Secretele designului bucătăriei-living: 6 reguli pentru împărțirea spațiului

Unirea camerelor se realizează în mod necesar cu acordul autorităților relevante. Combinația de camere se realizează în mod necesar cu acordul autorităților competente. Dacă este necesar să sporiți spațiul de locuit, se utilizează combinația de camere adiacente. Deci, camera adiacentă bucătăriei poate fi ușor reproiectată, deoarece suprafața totală vă permite să experimentați. În penthouse-uri spațioase, o astfel de cameră este situată la etajul al doilea..

Cum să combinați un living cu o bucătărie: moduri

O soluție similară este aplicabilă extinderii băii. Combinând două camere, este posibil să vă asigurați că baia și toaleta sunt în aceeași cameră mărită.

Nu faceți o rearanjare radicală, după care va trebui să distribuiți ustensilele de bucătărie în alte părți ale casei. Nu faceți o rearanjare radicală, după care va trebui să distribuiți ustensilele de bucătărie în alte părți ale casei.

Înainte de a organiza combinația de camere, trebuie avut în vedere că:

 • Demolarea peretelui va fi posibilă dacă grinda portantă nu este atașată la acesta;
 • Când combinați camere, este de preferat să utilizați o sobă electrică; pentru o sobă cu gaz, trebuie să aveți grijă de o partiție suplimentară.

Există două moduri prin care are loc organizarea muncii la combinarea bucătăriei cu camera de zi..

Demolarea completă a zidului

În acest fel, este posibil să creați un singur spațiu. Adesea, acest lucru necesită așezarea ușii la bucătărie, rezultând o nișă în care proprietarii plasează frigiderul. Intrarea în zona de bucătărie se face prin hol.

Demolarea parțială a zidului

Pentru a reface o cameră, trebuie să faceți o deschidere largă între două camere, care vă permite să delimitați în mod eficient zonele. Această opțiune implică instalarea unei partiții.

Caracteristicile designului unei camere de zi cu bucătărie

Bucătăria-living modernă, combinată, voluminoasă, vă permite să utilizați aproape orice stil în interior. Prin urmare, o astfel de extindere a spațiului este utilizată pe scară largă pentru a combina și alte camere. Astăzi, o astfel de cameră multifuncțională este utilizată în căsuțe spațioase, mansarde și apartamente studio..

În bucătărie-living, puteți împărți camera în zone speciale sau puteți utiliza un singur design atunci când decorați camera. În bucătărie-living, puteți împărți camera în zone speciale sau puteți utiliza un singur design atunci când decorați camera.

Acest lucru permite o combinație armonioasă, creând o atmosferă de completitudine. Există multe stiluri, datorită cărora puteți crea un design neobișnuit într-o cameră spațioasă (eco, scandi sau provence).

Pentru stilul loft, trebuie luat în considerare faptul că camera comună are:

 • Spațiu deschis, dar zonarea delicată ar trebui să fie prezentă în acesta;
 • Pe tavan, trebuie să se acorde atenție creării iluziei prezenței unei mansarde;
 • Cerințe de pardoseală: scândură de lemn și minimalism.

Stilul de fuziune este caracterizat de neglijență și luminozitate pentru tineri:

 • Pentru decorarea pereților în cameră, sunt selectate diferite materiale (un perete este din lemn, iar pentru celălalt se folosește plastic);
 • Este mai bine să așezați mobilier în stil retro în cameră;
 • Trebuie să existe imagini (de exemplu, în stilul benzilor desenate) sau fotografii;
 • O nuanță importantă este amplasarea unui număr mare de rafturi, precum și a rafturilor;
 • Datorită contrastelor luminoase, este posibil să se creeze o zonare de succes în bucătărie-sufragerie..

Soluții de proiectare a bucătăriei-living: zonare

Dacă intenționați să combinați camera de zi cu bucătăria, ar trebui să aveți grijă să creați zone funcționale. Dar câți ar trebui să fie? Asigurați-vă că există cel puțin trei dintre ele..

Cele mai reușite soluții de design sunt utilizarea unui singur stil în interiorul a două camere. Cele mai reușite soluții de design sunt utilizarea unui singur stil în interiorul a două camere.

