Sisäkukat ja kasvit keittiöön – valitse vaatimaton, hyödyllinen ja kaunis

Sisäkasvit ja kukat keittiön sisätiloissa ovat aina kauniita ja hyödyllisiä – ne virkistävät ilmaa ja lisäävät kodikkuutta, väriä, tekevät siitä asumiskelpoisen. Mutta keittiö ei ole paras paikka aloittaa kotipuutarha äkillisten lämpötilan muutosten, rasvaisten höyryjen runsauden ja korkean kosteuden vuoksi. Siksi, kun valitset huonekasveja ja kukkia keittiöön, sinun ei pitäisi keskittyä vain niiden kauniiseen ulkonäköön. Loppujen lopuksi kaupassa pidettävä kukkiva yksilö voi osoittautua täysin sopimattomaksi elämään tämän huoneen olosuhteissa..

Mutta silti on olemassa useita kasveja ja sisäkukkia, joita voidaan ja pitäisi kasvattaa keittiössä. Selvitetään, millaisia ​​kasveja ja sisäkukkia ne ovat, miten niistä huolehditaan ja minne se on parempi laittaa.

10 ihanteellista huonekasvia keittiöön (koristeellinen lehtikasvi)

Joten vain kuivuutta kestävät, jotka kestävät äärimmäisiä lämpötiloja, eivät vaadi runsaasti ruiskutusta, kasvihuoneolosuhteet ja monimutkainen kasvien hoito sopivat keittiön viherryttämiseen..

Tässä on luettelo huonekasveista, jotka sopivat erinomaisesti keittiössä säilyttämiseen:

10 parasta kasveja keittiöön

 1. Chlorophytums;
 2. Aglaonema;
 3. Epipremnums (Scindapsus kultainen);
 4. Sansevieria;
 5. Zamioculcas;
 6. Aspedistra;
 7. Kaktukset;
 8. Lihavat naiset (crassula);
 9. Filodendronit;
 10. Nolina (bokarneya).

Chlorophytum tässä luettelossa on ensinnäkin paitsi sen vaatimattomuutensa vuoksi myös sen kyky puhdistaa ja kostuttaa ilmaa hyvin. Niin hyvä, että häntä kutsutaan ilmajärjestykseksi ja pidetään jopa avaruusaluksissa, joissa on mahdotonta tuulettaa tilaa. Siksi esimerkiksi lastulevystä valmistettujen muovisten keittiökalusteiden ja kaasuliesi läsnä ollessa on suositeltavaa hankkia ne, ja yksi kukka keittiöön riittää. Lisäksi chlorophytum kasvattaa pieniä ja herkkiä valkoisia kukkia kukinnan aikana..

Chlorophytum

Kaikki huonekasvit keittiön sisätiloissa näyttävät harmonisilta ja tekevät siitä heti mukavamman. Chlorophytum ei ole poikkeus.

Kasvit keittiön sisätiloissa - chlorophytum

Aseta se kuulokkeiden päälle, korkealle hyllylle, tai aseta se riippuvaan istutuslaitteeseen kaikkialla paitsi varjossa. Osittainen sävy on hyväksyttävää, mutta muista, että mitä lähempänä valoa se kasvaa, sitä kirkkaammat sen lehdet ovat..

Chlorophytum - miten sisällyttää

Keittiön seuraava suosikki on Aglaonema, joka oli kuuluisa “roolistaan” elokuvan “Leon” päähenkilön ystävänä. Tämä ikivihreä yrtti, kuten klorofytumi, puhdistaa täydellisesti ilman, mutta se sietää huonommat lämpötilan muutokset ja tarvitsee enemmän ilmankosteutta..

Aglaonema

Aglaonema, jossa on vihreät lehdet, voidaan sijoittaa keittiön takaosaan, kun taas kasveja, joissa on kirjava lehti, pidetään parhaiten lähellä ikkunaa, mutta ei suorassa auringonvalossa. Lehdet on pyyhittävä säännöllisesti pölystä, mikä ei ole niin vaikeaa, koska ne ovat suhteellisen leveitä.

Tältä tämä huonekasvi näyttää keittiön sisätiloissa..

Kasvit keittiön sisätiloissa - aglanomea

Seuraava suosittu laji on epipremnum (kultainen scindapsus). Se on myös luokiteltu ilmaa puhdistavaksi ja vaatimattomaksi kasveksi, mikä tarkoittaa, että se sopii keittiöön. Toisin kuin kaksi ensimmäistä huonekalua, scindapsus on ikivihreä trooppinen liana, joka kasvaa jopa 1,5 metrin pituiseksi..

Scindapsus (Epipremnum)

Sitä voidaan kasvattaa melkein missä tahansa, koska se kestää äärilämpötiloja ja jopa keinotekoista valaistusta, joka kuitenkin muuttuu täysin vihreäksi. Minne laittaa se? Paras paikka on keittiöyksikön yläosassa, sivupöydän hyllyllä, roikkuvassa istutuslaitteessa jne. Tietenkin pitkät huonekasvit Provence -tyylisessä keittiön sisustuksessa näyttävät kaikkein orgaanisimmalta..

