Tyylikäs nestemäinen tapetti katossa: valokuvat ja arvostelut

Nestemäiset tapetit kattoon ovat erinomainen tapa päästä tilanteeseen, jossa tapetin asettaminen kattoon on mahdotonta Nestemäiset tapetit kattoon ovat erinomainen tapa päästä tilanteeseen, jossa tapetin asettaminen kattoon on mahdotonta, jos ihmiset muuttavat uuteen taloon tai asuntoon, etenkin ongelmalliset katot, seinät, jotka voivat asettua tai joissa on näkyviä puutteita, epätasaisuuksia, karheutta , ja niiden tasoittaminen on kallista tai se on yksinkertaisesti mahdotonta, tässä tapauksessa nestemäinen tapetti kattoon on ihanteellinen.

Jotkut ihmiset eivät tiedä, miten liimata nestemäistä rakennusmateriaalia. Mutta on huomattava, että niitä ei liimata, vaan levitetään pintaan käyttämällä erityistä rakennustyökalua – lastalla. Joustavien ominaisuuksiensa vuoksi tällainen materiaali ei halkeile tai repeydy vääntyessään. Mutta on mahdollista käyttää nestemäisiä taustakuvia paitsi ongelmallisille seinille tai kattoille. Ne voidaan levittää mihin tahansa pinnoitteeseen.

Kuinka käyttää nestemäisiä tapetteja katossa

Tapettien sävypaletti on riittävän suuri. Käyttämällä erilaisia ​​sävyjä on mahdollista luoda kauniita malleja, koristeita, kuvioita. Tietenkin vain taiteilija voi piirtää monimutkaisen piirustuksen. Ja kuvat, joissa on hienoja yksityiskohtia, eivät ole ongelma tavalliselle ihmiselle. Tämä koristemateriaali ei pelkää kosteutta tai äärilämpötiloja, joten sitä voidaan käyttää keittiössä ja kylpyhuoneessa..

Suunnittelijat luovat erilaisia ​​väriyhdistelmiä käyttämällä kauniita paneeleja suuriin olohuoneisiin ja kattokuvioita makuuhuoneeseen.

Katossa olevat nestemäiset tapetit ovat katto- ja seinämateriaalien viimeistelytyyppejä, joita käytetään vain sisätilojen korjaustöihin eri huoneissa.

Nestemäisten taustakuvien hoito on yksinkertaista: voit puhdistaa ne pölynimurilla; et voi pestä tällaisia ​​taustakuvia Nestemäisten taustakuvien hoito on yksinkertaista: voit puhdistaa ne pölynimurilla; et voi pestä tällaisia ​​taustakuvia

Ulkoisesti ne ovat kuiva seos (jauhemainen), jonka kanssa työskentely vaatii vettä..

Tällaisten taustakuvien katot eivät ole vain kauniita ja alkuperäisiä. Ne on valmistettu vesipohjaisesta liuoksesta, ja ne johtavat erinomaisesti ilmaa ja imevät kosteutta.

Koska tapetti on ympäristöystävällinen ja hengittävä, sitä käytetään laajalti lastenhuoneissa..

Katot on helppo hoitaa – riittää, kun pyyhit ne kostealla liinalla tai imuroit 3-4 kertaa kuukaudessa. Mutta samaan aikaan erityisiä ponnisteluja ei tarvitse tehdä, jotta pinta ei vahingoitu..

Nestemäinen tapetti kattoon: arvosteluja ja suosituksia

Arvostelut nestemäisistä taustakuvista ovat positiivisimpia. Ja monet videot ja ihmiset foorumeilla kertovat siitä. Ainoa asia on tietysti niiden hinta, joka on kalliimpaa kuin paperin tai kuitukankaiden hinta..

Nestemäinen materiaali on erinomainen ratkaisu niille, joilla ei ole riittävästi taitoja tapetoinnissa. Asennuksen aikana ei tarvitse kohdistaa liitoksia tai päästä eroon kuplista, ei tarvitse pelätä, että materiaali putoaa katosta tai murenee. Yksivärisen kerroksen levittäminen kestää 3-4 tuntia, kun huoneen liittäminen tavallisilla materiaaleilla kestää päivän-kaksi.

Nestemäisen rakennusmateriaalin levittäminen seiniin on melko helppoa. Sinun on ryhdyttävä kattoon, koska menettelyn suorittaminen ei ole kovin kätevää.

Voit yhdistää seinillä ja katossa olevat nestemäiset tapetit yhdeksi yhtenäiseksi koostumukseksi Voit yhdistää seinillä ja katossa olevat nestemäiset tapetit yhdeksi yhtenäiseksi koostumukseksi

Kun käytät rakennusmateriaalia kattoon, käytä suojalaseja, jotta nesteseoksen jyvät eivät pääse silmiin.