Mutându-se în camera de zi bucătăria include:

 • Una dintre zone va fi o zonă de bucătărie de lucru;
 • Al doilea este un loc de relaxare, unde este amplasat patul și va exista un dressing;
 • De asemenea, ar trebui să existe o zonă separată cu o masă.

Când încercați să echipați zonele, ar trebui să țineți cont de dimensiunea celor două camere, deoarece în majoritatea cazurilor camerele sunt caracterizate de un pătrat mic..

Pentru ca proiectarea spațiilor și divizarea lor să fie corecte:

 • Este important să aveți grijă de combinația de pardoseală din camere;
 • Faceți tavanul pe mai multe niveluri;
 • Utilizați un contor de bare ca parte de conectare;
 • Cu o insulă de bucătărie pe podium sau o peninsulă, va fi posibil să decorați perfect și să creați armonie într-o cameră mare;
 • Vă puteți concentra asupra mesei din zona de bucătărie sau puteți evidenția canapeaua;
 • Utilizați un arc ca separator de cameră.

Există multe opțiuni pentru zonare, dar cea mai acceptabilă va fi cea, datorită căreia este posibil să aranjați toate piesele de mobilier în funcție de dorințele proprietarului..

Interiorul bucătăriei-living: trucuri de fuzionare

Dacă intenționați să remodelați și să conectați bucătăria la sufragerie, trebuie să aveți grijă ca finisarea corectă a acestor zone să fie efectuată.

Nu uitați să observați schema de culori în bucătărie-living combinată. Cu combinația potrivită de tonuri din cameră, se creează efectul unui singur spațiu. Nu uitați de observarea schemei de culori în bucătărie-cameră de zi combinată. Cu combinația potrivită de tonuri din cameră, se creează efectul unui singur spațiu.

Pentru a face acest lucru, trebuie să țineți cont de cerințele reale:

 1. Puteți experimenta cu decorarea ferestrelor. De exemplu, utilizați perdelele ca detaliu important, precum și decorați camera în același stil. Proiectarea corectă în timpul înregistrării vă permite să obțineți rezultatul dorit. Unii oameni preferă să utilizeze iluminatul încastrat în ambele camere, ceea ce face posibilă decorarea armonioasă a tuturor zonelor..
 2. O atenție deosebită ar trebui acordată alegerii textilelor. Se încurajează utilizarea fețelor de masă, a husei pentru scaune sau a pernelor din aceeași țesătură..

Caracteristicile instalării unei partiții într-o cameră de zi combinată cu o bucătărie

Dacă aveți nevoie de un apartament cu două camere pentru a dobândi un aspect modern, cea mai bună soluție ar fi combinarea bucătăriei cu camera de zi. Pentru a evidenția o anumită zonă, recomandarea unui designer profesionist este de a utiliza o partiție joasă. Se obișnuiește completarea unei astfel de partiții cu nișe decorative, precum și așezarea rafturilor în ea. În plus față de decorarea excelentă a spațiului, un astfel de detaliu de decor combină în mod convenabil practicitatea și versatilitatea..

Unii proprietari reușesc să plaseze un televizor pe partiție sau să instaleze un acvariu în el. Unii proprietari reușesc să plaseze un televizor pe partiție sau să instaleze un acvariu în el.

O opțiune excelentă astăzi este considerată fabricarea unei partiții din sticlă, care se distinge prin dimensiunile sale înguste. Atunci când combinați camere, un astfel de delimitator are multe avantaje. De exemplu, aici se poate instala iluminat suplimentar. Pentru a conecta cu succes două camere, ar trebui să vă ocupați de fabricarea unei partiții. Cu ajutorul acestuia, puteți delimita spațiul, în timp ce creați un singur design..

Sfaturi de la maeștri atunci când combinați bucătăria și camera de zi cu o sobă cu gaz

Dacă este instalată o sobă pe gaz în bucătărie-living, nu va fi posibilă deschiderea completă a zonei de bucătărie. În schimb, va trebui să instalați o partiție. Poate fi o structură staționară sau glisantă. Mulți proprietari scapă de o parte a peretelui (neapărat neportantă) cu propriile mâini, după care se montează o partiție în cameră. Când structura glisantă este pliată, mobilierul ia aspectul unui singur spațiu.

