Kuinka tehdä mosaiikki keittiön työtaso

Mosaiikkitaso ei ole vain osa keittiön suunnittelua, vaan myös sen toiminnallinen osa. Mosaiikkityötasot eivät ole vain osa keittiön suunnittelua, vaan myös niiden toiminnallinen osa. Mosaiikki on yksi vanhimmista tavoista sisustaa huone. Perinteisesti materiaalia käytetään seinien ja lattioiden koristeluun, harvemmin siitä asetetaan kuvia. Tekniikan käyttöalue on laajentunut merkittävästi ajan myötä, viime aikoina mosaiikkilaattoja käytetään usein pöytien liimaamiseen. On syytä huomata, että pöytälevyn tekeminen omin käsin ei ole vaikeaa, tämä vaatii minimaalisia taitoja ja paljon kärsivällisyyttä..

Mosaiikki: tyypit ja ominaisuudet

Useita värejä ei tarvitse käyttää, useat samanväriset sävyt riittävät Useita värejä ei tarvitse käyttää, useat samanväriset sävyt riittävät

Mosaiikkeja on melko vähän. yleisimpiä ovat seuraavat:

 • Lasi;
 • Keraaminen;
 • Kivi;
 • Metallinen;
 • Puinen;
 • Posliinikivitavaraa.

Asiantuntijoiden mukaan paras vaihtoehto on värillisen lasin ja joustavien laattojen yhdistelmä. Joustavat laatat ovat tuotteita, jotka on valmistettu murusta, joka on käsitelty vastaamaan tietynlaista tiiliä tai kiveä.

Joustavat laatat mahdollistavat lähes minkä tahansa muodon pinnan viimeistelyn Joustavat laatat mahdollistavat lähes minkä tahansa muodon pinnan viimeistelyn Joustavia laattoja voidaan käyttää paitsi työtasolla myös koriste -elementeillä Joustavia laattoja voidaan käyttää paitsi työtasolla myös koriste -elementeillä

Joustavien laattojen edut:

 1. Kosteudenkestävyys;
 2. Pitkä käyttöikä;
 3. Mekaaninen vahvuus;
 4. Pakkaskestävyys;
 5. Vastustuskyky aggressiivisille ympäristöille;
 6. Värin säilyttäminen altistettuna kosteudelle ja auringonvalolle.

Upea taiteellinen kuva mosaiikista on estetiikan ja helpon asennuksen ansiosta, materiaali on ihanteellinen pöytälevyn liimaamiseen mosaiikilla omin käsin.

Työtasojen viimeistely mosaiikilla

On tärkeää noudattaa mosaiikkien asettamistekniikkaa niin, että se on ilmatiivis ja maksimaalisesti suojattu ulkoisilta tekijöiltä. On tärkeää noudattaa mosaiikkien asettamistekniikkaa niin, että se on ilmatiivis ja maksimaalisesti suojattu ulkoisilta tekijöiltä. On täysin mahdollista tehdä mosaiikkitaso itse. On täysin mahdollista tehdä mosaiikkitaso itse.

Mosaiikki näyttää hyvältä keittiössä, tämä sisustusvaihtoehto virkistää täydellisesti sisustuksen ja tekee siitä alkuperäisemmän ja kirkkaamman. Asianmukaisella hoidolla työtaso säilyttää alkuperäisen ulkonäkönsä monien vuosien ajan. Ei ole suositeltavaa liimata mosaiikkilaattoja ei kovin uuteen sarjaan – on parempi korvata vanha työtaso uudella.

Voit ostaa uuden työtason rakennusmateriaalikaupasta. Myös eripaksuisesta polyuretaanivaahdosta valmistettu levy voidaan asentaa sellaisenaan..

Mittauksen ja leikkaamisen yksinkertaistamiseksi levylle käytetään joskus senttimetristä ristikkoa.

Sarjassa voidaan myydä myös ruostumatonta terästä oleva profiili, joka liimataan tuotteen reunaan samalla liimalla kuin mosaiikki. Liimana käytetään tavallista joustavaa yhdistettä, lasimosaiikkeissa käytetään läpinäkyvää tai valkoista liimaa, joka sopii minkä tahansa väristen laattojen asentamiseen. Tämä liima toimii myös tiivisteaineena, joka on ihanteellinen keittiökalusteille. Mosaiikkilaatat sisältävät monia liitoksia, jotka voivat johtaa homeen muodostumiseen. Tämän välttämiseksi työtasojen puhdistamiseen käytetään erityisiä sienilääkkeitä..