Jos jokin alue on muodonmuutos, voit tarvittaessa liottaa sen vedellä ja levittää uuden osan tapetista. Lisäksi tällainen rakennusmateriaali ei pelkää vedoksia ja kylmää ilmaa. Kuivuu nopeasti. Mutta ennen työn aloittamista seinät on käsiteltävä antiseptisillä valmisteilla ja vedeneristysaineilla sienen ja homeen muodostumisen välttämiseksi..

Usein foorumeilla olevilla ihmisillä on kysymys – onko mahdollista levittää taustakuvia kovalevyn pinnalle. Jos katto tai seinä sijaitsee huoneessa, jossa ei ole erityistä kosteutta, viimeistely tällä rakennusmateriaalilla on sallittua. Muussa tapauksessa kosteus vaikuttaa kovalevyn pinnan muodonmuutoksiin ja tapetti voi vääntyä. Siksi kylpyhuone ei saa olla valmis, jos katto on valmistettu kovalevystä. Muut pinnat eivät pelkää kosteutta, vastaavasti voit viimeistellä seinät ja katon kylpyhuoneessa.

Monet sanovat, että rakennusmateriaali imee eteeriset öljyt keittiöön, mutta tämä on ehdoton väärinkäsitys. Nestemäiset tapetit eivät ole kyllästetty hajuilla.

Tämän sisätilojen rakennusmateriaalin avulla voit lisätä lämpöä ja mukavuutta kotiisi. Lisäksi oikean värin ja kuvion valinnan ansiosta ne sopivat harmonisesti keittiön, eteisen tai olohuoneen sisustukseen.

Piirustus kattoon nestemäisellä tapetilla

Kuvion asettaminen kattoon nestemäisellä materiaalilla ei ole niin vaikeaa kuin miltä näyttää, sanovat niiden arvostelut, jotka ovat jo yrittäneet työskennellä rakennusmateriaalin kanssa. Mutta ajan mittaan tämä menettely kestää paljon kauemmin kuin kattopinnan vakiomuotoilu.

Seos tulee levittää vaiheittain. Tulevan paneelin erillisten osien, jotka ovat kosketuksissa toisiinsa rajoilla, on kuivuttava.

Piirustus kuivuu 24 tunnin kuluessa levityksestä Piirustus kuivuu 24 tunnin kuluessa levityksestä

On erittäin tärkeää olla ylittämättä piirretyn luonnoksen rajoja. Voit leikata kuvion reunat tavallisella pienellä lastalla..

Kuvan sävy voidaan saada lisäämällä veteen erityisiä väriaineita. Siten kattoon voi ilmestyä merenpinta, lastenhuoneen sarjakuvahahmojen kuviot, koristeet tai siluetit. Jos on hienoja yksityiskohtia tai viivoja, ne voidaan korjata selvyyden vuoksi sopivan värisellä merkillä.

Mitä tulee ensin: nestemäinen tapetti tai joustava katto

Joissakin tapauksissa korjauksen aikana ihmiset joutuvat kysymykseen siitä, mitä tehdään ensiksi – venytettävä katto tai nestemäinen tapetti.

Venytyskatot ovat ripustettuja rakenteita, jotka ovat polyvinyylikloridia tai kudottuja kankaita, jotka on kiinnitetty teräs-, alumiini- tai muoviprofiileihin. Usein tällaiset laitteet asennetaan kipsilevyjen seinille. Tämä johtaa monitasoiseen kattoon..

Venytyskaton asennus on melko monimutkainen prosessi. Katon asennuksen aikana taustakuva voi likaantua: siksi sinun on ensin asennettava alakatto Venytyskaton asennus on melko monimutkainen prosessi. Katon asennuksen aikana taustakuva voi likaantua: siksi sinun on ensin asennettava alakatto

Jos tapetit on jo levitetty seiniin, alakatot tulee asentaa vasta sen jälkeen, kun seinien nestemäinen rakennusmateriaali on täysin kiinteytynyt muodonmuutosten ja vaurioiden estämiseksi. Joustavan katon asennuksen aikana nestemäinen tapetti on peitettävä polyeteenillä, jotta pöly ei laskeudu niihin..

Arvostelut viittaavat siihen, että ihanteellinen vaihtoehto on asentaa alakatto ennen nestemäisen tapetin levittämistä seinille. Tämän vaihtoehdon etuna on täydellinen suoja pölyltä, joka näkyy alakattokehyksen asennuksen aikana.