Dacă este necesar, puteți separa zona de bucătărie de camera de zi. Dacă intenționați să utilizați aragazul, atunci partiția se mișcă strâns Dacă este necesar, puteți separa zona de bucătărie de camera de zi. Dacă intenționați să utilizați aragazul, atunci partiția se mișcă strâns

Un alt exemplu pentru zonarea unei bucătării-sufragerie este instalarea unei uși. Cu toate acestea, acest design, în loc de o separare explicită, ar trebui să combine ambele încăperi. Ca rezultat, recenziile maestrilor sunt unanime: este mai bine să instalați o ușă glisantă. Datorită faptului că în stare deschisă ușile sale sunt situate de-a lungul pereților, interiorul bucătăriei-sufragerie va beneficia doar.

Bucătărie-living clasă economică: caracteristici de amenajare

Pentru a combina bucătăria și camera de zi în apartamente de clasă economică și pentru a amenaja camera cât mai bine posibil, ar trebui luate în considerare unele nuanțe. Dacă combinăm camere într-un stalinka, este necesar să ținem cont de suprafața acestor camere. În plus, este important să aveți grijă în prealabil de a obține permisiunea pentru o astfel de combinație la autoritățile relevante..

Puteți amenaja zona de bucătărie cu aparate încorporate, care vă vor permite să utilizați spațiul destul de economic Puteți amenaja zona de bucătărie cu aparate încorporate, care vă vor permite să utilizați spațiul destul de economic

Amenajarea corectă a camerelor conectate împreună cu un număr mic de metri include:

 • Folosind cantitatea minimă de mobilier (în loc de piedestale masive, precum și dulapuri), cele mai bune soluții sunt un minim de mobilier;
 • Un set de bucătărie amplasat vertical va elibera semnificativ spațiu, iar camera va fi confortabilă și practică.

Cum să alegeți fațadele potrivite pentru bucătărie-sufragerie

Fațadele selectate corect sunt considerate unul dintre detaliile importante ale designului camerei de bucătărie-living. Ele trebuie alese ținând cont de caracteristicile interiorului înconjurător. Prin urmare, armăturile pot fi maro, realizate în culori pastelate, diferă în culori vii..

Trebuie amintit că fațada este fața bucătăriei, deci este important să aveți grijă de alegerea corectă a acesteia. Trebuie amintit că fațada este fața bucătăriei, deci este important să aveți grijă de alegerea corectă a acesteia.

Merită subliniat cerințele simple pentru alegerea fațadelor:

 • Fațadele noi trebuie să fie practice, în caz contrar, chiar dacă se disting printr-un design atractiv, este puțin probabil să dureze mult;
 • Atunci când alegeți mobilierul, nu ar trebui să existe dezavantaje sub forma unei rezistențe slabe la temperaturi extreme;
 • Fațada trebuie să reziste la curățarea umedă;
 • Un plus incontestabil este alegerea de fitinguri de înaltă calitate și fiabile.

Cerințe pentru ventilația bucătăriei-sufragerie

Livingul conectat la bucătărie trebuie să aibă o ventilație bună. O variantă a normei este un sistem de ventilație de înaltă calitate cu ajutorul căruia puteți reduce mirosurile care apar inevitabil după gătit. Totuși, ventilația standard nu poate elimina complet mirosurile din încăpere. De aceea, se recomandă să aveți grijă de ventilația forțată. Pentru a face acest lucru, trebuie să instalați un sistem de ventilație care merge direct pe stradă..

Design interior studio-living-sufragerie (video)

Prin îmbinarea bucătăriei cu camera de zi, este posibil să eliberați spațiu și să echipați suplimentar camera de zi. Astăzi, o astfel de reamenajare face posibilă chiar și un apartament de dimensiuni mici confortabil, destul de modern și, de asemenea, multifuncțional..

Design bucătărie-cameră de zi (foto interioară)