Kuinka sisustaa työtaso mosaiikilla

Tasossa oleva mosaiikki voi olla keittiön kohokohta Työtason mosaiikki voi olla keittiön kohokohta Työtason valmistus omilla käsilläsi on kolme päätapaa:

Ensimmäinen tapa:

 • Vaihe 1. Pöytälevy leikataan levystä mittojen mukaisesti ja myös sen profiilin reuna valmistellaan. Reuna työnnetään rei’itetty osa ylöspäin levyn reunaan;
 • Vaihe 2. Valittu liima levitetään pinnalle ja tasoitetaan lovellisella lastalla, liima on levitettävä myös profiilin yläreunaan;
 • Vaihe 3. Ylärei’itetty profiili liimataan työtason reunan muodostamiseksi;
 • Vaihe 4. Liiman kuivumisen jälkeen pinnalle asetetaan neliöitä, jotka on leikattu valmiiksi omilla käsillä. Samaa liimaa voidaan käyttää tiivistysaineena, pieni osa siitä hierotaan työtason pinnan yli, näin saumaus suoritetaan;
 • Vaihe 5. Ylimääräinen kuivunut liima pyyhitään pois kostealla liinalla.

Valmis työtaso kiillotetaan kiiltäväksi pehmeällä liinalla, lisäpinnoitusta ei tarvita, sinun on vain noudatettava mosaiikkipintojen hoito- ja käyttöehtoja.

Ei ole suositeltavaa laittaa kuumia astioita mosaiikkipinnalle, älä leikkaa sen pintaan veitsellä ja anna myös raskaiden esineiden pudota ja osua.

Halutessasi voit myös leikata pesualtaan - se tulee epätavallisen kauniisti. Halutessasi voit myös leikata pesualtaan – se tulee epätavallisen kauniisti. Kiinalainen mosaiikki on ihanteellinen monien elementtien sisustamiseen yhdellä värityylillä. Kiinalainen mosaiikki on ihanteellinen monien elementtien sisustamiseen yhdellä värityylillä.

Työtason mosaiikki voi vaihdella sekä palapelin värin että koon mukaan. Työtason mosaiikki voi vaihdella sekä palapelin värin että koon mukaan. Mosaiikki klassisissa väreissä sopii täydellisesti moderniin keittiöön Mosaiikki klassisissa väreissä sopii täydellisesti moderniin keittiöön

Toinen tapa:

Jos työtason sisustus ei sisällä monimutkaisia ​​taiteellisia sävellyksiä, on suositeltavaa käyttää menetelmää piirustusten siirtämiseksi paperista työtasolle.

 • Vaihe 1. Mosaiikkilevy asetetaan siististi esivalmistetulle liimapohjalle, paperikerroksen tulee olla päällä;
 • Vaihe 2. Paperi pyyhitään varovasti kostealla liinalla, kunnes se alkaa irrota helposti mosaiikkipinnalta.
 • Vaihe 3. Paperijäämät poistetaan ilman tarpeetonta vaivaa, mikä voi aiheuttaa muutoksen elementtien asennossa;
 • Vaihe 4. Paperipohjan poistamisen jälkeen piirustus on jätettävä päiväksi, minkä jälkeen laasti suoritetaan;
 • Vaihe 5. Ylimääräinen laasti poistetaan kostealla liinalla.

Mosaiikki on yhteensopiva lähes kaikkien keittiöiden kanssa Mosaiikki on yhteensopiva lähes kaikkien keittiöiden kanssa

Kolmas tapa:

Tätä menetelmää pidetään yksinkertaisimpana, ja siihen kuuluu mosaiikin asettaminen verkolla..

 • Vaihe 1. Silmäpohja on upotettu liimaliuokseen, tämä on tehtävä niin, että kaikki sen osat upotetaan tasaisesti samaan syvyyteen;
 • Vaihe 2. Piirustus jäätyy päivän aikana, minkä jälkeen laasti levitetään;
 • Vaihe 3. Jos haluat poistaa ylimääräiset laastin jäljet, joita ei voi poistaa sienellä tai kostealla liinalla, on suositeltavaa käyttää kevyitä liuottimia (kuten White Spirit). Liuottimia tulee käyttää viikon kuluttua työn päättymisestä;

Tee-se-itse-mosaiikki-asennus keittiössä (video)

Kaikilla tavoilla tehdä työtaso omilla käsillä on omat etunsa, joiden avulla voit sisustaa minkä tahansa keittiön. Ei ole välttämätöntä ostaa mosaiikkia, kaunis kuvio tai maalauksia voidaan luoda rikkoutuneiden laattojen tai pullojen palasista.

Esimerkkejä mosaiikkitasoista keittiössä (kuva)