Att välja tak för kontorslokaler

Ett vackert tak på kontoret kan ge harmoni och komfort till interiörets övergripande stil Ett vackert tak på ett kontor kan ge harmoni och komfort till den övergripande stilen i interiören En bra, modern ledare vet att för hög produktivitet hos sina anställda krävs bekväma förhållanden. Därför ägnas särskild uppmärksamhet åt det inre av kontorsytan. Kontorstak bör kombinera praktisk, bekvämlighet och ett bra estetiskt utseende..

Krav på kontorstak

Ett antal krav ställs för kontoretaket.

Taket på kontoret måste ha utmärkt ljudisolering och ljusreflektion Taket på kontoret måste ha utmärkt ljudisolering och ljusreflektion

Det mest grundläggande:

  • Bra ljudisolering eftersom frånvaron av buller bidrar till bra prestanda
  • Miljövänliga material. Människor som tillbringar 8-10 timmar på kontor behöver bara skapa säkra arbetsförhållanden.
  • Ljusreflektion. Det beror på denna faktor om naturligt ljus kan undvikas eller om ytterligare.
  • Användning av flamskyddsmedel. Taket får inte avge giftiga eller skadliga ämnen vid höga temperaturer. Denna faktor är särskilt viktig om kontorslokalerna ligger i ett höghus, eftersom det tar mycket längre tid att evakuera människor från ett höghus..
  • Kontorstaket ska matcha den övergripande interiören och din ekonomi.

Tak på kontoret (video)

Kontorstak, deras typer

Putsning är den billigaste metoden. Även om denna metod är vanligare i bostadshus, finns det inget som hindrar den från att tillämpas på kontor. Eftersom gipset appliceras på taket är det möjligt att installera takutrustning, och detta innebär att trådar ser ut i taket. För ett estetiskt utseende är det också nödvändigt att jämna ut taken..

Tak av gipsskivor: fördelar och nackdelar

Den största fördelen med denna design är förmågan att dölja bristerna och defekterna i takplattan. Denna typ av tak gör att du kan använda nästan vilken typ av belysning som helst. Ett annat plus är det bra priset. Dessutom är gips ett miljövänligt material. Den innehåller inte giftiga ämnen, liksom föroreningar för hälsan, och samtidigt är den ganska brandbeständig.

Av nackdelarna kan vi notera det faktum att det inte är värt att installera tak av gipsskivor i rum med hög luftfuktighet, eftersom detta material snabbt blir oanvändbart..

När den är installerad tar det cirka 10 centimeter från kontorshöjden, vilket är mycket jämfört med andra tak.

Ett tak av gipsskivor på ett kontor är ett budgetalternativ som kan dölja alla ojämnheter i taket. Med gips kan du skapa en individuell och unik takdesign Ett tak av gipsskivor på ett kontor är ett budgetalternativ som kan dölja alla ojämnheter i taket. Med gips kan du skapa en individuell och unik takdesign

Sträcktak: fördelar och nackdelar

Installation av sträcktak tar inte mer än en dag, vilket är mycket viktigt för de anställdas arbete. Filmen som duken är gjord av är också mycket praktisk. Detta fungerar bra för tak på flera nivåer samt andra komplexa konfigurationer. Trots att duken är film skapas effekten av ett perfekt plant och fast tak..

Sträcktak är antistatiska och drar inte till sig damm och smuts. Det finns praktiskt taget inget behov av att ta hand om detta tak, bara torka av det ibland. Det bildas inte kondens på det, vilket är viktigt för kontor i flera våningar.

Det finns också nackdelar. Till exempel är sträcktak mycket temperaturberoende. Därför måste du vara försiktig med belysning för att inte skada taket..

Dessutom kan förekomsten av en specifik lukt noteras. Detta problem kan lösas relativt snabbt. Om rummet är väl ventilerat försvinner lukten inom 2-3 dagar. En annan sak är om installationen av taket sker på vintern..

Man bör komma ihåg att filmen är känslig för mekanisk skada från vassa föremål. Och det är nästan omöjligt att reparera sådana skador..

Det mest populära alternativet för att avsluta taket på kontoret är stretch. Tack vare dess antistatiska egenskaper blir det helt enkelt ett oumbärligt och utmärkt sätt att dekorera taket på kontoret. Det mest populära alternativet för att avsluta taket på kontoret är stretch. Tack vare dess antistatiska egenskaper blir det helt enkelt ett oumbärligt och utmärkt sätt att dekorera taket på kontoret.

Och den största nackdelen är priset. Sträcktak är ett dyrt nöje, och inte alla har råd..

