Alegerea unui perete în hol: 3 moduri de mobilare

Este ușor să găsiți un perete potrivit pentru hol, deoarece există multe tipuri care diferă prin textură, culoare și material. Este ușor să alegeți un perete potrivit pentru hol, deoarece există multe tipuri care diferă prin textură, culoare și material. Fiecare proprietar de apartament dorește să își vadă camera de zi sau holul frumos și în același timp funcțional. Sala este proiectată pentru primirea oaspeților, relaxarea după o zi de lucru, întâlniri de seară cu întreaga familie. Pe lângă canapele și fotolii, în hol este instalat un perete. Pereții moderni au multe dispozitive funcționale, sunt compacte, diferite ca stil și design. Fabricile de mobilă oferă clienților lor o mare varietate de pereți, care sunt realizați din materiale ieftine și bune. Pentru a ridica un perete în hol, trebuie să vă familiarizați cu această problemă..

Ziduri ieftine în sală: opțiuni economice

Mobilierul cel mai ieftin este considerat a fi realizat din materiale moderne, cum ar fi MDF și PAL. Aceste materiale sunt disponibile pe scară largă, ecologice și accesibile pentru toată lumea. Zidurile mici și compacte, care pot consta din mai multe secțiuni, sunt, de asemenea, considerate ieftine. Astfel de pereți sunt potriviți pentru o sală cu un film mic..

În ceea ce privește funcționalitatea, pereții ieftini nu sunt inferiori modelelor mai scumpe.

Plăcile aglomerate sau MDF sunt adesea utilizate pentru fabricarea pereților ieftini, drept urmare sunt vândute la un preț destul de mic. Plăcile aglomerate sau MDF sunt adesea utilizate pentru fabricarea pereților ieftini, drept urmare sunt vândute la un preț destul de mic.

Rafturile și dulapurile pentru depozitarea diferitelor obiecte sunt încorporate în peretele compact. Unele secțiuni de perete pot fi echipate cu uși de sticlă, ceea ce conferă mobilierului un plus de eleganță. De asemenea, armăturile selectate afectează costul unui perete mic. Într-un apartament cu un film mic, de regulă, pereții constau din două dulapuri verticale cu mai multe piedestale în partea de jos, un loc pentru încorporarea unui home theater și a rafturilor superioare. Producătorii produc pereți ieftini în diferite modele și culori..

Pentru a economisi timp, multe magazine de mobilă sau fabrici se oferă să asambleze un perete din module gata făcute. Aceasta este o metodă foarte convenabilă pentru motivul că nu este nevoie să așteptați mult timp pentru producție, puteți alege dulapurile pentru funcționalitatea dorită, nu există riscul de a achiziționa rafturi inutile. Pereții mici arată întotdeauna bine în camerele cu pereți ușori..

Perete încorporat în hol: ergonomie în fiecare casă

Peretele încorporat în hol este o soluție bună atunci când este necesar să corectați vizual spațiul din cameră. Un astfel de perete poate consta din mai multe dulapuri, piedestale și un număr mare de rafturi. Ușile pot diferi ca dimensiune și se pot deschide în direcții diferite. Totul depinde de zborul imaginației și comoditate.

Puteți pune un perete încorporat de-a lungul peretelui sau în nișe ale structurilor de construcție.

Peretele încorporat, datorită compactității sale, vă permite să economisiți semnificativ spațiul camerei Peretele încorporat, datorită compactității sale, vă permite să economisiți semnificativ spațiul camerei

Peretele este format din blocuri care sunt asamblate de la podea la curent. De regulă, volumul util al unui astfel de mobilier este de două ori mai mare decât cel al unui perete modular convențional. De asemenea, peretele încorporat este convenabil din punct de vedere al curățării. Nu are suprafețe superioare deschise și locuri greu accesibile în care se poate aduna praful. Mobilierul încorporat este foarte ușor de făcut cu propriile mâini, conform desenelor gata făcute..

Cu un zbor mare de imaginație, vă puteți proiecta propriul desen, ținând cont de toate nuanțele și caracteristicile camerei. Fațadele dulapurilor unui astfel de mobilier pot fi diverse în culori și materiale. Multe fabrici își oferă serviciile pentru proiectarea modelelor, ceea ce este foarte convenabil dacă nu aveți timp să proiectați singuri mobilierul. Un designer cu experiență va putea alege stilul necesar modelului de perete, ținând cont de interiorul camerei.

Paleta de vopsele: culori de perete pentru hol

Anterior, nuanțele clasice ale speciilor de lemn natural erau alese pentru pereții sălii. Era culoarea „nuc”, „stejar”, ​​„arin”. Se credea că aceste nuanțe conferă camerei mai mult lux și semnificație. Până în prezent, preferințele de culoare s-au schimbat puțin..