Kasvit keittiön sisätiloissa - Scindapsus (Epipremnum)

Mutta missä tahansa muussa tyylissä, klassisesta skandinaaviseen minimalismiin, epipremnum on sopiva.

Kasvit keittiön sisätiloissa - Scindapsus (Epipremnum)

Puhutaan nyt keittiön parhaiden kasvien luettelon neljäsosaisesta-sansevieria, joka tunnetaan myös nimellä “anopin kieli” tai “haukihäntä”.

Sansevieria

Kirkkaan värin ja lehtien muodon vuoksi, jotka muistuttavat rakkolehteä tai tulen liekkiä, “haukihäntä” näyttää erittäin vaikuttavalta minkä tahansa tyylin keittiön sisätiloissa, ja suurella kasvulla se voi olla aksentti Kaikissa moderneissa tyyleissä – skandinaavisessa, minimalismissa, huipputekniikassa, modernissa ja parvella – sansevieria ylläpitää viivojen ja muotojen hillintää, kuten alla olevasta kuvasta näkyy.

Kasvit keittiön sisätiloissa - sansevieria

Kasvit keittiön sisätiloissa - hauen häntä

Mutta se sopii myös klassiseen tyyliin keittiön sisustukseen..

Kasvit keittiön sisätiloissa klassiseen tyyliin - sansevieria

Olemme tarkastelleet vain suosituimpia kasveja, koska on mahdotonta kertoa kaikista 10 lajista luettelostamme yhdessä artikkelissa. Mutta zamioculcas, kaktukset, filodendronit ja muut yksilöt eivät ole yhtä mielenkiintoisia. Siksi suosittelemme, että tutustut aiheeseen “keittiökasvitiede” tarkemmin erityisissä kirjoissa ja video -opetusohjelmissa. Sillä välin katsomme näiden valokuvien keittiön sisätilojen kasveja ja kukkia (vieritä oikealle).

 • Kasveja keittiön sisätiloissa
 • Kasveja keittiön sisätiloissa
 • Kasveja keittiön sisätiloissa
 • Kasveja keittiön sisätiloissa
 • Kasveja keittiön sisätiloissa
 • Kasveja keittiön sisätiloissa

10 täydellistä sisätilojen kukkaa keittiöön

Mitkä muut huonekasvit sopivat keittiön sisustamiseen? Nämä ovat tietysti sisäkukkia, eli kukkivia sisäkasveja – kapriisimpia ja vaativampia valaistuksen, lämpötilan, kosteuden ja kastelun kannalta. Mutta asianmukaisesta hoidosta kukinnan aikana he kiittävät sinua täysin kauniilla kukkivilla silmukoilla. Tässä on luettelo sisätiloissa olevista kukista, jotka soveltuvat keittiössä pitämiseen..

10 parasta sisätilojen kukkaa keittiöön

 1. Spathiphyllum;
 2. Hoya carnosa (vaha muratti);
 3. Kalanchoe;
 4. Phalaenopsis -orkidea;
 5. Sisä hibiscus;
 6. Saintpaulia, violetti;
 7. Hyasintit;
 8. Geranium;
 9. Eucharis;
 10. Begonia.

Tästä maamme listasta suosituimmat keittiökauneudet ovat pelargonioita ja orkideoita..

Aloitetaan maailmanlaajuisesti suositusta huonegeraniumista. Tämä on vaatimaton, kaunis ja samalla erittäin hyödyllinen kukka, josta voit kirjoittaa useamman kuin yhden artikkelin. Kotigeraniumit on perinteisesti jaettu kahteen ryhmään – tuoksuva ja kukinta. Tuoksuvilla geraniumlajeilla on pieniä epämääräisiä kukkia, mutta ne tuoksuvat hyvältä omenalta, ruusulta, muskottipähkinältä ja muilta hajuilta lajista riippuen. Ne kukkivat kauniisti, niissä on suuret kukinnot ja eri värit. Geranium -lajikkeita on paljon, ja ne kaikki eroavat lehdistä, jotka ovat myös kauniita itsessään, kukintojen koon, värin ja hoidon vivahteiden mukaan.

Geranium

Nämä kukat, jotka ovat meille tuttuja keittiön sisätiloissa missä tahansa tyylissä, näyttävät erittäin kauniilta..

Geranium keittiön sisätiloissa

Ja tässä ovat orkideat keittiön sisätiloissa. Ehkä juuri hänet voidaan useimmiten nähdä erilaisissa suunnittelukuvissa, ehkä vain hortensia voi kilpailla hänen kanssaan..

Hän tuntee olonsa hyväksi ikkunoissa, jotka ovat itään tai länteen. Kukka rakastaa lämpöä ja valoa, mutta ei siedä suoraa auringonvaloa. Vaikka kasvi haalistuu, se ilahduttaa sinua edelleen vihreillä lehdillä. Voit myös laittaa orkidean läpinäkyvään ruukkuun – niin että maaperä ja outot juuret näkyvät.

