Kuinka päivittää vanhat laatat keittiössä – helppoa ja yksinkertaista

Vanhoja laattoja ei tarvitse vaihtaa - joskus riittää niiden koristelu Vanhoja laattoja ei tarvitse vaihtaa – joskus riittää niiden koristelu. Mutta ennemmin tai myöhemmin aika vaikuttaa myös häneen: joko hän alkaa näyttää edustamattomalta ja menettää ulkonäön tai hän kyllästyy. Ei ole aina mahdollista korvata sitä uudella. Ja sitten herää kysymys – mitä voidaan tehdä, jotta vanha laatta miellyttäisi jälleen silmää? Vastaus on yksinkertainen – päivitä keittiön laatat. Tässä on joitain reseptejä saatavilla.

Mitä voidaan tehdä

Uusien värien lisääminen laattojen mosaiikkiin on loistava ratkaisu, joka voi muuttaa radikaalisti keittiön suunnittelua. Uusien värien lisääminen laattojen mosaiikkiin on loistava ratkaisu, joka voi muuttaa radikaalisti keittiön suunnittelua.

Voit parantaa esiliinan ulkonäköä keittiössä ja jopa muuttaa sen tunnistamattomasti muuttamatta vanhoja laattoja eri tavoin.. Edullisimmat ja suosituimmat:

 • saumojen uusiminen;
 • maalaus;
 • koristelu tarroilla;
 • koristelu itseliimautuvalla kalvolla;
 • osittainen laattojen vaihto.

Jotkut näistä menetelmistä vaativat enemmän kustannuksia ja taitoja, toiset vähemmän. Menetelmän valinta riippuu siitä, minkä tuloksen haluat saada – muuttaa laatat kokonaan keittiössä tai vain päivittää se.

Tärkeä: Riippumatta siitä, mikä menetelmä on valittu, se on pestävä perusteellisesti liasta ja rasvasta ennen laattojen koristamista. Muuten työ epäonnistuu.

Saumojen uusiminen

Keittiön keraamiset laatat voivat näyttää epäsiistiltä ja vanhalta, koska saumojen välinen laasti on menettänyt ulkonäkönsä. Kaikki pöly, noki ja rasva laskeutuvat laastille. Riippumatta siitä, kuinka perusteellisesti esiliina pestään, tulee aika, jolloin saumojen välinen tila menettää lumivalkoisen ulkonäkönsä, halkeamia, halkeamia. Toinen haitta, joka voi tapahtua keittiössä, on se, että hometta voi asettua laattojen väliin. Hän ei myöskään lisää kauneutta. On olemassa tapa palauttaa esiliina aiempaan ulkonäköön – päivittää saumat. Yllättäen tämä muuttaa välittömästi pinnan ulkonäön ja esiliina keittiössä näyttää uudelta. Saumat voidaan päivittää useilla tavoilla:

 • puhdista saumat;
 • levitä uusi laasti;
 • levitä saumamaaleja.

Ensin sinun on poistettava vanhat saumat. Varo vahingoittamasta laattojen reunoja, muuten sinun on vaihdettava se kokonaan Ensin sinun on poistettava vanhat saumat. Varo vahingoittamasta laattojen reunoja, muuten sinun on vaihdettava se kokonaan Saumojen poistamisen jälkeen pinnat on huuhdeltava ja tarkistettava, onko kaikki saumat poistettu, ja puhdistamaan epäpuhtaudet. Saumojen poistamisen jälkeen pinnat on huuhdeltava ja tarkistettava, onko kaikki saumat poistettu, ja puhdistamaan epäpuhtaudet. Seuraavaksi levitetään uudet saumat tiivisteen avulla. Sitten saumojen korkeus on yhtä suuri kuin laattojen korkeus, jotta ne eivät ulkonevat. Jos erikoistyökalua ei ole, käytä mitä tahansa suoraa esinettä Seuraavaksi levitetään uudet saumat tiivisteen avulla. Sitten saumojen korkeus on yhtä suuri kuin laattojen korkeus, jotta ne eivät ulkone. Jos erikoistyökalua ei ole, käytä mitä tahansa suoraa esinettä Huuhtele uudet saumat kuivumisen jälkeen huolellisesti ja nauti lopputuloksesta! Huuhtele uudet saumat kuivumisen jälkeen huolellisesti ja nauti lopputuloksesta!

Aluksi voit yrittää puhdistaa saumat perusteellisesti erityisellä työkalulla. Mutta jos lika on jo imeytynyt laastiin, vain uuden levittäminen auttaa..

Tätä varten sinun on ensin poistettava vanha laasti. Laattojen väliset liitokset pestään tai ruiskutetaan rasvan ja lian poistamiseksi. Jos hometta alkaa näkyä, vanhat laatat on käsiteltävä etikalla. Seuraavaksi levitetään tavanomainen laasti..

Tärkeä: Jos haluat antaa muotoilulle uuden äänen, voit käyttää valkoista laastia, mutta värillistä – näin voit vaihtaa vanhan laatan tunnistamattomasti – tuntuu, että uusi esiliina on asetettu.

Voit päivittää saumat käyttämällä valkoista saumanmerkkiä. Tai käyttämällä erivärisiä saumamaaleja.

Laattojen vaihto

Useimmissa tapauksissa laattojen osittainen vaihto voidaan jättää tekemättä. Esimerkiksi, kuten kuvassa - korvaa jotkut laattoilla, joissa on kuvio Useimmissa tapauksissa laattojen osittainen vaihto voidaan jättää tekemättä. Esimerkiksi, kuten kuvassa – korvaa jotkut laattoilla, joissa on kuvio

Jos jotkut laatat ovat vaurioituneet huomattavasti, voit yrittää vaihtaa ne osittain. Tätä varten sinun on harkittava tulevaa suunnittelua ja valittava kumppanilaatat, jotta esiliina näyttää koristeelliselta ja harmoniselta. Ei pitäisi olla ilmeistä, että korjausyrityksiä on tehty. On parasta valita laatta, joka on ristiriidassa päälaatan värin kanssa. Jos päälaatta on yksivärinen, voit valita koristeelliset laatat, joissa on kuvio.