Modelele moderne de perete sunt pline de culori strălucitoare și combinații de culori nestandardizate.

Mai mulți oameni au început să aleagă mobilier cu un finisaj lucios sau mat. Alegerea culorii depinde întotdeauna de decorul general al camerei. Aceasta este în principal culoarea tapetului și podelelor, precum și dorința și gusturile proprietarului. Atunci când alegeți culoarea mobilierului, nu uitați că orice nuanță tinde să influențeze starea de spirit a celor din cameră. Culorile strălucitoare sau excesiv de saturate pot deveni rapid enervante și iritante. Designerii recomandă atunci când aleg un perete în hol să se oprească pe culori mai blande..

Pentru perete, trebuie să alegeți o culoare care să iasă în evidență pe fundalul pereților: dacă peretele este alb, atunci peretele ar trebui să fie realizat în culori închise. Pentru perete, trebuie să alegeți o culoare care să iasă în evidență pe fundalul pereților: dacă peretele este alb, atunci peretele ar trebui să fie realizat în culori închise.

Dacă trebuie să măriți vizual spațiul, cel mai bine este să alegeți mobilier în culori deschise, cum ar fi:

 • Culoare alba;
 • Cremă;
 • Bej în culori pastelate.

Pentru a adăuga lux, sunt potrivite culorile întunecate ale copacilor nobili..

Pentru un stil de cameră mai modern și mai extraordinar, combinațiile de culori sunt potrivite:

 • Alb și negru;
 • Bej și portocaliu;
 • roșu și alb.

De asemenea, nu uitați de culoarea originală a armăturilor, care subliniază stilul mobilierului. Fitingurile sunt potrivite cu stilul mobilierului. Poate fi aur, argint sau cupru. Dacă peretele este realizat în culori vii, atunci cel mai potrivit este să subliniezi coloritul cu stilouri colorate..

Peretele din hol: cum să-l puneți, modalități de mobilare

Amplasarea pereților depinde de metrul pătrat al camerei de zi și de tema principală a interiorului..

Există mai multe locații de bază ale peretelui:

 • Direct;
 • Colţ;
 • Locație prin litera P.

Este mai bine să așezați peretele lângă perete cu cel mai liber spațiu. Este mai bine să așezați peretele lângă perete cu cel mai liber spațiu.

Aranjamentul peretelui drept este potrivit pentru încăperi mari și mici. Un astfel de model poate fi amplasat de-a lungul unui perete sau poate ocupa o zonă mică a camerei de zi. Cel mai adesea acesta este mobilier încorporat, care se află în nișa camerei. Pereții drepți se potrivesc camerelor pătrate, dreptunghiulare.

Pereții din colț sunt așezați în camere de zi mici. Un dulap, o bufet sau o bară sunt instalate de obicei în colț, dar există modele în care un televizor este situat în colț. Astfel de modele arată miniatural, ocupă puțin spațiu..

Pereții cu un aranjament în formă de U sunt instalați în apartamente unde camera de zi este mare. Astfel de modele ocupă două colțuri simultan. De regulă, în aceste modele sunt construite o garderobă cu drepturi depline și multe dulapuri pentru depozitarea diferitelor obiecte. Astfel de pereți sunt multifuncționali și vor fi plăcuți de mulți.

De asemenea, merită să acordați o atenție specială modului în care este construit peretele. Dulapurile sunt de tip dulap și modulare.

Dulapurile pentru dulapuri sunt mai voluminoase în comparație cu modelele modulare. Dulapurile modulare pot fi ușor înlocuite în timp. Mobilierul pentru dulap este instalat mult timp, segmentele individuale pot fi înlocuite.

Modele de perete Hall: clasificare

Fabrica de mobilă din vremea noastră are capacitatea de a produce cele mai interesante modele pentru fiecare gust. Uneori este foarte dificil pentru consumator să aleagă modelul potrivit.

Designul peretelui trebuie să corespundă stilului în care este realizată camera, de exemplu, clasic Designul peretelui trebuie să corespundă stilului în care este realizată camera, de exemplu, clasic

Pentru a facilita selecția, designerii de mobilier împart modelele de perete în conformitate cu următoarea clasificare:

 1. După materialul din care este realizat peretele. Cele mai populare sunt lemnul natural, MDF și PAL. În modele mai exclusive puteți găsi elemente de oțel, forjare, bambus, plastic, vitralii.
 2. Prin asamblarea peretelui. Magazinele oferă două opțiuni de perete. Unul este să cumpărați mobilier gata făcut sau să cumpărați o carcasă și segmente separate pentru auto-asamblare.
 3. Prin dispunere geometrică. Modelele de perete pot fi așezate drept sau în unghi.
 4. După funcționalitate și dimensiuni.
 5. După stilul de design. Prin design, modelele de perete sunt realizate în stil clasic, modern, high-tech, baroc etc..