Orkidea

 • Orkidea keittiön sisätiloissa
 • Orkidea keittiön sisätiloissa
 • Orkidea keittiön sisätiloissa

Vähemmän suosittuja kukkia keittiön sisätiloissa ovat:

 • Saintpaulia, violetti, begonia, spathiphyllum, kalanchoe ja hyasintit.
 • Kukkia keittiön sisätiloissa
 • Kukkia keittiön sisätiloissa
 • Kukkia keittiön sisätiloissa
 • Kukkia keittiön sisätiloissa
 • Kukkia keittiön sisätiloissa

Miten ja missä pitää kukat oikein keittiössä

Kun määrität, mitkä kasvit sopivat keittiöösi, sinun on otettava huomioon huoneen valaistus. Pohjoispuolelle valitaan varjoa sietävät yksilöt – samat sansevieriat, zamiokulkas, ficuses, joilla on tiheät vihreät lehdet. Ja hyvin valaistuun keittiöön voit valita palmu, hibiscus, croton tai jopa orkidea..

Valaistus keittiössä ja kasvavat kasvit

Tärkein sääntö on selvittää kasvien hoidon vaatimukset jo ennen ostamista. Tämä auttaa välttämään tarpeetonta hukkaa ja turhautumista..

Jopa kaikkein vaatimattomat keittiön kukat eivät kestä kauan, jos ne asetetaan väärin. Täällä on seuraavat ohjeet:

 1. Kasveja ei sijoiteta pesualtaan lähelle – yksikään niistä ei kestä jatkuvia rasva- ja saippuaveden roiskeita.
 2. Keittiössä olevien kukkien tulisi vastata huoneen mittoja – mitä suurempi huone, sitä suurempia näytteitä se sopii..
 3. Älä unohda, että koristeelliset lehtikasvit ovat usein vaatimattomampia kuin kukkivat. Ja jälkimmäiset ovat erittäin herkkiä valon puutteelle..
 4. Kukkia ei saa sijoittaa kiukaan lähelle, polttimien yläpuolelle, tuuletusta varten avoimen ikkunan lähelle (talvella).
 5. Yläkerrassa ilma on kuivinta, joten täällä sijaitsevat kasvit on kasteltava ja ruiskutettava useammin..

Yläosassa kasveja ja kukkia

 1. Voimakkaasti tuoksuvat kukat eivät ole paras valinta tähän huoneeseen, mutta tuoksuvat mausteet ovat sopivimpia.
 2. Ruukkukasveja voidaan koristella ja ruokapöytä – On vain parempi valita pienikokoinen ja täysin terve näyte.

Sisäkukat ja kasvit pöydällä

Katso myös materiaali: DIY -paperikukat – 4 mestarikurssia aloittelijoille.

Muutama tapa lisätä keittiön vihreyttä

Ylellisimmät kukat keittiön sisätiloissa ovat kukkivat yksilöt, jotka koristavat ikkunalautaa: begonia ja saintpaulia, kalachik (geranium), esikko, atsalea. Schefflera ja Dracaena sopivat majoitukseen ruokailuryhmän keskellä..

Kauniita kukkivia huonekasveja keittiöön

Kahvipuut, koristeelliset paprikat, pienet granaattiomenat tai vaikuttavan kokoiset sitruunapuut täydentävät harmonisesti keittiön tyyliä. Lyhyen matkan päässä pesuallasta (jotta pesuainesuihku ei putoa kasveille), voit sijoittaa calathea, balsami tai nuoli.

Valoa riittää, mutta et halua kastella kasveja usein? On syytä kiinnittää huomiota mehikasveihin – kaktus, agaves, aloe, nykivä tai spathiphyllum.

Mehikasvit, zamioculcas, kaktukset, paskiainen, aloe vera, sansevieria keittiössä

Jos huoneessa ei ole huppu ja ongelma ratkaistaan ​​usein tuulettamalla, sopivia kukkia ovat zebrina, tradescantia, chlorophytum, scindapsus, hypoestes, begonia. Kaikki nämä kasvit ovat immuuneja vedolle..

Kukat keittiön sisätiloissa voidaan järjestää vaikuttavan vihreän keitaan muodossa. Jos huone on tilava, tällaisen koostumuksen perusta on suuret kasvit kylpyammeissa – hibiscus, monstera, ficus, yucca, dracaena.

Jos keittiö on koristeltu hyllyillä ja hyllyillä, ampelous -kasveista, kuten muratti, passionflower, tradescantia, scindapsus tai chlorophytum, tulee vihreä sisustus. Tämän ryhmän kasveille voit myös tehdä erityisiä koristeellisia telineitä tai riipuksia. Älä unohda, että keittiö on paikka yrttien – mintun ja vesikrassin, tillin ja persiljan, timjamin ja basilikan – kasvattamiseen..