Kuinka valita sisäänrakennetut keittiökoneet

Suuret ja pienet kodinkoneet ovat keittiön työhevosia. Niiden ostaminen vie yleensä noin 9% koko keittiöbudjetista, mikä on melko vähän, kun otetaan huomioon, kuinka paljon hyötyä ne tuovat päivittäin ja kuinka kauan ne kestävät. Siksi tekniikkaa tulisi kohdella investointina ja valita viisaasti. Oppaamme auttaa sinua valmistautumaan tekno-ostoksiin eikä tule hulluksi tarjousten määrän kanssa..

Miksi kannattaa ostaa juuri sisäänrakennettuja laitteita??

Kun valitset keittiökoneita, on kaksi pääkysymystä: miten se toimii ja miten se sopii sisustukseen. Toisen kysymyksen ratkaiseminen ei ole vaikeaa – riittää, että valitset sisäänrakennetut laitteet vapaasti seisovien laitteiden sijaan. Se ei ole paljon kalliimpaa, mutta sen avulla voit luoda ihanteellisen suunnittelun toimivuudesta tinkimättä ja säästää jopa arvokkaita senttimetrejä. Ja on paljon helpompaa hoitaa keittiö, jossa on sisäänrakennetut laitteet. Siksi hyvä neuvo, jonka haluamme antaa sinulle, on upottaa kaikki mahdollinen.!

 • Sisäänrakennetut laitteet ovat erityisen tärkeitä pienissä keittiöissä (kaikkien pintojen yhtenäisyys keventää visuaalisesti ahtaaa tilaa) tai sisätiloihin, sisustettu klassiseen tyyliin, joissa kromi ja metalli eivät ole sopivia.

Stalinka-keittiö, jossa sisäänrakennetut laitteet

Mitä ostaa?

Keittiökoneiden vähimmäismäärä “elintärkeitä” sisältää:

 • Liesi;
 • Uuni;
 • Jääkaappi.

Kotitalouksien tarpeista ja keittiön pinta -alasta riippuen voit lisätä ostoslistaan:

 • Huppu;
 • Astianpesukone;
 • Pienet kodinkoneet (mikroaaltouuni, kahvinkeitin, sekoitin, yhdistelmä, tehosekoitin ja muut laitteet).

Jos keittiö on pieni (pinta -ala on 5-7 neliömetriä), sinun on todennäköisesti rajoituttava vähimmäissarjaan – liesi, uuni ja jääkaappi. Kun olet kuitenkin pelannut minikeittiön kalusteilla ja ulkoasulla, voit yrittää mahtua kapeaseen (45 cm leveään) astianpesukoneeseen ja asentaa sisäänrakennetun kierrätyshupun, jossa on sisäänvedettävä visiiri. Jälkimmäinen säästää tilaa kaapille. Niille, jotka leipovat harvoin, voidaan neuvoa vaihtaa uuni mikroaaltouuniin, jossa on kiertoilma- ja grillitoiminnot..

Keittiö 4,7 m² m

Pieni keittiö, jossa on sisäänrakennetut laitteet – kapea astianpesukone ja liesi, jossa on liesi kahdella polttimella

Missä keittiön järjestelyvaiheessa on parempi ostaa laitteita?

Ihannetapauksessa sinun on valittava tekniikka keittiön suunnittelun jälkeen, mutta ennen remontin aloittamista. Tietäen kaikkien laitteiden kokonaistehon, mitat ja tulevan sijainnin, rakentajat voivat tuoda viestinnän oikeisiin paikkoihin ja laatia oikean johdotusprojektin. Siten sinulla ei ole ongelmia pistorasioiden ja virtalähteen puutteen kanssa, kun seinät on jo maalattu ja kuulokkeet on koottu..

Lue lisää siitä, miten itsenäisesti suunnitella sähköasentajaprojekti keittiössä täältä ja täältä.

Kuinka valita jääkaappi?

Kun valitset jääkaappia, sinun on ensinnäkin otettava huomioon sen koko – se riippuu siitä, miten laite on rakennettu kuulokkeisiin tai, jos valitset vapaasti seisovan mallin, keittiön tilaan.

 • Minikeittiöihin, joiden koko on enintään 7 neliömetriä. m sopii kapeille, mutta korkeille malleille – 45-55 cm leveät ja jopa 2 m korkeat.

Kapea sisäänrakennettu jääkaappi

Kapea sisäänrakennettu jääkaappi pienen keittiön sisätiloissa Hruštšovissa

On myös järkevää tarkastella lähemmin pieniä jääkaappeja, jotka on rakennettu työtason alle..

Sisäänrakennettu minijääkaappi

 • Varten suuret keittiöt ja suuret perheet, on parempi valita vierekkäinen jääkaappi, joka muistuttaa vaatekaappia, jossa yksi kammio on jääkaappi ja toinen (pienempi) on pakastin.

