Camera de zi în stil clasic: 7 sfaturi pertinente

Livingul în stil clasic va face apartamentul dvs. elegant și confortabil O cameră de zi într-un stil clasic va face apartamentul dvs. sofisticat și confortabil Astăzi, diverse tehnici și metode de proiectare sunt folosite pentru a decora camera de zi. Unii dintre ei suferă modificări sau își pierd popularitatea. Dar un living în stil clasic rămâne mereu la modă. Ea este un semn al bunului gust și al bogăției. Decorarea unei camere în acest stil nu este o sarcină ușoară. Mulți oameni angajează un designer care decorează camera ținând cont de toate dorințele clientului. Înregistrarea de sine este de asemenea posibilă, dar necesită o pregătire teoretică suplimentară..

Cerințe de bază pentru proiectarea camerei de zi

Clasicii au fost întotdeauna populari. Un interior în acest stil arată întotdeauna bine îngrijit, strict și elegant. Un living clasic ar trebui să fie solemn, să ofere un sentiment de sărbătoare și armonie.

Atunci când decorați o cameră de zi într-un apartament, este important să vă amintiți că spațiul nu trebuie supraîncărcat. Acest lucru se aplică atât culorilor, cât și articolelor de interior..

Camera de zi în stilul „clasic” arată strictă, îngrijită și elegantă Camera de zi în stilul „clasic” arată strictă, îngrijită și elegantă

O varietate de materiale decorative pot fi utilizate pentru finisarea suprafeței: tencuială, țesătură, pictură. Pentru pereți și tavane, este important să folosiți materiale de cea mai înaltă calitate. Prin urmare, finisarea în stil clasic nu poate fi economică..

Cerințe de bază pentru proiectarea camerei de zi:

 • Armonie;
 • Simetria formelor;
 • Utilizarea materialelor scumpe și de înaltă calitate;
 • Utilizarea anumitor obiecte de decor;
 • Aplicarea unei scheme de culori calme.

Interiorul clasic din hol se caracterizează prin austeritate, grație și eleganță. Cerințele pentru un astfel de interior sunt foarte stricte. Toate obiectele de interior trebuie să fie atent și adecvate stilului dat. Tipurile de colțuri de canapele și pereți sunt considerate foarte convenabile de utilizat..

Opțiuni de decorare a sălilor în stil clasic

Stilul clasic subliniază bogăția și statutul material al proprietarilor unui apartament sau unei case. Acest interior este renumit pentru confortul său. Și materialele de înaltă calitate asigură siguranța pentru sănătatea umană..

Lemnul solid este folosit pentru decorarea unui living clasic. În funcție de schema de culori din interior, aceasta poate fi deschisă sau întunecată..

Pentru ca un living clasic să arate elegant, este necesar să selectați articole de mobilier și decor în culori deschise. Pentru ca un living clasic să arate elegant, este necesar să selectați articole de mobilier și decor în culori deschise.

Este important ca mobilierul să fie nu numai frumos, ci și confortabil. O caracteristică a interiorului poate fi un șemineu realizat în stil clasic. Foarte des, un birou este echipat într-o cameră de zi spațioasă. Stilul pentru decorarea sa poate fi foarte divers..

Opțiune de proiectare cameră de zi:

 • Lipirea tapetului clasic cu dungi;
 • Instalarea de mobilier ușor și decorarea ferestrelor cu perdele de lapte;
 • Decor cu stuc, materiale de finisare frumoase;
 • Folosind corpuri de iluminat masive.

Dacă mobilierul este mare și atrage toată atenția asupra sa, obiectele de decor ar trebui să le dilueze și să le completeze subtil. Astfel, se va obține o atmosferă armonioasă și ușoară. Prezența unei scări presupune, de asemenea, un design strict și clasic. Camera de zi ar trebui să fie decorată astfel încât să pară spațioasă, plină de lumină și armonie..

Camere de zi luminoase Elite: clasice

De obicei, camerele de zi clasice sunt decorate în culori deschise. În acest caz, este imperativ să declanșezi nuanțe deschise cu mobilier din lemn de culoare închisă sau elemente decorative întunecate. Pentru finisarea suprafețelor folosesc materiale de nuanțe deschise.