La alegerea unui model de perete pentru hol, se ia în considerare interiorul general al pereților și mobilierului tapițat. Fiecare fabrică de mobilă vă invită să vă familiarizați cu sortimentul disponibil înainte de a cumpăra un perete. Catalogul de modele conține o descriere completă a modelelor, posibile variații de culoare, dimensiuni și nume. Probele de perete selectate pot fi vizualizate în showroom. Pentru a comanda modelul care vă place, este suficient să spuneți vânzătorului cum se numește peretele.

Fabricile și magazinele bune îi ajută întotdeauna pe clienți să găsească ceea ce au nevoie.

Sala fără perete: este convenabil

Astăzi a devenit la modă să folosești mai multe segmente separate de perete. Mini pereții sunt un exemplu excelent. Astfel de modele constau dintr-un suport TV lung și mai multe rafturi care sunt instalate deasupra acestuia..

Dacă sala este echipată într-un stil minimalist, atunci un mini-perete format din mai multe elemente se va potrivi perfect în ea. Dacă sala este echipată într-un stil minimalist, atunci un mini-perete format din mai multe elemente se va potrivi perfect în ea.

Uneori, în loc de rafturi, este atașat un raft vertical sau orizontal.

Acest model are o dimensiune foarte compactă. Toate elementele acestui mini-design sunt realizate în aceeași culoare și din același material. Astfel de modele mici sunt potrivite pentru sufragerii mici pentru persoanele cărora le place stilul minimalist. Această soluție vă va ajuta să eliberați o cantitate imensă de spațiu..

Cum să decorați un perete într-o sală: decor unic

Înainte de a cumpăra pereți în sufragerie, ar trebui să luați în considerare cu atenție cu ce vor fi umplute dulapurile și rafturile. Pentru a crea confortul, mobilierul din sufragerie poate fi decorat cu obiecte frumoase care aduc căldură sau amintesc de un eveniment. Cel mai adesea, este obișnuit să puneți diverse decoruri pe rafturile deschise, cum ar fi vaze, figurine, suveniruri. Ceasurile originale cu sfeșnice vor arăta, de asemenea, foarte rafinate..

Mulți oameni preferă să pună fotografii vechi într-un loc proeminent, așezate în cadre frumoase..

Rame cu fotografii, cărți, ghivece, lumânări sau un serviciu pot acționa ca decorațiuni de perete. Rame cu fotografii, cărți, ghivece, lumânări sau un serviciu pot acționa ca decorațiuni de perete.

Fotografiile cu același subiect vor arăta bine. Bucatele frumoase pot fi așezate pe rafturile din spatele ușilor de sticlă. Poate fi cristal, faianță, ceramică originală. Ușile de sticlă sunt decorate cu diferite modele și monograme. De asemenea, puteți monta o bandă LED în peretele sufrageriei..

Iluminarea din spate va crea o atmosferă romantică, iar luminile colorate se vor reflecta misterios în rafturile de sticlă.

Modelele clasice din lemn natural sunt decorate cu oglinzi. O oglindă este instalată pe peretele din spate al bufetului sau bufetului, ceea ce ajută la sporirea frumuseții sticlei și la crearea efectului de transparență și infinit. Ușile pot fi decorate cu accesorii frumoase și originale. Mânerele exclusive ale ușilor din fier forjat evidențiază eleganța modelelor baroce. Cea mai importantă regulă atunci când decorați un perete într-o sală este să nu creați dezordine pe rafturi și dulapuri. Pentru a face acest lucru, nu ar trebui să puneți mai mult de trei articole pe rafturile deschise și totul din interiorul dulapurilor ar trebui să fie aranjat simetric..

Perete elegant în hol (video)

Mobilierul din sufragerie joacă un rol cheie în interior, astfel încât toate nuanțele ar trebui luate în considerare atunci când se dezvoltă un design de cameră. Peretele glisant trebuie să fie suficient de funcțional și să se potrivească cu dimensiunile camerei. Modelele de mobilier selectate pentru hol trebuie să țină seama de culoarea pereților, de amplasarea ferestrelor, precum și de preferințele de stil. Producătorii de mobilier modern produc mii de modele interesante și exclusive. Dacă doriți să aveți mobilier exclusiv acasă, puteți contacta o companie de design.

Exemple de pereți în hol (fotografie în interior)