inte kan vara densamma överallt, i varje rum..

Utformningen av sovrummet ska inte upprepa utformningen av vardagsrummet, och barnkammarens design bör inte kopiera sovrummets design på något sätt..

För harmonin i alla listade lokaler måste det finnas olika konstruktiva och designlösningar..

Taket i köket måste vara brandsäkert och ogenomträngligt för höga eller låga temperaturer Taket i köket måste vara brandsäkert och ogenomträngligt för höga eller låga temperaturer

Särskild uppmärksamhet:

 • Badrum. Först och främst får vi inte glömma att detta rum kännetecknas av hög luftfuktighet, därför måste ett exceptionellt fuktbeständigt gipsloft användas för att undvika oönskade deformationer som fukt ger. När det gäller belysningen ska den vara tillräckligt ljus..
 • Kök. Ungefär samma krav som för badrummet, även om man tror att huven klarar luftfuktigheten i köket bra..

Projektet är inte någon form av dogma, det är inte ett alltför starkt schema som bör följas strikt. Det är bara det att skönhet också ska kombineras med praktiska egenskaper..

Avslutningsvis skulle jag vilja dra en gräns under allt som har sagts. Det finns en hel del alternativ för att använda gips, och med hjälp av olika tekniker kan du förvandla ditt hem utan erkännande, förstås till det bättre, genom att kombinera olika tekniker. Dessutom kommer du att ha många möjligheter att ändra belysningsstilen, samtidigt lägga till saknad estetik eller till och med göra den fantastiskt vacker och spännande..

Hur man installerar ett tak i gipsskivor (video)

Med ett ord, efter att ha tänkt igenom det, efter att ha studerat foto- och videomaterialet, liksom sådana källor till visuell information som ett fotogalleri, köp alla nödvändiga material och komponenter och kom igång. Våga!

Exempel på undertak av gipsskivor (foto inuti)