Peretele poate fi decorat cu muluri din stuc, coloane, semicoloane, muluri, frize, reliefuri, panouri de perete.

Camerele de zi în stil clasic sunt realizate în stil alb sau bej, completând interiorul cu mobilier de culori vii Camerele de zi în stil clasic sunt realizate în stil alb sau bej, completând interiorul cu mobilier de culori vii

Elementele decorative de pe pereți ar trebui să fie realizate în aceeași nuanță de culoare ca și decorul de perete principal. Tavanul este, de asemenea, realizat în culori deschise. Decorează-l cu frize, muluri, cornișă, rozete, stuc tencuială.

Grup de culori

 • Cremă;
 • Roz pal;
 • Bej;
 • Gri deschis;
 • Albastru;
 • lumină galbenă;
 • Verde deschis;
 • Nuanțe albe.

Este important să alegeți culoarea pentru camera de zi în procesul de elaborare a unui proiect de design. Atunci se determină culoarea decorului interior și a mobilierului. Este important ca toate obiectele interioare să fie combinate armonios între ele..

Camera de zi în stil clasic: alegerea materialelor textile

Un aspect important în proiectarea camerei de zi este designul perdelelor. Ei sunt cei care salvează de la pătrunderea luminii solare atunci când este inadecvat și, de asemenea, o lasă să treacă dacă este necesar. Stilul clasic în perdele este țesăturile luxoase și bogate, cârligele frumoase și lambrequinele șic.

Nu utilizați jaluzele sau jaluzele romane pentru a decora o fereastră într-o cameră de zi clasică. O sală de mese este mai potrivită pentru utilizarea lor..

Alegerea textilelor într-un living clasic este foarte importantă, deoarece face camera unică. Alegerea textilelor într-o cameră de zi clasică este foarte importantă, deoarece face camera unică.

Țesătura pentru perdele ar trebui să fie densă. Este important ca calitatea țesăturii să fie cât mai mare posibil. Este mai bine să alegeți o culoare neutră a țesăturii, o puteți dilua cu un ornament discret.

Tipuri de țesături pentru cusut perdele:

 • Catifea;
 • Jacquard;
 • Mătase;
 • Brocart;
 • Atlas.

Cel mai bine este să încredințați profesioniștilor proiectarea și coaserea perdelelor. Portarii sunt o parte importantă a întregului interior. Ar trebui să arate elegant, strict, dar în același timp să creeze confort și confort..

Scaune de sufragerie: clasice

Pentru a decora holul într-un stil clasic, se folosește mobilier din lemn natural sau MDF. Scaunele sunt un element important pentru camera de zi. Tapițeria scaunelor este realizată din țesături scumpe și de înaltă calitate, iar baza este realizată din diferite tipuri de lemn..

Costul scaunelor clasice este mare. Cu toate acestea, acest lucru le caracterizează ca mobilier de lux de încredere, care va dura mulți ani..

Scaunele în stil clasic se disting prin proprietățile lor speciale de performanță. De obicei, lemnul de hevea este folosit pentru fabricarea lor. Este popular pentru durata de viață lungă și fiabilitatea sa. Italia, China, Rusia sunt considerate țări producătoare cunoscute de astfel de mobilier..

Scaunele pentru camera de zi în stilul „clasic” trebuie selectate, ținând cont de calitatea și fiabilitatea acestora Scaunele pentru camera de zi în stilul „clasic” trebuie selectate, ținând cont de calitatea și fiabilitatea acestora

Caracteristici ale scaunelor în stil clasic

 • Putere mare;
 • Durabilitate;
 • Practic;
 • Şic;
 • O bogăție de design.

Scaunele clasice vă vor ajuta să faceți interiorul frumos, elegant, funcțional și confortabil. Astfel de scaune pot fi făcute la comandă în Rusia sau Belarus. Acest lucru vă permite să creați tapițerie care să se potrivească cu perdelele. Va fi puțin mai ieftin să comandați produse chinezești. Dar, în acest caz, este important să ne gândim la calitatea scaunelor și nu la costul acestora..

