Modernt tak av gipsskivor: enhet och fördelar

GKL -tak gör interiören i ditt rum intressant och unik GKL -tak gör interiören i ditt rum intressant och unik Gips är annorlunda genom att du kan göra vackra valv, nischer av det, jämna ut väggarna. Med gips kan du avsluta taket, och det kommer att se bra ut. Med gips är det fullt möjligt att jämna ut ytan med minsta ansträngning. Gipsskivkonstruktion låter dig översätta alla de mest kreativa och vågade designidéerna till verklighet.

Hur är installationen av tak av gipsskivor

Tak av gips anses vara ett mångsidigt, ganska enkelt material som hjälper till att skapa en unik design i alla rum. På grund av att installationen av GCR -ark är ganska enkel är det fullt möjligt att göra det själv.

Att installera ett tak från gipsskivor är inte svårt, så du kan göra det själv Att installera ett tak från gipsskivor är inte svårt, så du kan göra det själv

För att utföra arbetet måste du förbereda material och verktyg:

 • Gipsskivor;
 • Profiler;
 • Suspension;
 • Självgängande skruvar;
 • Tvärsnitt;
 • Perforator;
 • Level och andra.

Viktig! När du köper material, se till att köpa det med en marginal.

När du utför arbete måste du först göra en markering och sedan fixa väggprofilen. Sedan måste du montera ramen med hjälp av upphängningar för detta. Det är värt att notera att upphängningarna på intilliggande guider bör vara förskjutna. Efter att ha fixerat upphängningarna måste du montera profilerna och fixa takplåten på ett sådant sätt att de sitter tätt.

Måla tak från gipsskivor: gör det rätt

Takytan anses vara en av de viktigaste elementen i inredningen, för när den kommer in i huset får den omedelbart ögat. Taket är ett stort utrymme för förverkligandet av alla dina mest vågade idéer.

Det bästa alternativet för att ordna taket är gips, eftersom detta material är annorlunda:

 • Möjligheten att skapa arkitektoniska lösningar;
 • Miljösäkerhet;
 • Utmärkta ljudisolerande egenskaper.

Efter installation av taket av gipsskivor kan det enkelt målas om i önskad färg Efter installation av taket av gipsskivor kan det enkelt målas om i önskad färg

Gips kan användas för målning, för på så sätt kan du ge ytan en unik färg och diversifiera din interiör. Gipsmålning utförs efter ett antal förberedande arbeten, nämligen grundning, kitt och ytslipning. Alla dessa förfaranden utförs för att identifiera mindre ytdefekter och vid behov eliminera dem. För målning av tak av gipsskivor är vattenbaserad och vattendispersionsfärg idealisk. Vattenbaserad färg kännetecknas av större hållbarhet, vattenbeständighet och behåller sin ursprungliga färg länge.

Takmålning används ofta för moderna trendiga interiörer och klassiska alternativ..

Installation av tak av gipsskivor med hjälp av Knauf -teknik

Installation av tak av gipsskivor med Knauf -teknik anses vara ett av de mest bekväma och bra sätten att installera denna typ av tak. GVL -ark Knauf passar perfekt in i det inre av alla rum och kännetecknas av hög hållfasthet, så det kan tjäna under en lång period utan ytdeformation. Denna installationsmetod tar en hel del ledig tid och ansträngning, men som ett resultat är taket helt enkelt utmärkt..

Det är bäst att installera ett tak av gipsskiva med Knauf -teknik Det är bäst att installera ett tak av gipsskiva med hjälp av Knauf -teknik

För att utföra installationen av takgipsstrukturen behöver du:

 • Guider;
 • Fastsättning;
 • Hängande element;
 • Gipsskivor Knauf;
 • Profilanslutningar.

Installationsarbete måste utföras under efterbehandlingen. Innan du installerar taket i gipsskivor ska du noga jämna ut ytan. Sedan måste du göra markeringen, ställa in guiderna och fästa ramen. Du måste fästa en profil på metallramen och sedan fortsätta med installationen av gipsskivor. När installationen av gipsskivor är helt klar är fogarna färdiga. Det bästa materialet för efterbehandling kommer att vara gips, med vilket lederna är förseglade. Efter att alla fogar har torkat är ytan kitt.