Tärkeä: Kun valitset uutta laattaa, sinun on varmistettava, että se toistaa täysin vanhan koon.

Vaihto on yksinkertaista – vanha laatta on erotettu varovasti seinästä varmistaen, ettei se vahingoita vierekkäisiä elementtejä. Aiemmin niiden väliset saumat poistetaan. Sitten uusi liimataan vanhan laatan tilalle. Lopuksi uusi laasti levitetään esiliinan koko pintaan. Näin voit yhdistää kaikki laatat yhteen ja luoda illuusion uudesta esiliinasta..

Maalaus

Harvoin kukaan ajattelee laatan päivittämistä yksinkertaisesti maalaamalla se eri värillä. Ja turhaan – jos kaikki tehdään oikein, siitä tulee erittäin omaperäinen ja esteettisesti miellyttävä. On tärkeää kehittää konsepti tulevan esiliinan ulkonäölle. Helpoin tapa tehdä geometrisia elementtejä.

Maalaus telalla on tasaisempaa ja laadukkaampaa kuin siveltimellä. Maalaus telalla on tasaisempaa ja laadukkaampaa kuin siveltimellä. Muuttamalla maalaussuuntaa voit luoda vaalean tekstuurikuvion laattoihin. Muuttamalla maalaussuuntaa voit luoda vaalean tekstuurikuvion laattoihin.

Laattojen maalaamiseen valitaan erityinen maali – tähän tehtävään sopii parhaiten epoksimaali, joka ei leviä sileälle pinnalle ja jolla on hyvät veden- ja lämmönkestävyysominaisuudet. Epoksimaali säilyttää ulkonäkönsä ja kirkkautensa lähes 10 vuotta.

Tärkeä: Laatta voidaan maalata kokonaisuutena tai voit tehdä kuvion esiliinalle. Jotta kuvio olisi tasainen ja esteettinen, sen ääriviivat on rajoitettava tavallisella sähköteipillä tai maalarinteipillä..

Ennen maalausta laatat on pestävä, hiottava kevyesti hiekkapaperilla, rasvattava asetonilla ja pohjustettava. Seuraavaksi levitetään maali. Kun maali on täysin kuiva, saumat on uusittava uudella laastilla. Tämä esiliina näyttää uudelta.

Kalvon koristelu

Nykyään löydät elokuvan, joka muodostaa yhden piirustuksen. Nykyään löydät elokuvan, joka muodostaa yhden piirustuksen. Laattojen kalvo on erittäin edullinen, mutta tehokas ratkaisu sen päivittämiseen Laattojen kalvo on erittäin edullinen, mutta tehokas ratkaisu sen päivittämiseen

Voit koristella vanhoja laattoja itseliimautuvalla teipillä. Sillä on paljon etuja:

 • erilaisia ​​värejä ja kuvioita;
 • kosteudenkestävyys;
 • kemikaalien kestävyys;
 • kestävyys lämpötilan muutoksille.

Elokuvan kanssa on helppo työskennellä. Ennen laattojen koristamista se on hiottava ja rasvattava. Tämän jälkeen kiinnitä kalvo oikeisiin paikkoihin ja tasoita se varovasti laatan pinnan yli. Meidän on yritettävä olla muodostamatta kuplia. Jos tätä ei voitu välttää, kuplat lävistetään neulalla ja tasoitetaan.

Sisustaminen

Laattojen sisustus on hankala ja pitkä liiketoiminta, joten älä unohda laminoida laattoja niin, että ne kestävät kosteutta ja likaa ja ilahduttavat sinua monien vuosien ajan. Laattojen sisustus on hankala ja pitkä liiketoiminta, joten älä unohda laminoida laattoja niin, että ne kestävät kosteutta ja likaa ja ilahduttavat sinua monien vuosien ajan. Nykyään erittäin suosittu ratkaisu on ainutlaatuiset laattakuviot samassa värimaailmassa. Näyttää kokonaisvaltaiselta, tyylikkäältä ja erittäin omaperäiseltä Nykyään erittäin suosittu ratkaisu on ainutlaatuiset laattakuviot samassa värimaailmassa. Näyttää kokonaisvaltaiselta, tyylikkäältä ja erittäin omaperäiseltä

Voit päivittää laatan lisäämällä siihen koriste -elementtejä. Voit koristaa pinnan vinyylitarroilla. Nykyään on laaja valikoima erilaisia ​​tarroja eri aiheista, joten voit sisustaa keittiösi mihin tahansa tyyliin. Vinyylitarrat tarttuvat hyvin, kestävät vuosia eivätkä pelkää vettä ja pesuaineita.

Vinyylitarrojen ja muiden koriste -elementtien avulla voit muuttaa keittiön nopeasti tuhlaamatta paljon aikaa ja rahaa. Jopa lapsi voi selviytyä tällaisesta työstä..

Laatat voidaan sisustaa ja uusia melko nopeasti ja edullisesti nykyaikaisten koriste- ja viimeistelyelementtien ansiosta. Tässä asiassa vain työn tarkkuus ja konsepti ovat tärkeitä. Ja sitten päivitetty sisustus ei näytä käsityöltä..

Suosittelemme myös, että katsot videon laattojen koristamisesta omin käsin:

Epätavallinen laattojen sisustus omin käsin (video)

Epätavallisia esimerkkejä (kuva)