On suositeltavaa, että jääkaapissa on No frost -jäähdytysjärjestelmä, jotta ei tarvitse huolehtia jään muodostumisesta. Toinen positiivinen valintatekijä on tuoreusvyöhykkeen läsnäolo, jossa nollan lämpötilan vuoksi on hyvä säilyttää jäähdytettyä lihaa, keittoja jne..

Katso lisää:

 • 4 vaihetta sisäänrakennetun jääkaapin valinnasta ja sen asennuksen vivahteista
 • 10 kriteeriä jääkaapin valitsemiseksi, jotka sinun on tiedettävä ennen ostamista
 • Kuinka sijoittaa jääkaappi keittiöön

Kuinka valita liesi?

Jos haluat valita keittotason, sinun on ensin määritettävä, minkä tyyppinen sen pitäisi olla – kaasu-, sähkö- tai induktio? Jos keittiösi on kaasutettu, helpoin tapa on olla muuttamatta mitään ja asentaa kaasuliesi. Ensinnäkin on kätevämpää kokata sillä, toiseksi se on taloudellisempaa, ja kolmanneksi kaasuliesi vaihtaminen sähkökäyttöiseen on yksinkertaisesti erittäin hankala ja vaatii hyväksynnän..

Sisäänrakennettu kaasuliesi erillisellä uunilla

Sisäänrakennettu kaasuliesi erillisellä uunilla

Mikä liesi on parempi – sähköinen tai induktioliesi? Mielestämme induktioliesi on parempi, vaikkakaan ilman haittoja. Sen tärkein etu on, että astiat kuumenevat erittäin nopeasti ja ovat energiatehokkaampia kuin sähköliesi. Joten esimerkiksi 5 litraa vettä induktioliedellä voidaan keittää vain 5-6 minuutissa ja tavallisella – puolessa tunnissa! Miinukset: hieman korkeampi hinta, pienempi paneelin iskunkestävyys, yhteensopivuus vain ruostumattomasta teräksestä, valuraudasta ja alumiinista valmistettujen astioiden kanssa, joissa on ferromagneettinen pohja, sekä yhteensopimattomuus uunin kanssa (se voidaan sijoittaa vain paneelin viereen, mutta ei sen alla).

 • Muuten, jos haluat, voit ostaa keittotason, jossa on kaksi induktiopoltinta ja kaksi tavanomaista.
 • Jos keittiö on pieni ja perhe koostuu kahdesta tai kolmesta ihmisestä, malli, jossa on kaksi tai kolme poltinta, on erittäin hyödyllinen..

Kaasuliesi 3 polttimella

Kaasuliesi 3 polttimelle pienen keittiön sisätiloissa

 • Keittotaso voi riippua uunista. Tässä tapauksessa molemmissa laitteissa on yksi ohjauspaneeli ja ne on erotettu toisistaan ​​vain pöytälevyn avulla. Itse asiassa tämä on vanha hyvä liesi, vain sisäänrakennettu. Tällaiset sarjat ovat pääsääntöisesti halvempia, niitä on helpompi käyttää ja ylläpitää, ja ne ovat yksinkertaisesti vapaita valituksista..

Katso lisää:

 • Kaikki kaasulieden valitsemisen vivahteet
 • Keittotason valinta – 15 kysymystä ja vastausta

Kuinka valita uuni?

Uuni voi olla kaasu- tai sähkökäyttöinen. Jälkimmäinen vaihtoehto on monipuolisempi. Siinä voi olla konvektiotoimintojen lisäksi (kaikilla malleilla ei ole tätä toimintoa kaasu-uuneissa), kaksitasoinen lämmitys ja grillaus, mutta myös ruoan sulatus sekä 3D-tila, jonka avulla voit valmistaa useita ruokia kerralla. Joissakin uuneissa voit jopa lämmittää ruokaa kuten mikroaaltouunissa, mikä on erityisen tärkeää pienissä keittiöissä (vaikka se ei kuitenkaan ole niin kätevää kuin erillisessä mikroaaltouunissa).

Kiertoilma -toiminto kaasu -uunissa

Uuni voi olla riippuvainen tai riippumaton keittotasosta. Olemme jo sanoneet riippuvuudesta. Mitä hyvää itsenäisyydessä on? Sen avulla voit valita kätevämmän ja järkevämmän asennusalueen, esimerkiksi silmien korkeudelle, sekä valita erikokoisia laitteita. Lisäksi itsenäinen uuni on hyödyllinen, jos liesi on kaasu ja haluat sähköuunin..

Katso myös:

 • Kuinka valita uuni 9 vaiheessa
 • Kaasuuunin valitseminen – huijausarkki ostajalle 7 vaiheessa

Kuinka valita huppu? Ja tarvitaanko häntä edes?