Installation av tak av gipsskivor måste utföras i enlighet med SNiP, och även ta hänsyn till specialiserade normer och regler.

Inför taket och väggarna med gipsskivor kan du skapa en unik yta, samt ge en unik sofistik till husets inre..

Snygga lampor i GKL -taket

Snygga sofistikerade två-nivå belysta tak ser helt enkelt utmärkt ut och hjälper till att ge rummet en speciell sofistikering och originalitet, oavsett dess stilistiska lösning. De mest populära och efterfrågade är strålkastare monterade i gips. Denna typ av ljuskällor, med rätt arrangemang, gör att du kan uppnå högkvalitativ unik belysning i hela rummet..

Armaturer i GKL -taket hjälper dig att göra rummet snyggt och mysigt. Armaturer i GKL -taket hjälper dig att göra rummet snyggt och mysigt.

Strålkastarens enhet är mycket enkel, och sådana belysningsanordningar kännetecknas av:

 • Hög kraft;
 • Funktionalitet;
 • Snygg design.

Strålkastare kommer att se bra ut både på samma nivå av taket av gipsskivor och på två nivåer av taket.

Lampor monterade i tak av gipsskivor kan vara av olika typer och utrustade med olika typer av lampor, nämligen:

 • Vanliga glödlampor;
 • Energi sparande;
 • LED;
 • Halogen.

Vackra lampor gör ditt rum inte bara ovanligt, utan hjälper också till att uppnå bättre belysning av rummet. Vackra lampor gör ditt rum inte bara ovanligt, utan hjälper också till att uppnå bättre belysning av rummet.

Varje typ av lampa har sina egna specifika egenskaper och detta måste beaktas vid planering av ett belysningssystem. Strålkastare inbyggda i taket kan vara öppna och stängda. Öppna armaturer kan endast användas i torra vardagsrum, eftersom de inte är skyddade mot fukt. Stängda lampor är monterade i en speciell låda, vilket gör det möjligt att ge skydd mot fukt och föroreningar, så att de kan användas i absolut alla rum.

Viktig! Strålkastare i bostadslokaler överträffar andra lampor när det gäller komfort, det viktigaste är att korrekt välja och installera dem.

Modernt GKL -tak i gips

Många tror att gips används för att jämna ut taket och gips behövs inte alls, men det är inte helt sant..

När du putsar taket av gipsskivor kan du dessutom skapa små och originella mönster När du putsar taket av gipsskivor kan du dessutom skapa små och originella mönster

Innan du applicerar gipset måste du använda ett kitt:

 • Stäng sömmarna;
 • Dölja installationsplatserna för självgängande skruvar;
 • Hantera hörnen väl.

När du avslutar gipsskivor med gips är det värt att komma ihåg att tjockleken på de applicerade materialen inte var särskilt stor, och det måste också noggrant jämnas ut med en spatel. Att bearbeta ett tak av gipsskivor är en ganska komplicerad och tidskrävande process, så det är viktigt att ha vissa arbetskunskaper.

Hur man beräknar gipsskivan för taket

På sistone har det blivit ganska populärt att fälla trätak eftersom det ser bra ut. Nu finns det många olika material, så takfilter låter dig skapa en imitation av naturmaterial.

Du kan göra ett utmärkt flytande tak med gips, som inte sitter tätt mot väggarna. Du kan göra ett utmärkt flytande tak med gips, som inte sitter tätt mot väggarna.

Således tillhandahålls:

 • Hög styrka;
 • Varaktighet;
 • Pålitlighet;
 • Utmärkt utseende.

Det flytande taket ser väldigt intressant och unikt ut, vilket är baserat på det vanligaste taket i gipsskivor, men i det här fallet passar det inte tätt mot väggen. LED -belysning är inbyggd i den nisch som bildas som ett resultat av installationen av det flytande taket.

Installation av tak av gipsskiva (video)

För att utföra en högkvalitativ installation av tak av gipsskivor måste du först beräkna strukturen korrekt. Det finns en speciell miniräknare, tack vare vilken alla oberoende kan göra beräkningar, räcker det bara att ange nödvändig information och mätningar. Ett unikt tak av gipsskivor av hög kvalitet hjälper till att skapa en unik atmosfär i huset och ger det sofistikering och lyx.

GKL -takdesign (interiörfoto)