Typer av undertak

  • Rack -tak.
  • Kassetttak.

Rack -tak består av en aluminiumram som fästs i taket och långa, smala paneler som fästs på ramen. Vid behov kan dessa lameller enkelt demonteras.

Kassetttak består också av en aluminiumram, men har en annan struktur. I stället för långa smala paneler fästes paneler på ramen i form av små celler.

För- och nackdelar med falska tak

Undertaket har följande fördelar: brandsäker, ekologisk, utmärkt reflektivitet Undertaket har följande fördelar: brandsäker, ekologisk, utmärkt reflektivitet

Den största fördelen med denna typ av tak är ett stort urval av färger och texturer av paneler för taket. De är brandsäkra och miljövänliga, och vissa har till och med en antibakteriell beläggning. Undertak har god reflektivitet, och de tillåter också ljudisolering och nödvändiga ledningar i utrymmet mellan taken. Speciella lampor och fläktar säljs för denna typ av tak..

Den största fördelen med undertak är att du snabbt kan öppna den önskade delen av taket och till exempel byta ledningar eller något annat.

Den enda nackdelen med denna typ av tak är det höga priset..

Kontors takhöjd

Takhöjden på kontorsytan ska vara så hög att 15-25 centimeter kan skiljas från den under undertaket. Installation av undertak bör endast utföras av en specialist, och om han inte riktigt gör detta skickligt kommer lederna och luckorna mellan plattorna att synas.

För kontor är minsta tillåtna takhöjd 3 meter. För kontor är minsta tillåtna takhöjd 3 meter.

Vid gipsning av kontorslokaler ändras inte höjden på rummet, vilket inte kan sägas om andra alternativ:

  • tak i gipsskivor kommer att subtraheras från den totala höjden på cirka 10 centimeter.
  • sträcktak kommer att ta cirka 5 centimeter.
  • undertak kommer att ta 15-25 centimeter.

Man måste komma ihåg att tillräckligt utrymme bör lämnas för installation av ledningar, belysning och ljudisolering..

Installation av tak på kontoret

Installationen av tak bör inte vara försumlig, för om installationen utförs dåligt påverkar detta utseendet.

Alternativet för puts kan göras själv om du har vissa färdigheter. Om de inte är där, kommer mästarens arbete inte att kosta mycket.

Det vanligaste och bekvämaste alternativet för stora kontor är installation av kassettak Det vanligaste och bekvämaste alternativet för stora kontor är installation av kassettak

Installation av tak av gipsskivor

När du installerar sådana tak bör du följa denna regel – du måste installera arken i ett rutmönster.

För att förhindra att skruvhuvudet bryter igenom gipsskivan när du skruvar in kan du använda en speciell skruvmejselfäste med stopp.

Modernt tak på kontoret

Taket på kontoret ska passa harmoniskt in i helhetsbilden. Tak på flera nivåer och spotbelysning ser särskilt bra ut, eftersom de låter dig harmoniskt avgränsa rummets yta. Moderna tak är alltmer utrustade med fläktar och luftkonditionering, samt ett ljudsystem för varningar..

Om organisationens budget tillåter, kan du implementera de mest vågade och originella idéerna för takets design Om organisationens budget tillåter, kan du implementera de mest vågade och originella idéerna för takets design

Tak med ett tryckt foto på är i trend nu. Bilder kan vara mycket olika – det viktigaste är att de inte stör arbetet. Oftast skrivs bilderna ut på sträcktak.

Lampor på kontoret i taket

Belysningsfaktorn på kontoret spelar en viktig roll, eftersom medarbetarnas produktivitet beror på det. Vanligtvis avgränsas arbetsytor med hjälp av belysning..

Belysning på kontoret är den viktigaste faktorn som de anställdas effektivitet beror på Belysning på kontoret är den viktigaste faktorn som de anställdas effektivitet beror på

För kontor med högt i tak är armaturer med maximal ljusdiffusion lämpliga, och för låga tak är armaturer med riktat eller direkt ljus.

Numera är LED -belysning på toppen av sin popularitet, men nackdelen är att de avger ljus i endast en riktning. Däremot avger lysrör ljus i olika riktningar..

LED -lampor på kontoret (video)

Efter att ha övervägt alla typer av tak kan du välja det mest lämpliga alternativet, med hänsyn till kontorshöjd, dess konfiguration och belysning. Det viktigaste är att taket är praktiskt, och samtidigt kombineras det kompetent med den övergripande designen. Om du följer alla tips som beskrivits tidigare kommer du definitivt att lyckas.!

Takdesign i ett kontorsutrymme (interiörfoto)