Nestemäisten taustakuvien koostumus

Nestemäiset tapetit ovat nykyään melko yleisiä ja ovat kysyttyjä, koska ne ovat ympäristöystävällisiä ja käytännöllisiä. Ihmiset, jotka ovat jo käyttäneet nestemäisiä tapetteja korjaukseen, jättävät vain hyviä arvosteluja tästä rakennusmateriaalista. Tyytymättömyyttä ilmaisevat vain ne, jotka eivät ole onnistuneet muokkaamaan. Mutta 99%: ssa tapauksista se riippuu seoksen väärästä laimennuksesta tai jos ihmiset ostavat halpaa väärennettyä väärennettyä nestemäistä taustakuvaa.

Rakennusmateriaalista oikealla laimennuksella ja annostuksella voit luoda valtavan valikoiman piirustuksia, kuvioita, sisustaa huoneen tai katon tyylikkäillä paneeleilla.

Nestemäiset tapetit voidaan tehdä käsin Nestemäiset tapetit voidaan tehdä käsin

Nestemäisen taustakuvan komponentit:

 1. Luonnon puuvillakuidut, selluloosa;
 2. Erityyppiset väriaineosat;
 3. Liimakoostumus;
 4. Puun lisäaineet;
 5. Merilevä:
 6. Koristeelliset lisäaineet.

Mitkä ovat nestemäisen taustakuvan edut

Tämä rakennusmateriaali on tarkoitettu vain sisäkäyttöön. Se on ympäristöystävällinen, joten sitä saa käyttää asuintiloissa. Suunnittelijat suosittelevat nestemäisten taustakuvien levittämistä kattoon ja seiniin niissä huoneissa, joissa haluat luoda maksimaalisen viihtyisyyden ja mukavuuden – lapsille, makuuhuoneille. Ihmisten palaute viittaa siihen, että nestemäinen rakennusmateriaali on äänieristysominaisuuksiensa ansiosta ihanteellinen sisustamaan tiloja, kuten elokuvateattereita, mukaan lukien koti.

Nestemäinen taustakuva on laajalti sovellettavissa, koska:

 • Niillä on erinomaiset melu- ja lämmöneristysominaisuudet;
 • Niillä on hyvät äänenvaimennusominaisuudet;
 • Ilmaa ja kosteutta läpäisevä;
 • Turvallinen ympäristön kannalta;
 • Käytännöllinen – kestää vaurioita;
 • He eivät pelkää tulta, eli ne ovat tulenkestäviä;
 • Nestemäisestä tapetista valmistetun katon ja seinien hoito on helppoa;
 • Niillä on pölyä hylkivä vaikutus;
 • Sitä voidaan soveltaa seinän ongelmallisimpiin osiin piilottamalla täydellisesti epätäydellisyydet piirustusten avulla;
 • Älä ime erilaisia ​​hajuja;
 • He eivät pelkää auringon säteitä ja lämpötilan laskuja, luonnoksia;
 • Sisustaminen, nestemäisten taustakuvien levittäminen seiniin ja kattoon ei ole monimutkainen toimenpide – se ei vaadi tiettyjä taitoja tai kykyjä.

Toisin kuin tavallinen tapetti, nestemäinen tapetti ei pelkää liian korkeita tai matalia lämpötiloja Toisin kuin tavallinen tapetti, nestemäinen tapetti ei pelkää liian korkeita tai matalia lämpötiloja

Nestemäisellä tapetilla viimeistellyn pinnan ulkonäkö pysyy alkuperäisenä pitkään.

Nestemäisen taustakuvan valmistaminen: vaiheittaiset ohjeet

Monet ihmiset eivät tiedä miten valmistautua ja kuinka levittää nestemäisiä tapetteja seiniin ja kattoihin. Rakennustaitoja ei tarvita, jotta seos levitetään kattoon ja seinään omin käsin. Kaikki rakennusmateriaalit sisältävät ohjeita, jotka sinun on ensin luettava ja noudatettava. Vain tarkkoja mittasuhteita noudattamalla saat oikean ratkaisun, johdonmukaisuuden ja siksi tapetin laatu säilyy..

 1. Jalostusta varten tarvitset suuren säiliön lämmintä vettä. Monien rakentajien arviot sanovat, että nesteen ei pitäisi olla kuumaa tai kylmää, joten laimennetun taustakuvan ominaisuudet voivat häiriintyä. Ihanteellinen vaihtoehto on 23-250 C. Valmistajat ilmoittavat veden määrän pakkauksessa.
 2. Tarvittava määrä kaadetaan astiaan ja vain, sitten kuiva koostumus kaadetaan. Tärkeä tosiasia – jos on lisäaineita – kipinöitä, marmorilastuja, ne ensin kaatuvat ulos ja sitten muu sisältö.
 3. Sinun on sekoitettava nestemäisiä tapetteja vain käsin, jotta seoksen komponentit eivät vahingoitu. Homogeenisen massan imeytyminen ja turpoaminen kestää 30 minuuttia. Vedeneristysmateriaalilla esikäsiteltyyn kattoon levitetään sitten nestemäinen tapetti muovisella lastalla kulmassa. Riittää unelmoida ja kattoon ilmestyy kaunis kuvio tai kuvio aaltojen muodossa..