Toisaalta liesituuletin ei ole välttämätön esine, koska vanhempamme selvisivät jotenkin ilman sitä. Lisäksi se vie paikan, johon voisi laittaa toisen kaapin. Toisaalta huppu auttaa suojaamaan kalkittua kattoa halkeamilta, puhdistamaan ilmaa (muuten se on likaisin keittiössä) ja poistamaan epämiellyttävät hajut ja savun. Huppu on erityisen välttämätön keittiössä, jossa on kaasuliesi, keittiö-olohuoneessa tai studion keittiössä..

 • Sisäänrakennettu huppu sisätiloissa
 • Sisäänrakennettu huppu sisätiloissa

Tässä ovat valinnan pääperiaatteet:

 • Hupun on vastattava paneelin kokoa;
 • Hupun suorituskyky riippuu huoneen koosta. Mitä suurempi se on, sitä tehokkaamman laitteen pitäisi olla. Konepellin teho on laskettava käyttämällä erityistä kaavaa (erittäin yksinkertainen!), Joka löytyy kohdassa nro 4 yksityiskohtaisessa oppaassamme liesituulettimien valinnassa.

Dome -huppu

 • Jos valitset ei sisäänrakennetun hupun, vaan kupumaisen tai kaltevan hupun, on erittäin tärkeää valita sille oikea muotoilu. Klassisessa keittiössä on parempi asentaa kupolinen huppu (kuvassa yllä) ja moderni keittiö, kalteva (kuvassa alla). Totta, jälkimmäinen ei ole kovin tehokas, jotkut asiantuntijat kutsuvat sitä jopa koristeelliseksi.

Kalteva huppu keittiön sisätiloissa

Kalteva huppu keittiön sisätiloissa

 • Voit säästää tilaa pienessä keittiössä valitsemalla ripustetun kiertoilmakuvun. Se ei poista ilmaa, mutta puhdistaa sen suodattimilla. Tällainen huppu on kompakti ja voit säästää tilaa toiselle kaapille..

Riippuva huppu sisätiloissa

Katso lisätietoja materiaalista: 8 vaihetta keittiön hupun valitsemiseksi ja 40 valokuvaa

Kuinka valita astianpesukone? Ja tarvitsetko häntä?

He sanovat, että se, joka on pessyt tiskit astianpesukoneessa vähintään kerran, ei koskaan luovuta sitä uudestaan, vaikka hän olisikin konservatiivinen. Ehkä olemme samaa mieltä tämän lausunnon kanssa, koska se säästää paitsi kallisarvoista aikaa myös vettä. Ja hän pärjää myös astioiden pesussa paljon paremmin-satavuotiaan rasvakerroksen kanssa paistinpannussa hän leikkaa sen yhdessä jaksossa..

 • Samaan aikaan voit todella elää ilman sitä. Jos keittiösi on hyvin pieni, voit ehkä ohittaa PMM: n. Vaikka … voit ostaa kapean PMM: n (40-45 cm leveä), joka on suunniteltu 10 ruokalajille tai pöytämallin 6 sarjalle.

Kapea PMM

Ohut sisäänrakennettu astianpesukone 10 kattilalle

Kuinka valita täydellinen astianpesukone?

 • On suositeltavaa ostaa malli, jonka kapasiteetti on 2-3 kertaa suurempi kuin vaadittu vähimmäismäärä, jotta voit säästää astioita ja käynnistää laitteen vain kerran päivässä ja lisäksi asentaa kattilat ja pannut.
 • On hyvä, jos kone pystyy toimimaan puolikuormatilassa, siinä on turbokuivaustoiminto, suoja vuotoja vastaan. Optimaalinen ohjelmien määrä on 5-6.

Katso lisätietoja materiaalista: 11 asiaa, jotka sinun on tiedettävä ennen astianpesukoneen ostamista

Pienet kodinkoneet

Pieniä kodinkoneita tarvitaan usein keittiössä vähintään “kolme”. Oppaamme auttavat sinua valitsemaan parhaan (siirry artikkeleihin napsauttamalla).

 • 6 tekijää, jotka sinun on tiedettävä ennen mikroaaltouunin ostamista;
 • Opas monitoimikoneen valitsemiseen;
 • Kuinka valita täydellinen kahvinkeitin;
 • Vaiheittainen opas mehupuristimen valitsemiseen;
 • Sekoittimen valintaopas;
 • 12 vinkkiä leipäkoneen valitsemiseen kotiisi;
 • Opas upotettavan ja kiinteän tehosekoittimen valintaan.

Ja pari yleistä vinkkiä

 1. Yritä ohittaa meluisat laitteet, joiden melutaso on yli 45 dB. Useimpien keittiölaitteiden normaali melutaso on 35-44 dB. On hyvä, jos gadgetit ovat vielä pienempiä – melutaso 25-34 dB.
 2. Energiatehokkuusluokka A on normi nykyaikaisille keittiökoneille, ja lisäksi A -luokan laitteita ei käytännössä löydy kaupoista. On toivottavaa, että A -kirjaimessa on plus- tai lisäkirjaimia A.