Frumos living clasic într-o casă la țară

Un living clasic într-o casă privată va arăta organic și elegant dacă designul este realizat conform tuturor regulilor. Stilul clasic nu este doar strict. Dar și un stil foarte confortabil. Prin finisajele de suprafață potrivite, alegerea materialelor și desenelor potrivite pentru mobilier și a obiectelor de decor potrivite.

Una dintre principalele caracteristici ale amenajării spațiilor este simetria sa. Acesta este un semn clar al stilului clasic..

Într-o casă de țară, un living în stil clasic arată foarte frumos Într-o casă de țară, un living în stil clasic arată foarte frumos

Una dintre cele mai frecvente metode de aranjare a mobilierului în stil clasic este aranjarea canapelelor sau a fotoliilor opuse. Masa sau dulapul este situat simetric față de șemineu. Amenajarea mobilierului și geometria corectă a camerei este foarte importantă. De asemenea, ar trebui să utilizați pereți largi modulari, realizați într-un stil clasic..

Culorile camerei de zi:

 • Alb;
 • Alb-negru;
 • Bej;
 • Maro deschis;
 • Lumină galbenă.

Deoarece este obișnuit să se utilizeze nuanțe deschise în designul clasic, cea mai bună opțiune pentru decorarea unei case este albul, bejul sau nuanțele de verde. Pentru ca camera să nu fie prea puțin vizibilă, designerilor li se recomandă să facă accente cu mobilier întunecat sau articole de decor. Este important să luați în considerare cu atenție selectarea și amplasarea corpurilor de iluminat..

Cum să decorați o cameră de zi într-un stil clasic

Este dificil să creezi o cameră în stil clasic. Principalul lucru este respectarea canoanelor și regulilor, de la care nu ar trebui să se abată. Stilul clasic nu are loc pentru interpretări neașteptate.

Este important să mențineți simetria camerei și amenajarea mobilierului. Acest semn este cel care vorbește de la apartenența camerei la stilul clasic..

Cu toate acestea, trebuie amintit că este mai bine să decorați o cameră de zi într-un stil clasic atunci când zona acesteia o permite. Apartamentele mici și stilul clasic nu se amestecă bine. Prezența unui decor bogat face camera vizual mai mică.

Când decorați o cameră de oaspeți, nu uitați că ar trebui să fie nu numai atractivă, ci și funcțională. Când decorați o cameră de oaspeți, nu uitați că ar trebui să fie nu numai atractivă, ci și funcțională.

Sfaturi pentru decorarea camerei de zi:

 • Înainte de a începe reparațiile, este necesar să întocmiți un proiect de proiectare..
 • Selectați finisajele de suprafață.
 • Folosiți culori deschise pentru decorarea pereților și tapițeria mobilierului.
 • Coaseți perdele elegante într-un stil clasic la comandă.
 • Alegeți mobilier în stil clasic de la un producător de încredere.
 • Folosiți numai materiale naturale.

Decorarea unui living într-un stil clasic este posibilă numai cu un buget mare. Pentru a înțelege dacă designul unei camere în acest stil va atrage bugetul, trebuie mai întâi să vă gândiți la toate nuanțele și să studiați piața. Puteți face cunoștință cu opțiunile de proiectare pentru camerele de zi din apartamente și case de pe Internet, pe site-uri specializate.

Design cameră de zi în stil clasic (video)

Clasicismul este culmea gustului, eleganței și farmecului. O astfel de cameră de zi arată nu numai frumoasă, ci maiestuoasă și luxoasă. Desigur, acest stil necesită o mulțime de costuri materiale. Pentru a decora camera, ei folosesc cele mai bune materiale pentru decor, cele mai bune mobilier și articole de decor. Materialele ieftine vor face ca stilul să pară ieftin. O condiție importantă este respectarea regulilor pentru decorarea unui living într-un stil clasic. Aceste camere de zi nu sunt doar elegante, ci și foarte confortabile..

Design cameră de zi în stil clasic (fotografie interioară)