Tyypillisesti yksi pussi kuivaseosta vaatii 6 litraa vettä. Tyypillisesti yksi pussi kuivaseosta vaatii 6 litraa vettä.

Kun tapetti on asetettu kattoon tavallisella veteen kastetulla lastalla, kerros on tasoitettava.

Neuvoja – nestemäiset tapetit tulee aina ostaa marginaalilla, koska joillekin katon ja seinien osille on levitettävä paksumpi kerros epätasaisuuksien ja karheuden piilottamiseksi. Erityisesti kun ostat nestemäisiä tapetteja kattoon, niitä on oltava enemmän kuin huoneen neliötä vastaava numero. Katon levittäminen on melko työläs prosessi pinnan sijainnin epämukavuuden vuoksi.

Se, kuinka kauan nestemäinen tapetti kuivuu, riippuu sellaisista tekijöistä kuin asuintilan lämpötila, kosteus, ilmanvaihtojärjestelmät ja levitetyn kerroksen paksuus. Katto ja seinät kuivuvat pitkään (enintään kolme päivää), joiden kerrospaksuus on yli 3 mm, ilman lämpötilassa alle + 150 ° C, jos kosteutta lisätään. Jos tällaisia ​​indikaattoreita ei ole, nestemäinen tapetti kuivuu 1 päivän kuluessa. On hyvin yksinkertaista määrittää, kuinka kuivat ne ovat – tätä varten sinun on kosketettava kattoa tai seinää kämmenelläsi. Jos pinnalta tuntuu viileys, se tarkoittaa, että rakennusmateriaalikerros ei ole vielä täysin kuivunut. Viileyden puuttuminen tarkoittaa, että tapettikerroksessa ei ole kosteutta, mikä tarkoittaa, että ne ovat kuivia..

Rakennusmateriaalin jäänteitä ei saa koskaan heittää pois. Ne asetetaan muovipussiin ja säilytetään viileässä paikassa. Jos vaurioita on tapahtunut tai lapset ovat maalanneet seinälle erillisen osan tussilla tai maaleilla, tämä alue kastellaan vedellä, poistetaan lastalla ja levitetään uusi kerros.

Kuinka tehdä nestemäinen taustakuva omin käsin (video)

Yhdistämällä nestemäisten taustakuvien sävyjä

Kauniin sisustuksen luomiseksi on tärkeää yhdistää katon, seinien ja lattian värit. Siksi, ennen kuin liimaat nestemäisiä tapetteja seinille tai kattoalueelle, sinun on päätettävä sävyistä, ja on erittäin tärkeää, että ne yhdistetään. Vain tässä tapauksessa suunniteltu suunnitelma toteutuu..

Suosituin tapa koristella kattoa on sama väri kuin seinät Suosituin tapa koristella kattoa on sama väri kuin seinät

Huoneessa voit käyttää kontrastista värimaailmaa nestemäisestä taustakuvasta. Tässä tapauksessa seinät on tehtävä kirkkailla sävyillä, katto – vaalea, lattia – tummilla sävyillä. Tällainen asuintila saa heti tyylin ja tarttuvuuden. Lisäksi tämä suunnitteluvaihtoehto auttaa piilottamaan puutteet ja korostamaan tilan etuja..

Jos huoneessa on matala katto, siihen on levitettävä vaaleanvärisiä nestemäisiä tapetteja, seinille on levitettävä paksun ja tumman sävyn materiaalia (kuviot näyttävät hyviltä). Lattia tulee tummentaa niin, että tilan syvyys näkyy. Katon vaalean sävyisen nestemäisen taustakuvan ansiosta seinät venyvät, ne näyttävät korkeammilta ja huone on suurempi..

Huoneissa, joissa on korkea katto, valitaan tumman sävyiset nestemäiset tapetit. Samaan aikaan seinät ja lattia ovat vaaleita.

Nestemäisen taustakuvan levittäminen kattoon (video)

Nestemäisen rakennusmateriaalin avulla voit luoda aksentin yhdelle seinistä tai kattoon luomalla siihen kuvion tai koristeen..

Suunnittelijat eivät suosittele nestemäisten taustakuvien yhdistämistä paperiin, kuitukankaisiin tai vinyyleihin. Päätitkö käyttää nestemäisiä tapetteja yhdellä seinistä? Tämä tarkoittaa, että muut on joko maalattava erityisellä pinnoitteella tai vastaavalla nestemäisen rakennusmateriaalin sävyllä..

Esimerkkejä nestemäisestä tapetista katolla: arvostelut (kuva)